Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διεθνή Διάσκεψη για το Μεσανατολικό προτείνει το Ισραήλ
  • [02] Συνεδριάζουν οι 15 υπουργοί Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο
  • [03] Σε διετή συμφωνία κατέληξαν ΓΣΕΕ και εργοδοτικές οργανώσεις
  • [04] ΕΜΥ:Πρόγνωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
  • [05] Κανονικά η αποκομιδή των σκουπιδιών στους Δήμους
  • [06] Αιφινιδιαστική επίσκεψη Καραμανλή στο θεραπευτήριο χρονίων παθήσεων στο
  • [07] Το Μεσανατολικό θα συζητηθεί στη σύνοδο ΥΠΕΞ της ΕΕ.
  • [08] Εκδήλωση για τη φορολογική μεταρρύθμιση.
  • [09] Δημοσκόπηση της MRB δίνει προβάδισμα στη ΝΔ.
  • [10] Ολυμπιακοί Αγώνες- Πρόγραμμα εθελοντισμού.

  • [01] Διεθνή Διάσκεψη για το Μεσανατολικό προτείνει το Ισραήλ

    15/04/2002 13:52:35

    Νέες ελπίδες, για τερματισμό της αιματοχυσίας στα παλαιστινιακά εδάφη, δίνει η αιφνιδιαστική πρόταση του Iσραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν, για τη διεξαγωγή απο κοινού με τις Ηνωμένες Πολιτείες, μίας Διεθνούς Διάσκεψης για το Μεσανατολικό.

    Ο κ.Σαρόν πρότεινε η διάσκεψη, που σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να διεξαχθεί σε έξι εβδομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες, να γίνει με τη συμμετοχή παλαιστινιακής αντιπροσωπείας, χωρίς όμως την παρουσία του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ.

    Μιλώντας σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο κ.Αραφάτ, δήλωσε έτοιμος να αποδεχθεί οποιαδήποτε πρωτοβουλία, που θα έχει τη στήριξη της αμερικανικής πλευράς, για να επιτευχθεί ειρήνη, υπο την προϋπόθεση όμως οτι οι ισραηλινές δυνάμεις να αποχωρήσουν απο τη Δυτική Οχθη.

    Στο μεταξύ οι ισραηλινές αρχές έδωσαν σήμερα άδεια σε αντιπροσωπεία του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού να εισέλθει στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν στη Δυτική Οχθη, προκειμένου να βοηθήσει τους τραυματίες αλλά και να εξακριβώσει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων. Στον προσφυγικό καταυλισμό διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα οι σκληρότερες συγκρούσεις από την έναρξη της παλαιστινιακής Ιντιφάντα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εκατοντάδες Παλαιστίνιοι και 23 Ισραηλινοί στρατιώτες.

    [02] Συνεδριάζουν οι 15 υπουργοί Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο

    15/04/2002 13:52:29

    Την πρόταση του Ισραήλ, για το Μεσανατολικό θα συζητήσουν σήμερα και οι 15 υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που συνεδριάζουν στο Λουξεμβούργο.

    Στη συνάντηση, αναμένεται να επαναβεβαιωθεί η πολιτική των ''15'' απέναντι στη σύρραξη Ισραηλινών και Παλαιστινίων, ενω θα αξιώνεται απο τις δύο πλευρές η άμεση κατάπαυση του πυρός και η επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    Επίσης η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ καταδίκασε σήμερα το Ισραήλ για μαζικές σφαγές Παλαιστινίων και ζήτησε τον τερματισμό της ισραηλινής επίθεσης στα παλαιστινιακά εδάφη.

    [03] Σε διετή συμφωνία κατέληξαν ΓΣΕΕ και εργοδοτικές οργανώσεις

    15/04/2002 13:52:22

    Σε διετή συμφωνία, για την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας κατέληξαν σήμερα η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές οργανώσεις. Η σύμβαση προβλέπει αυξήσεις 5,4% συνολικά για φέτος σε δύο δόσεις και 3,9% για του χρόνου.

    Στη συμφωνία για φέτος, προβλέπεται ρήτρα 1% για το ενδεχόμενο που ο πληθωρισμός θα υπερβεί τα προβλεπόμενα όρια.

    Στο καυτό θέμα της μείωσης του χρόνου εργασίας, συνδικάτα και εργοδότες διατυπώνουν μια κατ`αρχήν συμφωνία για το 39ωρο η οποία παραπέμπεται σε επιτροπή διαπραγμάτευσης που οφείλει να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι το τέλος Μαϊου.

