Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη η δικηγόρος Α.Τζαβέλα
  • [02] Ταλαιπωρία στην επιστροφή των εκδρομέων
  • [03] Αιματηρή και η φετινή έξοδος
  • [04] Ο Ζαν Πιερ Ραφαρέν νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας

  • [01] Συνελήφθη η δικηγόρος Α.Τζαβέλα

    06/05/2002 20:24:44

    Σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν η δικηγόρος Αιντα Τζαβέλα και ο σύντροφος της Γιώργος Αγγελόπουλος που καταζητούνταν για παραβίαση της άδειας τους από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου εκτίει ποινή φυλάκισης.

    Ο Αγγελόπουλος ήταν κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενος για ληστεία και έπρεπε να είχε επιστρέψει από την νόνιμη άδεια του στις 22 Απριλίου.

    Το ζευγάρι σύμφωνα με την αστυνομία έφτασε στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα με ταξί και επισκέφθηκαν νυχτερινό κέντρο όπου και συνδιασκέδασαν. Τα ξημερώματα σήμερα συνελήφθησαν κατά την έξοδο τους από το νυχτερινό κέντρο .

    Μαζί τους συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην ασφάλεια τέσσερα ακόμη άτομα που τους συνόδευαν στη νυχτερινή τους διασκέδαση κατηγορούμενοι για υπόθαλψη εγκληματία.

    [02] Ταλαιπωρία στην επιστροφή των εκδρομέων

    06/05/2002 20:24:38

    Σε μήκος ρεκόρ που ξεπερνούσε τα δέκα χιλιόμετρα έφτασε η ουρά των αυτοκινήτων στο Ρίο-Αντίρριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας. Ανεπίσημα, πολίτες που επιστρέφουν, δήλωναν ότι η ουρά στο Αντίρριο ξεπερνούσε τα 15 χλμ και η αναμονή για την επιβίβαση στα φέρι μποτ έφτανε τις τρεις ώρες.

    Ο διοικητής της Τροχαίας Αττικής κ.Τζέκης είπε ότι πράγματι στο Αντίρριο η ουρά ήταν παραπάνω από δέκα χλμ και αυτό γίνεται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, καθώς τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα η επιστροφή φέτος είναι μεγαλύτερη από άλλες χρονιές, παρότι αύριο είναι αργία. Οι ουρές αναμονής στα διόδια Ελευσίνας αργά το απόγευμα σήμερα έφταναν στα δύο χλμ με χρόνο αναμονής περίπου 15 λεπτά.

    [03] Αιματηρή και η φετινή έξοδος

    06/05/2002 20:24:31

    Στα 429 έφτασαν τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στα δυστυχήματα αυτά σκοτώθηκαν 54 άτομα εκ των οποίων τα επτά σήμερα, δεύτερη ημέρα του Πάσχα. Επίσης, τραυματίστηκαν σοβαρά 75 άτομα ενώ ελαφρύτερα τετρακόσια ογδόντα έξι. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου στις μετακινήσεις που έγιναν για τις ημέρες του Πάσχα δηλαδή από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και σήμερα το απόγευμα έγιναν 199 τροχαία, σκοτώθηκαν 34 άτομα και τραυματίστηκαν 266 εκ των οποίων τα 44 σοβαρά.

    [04] Ο Ζαν Πιερ Ραφαρέν νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας

    06/05/2002 20:23:13

    Τον 53χρονο Ζαν Πιερ Ραφαρέν όρισε νέο πρωθυπουργό της Γαλλίας, ο Ζακ Σιράκ, λίγες ώρες μετά τη σαρωτική νίκη του στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που του εξασφάλισε μια ακόμη θητεία στο ύπατο αξίωμα. Ο γερουσιαστής Ραφαρέν μετέβη στο μέγαρο των Ηλυσίων όταν ανακοινώθηκε η επίσημη παραίτηση από το πρωθυπουργικό αξίωμα του σοσιαλιστή Λιονέλ Ζοσπέν. Ο νέος Γάλλος πρωθυπουργός, μέλος του κόμματος των Φιλελευθέρων, είναι ένας από τους πιστούς του Ζακ Σιράκ και έχει διατελέσει υπουργός αρμόδιος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην κυβέρνηση του Αλέν Ζιπέ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 May 2002 - 20:30:09 UTC