Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Σημίτη με πολιτικούς αρχηγούς
  • [02] Υπ.Οικονομίας-ΓΣΕΕ-Ασφαλιστικό
  • [03] Προφυλακίστηκε ο Χρήστος Κολοβός για τη δολοφονία 11χρονης
  • [04] Με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε ο Κώστας Καραμανλής
  • [05] Προσφορά Ομίλου Λάτση για εξαγορά ΕΛΠΕ
  • [06] Αγωγή κατά των υπευθύνων του εργοστασίου Ρικομέξ
  • [07] "Το κράτος θέλει την πάταξη της διαφθοράς", τόνισε ο κυβερνητικός
  • [08] Συνελήφθη για κακοποίηση του γιού του.

  • [01] Συνάντηση Σημίτη με πολιτικούς αρχηγούς

    17/05/2002 20:14:17

    Για τα εθνικά θέματα, θα ενημερώσει την προσεχή εβδομάδα ο πρωθυπουργός τους πολιτικούς αρχηγούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι κυρίως ο ευρωστρατός και το Κυπριακό. Για τον ευρωστρατό, πληροφορίες αναφέρουν οτι η κυβέρνηση αναμένει νέες πιέσεις, ώστε το ζήτημα αυτό να διευθετηθεί μέχρι τέλος Ιουνίου, πριν αναλάβει η Ελλάδα, την 1η Ιουλίου, την προεδρία των θεμάτων ασφάλειας και άμυνας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει επίσης τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, όπως αυτές διαγράφονται μετά την επίσκεψη του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο κ. Σημίτης θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη, που θα επισκεφθεί την Αθήνα, προκειμένου να καθοριστεί η στρατηγική της ελληνοκυπριακής πλευράς.

    [02] Υπ.Οικονομίας-ΓΣΕΕ-Ασφαλιστικό

    17/05/2002 20:14:09

    Τις τελευταίες λεπτομέρεις της ΓΣΕΕ, όσον αφορά τη χρηματοδότηση

    του ασφαλιστικού συστήματος, ξεδιάλυνε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, καθώς έκανε αποδεκτή την πρόταση της Συνομοσπονδίας για τη θέσπιση ρήτρας σε περίπτωση που το έλλειμμα των ταμείων ξεπερνά το 1% του ΑΕΠ. Ο υπουργός αποδέχθηκε επίσης την πρόταση της ΓΣΕΕ, να αναλάβει το δημόσιο να διαγράψει υποχρεώσεις του ΙΚΑ προς το δημόσιο ύψους 1,7 τρισ. δραχμών. Ταυτόχρονα, θα χορηγήσει στο ίδρυμα ένα ποσόν της τάξης του 1,3 τρις δραχμών, ώστε να καλύψει παλαιότερες υποχρεώσεις του δημοσίου. Πάντως, το ασφαλιστικό εξακολουθεί να διχάζει το συνδικαλιστικο κίνημα, καθώς από τη ΓΣΕΕ μόνο η ΠΑΣΚΕ πήγε σήμερα στο ραντεβού με τον υπουργό, ενώ οι άλλες παρατάξεις, μαζί με την ΑΔΕΔΥ προτείνουν να κηρυχθεί 24ωρη απεργία για τις 29 Μαϊου.

    [03] Προφυλακίστηκε ο Χρήστος Κολοβός για τη δολοφονία 11χρονης

    17/05/2002 20:14:03

    Προφυλακιστέος, προκειμένου να εξετασθεί από ψυχιάτρους, κρίθηκε με ομοφωνία ανακριτή και εισαγγελέα ο 36χρονος σιδηρουργός από τα Γιάννενα, Χρήστος Κολοβός, που στραγγάλισε την 11χρονη Μαρία Διδασκάλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης στην απολογία του επανέλαβε τα όσα είχε καταθέσει στην αστυνομία, ότι δηλαδή έβλεπε στον ύπνο του τη γιαγιά και τον παππού του που ζητούσαν θυσία και για το λόγο αυτό, προέβη στην πράξη του αυτή. Από τις έρευνες που έγιναν στο πατρικό του σπίτι στους Κωστακιούς Αρτας, δεν προέκυψαν στοιχεία που να συνδέουν τον κατηγορούμενο με σατανιστικές πράξεις, αλλά βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες ακροδεξιών εντύπων.

