Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Eυρείας κατανάλωσης τροφές, πιθανόν να ευθύνονται για την εμφάνιση
  • [02] Φόβο στους πολίτες προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων ιογενούς
  • [03] Ειρηνευτική πρωτοβουλία Ελλάδας-Τουρκίας για το Μεσανατολικό
  • [04] Από αύριο η εφαρμογή του πασχαλινού ωραρίου στα καταστήματα
  • [05] Συναντήσεις πρωθυπουργού
  • [06] Συναντήσεις Σημίτη με Χριστοδουλάκη και Ρέππα.
  • [07] ΓΣΕΕ-Ασφαλιστικό.
  • [08] Προεκλογικές δαπάνες υποψηφίων βουλευτών.
  • [09] Συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ στην απεργία της Πρωτομαγιάς.
  • [10] Υψηλά πρόστιμα στους παραβάτες οδηγούς.

  • [01] Eυρείας κατανάλωσης τροφές, πιθανόν να ευθύνονται για την εμφάνιση καρκίνων

    24/04/2002 13:47:19

    Οι βασικές τροφές που καταναλώνονται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο όπως το ψωμί, τα μπισκότα και οι τηγανιτές πατάτες πιθανόν να περιέχουν ένα στοιχείο που να προκαλεί καρκίνο, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Υπηρεσία Τροφίμων της Σουηδίας.

    Σουηδοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης έκαναν αυτή τη συγκλονιστική διαπίστωση μετά από σειρά ερευνών για τις συνέπειες του μαγειρέματος βασικών τροφίμων όπως τα δημητριακά, το ρύζι και οι πατάτες, στις οποίες εντοπίσθηκε το στοιχείο ακρυλαμίδη, η οποία υπάρχει πιθανότητα να προκαλεί καρκίνο, αναφέρει η ανακοίνωση της ένωσης.

    Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ κατατάσσει την ακρυλαμίδη, μια άχρωμη, σταθερή κρυσταλλική ουσία ως μια μετρίου κινδύνου καρκινογενή ουσία.

    Σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία για την Ερευνα του Καρκίνου, η ακρυλαμίδη επηρεάζει την μετάλλαξη των γονιδίων και εντοπίσθηκε κατά τη διάρκεια πειραμάτων σε ζώα ως βασικό στοιχείο της κακοήθειας όγκων του στομάχου.

    [02] Φόβο στους πολίτες προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων ιογενούς μυοκαρδίτιδας.

    24/04/2002 12:31:09

    Εντονη ανησυχία στους πολίτες, έχουν προκαλέσει τα κρούσματα ιογενούς μυοκαρδίτιδας, που αποδίδονται κυρίως στον ιό κοξάκι και έχουν φθάσει έως αυτή τη στιγμή τα 32.

    Η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την υπάρχουσα κατάσταση, προχώρησε στη λήψη έκτακτων προληπτικών μέτρων. Ετσι κλειστά θα παραμείνουν έως και την Παρασκευή οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα σχολεία όλων των βαθμίδων, τα ΤΕΙ, τα πανεπιστήμια και άλλες σχολές. Αντίστοιχα μέτρα επιτήρησης ελήφθησαν και στις Ενοπλες Δυνάμεις, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα κρούσμα.

    Ο υπουργός Υγείας συνέστησε στους πολίτες να τηρούν αυστηρά τους κανόνες ατομικής υγεινής, όπως το πλύσιμο των χεριών μετά την τουαλέτα και την αποφυγή συνωστισμού σε κλειστούς χώρους.

    Ο καθηγητής Παιδιατρικής κ. Τσελέντης είπε ότι τα συμπτώματα είναι πιο ήπια στα παιδιά, αλλά μπορούν να διασπείρουν ευκολότερα τον ιό.

    Πάντως οι επιστήμονες εξήγησαν ότι δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος μεγάλης ανησυχίας, συστήνοντας παράλληλα ψυχραιμία στο κοινό, αποφυγή της υπερβολής από τα μέσα ενημέρωσης, στα οποία, όπως είπαν, θα προσφεύγουν για ενημέρωση σε τακτά διαστήματα.

    Το πρωί πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων στην οποία συμμετείχαν και καθηγητές καρδιολογίας και εκτίμησαν την κατάσταση.

    Οι γιατροί στις δηλώσεις τους εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί και τόνισαν ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας αφού όπως είπαν τα μέτρα που ελήφθησαν περιορίζουν τον κίνδυνο διασποράς του ιού.

