Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναστέλλονται απο Δευτέρα τα περιοριστικά μέτρα για τα κρούσματα
  • [02] Ενοπλος ανοίγει πύρ σε σχολείο της ανατολικής Γερμανίας.
  • [03] Ανακοίνωση υποψηφίων νομαρχών και δημάρχων, απο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
  • [04] Παπανδρέου για Μεσανατολικό-Δήλωση Φλωράκη
  • [05] Ληστεία σε τράπεζα στα Πατήσια-Ανταλλαγή πυροβολισμών
  • [06] Σε ύφεση τα κρούσματα μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας
  • [07] Ισραηλινός υπ. Εξωτερικών για Παπανδρέου- Τζεμ
  • [08] Μεσανατολικό-Τζορτζ Μπους
  • [09] Κώστας Σημίτης-Συναντήσεις
  • [10] Ικανοποίηση Σημίτη για απασχόληση
  • [11] ΓΣΕΕ-Υπογραφή σύμβασης εργασίας

  • [01] Αναστέλλονται απο Δευτέρα τα περιοριστικά μέτρα για τα κρούσματα μυοκαρδίτιδας

    26/04/2002 14:13:48

  • Την αναστολή των περιοριστικών μέτρων απο τη Δευτέρα, που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων περικαρδίτιδας και μυοκαρδίτιδας, ανακοίνωσε το μεσημέρι, ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος. Οπως είπε ο υπουργός, το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί δύο μόνο κρούσματα, ένα στην Πάτρα και ένα στη Λάρισα, ενώ διέψευσε οτι έχει εκδοθεί οποιαδήποτε ταξιδιωτική οδηγία απο χώρα που να αφορά την Ελλάδα. Μάλιστα τόνισε ιδιαίτερα την ανακοίνωση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, σύμφωνα με την οποία δεν συνιστάται κανένας περιορισμός σε ταξίδια και συναλλαγές απο και προς την Ελλάδα. Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την άποψη, με βάση τις εισηγήσεις των επιστημόνων, ότι ο ιός που προκάλεσε τις περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας σε όλη την Ελλάδα, ήταν εντεροϊός, για τον οποίο πλήρη στοιχεία (όνομα, ιδιότητες κλπ) θα γνωρίζουν πολύ σύντομα οι επιστήμονες. Αναφερόμενος στη πρωϊνή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, δήλωσε οτι εξετάστηκε η πορεία της μεταρρύθμισης στο χώρο της Υγείας.

    [02] Ενοπλος ανοίγει πύρ σε σχολείο της ανατολικής Γερμανίας.

    26/04/2002 14:13:41

    Τουλάχιστον ένα άτομο έχασε τη ζωή του σήμερα σε λύκειο στην Ερφούρτη της ανατολικής Γερμανίας, όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον καθηγητών.

    Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο N-TV, πολλοί καθηγητές τραυματίστηκαν ενώ οι μαθητές εγκατέλειψαν το κτίριο, χωρίς να τραυματιστεί κανείς από αυτούς.

    Ο δράστης της επίθεσης έχει ταμπουρωθεί σε μία αίθουσα του σχολείου, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν επιτόπου ετοιμάζονται να επέμβουν για τη σύλληψή του.

    [03] Ανακοίνωση υποψηφίων νομαρχών και δημάρχων, απο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

    26/04/2002 14:13:34

    Από το ΠΑΣΟΚ δόθηκαν το πρωί στη δημοσιότητα τα ονόματα τεσσάρων υποψηφίων νομαρχών και τεσσάρων δημάρχων πρωτευουσών νομών, οι οποίοι θα υποστηριχθούν από το κόμμα.

    Επίσης δόθηκαν στη δημοσιότητα 13 υποψηφίων σε δήμους της Θεσσαλονίκης και δύο σε δήμους της Αθήνας.

    Σε ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ δεν δίνει το χρίσμα αλλά εκφράζει την αμέριστη υποστήριξη και τη θερμή συμπαράστασή του σε υποψηφίους δημάρχους και νομάρχες, οι οποίοι όπως υποστηρίζει είναι ελεύθεροι με διασφαλισμένους όρους αυτονομίας και ανεξαρτησίας για να συγκροτήσουν αντιπροσωπευτικούς συνδυασμούς και να διαμορφώσουν τα προοδευτικά προγράμματά τους.

    Στο μεταξύ τα πρώτα ονόματα 26 υποψηφίων νομαρχών και 28 δημάρχων ανακοίνωσαν το πρωί ο γραμματέας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο πρόεδρος της επιτροπής εκλογών αυτοδιοίκησης Τζαννής Τζαννετάκης.

    Ο κ.Μειμαράκης τόνισε ότι δεν υπάρχουν κεντρικές συμφωνίες μεταξύ των κομμάτων για την υποστήριξη υποψηφίων από άλλους πολιτικούς χώρους και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποστηριχθούν τέτοια πρόσωπα.

    Υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης θα είναι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενώ στα Δωδεκάννησα θα υποστηριχθεί ο υποψήφιος του Συνασπισμού Σάββας Καραγιάννης και στην Καρδίτσα ο υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ Χρήστος Τέγος.

    Για την υπερνομαρχία Αθηνών και Πειραιώς και την υοπστήριξη των κυρίων Παπαγεωργόπουλου και Αγραπίδη στους δήμους Θεσσαλονίκης και Πειραιά αντίστοιχα, τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής.

    Στο μεταξύ, ο πρώην πρωθυπουργός Τζαννής Τζαννετάκης σε συνέντευξή του στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τάσσεται υπέρ της κυβερνητικής συνεργασίας της ΝΔ με την Αριστερά και την αξιοποίηση προσωπικοτήτων της σε μια κυβέρνηση της ΝΔ.

