Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα εισβολή στη Δυτική Οχθη απο τον ισραηλινό στρατό
  • [02] Συνεντεύξεις Σκανδαλίδη-Χρυσοχοϊδη
  • [03] Γιορτάζουν οι μητέρες σε όλο τον κόσμο
  • [04] Μαραθώνια πορεία αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό.

  • [01] Νέα εισβολή στη Δυτική Οχθη απο τον ισραηλινό στρατό

    12/05/2002 12:11:03

    Νέα εισβολή για σύντομο χρονικό διάστημα πραγματοποίησε χθες το βράδυ ο ισραηλινός στρατός σε αυτόνομους τομείς της Δυτικής Οχθης, και συνέλαβε πέντε Παλαιστίνιους τους οποίους κατηγορεί για αντι-ισραηλινή δράση.

    Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Τελ Αβίβ όφειλε να είχε υποστηρίξη προ πολλού, την ιδέα για ένα ανεξάρτητο κράτος των Παλαιστινίων. Υποστηρίζει ότι η χώρα του πιθανώς να διέπραξε σφάλμα αρνούμενο να καλέσει τους Παλαιστινίους να οικοδομήσουν το δικό τους κράτος.

    Χθες το βράδυ περισσότεροι από 50.000 Ισραηλινοί διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ υπέρ της ειρήνης, και κατά της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών. Οι πρόεδροι της Αιγύπτου και της Συρίας καθώς και ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας εξέφρασαν την ειλικρινή επιθυμία τους για ειρήνη με το Ισραήλ και απέρριψαν τη βία σε όλες τις μορφές της.

    Στο μεταξύ, αύριο αναμένεται να αποφασίσει στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε ποιές χώρες θα μεταφερθούν οι 13 Παλαιστίνιοι μαχητές οι οποίοι φιλοξενούνται προσωρινά στην Κύπρο.

    Ετοιμες να δεχθούν τους Παλαιστίνιους στο εδάφός τους έχουν δηλώσει η Ισπανία, η Ιταλία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία. Τη χώρα μας στο συμβούλιο θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Το πρωί, τελέστηκε από το Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο, η πρώτη Θεία Λειτουργία στο Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ μετά την άρση της πολιορκίας από τον ισραηλινό στρατό.

    Τέλος μαραθώνια πορεία αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό, πραγματοποιούν στην Αττική φιλειρηνικές και κοινωνικές οργανώσεις καθώς και συνδικαλιστικοί φορείς. Η πορεία ξεκίνησε το πρωί από τον Τύμβο του Μαραθώνα και θα καταλήξει το απόγευμα στην πρεσβεία του Ισραήλ. Παράλληλα, θα γίνει ειρηνοδρομία από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας προς την πρεσβεία του Ισραήλ.

    [02] Συνεντεύξεις Σκανδαλίδη-Χρυσοχοϊδη

    12/05/2002 11:48:13

    Η διαδοχή του Κώστα Σημίτη θα γίνει με ενότητα και συναίνεση τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνέντευξή του στο ''ΕΘΝΟΣ της Κυριακής''.

    Προσθέτει ότι η αλλαγή της ηγεσίας στο κόμμα θα γίνει σε συνθήκες συσπείρωσης και ενότητας και υπογραμμίζει ότι τελειώνει το ΠΑΣΟΚ όπως το γνωρίσαμε, ενώ ο κ.Σημίτης θα ηγηθεί στα πρώτα βήματα της νέας εποχής. Επισημαίνει ότι η αλλαζονία, η εσωστρέφεια και η διαδοχολογία, είναι οι πληγές του Κινήματος.

    Εξάλλου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ''Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία'' σημειώνει ότι αν αλλάζαμε αρχηγό όποτε χάναμε εκλογές δεν θα είμασταν ΠΑΣΟΚ και συνιστά να μην πριονίζεται άλλο το κλαδί που κάθεται η κυβέρνηση. Υποστηρίζει δε, ότι αν δεν υπήρχε ο Σημίτης θα έπρεπε να τον ανακαλύψουμε.

    [03] Γιορτάζουν οι μητέρες σε όλο τον κόσμο

    12/05/2002 09:24:36

    Παγκόμια ημέρα της Μητέρας σήμερα, 12 Μαίου και σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιούνισεφ,σε όλο τον κόσμο 515.000 γυναίκες εξακολουθούν να πεθαίνουν κάθε χρόνο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού.

    Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, σε κάθε γυναίκα που πεθαίνει αντιστοιχούν ακόμη 30 που αντιμετωπίζουν τραυματισμούς, μολύνσεις και αναπηρίες που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, ενώ 15 εκατομμύρια κορίτσια ηλικίας 15 έως 19 ετών γίνονται μητέρες κάθε χρόνο.

    Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων, Βουλευτής Β Αθηνών κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Η Γιορτή της Μητέρας και φέτος γιορτάζεται μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας για την ίδια, τα παιδιά της και την οικογένειά της. Η σύγχρονη Ελληνίδα πλήττεται από την ανεργία που είναι υπερδιπλάσια από αυτή των ανδρών και βλέπει το όνειρο της μητρότητας ιερό για κάθε γυναίκα να γίνεται όλο και δυσκολότερο. Οι γάμοι μειώνονται, οι γεννήσεις μειώνονται ενώ τα διαζύγια αυξάνονται.

    [04] Μαραθώνια πορεία αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό.

    12/05/2002 08:29:16

    Στις 8.30 το πρωί ξεκίνησε από τον Τύμβο του Μαραθώνα η μαραθώνια πορεία αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό, που πραγματοποιούν φιλειρηνικές και κοινωνικές οργανώσεις καθώς και συνδικαλιστικοί φορείς.

    Η πορεία θα καταλήξει το απόγευμα στην πρεσβεία του Ισραήλ, ενω η τροχαία αναμένεται να προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Παράλληλα, θα γίνει ειρηνοδρομία από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας προς την πρεσβεία του Ισραήλ.

    Στο μεταξύ, σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία, αναμένεται να μοιραστούν οι δεκατρείς εξόριστοι Παλαιστίνιοι, που φιλοξενούνται προσωρινά στην Κύπρο, δήλωσε σε αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, εκπρόσωπος της παλαιστινιακής αρχής στη Λευκωσία.

    Ο ίδιος πρόσθεσε, οτι οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών που θα συνεδριάσουν για το θέμα αυτό αύριο στις Βρυξέλλες, αναμένεται να αποφασίσουν, τον αριθμό των Παλαιστινίων που θα γίνουν δεκτοί από καθεμιά από τις τέσσερις χώρες.

    Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Σιμόν Πέρες, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, εξέφρασε την επιθυμία να δεί σύντομα να ιδρύεται ένα Παλαιστινιακό κράτος, καθώς όπως τόνισε είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξη του ίδιου του Ισραήλ. Παράλληλα τόνισε οτι αν η Παλαιστινιακή αρχή δεν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την εξάρθρωση των ένοπλων ομάδων τότε δεν πρόκειται να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.

    Απο την πλευρά τους οι πρόεδροι της Αιγύπτου και της Συρίας Χόσνι Μουμπάρακ και Μπασάρ αλ-Άσαντ καθώς και ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα, εξέφρασαν χθες την ειλικρινή επιθυμία τους για ειρήνη με το Ισραήλ απορρίπτοντας παράλληλα τη βία σε όλες τις μορφές της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 May 2002 - 11:30:09 UTC