    [04] Με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε ο Κώστας Καραμανλής

    17/05/2002 20:13:56

    Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, με αφορμή τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ. Ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι η χώρα αντί να πηγαίνει μπροστά κάνει βήματα προς τα πίσω, γεγονός που το απέδωσε στην γραφειοκρατική και αναποτελεσματική κρατική μηχανή η οποία, όπως είπε, είναι παραδομένη στο έλεος του κομματισμού και της διαφθοράς. Ο κ.Καραμανλής ανέφερε οτι η πολιτική της κυβέρνησης περιθεριοποιεί το προσωπικό της δημόσιας διοίκησης με τον απίστευτο κομματισμό και καταδίκασε, το εμπόριο ελπίδων και το καθεστώς ομηρίας, που όπως τόνισε, μετέρχεται η κυβέρνηση ως προς τις προσλήψεις και το καθεστώς των εκτάκτων συμβασιούχων του δημόσιου.

    [05] Προσφορά Ομίλου Λάτση για εξαγορά ΕΛΠΕ

    17/05/2002 20:13:50

    Ανοιξε νωρίς το απόγευμα η οικονομική προσφορά που κατέθεσε η Κοινοπραξία Petrola του Ομίλου Λάτση, για την εξαγορά των ΕΛΠΕ. Σύμφωνα με την προσφορά, η κοινοπραξία προσφέρει για την εξαγορά του 23% των μετοχών των ΕΛΠΕ 7,5 ευρώ ανά μετοχή. Κατά την υποβολή της προσφοράς η τιμή της μετοχής της εταιρίας στο ΧΑΑ ήταν 5,8 ευρώ, γεγονός που, όπως σχολίαζαν κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, δίνει αυξημένη προσφορά για την τιμή της μετοχής κατά 31%.

    [06] Αγωγή κατά των υπευθύνων του εργοστασίου Ρικομέξ

    17/05/2002 20:13:42

    Για τις 28 Μαΐου προσδιορίστηκε από τη Διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών η αγωγή της Εύης Σοφίλου που είχε μείνει θαμμένη στα ερείπια του εργοστασίου της Ρικομέξ για δυο 24ωρα μετά τον καταστροφικό σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου '99. Η ενάγουσα διεκδικεί ως αποζημίωση για ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία της το ποσό του ενός δισ. δρχ.

    Ο προσδιορισμός της δικασιμου για την περίπτωση της Εύης Σοφίλου στις 28 Μαΐου έγινε μετά την έντονη αντίδρασή της στην αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσής της για τις 13 Φεβρουαρίου 2003 μαζί με άλλες πέντε αντίστοιχες αγωγές συγγενών θυμάτων της ''Ρικομέξ''.

    [07] "Το κράτος θέλει την πάταξη της διαφθοράς", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    17/05/2002 14:30:52

    ''Η έρευνα για τη διαφθορά στο δημόσιο τομέα έγινε απο όργανο του κράτους και αυτό δείχνει οτι το κράτος θέλει την πάταξη της διαφθοράς''.

    Αυτό τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως οι δυσλειτουργίες που εμφανίστηκαν ''δεν τιμούν τη δημόσια διοίκηση.

    Γι' αυτό το λόγο, σημείωσε ο κ. Πρωτόπαπας, ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης εξήγγειλε νέα μέτρα των οποίων έχει προχωρήσει η επεξεργασία, διότι ''η κόπρος του Αυγείου πρέπει να καθαρίσει και θα καθαρίσει''.

    Σημειώνεται οτι τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας, την Ενορκη Διοικητική Εξέταση και πρόταση για δίωξη οργάνων υπαλλήλων 12 υπηρεσιών, πρότεινε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης μετά από παρατυπίες, που διαπιστώθηκαν από ελέγχους που διενεργήθηκαν κατά το 2001 σε ευαίσθητους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης.

    Σχέδιο νόμου για την πάταξη της διαφθοράς στο Δημόσιο έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Σκανδαλίδης. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, προβλέπεται επίσπευση της εκδίκασης υποθέσεων της διαφθοράς με τη συνδρομή του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ενώ θεσμοθετείται θέση Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος θα ελέγχει και θα αξιολογεί το έργο όλων των ελεγκτικών μηχανισμών

    [08] Συνελήφθη για κακοποίηση του γιού του.

    17/05/2002 14:30:45

    Συνελήφθη 49χρονος ελαιοχρωματιστής γιατί χτυπούσε το 5χρονο αγοράκι του, στο σπίτι του στην Ηλιούπολη.

    Σήμερα το μεσημέρι απο τα κλάματα ανησύχησαν οι γείτονες και ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία τον συνέλαβε και μετέφερε το αγοράκι στο νοσοκομείο Παίδων, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε μώλωπες στην πλάτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 May 2002 - 20:30:17 UTC