Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δηλώσεις Μπεγλίτη για Ευρωστρατό.
  • [02] Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής υπό τον κ.Σημίτη.
  • [03] Με τον πρόεδρο Κληρίδη συναντήθηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
  • [04] Πιο αξιοκρατικές οι προσλήψεις στο δημόσιο.
  • [05] Αρχίζουν οι έλεγχοι σε όσους δεν υπέβαλαν δηλώσεις συνάφειας
  • [06] Σημίτης για εξωτερική πολιτική και άμυνα-Ημερίδα
  • [07] Επαφές Κόφι Ανάν στην Κύπρο
  • [08] Προσλήψεις στο Δημόσιο
  • [09] Ελληνες φοιτητές-Μετεγγραφές
  • [10] Τράπεζες-Σύμβαση εργασίας

  • [01] Δηλώσεις Μπεγλίτη για Ευρωστρατό.

    16/05/2002 14:02:26

    "Η εναλλακτική φόρμουλα της ισπανικής προεδρίας για την άρση του αδιεξόδου στο θέμα του ευρωστρατού αφού μελετήθηκε από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών κρίθηκε μη ικανοποιητική και απορρίφθηκε".

    Αυτό δήλωσε το μεσημέρι ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος πρόσθεσε ότι ήδη ο κ.Παπανδρέου έχει ανακοινώσει την ελληνική θέση στους κυρίους Σολάνα και Πικέ.

    Ο κ.Μπεγλίτης ανέφερε ότι ο βασικός λόγος απόρριψης της ισπανικής πρότασης είναι ότι αφήνει ανέπαφο το περιεχόμενο του ''περιώνυμου'' κειμένου της Αγκυρας.

    Yπογράμμισε ότι η πρωτοβουλία βρίσκεται στα χέρια του αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ενωσης κ.Σολάνα και της ισπανικής προεδρίας η οποία φέρει και την βασική ευθύνη της διαπραγμάτευσης. Σημείωσε ότι ένα σημαντικό διαπραγματευτικό στάδιο θα είναι και το συμβούλιο κορυφής της Σεβίλλης.

    Τέλος σχολιάζοντας τη δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με την οποία καλούνται οι ενδιαφερόμενες χώρες να υιοθετήσουν το κείμενο εφαρμογής της Νίκαιας είπε ότι η ελληνική πλευρά δεν εκλαμβάνει τη δήλωση αυτή ως άσκηση πίεσης γιατί και η ίδια επιθυμεί την εξεύρεση λύσης, αρκεί να κατοχυρώνονται τα συμφέροντα της Ελλάδας.

    [02] Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής υπό τον κ.Σημίτη.

    16/05/2002 13:38:57

    Η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, είναι το αντικείμενο της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, όπου εξετάζεται η πορεία του κυβερνητικού έργου.

    Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην εξωτερική πολιτική και την οικονομία. Στόχος του κ.Σημίτη είναι η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, ενώ μετά το τέλος της συνεδρίασης θα ακολουθήσουν δηλώσεις του πρωθυπουργού.

    Χθες ο κ.Σημίτης ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει αποδεκτό το κείμενο της Άγκυρας για τον ευρωστρατό αν δεν κατοχυρώνει τα συμφέροντα της χώρας μας.

    Απηύθυνε εξάλλου, σαφή προειδοποίηση ότι η διεύρυνση στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν πρόκειται να προχωρήσει αν στην ομάδα των υπό ένταξη χωρών δεν είναι και η Κύπρος.

    [03] Με τον πρόεδρο Κληρίδη συναντήθηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

    16/05/2002 13:38:50

    Ανεξάρτητα απο τις εξελίξεις στο Κυπριακό, υπάρχει μία κρίσιμη παράλληλη διαδικασία που οδηγεί στη διεύρυνση της ΕΕ, στο πλαίσιο της οποίας περιλαμβάνεται πρώτη η Κύπρος, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη, ο κ.Τσοχατζόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα οτι η εθνική στρατηγική θα αποδώσει τελικά.

    Στο μεταξύ, αύριο το πρωί θα συναντηθούν ξανά οι κύριοι Κληρίδης και Ντενκτάς και σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κύπρου, απο τη συμπεριφορά της τουρκικής πλευράς, τις επόμενες ημέρες, θα διαφανεί κατά πόσον υπήρξε πρόοδος, μετά την επίσκεψη του γγ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν. Αύριο το απόγευμα θα συνεδριάσει και το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου.