    Η συμφωνία προβλέπει μια μικρή αύξηση κατά 0,2% στις εισφορές των εργοδοτών υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

    Η συμφωνία αυτή που υπογράφεται υπό τη σκιά των απεργιών της 18ης Απριλίου για το ασφαλιστικό (που έχουν κηρύξει τα εργατικά κέντρα και οι ομοσπονδίες) αλλά και της 19ης Απριλίου στις τράπεζες, μπορεί να θεωρηθεί ως κίνηση με προοπτική εξασφάλισης κοινωνικής ειρήνης για την ερχόμενη διετία που εργοδότες αλλά και συνδικαλιστές θεωρούν κρίσιμη.

    [04] ΕΜΥ:Πρόγνωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

    15/04/2002 13:52:15

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και την Πελοπόννησο. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν εως τις πρωινές ώρες αύριο στην ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, τα νησιά του ανατολικού και βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, στα πελάγη επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι που φθάνουν και τα 8 μποφόρ.

    [05] Κανονικά η αποκομιδή των σκουπιδιών στους Δήμους

    15/04/2002 13:52:08

    Ανέστειλαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των δήμων. Το μεσημέρι αντιπροσωπεία τους θα συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και αναμένεται να τεθεί και το θέμα της μονιμοποίησης των 270 συμβασιούχων στο δήμο Αθηναίων.

    [06] Αιφινιδιαστική επίσκεψη Καραμανλή στο θεραπευτήριο χρονίων παθήσεων στο Σχιστό

    15/04/2002 13:52:02

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε το πρωί αιφνιδιαστικά το δεύτερο και τρίτο θεραπευτήριο χρονίων παθήσεων στο Σχιστό, στην Αθήνα.

    Ο κ.Καραμανλής επισκέφθηκε τους χώρους του θεραπευτηρίου και συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό και τους εργαζομένους. Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για εικόνες ντροπής και για σοβαρά προβλήματα που διαπίστωσε στην υποδομή και την έλλειψη προσωπικού.

    Τόνισε ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και πρόσθεσε ότι στο χώρο της υγείας δεν κρίνεται μόνο η ευαισθησία μιας κυβέρνησης αλλά το επίπεδο πολιτισμού μιας κοινωνίας.

    [07] Το Μεσανατολικό θα συζητηθεί στη σύνοδο ΥΠΕΞ της ΕΕ.

    15/04/2002 07:41:57

    Το Μεσανατολικό αναμένεται να απασχολήσει τη σημερινή σύνοδο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο και τη χώρα μας εκπροσωπεί ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Στην Αθήνα, πρωτοβουλία για την αποστολή Ελλήνων φοιτητών στην Παλαιστίνη πραγματοποιεί το Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων.

    [08] Εκδήλωση για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

    15/04/2002 07:41:51

    Εκδήλωση με θέμα ''Η φορολογική μεταρρύθμιση'' και με βασικό ομιλητή τον υπουργό Οικονομίας - Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη διοργανώνει η ΓΣΕΒΕΕ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το απόγευμα. Εικοσιτετράωρη απεργία για την προσεχή Πέμπτη έχουν προαναγγείλει 40 εργατικά κέντρα αντιδρώντας στο ασφαλιστικό.

    [09] Δημοσκόπηση της MRB δίνει προβάδισμα στη ΝΔ.

    15/04/2002 07:41:45

    Διαφορά 8,4 μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία από το ΠΑΣΟΚ δημοσκόπηση της MRB, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ προηγείται με 8,4 μονάδες και συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 36% και το ΠΑΣΟΚ 27,6%, το ΚΚΕ 5%, ο ΣΥΝ 3,2%, το ΔΗΚΚΙ 2,4% και το ΚΕΠ 4,3%.

    [10] Ολυμπιακοί Αγώνες- Πρόγραμμα εθελοντισμού.

    15/04/2002 07:41:38

    Το πρόγραμμα του εθελοντισμού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τους τρόπους συμμετοχής της ομογένειας στο μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός παρουσίασε χθες στη Νέα Υόρκη η διευθύντρια απόδημου ελληνισμού Δήμητρα Ηγκαν στην πρώτη ανοιχτή ομογενειακή εκδήλωση στο Μανχάταν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 April 2002 - 11:30:20 UTC