    Αναφέρει δε ότι στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές η ΝΔ θα υποστηρίξει υποψηφίους της Αριστεράς χωρίς ανταλλάγματα.

    [04] Παπανδρέου για Μεσανατολικό-Δήλωση Φλωράκη

    26/04/2002 14:13:23

    Η πρωτοβουλία Ελλάδας και Τουρκίας να συμβάλουν στην επίλυση της κρίσης στο Μεσανατολικό είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα εθνικά μας συμφέροντα στην περιοχή, τόνισε το πρωί από τα Γιάννενα, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, κάνοντας έναν απολογισμό του ταξιδιού του στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ.

    Ενας από τους βασικούς λόγους που θέλησαν να βρεθώ στην περιοχή ήταν να δούμε και να συμβάλουμε στη διευθέτηση του προβλήματος του Ναού της Γέννησης όπου έχουν βρεί καταφύγιο εκατοντάδες Παλαιστίνιοι, δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος παράλληλα έκανε λόγο για ενθαρρυντικά βήματα.

    Αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ και τους Παλαιστινίους και ζήτησε την εφαρμογή των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

    Τόνισε ότι η ασφάλεια του Ισραήλ δεν μπορεί να υπάρξει αν τελικά δεν δημιουργηθεί κι ένα παλαιστινιακό κράτος που να έχει μια βιώσιμη παλαιστινιακή κυβέρνηση.

    Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις μελών του Εκτελεστικού Γραφείου για την κοινή του πρωτοβουλία με τον Τούρκο ομόλογό του, δήλωσε ότι ήταν στα πλαίσια μιας κυβερνητικής απόφασης και του πρωθυπουργού.

    Τέλος σχολιάζοντας τη δήλωση του Χαρίλαου Φλωράκη περί πρωθυπουργίας του κ.Καραμανλή, ο κ.Παπανδρέου δήλωσε ότι και το 1989 ο κ.Φλωράκης είχε στηρίξει μια κυβέρνηση συνεργασίας με τη δεξιά.

    [05] Ληστεία σε τράπεζα στα Πατήσια-Ανταλλαγή πυροβολισμών

    26/04/2002 14:13:11

    Ενοπλη ληστεία με λεία 220.000 ευρώ έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σε βάρος υπαλλήλου της εταιρίας χρηματαποστολών 'Γουάκενχατ' Αγγελου Βερονέζε 22 ετών.

    Η ληστεία έγινε στην είσοδο του ασανσέρ του μετρό, στον τερματικό σταθμό της Εθνικής Αμυνας, την ώρα που ο υπάλληλος πήγαινε να εφοδιάσει το αυτόματο μηχάνημα της Εθνικής Τράπεζας.

    Εξάλλου, ένοπλη ληστεία έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στα Πατήσια.

    Αγνωστος ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους απέσπασε άγνωστο αριθμό χρημάτων και διέφυγε πεζός.

    Κατά τη διαφυγή του αντάλλαξε πυροβολισμούς με το φύλακα της τράπεζας, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί

    [06] Σε ύφεση τα κρούσματα μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας

    26/04/2002 12:11:02

    Φθίνουσα πορεία σημειώνουν τις τελευταίες ώρες τα κρούσματα μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας που προέρχονται από ιώσεις.

    Χθες καταγράφηκαν μονο πέντε περιστατικά, ενώ ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος το πρωί συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι αν συνεχιστεί η ύφεση των κρουσμάτων θα αρθούν τα έκτακτα μέτρα.

    Στο μεταξύ όπως έγινε το πρωί γνωστό από το Εργαστήριο Ιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, δεν οφείλεται στον ιό Κοξάκη ο θάνατος της 47χρονης ακτινολόγου Δέσποινας Ιερωνύμου-Καλησπεράκη, που προήλθε από μυοκαρδίτιδα.

    Σύμφωνα με τον καθηγητή Δημήτρη Σπαντίδο, δείγμα αίματος της 47χρονης αναλύθηκε εργαστηριακά με την τελειότερη μέθοδο που εφαρμόζεται σήμερα και η οποία δεν επιδέχεται αμφισβήτηση

    [07] Ισραηλινός υπ. Εξωτερικών για Παπανδρέου- Τζεμ

    26/04/2002 08:24:47

    Μήνυμα ειρήνης, μεγάλης ελπίδας και κατανόησης αποτελεί η παρουσία σας στη Μέση Ανατολή είπε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών προς τους ομολόγους του Ελλάδας και Τουρκίας κατά τη χθεσινή τους συνάντηση.

    [08] Μεσανατολικό-Τζορτζ Μπους

    26/04/2002 08:24:40

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους ζήτησε και πάλι απο το Ισραήλ να ολοκληρώσει την αποχώρησή του απο τις παλαιστινιακές περιοχές. Το Ισραήλ επέτρεψε την έξοδο 9 νεαρών Παλαιστινίων απο το Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ.

    [09] Κώστας Σημίτης-Συναντήσεις

    26/04/2002 08:24:33

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Αμυνας και αμέσως μετά με τον υποδιοικητή της Εθνικής Τράπεζας.

    [10] Ικανοποίηση Σημίτη για απασχόληση

    26/04/2002 08:24:27

    Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, από τα αποτελέσματα του εφαρμοζόμενου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση.

    [11] ΓΣΕΕ-Υπογραφή σύμβασης εργασίας

    26/04/2002 08:24:20

    Σήμερα αναμένεται να υπογραφεί μεταξύ εκπροσώπων της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων η νέα διετής εθνική γενική συλλογική σύμβασης εργασίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 April 2002 - 11:30:48 UTC