    Ο Ντενκτάς, μετά τις συνομιλίες με τον κ.Ανάν είπε οτι είναι περισσότερο αισιόδοξος για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό και δήλωσε οτι διαπραγματεύεται οτιδήποτε, αρκεί να γίνει πρώτα δεκτή η χωριστή κυριαρχία.

    Απο την πλευρά του ο πρόεδρος Κληρίδης τόνισε οτι οι Ελληνοκύπριοι επιθυμούν ένα νέο σύνταγμα που θα προνοεί για δύο αυτοκυβερνώμενα καντόνια ή κρατίδια, αλλά μία κεντρική κυβέρνηση και μία εκπροσώπηση στο διεθνή χώρο.

    [04] Πιο αξιοκρατικές οι προσλήψεις στο δημόσιο.

    16/05/2002 13:38:43

    Πιο αξιοκρατικές θα γίνονται πλέον οι προσλήψεις στο δημόσιο σύμφωνα με το νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κώστας Σκανδαλίδης.

    Οι προσλήψεις θα γίνονται με αντικειμενικά κριτήρια ενώ περιορίζονται οι γραπτοί διαγωνισμοί.

    Αυξάνεται στα 55 χρόνια το όριο ηλικίας για τους διορισμούς στο δημόσιο, την αυτοδιοίκηση και τις ΔΕΚΟ. Η Νέα Δημοκρατία δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή.

    [05] Αρχίζουν οι έλεγχοι σε όσους δεν υπέβαλαν δηλώσεις συνάφειας

    16/05/2002 13:38:36

    Φορολογικούς ελέγχους ξεκινά από σήμερα το υπουργείο Οικονομικών στις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι ενώ ήταν υπόχρεοι δεν υπέβαλαν δηλώσεις για το κλείσιμο των ανέλεγκτων υποθέσεών τους της τριετίας 1999-2001 για το ΦΠΑ. Η σχετική ημερομηνία έληξε χθες.

    Στο μεταξύ σύμφωνα με ελέγχους του ΣΔΟΕ, το 2001 αυξήθηκε στο 23,6% το μέσο ποσοστό φορολογικών παραβάσεων, κυρίως από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις από 17,9% που ήταν το 2000.

    [06] Σημίτης για εξωτερική πολιτική και άμυνα-Ημερίδα

    16/05/2002 07:37:59

    Η κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας της ΕΕ πρέπει να είναι ένα αποτελεσματικό σύστημα για την αντιμετώπιση των κρίσεων και ένα συλλογικό σύστημα ασφάλειας που να εγγυάται την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε ημερίδα για το μέλλον της Ευρώπης.

    [07] Επαφές Κόφι Ανάν στην Κύπρο

    16/05/2002 07:37:51

    Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Κόφι Αναν με Γλαύκο Κληρίδη και Ραούφ Ντενκτάς στη Λευκωσία, ενω το μεσημέρι αναμένονται δηλώσεις του πριν αναχωρήσει απο την Κύπρο.

    [08] Προσλήψεις στο Δημόσιο

    16/05/2002 07:37:44

    Τα βασικά κριτήρια για τις προσλήψεις στο δημόσιο καθορίζονται με σχέδιο νόμου που κατατίθεται απο το υπουργείο Εσωτερικών εντός 10 ημερών στη Βουλή. Για την αξιολόγηση των υποψηφίων λαμβάνονται αθροιστικά οι τίτλοι σπουδών, η εμπειρία των υποψηφίων που έχουν εργαστεί σε θέση της ίδιας ειδικότητας του φορέα που προκηρύσσει τη θέση, η γνώση ξένων γλωσσών και η εντοπιότητα.

    [09] Ελληνες φοιτητές-Μετεγγραφές

    16/05/2002 07:37:31

    Δεν επιτρέπονται από το έτος 2004-5 οι μετεγγραφές Ελλήνων φοιτητών από Πανεπιστήμια του Εξωτερικού σε Πανεπιστήμια του εσωτερικού. Αυτό προβλέπεται σε σχέδιο νόμου που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας.

    [10] Τράπεζες-Σύμβαση εργασίας

    16/05/2002 07:37:21

    Σε συμφωνία κατέληξαν έπειτα απο μαραθώνια συζήτηση οι τραπεζίτες και οι τραπεζοϋπάλληλοι με την μεσολάβηση του υπουργού Εργασίας Δημήτρη Ρέππα, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη νέα σύμβαση εργασίας στον κλάδο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 May 2002 - 11:30:46 UTC