Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκληρή κριτική Μητσοτάκη στον Κώστα Σημίτη
  • [02] Ο Σπύρος Βούγιας διεκδικεί το Δήμο Θεσσαλονίκης
  • [03] Μεσολόγγι-Εκδηλώσεις για την επέτειο της Εξόδου των Ελεύθερων
  • [04] ΝΔ-Οξεία κριτική στην κυβέρνηση για την αγροτική πολιτική.
  • [05] Αγνοούνται δύο Ρώσοι ναυτικοί

  • [01] Σκληρή κριτική Μητσοτάκη στον Κώστα Σημίτη

    28/04/2002 09:43:40

    Την πεποίθησή του, οτι το κύριο αίτιο του φαινομένου Λεπέν, είναι οτι αυτοί που κυβερνούν έχουν χάσει την επαφή τους με το λαό, εκφράζει ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωσντανστίνος Μηστοτάκης σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής.

    Ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει ''οτι ο κ.Σημίτης πρέπει να φύγει το ταχύτερο, πρέπει να φύγει χθές, γιατί κάθε μέρα παρομονής του στην εξουσία είναι ζημιά για την Ελλάδα". Εχω πιστεί συνεχίζει ο κ.Μητσοτάκης "οτι ο κ.Σημίτης δεν θέλει, δεν μπορεί, είναι υποδουλωμένος στο κόμμα του και στις απαιτήσεις του, είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός ο οποίος δεν παίρνει τις ευθύνες του και δεν καταλαβαίνει τα γεγονότα''.

    Τέλος κ.Μητσοτάκης εκφράζει την άποψη οτι η ΝΔ θα κληρονομήσει μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση και θα πρέπει απο τώρα να προειδοποιήσει τον ελληνικό λαό.

    [02] Ο Σπύρος Βούγιας διεκδικεί το Δήμο Θεσσαλονίκης

    28/04/2002 09:18:02

    Ο Σπύρος Βούγιας θα είναι ο υποψήφιος για το δήμο Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ.

    Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του επιτελικού οργάνου που πραγματοποιήθηκε στη συμπρωτεύουσα και ανακοινώθηκε από το γραμματέα της ΚΕ του κόμματος Κώστα Λαλιώτη.

    Αντίθετα, το επιτελικό όργανο, δεν κατάφερε να αναδείξει τον υποψήφιο για τη νομαρχία Θεσσαλονίκης και παρέπεμψε το θέμα στο Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος.

    Οπως τόνισε ο κ.Λαλιώτης διεκδικητές της υποψηφιότητας είναι η Χρύσα Αράπογλου και ο Γρηγόρης Χατζησάββας ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος νομάρχης στις εκλογές του Οκτωβρίου.

    [03] Μεσολόγγι-Εκδηλώσεις για την επέτειο της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων

    28/04/2002 09:17:56

    Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, κορυφώνονται σήμερα στο Μεσολόγγι οι εκδηλώσεις για την 176η επέτειο της Εξόδου της Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

    Θα ψαλεί επίσημη δοξολογία και θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον τύμβο των ηρώων.

    Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος και την αξιωματική αντιπολίτευση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Προκόπης Παυλόπουλος.

    Θα παραστούν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και αντιπροσωπεία από 16 ευρωπαϊκά κράτη. Τιμές θα αποδώσουν 20 φιλαρμονικές

    [04] ΝΔ-Οξεία κριτική στην κυβέρνηση για την αγροτική πολιτική.

    28/04/2002 09:17:50

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την αγροτική πολιτική στο πλαίσιο περιοδείας του χθες, στη Βοιωτία.

    Ολοι μας και πολύ περισσότερο εσείς που τα βιώνεται, γνωρίζουμε ότι ο αγροτικός τομέας στη χώρα μας, βρίσκεται αντιμέτωπος με χρόνια προβλήματα που καθημερινά διογκώνονται, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Τα προϊόντα μας χάνουν παραδοσιακές ξένες αγορές και εκτοπίζονται από την εσωτερική αγορά, το γεωργικό ισοζύγιο διευρύνεται συνεχώς, το αγροτικό εισόδημα από το 1993 εως σήμερα μειώθηκε κατά 23% αυξάνεται το κόστος παραγωγής και μειώνονται οι τιμές βασικών προϊόντων, τα αγροτικά χρέη έχουν διογκωθεί και ο αγροτικός πληθυσμός συρρικνώνεται πρόσθεσε ο κ.Καραμανλής.

    Η ΝΔ κατέληξε, έχει εδώ και χρόνια καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη στήριξη του αγροτικού τομέα, αλλά η ανυπαρξία συγκροτημένης αγροτικής πολιτικής έχει οδηγήσει στο αδιέξοδο.

    [05] Αγνοούνται δύο Ρώσοι ναυτικοί

    28/04/2002 09:17:43

    Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης δύο αγνοούμενων Ρώσων ναυτικών, στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

    Οι δύο αγνοούμενοι ένας ανθυποπλοίαρχος κι ένας ναύτης, είναι μέλη ρωσικού φορτηγού πλοίου, το οποίο απέπλευσε γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα από τη Θεσσαλονίκη, με προορισμό τη Ρωσία και μία ώρα αργότερα δηλώθηκε από τον πλοίαρχο η απουσία τους.

    Στις έρευνες μετέχουν πλωτά του Λιμενικού Σώματος, ιδιωτικά ταχύπλοα σκάφη, καθώς και αεροσκάφος C-130, χωρίς μέχρι στιγμής θετικό αποτέλεσμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 April 2002 - 11:30:15 UTC