Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κριτική προέδρου Συνασπισμού στην ΝΔ για συνεργασίες.
  • [02] Χριστόδουλος:Είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό.
  • [03] ΟΠΙΝΙΟΝ:Από τον 1ο γύρο νικητές Μπακογιάννη-Παπαγεωργόπουλος
  • [04] Παπαντωνίου:Ανίερες συμμαχίες επιδιώκουν δεξιά και αριστερά.

  • [01] Κριτική προέδρου Συνασπισμού στην ΝΔ για συνεργασίες.

    19/05/2002 10:11:39

    Δριμύτατη κριτική στην Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και γενικότερα στη Νέα Δημοκρατία, για τις επιδιωκόμενες συνεργασίες με στελέχη του Συνασπισμού, ασκεί ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κωνσταντόπουλος, σε συνέντευξή του στον ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Ο κ. Κωνσταντόπουλος, αφού υπογραμμίζει ότι η κ. Μπακογιάννη δεν είναι υπερκομματική υποψήφια αλλά κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, τονίζει ότι οι πρακτικές των μεταγραφών και των διεμβολισμών απαξιώνουν τελικά και την πολιτική και τους πολιτικούς. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντόπουλο ακόμη και οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας απαξιούν τέτοιες κινήσεις. Για τη στάση που θα τηρήσει ο Συνασπισμός στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, δηλώνει ότι θα καθοριστεί με πολιτικά κριτήρια. Το ''μήλος της έριδος'' στη διένεξη αυτή η Νίτσα Λουλέ, σε συνέντευξή της στον ''Αδέσμευτο της Κυριακής του κ. Μίτση'', επαναλαμβάνει τη θετική εικόνα που έχει για την κ. Μπακογιάννη και δηλώνει ότι πολύ σύντομα θα ανακοινώσει την απόφασή της, προδιαγράφοντάς την λέγοντας ότι αν η κ. Μπακογιάννη έχει ένα σωστό πρόγραμμα με κάποιες βασικές κατευθύνσεις, τότε δεν βλέπει το λόγο γιατί να μην συνεργαστεί.

    [02] Χριστόδουλος:Είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό.

    19/05/2002 10:11:33

    ''Είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό της χώρας, φθάνει να μην υπάρχουν περιοριστικοί όροι στη συζήτησή μας''. Με αυτή τη διατύπωση ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ανοίγει το δρόμο για μια συζήτηση εφ'όλης της ύλης με τον Κ. Σημίτη. Στη συνέντευξή του στην ''Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία'', ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος ξεκαθαρίζει ότι ''δεν θέλω να ορίσω στους πολιτικούς τι θα κάνουν, αλλά δεν θα επιτρέψω και να ορίσουν αυτοί πώς θα ομιλώ εγώ''. Απαντά σε όσα του καταμαρτυρούν για τη στάση του την περίοδο της δικτατορίας, υπογραμμίζοντας την ειλικρίνεια που επέδειξε, σε σχέση με κάποιους που ''ανήλθαν στα ανώτατα αξιώματα της δημόσιας ζωής μετά την μεταπολίτευση όταν μάλιστα υπήρξαν ''συνομιλητές'' ή και συνεργάτες της επταετίας''. Για τους ''παπαροκάδες'' λέει ότι ξεπέρασαν τα όρια, ενώ χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του Συνασπισμού κ. Κωνσταντόπουλο ''φονταμενταλιστή του αθεϊσμού'' και δηλώνει πρόθυμος να ζητήσει συγνώμη (σσ: για τον χαρακτηρισμό του ως ''ειδωλολάτρη'')

    ''αν σταματήσει να περιφρονεί το θρησκευτικό φρόνημα του λαού''.

    [03] ΟΠΙΝΙΟΝ:Από τον 1ο γύρο νικητές Μπακογιάννη-Παπαγεωργόπουλος

    19/05/2002 10:11:26

    Απο τον πρώτο γύρο νικητές των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη αναδεικνύει δημοσκόπηση της εταιρίας ΟΠΙΝΙΟΝ, την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, αντίστοιχα. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, η Ντόρα Μπακογιάννη, πέντε μήνες πριν απο τις εκλογές, φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστό 51,7% έναντι 21,1% του κυριοτέρου αντιπάλου της, του Χρήστου Παπουτσή, 5,9% του υποψηφίου που υποστηρίζει το ΔΗΚΚΙ του Γιάννη Δημαρά, 4,2% του βουλευτή του Συνασπισμού και υποψηφίου δημάρχου Φώτη Κουβέλη και 3% του Σπύρου Χαλβατζή, που υποστηρίζεται απο το ΚΚΕ. Στη Θεσσαλονίκη ο νύν δήμαρχος, που έχει την υποστήριξη της ΝΔ, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, συγκεντρώνει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ποσοστό 57,9%. Ο έταιρος βασικός διεκδικητής της δημαρχίας και υφυπουργός Μεταφορών Σπύρος Βούγιας, συγκεντρώνει ποσοστό 27,4%, ο υποψήφιος του ΚΚΕ Αγάπιος Σαχίνης 4,3% και ο Τάσος Κουράκης 0,6%.

    [04] Παπαντωνίου:Ανίερες συμμαχίες επιδιώκουν δεξιά και αριστερά.

    19/05/2002 10:11:18

    ''Ανίερες συμμαχίες επιδιώκουν κάποιοι παράγοντες της δεξιάς και της αριστεράς. Εχουν στόχο να συμπήξουν αντικυβερνητικό μέτωπο''. Αυτή είναι η εκτίμηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος επισημαίνει ότι ''αυτοί οι παράγοντες επιχειρούν να επαναλάβουν το πείραμα του 1989 σε νέα βάση''. Πιστεύει όμως ότι θα αντιδράσει το εκλογικό ακροατήριο της αριστεράς. Ο κ. Παπαντωνίου, σε συνέντευξή του στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, δηλώνει κατηγορηματικά ότι η χώρα δεν θα κάνει πίσω στο θέμα του ευρωστρατού. Δεν θα ανεχθεί σύνδεσή του με την υπόθεση της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ και ''θα μπλοκάρουμε τη διεύρυνση της ΕΕ αν δεν συμπεριλαμβάνεται η Κύπρος. Τέλος πιστεύει ότι η συνταγή νίκης για το ΠΑΣΟΚ είναι: ''Επιτάχυνση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, περισσότρη ενότητα και κυρίως να μάθουμε να κυβερνάμε με συναίνεση. Για το τελευταίο χρειαζόμαστε την αριστερά''.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 May 2002 - 11:30:14 UTC