    Επίσης ανακοινώθηκε ότι από σήμερα θα καταγράφονται τα πραγματικά περιστατικά μυοκαρδίτιδας σε ένα ειδικό έντυπο που θα αποστέλλεται στις διευθύνσεις των νοσοκομείων. Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συμπληρώνουν με λεπτομέρειες το έντυπο, και στη συνέχεια οι γιατροί του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων θα αξιολογούν και θα ταξινομούν ένα περιστατικό μυοκαρδίτιδας σύμφωνα με επιστημονικά κριτήρια που έχουν οριστεί

    [03] Ειρηνευτική πρωτοβουλία Ελλάδας-Τουρκίας για το Μεσανατολικό

    24/04/2002 12:31:02

    Στη Μέση Ανατολή μεταβαίνουν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας Γιώργος Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ στο πλαίσιο της ειρηνευτικής πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει για τη ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.

    Οι κύριοι Παπανδρέου και Τζεμ θα συναντηθούν αύριο στη Ραμάλα με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ και στη συνέχεια στο Τελ Αβίβ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν και τον υπουργό Εξωτερικών Σιμόν Πέρες.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία με ιδιαίτερη συμβολική αξία καθώς οι δύο χώρες που διακρίνονταν για μια παραδοσιακή αντιπαλότητα σήμερα να ζητούν μια κοινή γλώσσα και αναλαμβάνουν μια κοινή πρωτοβουλία.

    [04] Από αύριο η εφαρμογή του πασχαλινού ωραρίου στα καταστήματα

    24/04/2002 12:30:55

    Αρχίζει από αύριο η εφαρμογή του πασχαλινού ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, που θα παραμένουν ανοιχτά από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, ενώ το Σάββατο μέχρι τις 4 το απόγευμα.

    Από τη Μεγάλη Δευτέρα και τα σούπερ μάρκετς θα παραμένουν ανοιχτά από τις 8 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

    Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα.

    Σημειώνεται ότι τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου η αγορά θα λειτουργήσει κανονικά παρά την 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

    Στο μεταξύ συνεργεία του ΣΔΟΕ αρχίζουν από σήμερα ελέγχους στην αγορά ενόψει των γιορτών του Πάσχα με στόχο όχι μόνο τη φοροδιαφυγή αλλά και τη συγκράτηση των τιμών.

    [05] Συναντήσεις πρωθυπουργού

    24/04/2002 12:30:48

    Ο πρωθυπουργός έχει από το πρωί διαδοχικές συναντήσεις με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη με στόχο την προώθηση του κυβερνητικού έργου. Ειδικότερα, το πρωί, ο κ.Σημίτης συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν στην πορεία της οικονομίας.

    Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τον υπουργό Εργασίας Δημήτρη Ρέππα, και εξέτασαν το θέμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Στη μιάμισυ ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος αναλαμβάνει την αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Τέλος στις 2 ο κ.Σημίτης θα συναντηθεί με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη, ενόψει της απογευματινής συνερδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος με αντικείμενο τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

    [06] Συναντήσεις Σημίτη με Χριστοδουλάκη και Ρέππα.

    24/04/2002 07:47:49

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα έχει σήμερα διαδοχικές συναντήσεις και συνεργασίες με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη και με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Ρέππα. Το απόγευμα ο κ. Σημίτης θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

    [07] ΓΣΕΕ-Ασφαλιστικό.

    24/04/2002 07:47:43

    Συνέρχεται σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ υπόψη του οποίου θα τεθούν όλα τα δεδομένα και οι εκτιμήσεις των αναλογιστών για το προτεινόμενο από την κυβέρνηση χρηματοδοτικό σχήμα σχετικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

    [08] Προεκλογικές δαπάνες υποψηφίων βουλευτών.

    24/04/2002 07:47:37

    Ανοιχτός στις προτάσεις που θα καταθέσουν οι βουλευτές κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και τις προεκλογικές δαπάνες των υποψηφίων βουλευτών εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης.

    [09] Συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ στην απεργία της Πρωτομαγιάς.

    24/04/2002 07:47:31

    Στην 24ωρη απεργία της 1ης Μαΐου, που κήρυξε η ΓΣΕΕ συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ και καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους να γιορτάσουν την εργατική Πρωτομαγιά και να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που θα διοργανώσουν τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα.

    [10] Υψηλά πρόστιμα στους παραβάτες οδηγούς.

    24/04/2002 07:47:17

    Υψηλά πρόστιμα θα επιβάλλουν οι άνδρες της Τροχαίας, σε όσους οδηγούς δεν φορούν ζώνη ασφαλείας ή κράνος. Στους παραβάτες δεν θα γίνονται συστάσεις, αλλά θα επιβάλλονται αμέσως τα πρόστιμα που προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 April 2002 - 11:32:14 UTC