Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καρπενήσι-Σημίτης-Ολυμπιακοί Αγώνες.
  • [02] Δωδεκάνησα-Περιοδεία Καραμανλή-Δεδομένη η εθνική ομοψυχία.
  • [03] Βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του Χ.Λαμπράκη.
  • [04] Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή τον Ιούνιο.
  • [05] ΟΟΣΑ:"Δημόσιο χρέος κάτω από το τραπέζι".
  • [06] Χανιά-Εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης.
  • [07] Ολυμπιακοί Αγώνες-Αγγελοπούλου-Ικανοποίηση ΔΟΕ.

  • [01] Καρπενήσι-Σημίτης-Ολυμπιακοί Αγώνες.

    26/05/2002 20:44:22

    Μακρά αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τις θετικές επιδράσεις που θα έχει η διοργάνωσή τους σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας, έκανε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός εγκαινιάζοντας το προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η χώρα θα πετύχει στην προσπάθειά της για τη διοργάνωση μιας άρτιας ολυμπιάδας και τόνισε οτι στο σύνολό της η ολυμπιακή προετοιμασία αποτελεί ένα σύγχρονο σχέδιο διοικητικού εκσυγχρονισμού της χώρας. Ο κ.Σημίτης προσδιόρισε τους τέσσερις βασικούς στόχους της χώρας που είναι η διοργάνωση της ολυμπιάδας, η προώθηση των εθνικών θεμάτων, η σύγκλιση της Ελλάδας με τα ευρωπαϊκά επίπεδα και η ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση για συστράτευση με το ΠΑΣΟΚ για την επίτευξη των εθνικών στόχων, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ οτι επιτίθεται στο αίσθημα αυτοπεποίθησης των Ελλήνων. Αύριο ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Ρώμη, όπου θα πάρει μέρος στις εργασίες της συνόδου ΝΑΤΟ-Ρωσίας.

    [02] Δωδεκάνησα-Περιοδεία Καραμανλή-Δεδομένη η εθνική ομοψυχία.

    26/05/2002 20:44:16

    Δεδομένη χαρακτήρισε την εθνική ομοψυχία, απο την πλευρά της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής, ο οποίος περιόδευσε τα Δωδεκάνησα και σε ομιλίες του αναφέρθηκε στα εθνικά μας θέματα. Ο κ. Καραμανλής άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, η οποία -όπως είπε- κινείται με ρυθμούς ΠΑΣΟΚ και επιδεικνύει μικροπολιτική νοοτροπία. Αναφέρθηκε στο πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που υπάρχει στην περιοχή, ενω ζήτησε κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για την αντιμετώπιση του προβλήματος των λαθρομεταναστών.

    [03] Βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του Χ.Λαμπράκη.

    26/05/2002 20:44:09

    Σημαντική βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του προέδρου του ΔΟΛ Χρήστου Λαμπράκη. Οπως ανακοίνωσαν οι θεράποντες ιατροί του, ο ασθενής αποσωληνώθηκε με επιτυχία, δηλαδή αναπνέει πλέον χωρίς αναπνευστήρα, απο τις 7.00, χθες το απόγευμα και μέχρι τώρα δεν απαιτείται καμιά μηχανική υποστήριξη. Η καρδιακή και η πνευμονική του λειτουργία εξελίσσονται ικανοποιητικά, όπως αναφέρει το νεότερο ιατρικό δελτίο, ενώ η εγκεφαλική λειτουργία, η επικοινωνία του με το περιβάλλον και η κινητικότητά του είναι πολύ καλές. Η εκτίμηση των γιατρών είναι ότι, αν όλα πάνε καλά, ο πρόεδρος του ΔΟΛ θα επιστρέψει στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας στο σπίτι του.

    [04] Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή τον Ιούνιο.

    26/05/2002 20:44:02

    Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τέλος Ιουνίου, έστω και αν οι κοινωνικοί εταίροι δεν υπογράψουν την Εθνική Ασφαλιστική Συμφωνία, δήλωσε σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης. Την Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία για το θέμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, ενώ αύριο το προεδρείο της ΓΣΕΕ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο. Την ερχόμενη Παρασκευή συγκαλείται η ολομέλεια της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, έπειτα απο αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίες διαφωνούν με την επιτευχθείσα συμφωνία.

    [05] ΟΟΣΑ:"Δημόσιο χρέος κάτω από το τραπέζι".

    26/05/2002 20:43:55

    Η πρακτική δημιουργίας δημοσίου χρέους ''κάτω απο το τραπέζι'' απειλεί την ελληνική οικονομία και τις προοπτικές διαχείρισής της, σύμφωνα με το σχέδιο της ετήσιας έκθεσης του ΟΟΣΑ, το οποίο αποκαλύπτει το ΒΗΜΑ της Κυριακής. Στην έκθεση διαπιστώνεται επίσης οτι η ελληνική οικονομία σημειώνει ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, οι οποίοι θα παραμείνουν υψηλότεροι απο το μέσο όρο της ζώνης του ΟΟΣΑ για το 2002 και 2003. Παράλληλα, διατυπώνεται η ανησυχία για αναζωπύρωση του πληθωρισμού και ζητείται με έμφαση εκτεταμένη φορολογική μεταρρύθμιση με την άρση των ''κινήτρων'', που όπως σημειώνει ακόμα και σήμερα ευνοούν την παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή. Στο μεταξύ, απο τα Χανιά, ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης σχολιάζοντας δημοσιεύματα για αύξηση του πληθωρισμού πέραν των κυβερνητικών προβλέψεων, απέδωσε το πρόβλημα στις διεθνείς συγκυρίες της αγοράς, αλλά προέβλεψε οτι μέχρι το τέλος του χρόνου ο πληθωρισμός θα πέσει στο 3%.

    [06] Χανιά-Εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης.

    26/05/2002 20:43:49

    Στο Μνημειακό Συγκρότημα της Μάχης της Κρήτης, στο Γαλατά κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις, που έγιναν στα Χανιά για την 61η επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος επισήμανε οτι τα μηνύματα, αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, μένουν τα ίδια καθώς και σήμερα μπορούμε να κερδίσουμε αγώνες, ευημερίας, απασχόλησης και προόδου. Εκδήλωση για την επέτειο έγινε και στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα, με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Αμυνας. Ο κ.Παπαντωνίου, τόνισε οτι όσο παραμένεουν ανοικτά το Κυπριακό και τα θέματα του Αιγαίου, δεν υπάρχει ουσιαστική προοπτική βελτίωσης των σχέσεων με την Τουρκία.

    [07] Ολυμπιακοί Αγώνες-Αγγελοπούλου-Ικανοποίηση ΔΟΕ.

    26/05/2002 20:43:43

    Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Ντένις Οσβαλντ από την παρουσίαση της Ολυμπιακής προετοιμασίας που έκανε σήμερα στη Μαλαισία μπροστά στους αξιωματούχους της ΔΟΕ η Γιάννα Αγγελοπούλου.

    Οπως επισήμανε η πρόεδρος του ''Αθήνα 2004'', πέντε από τα κατασκευαστικά έργα προχωρούν ταχύτερα από τα χρονοδιαγράμματα, ενώ το Ολυμπιακό Χωριό είναι εντός χρονοδιαγράμματος. Επίσης, η κ.Αγγελοπούλου αναφέρθηκε στο σύνολο των προγραμμάτων που αφορούν την Ολυμπιακή προετοιμασία, δίνοντας έμφαση στον εθελοντισμό, τις τελετές και τη φιλοξενία. Για το θέμα της φιλοξενίας, πάντως, ο κ.Οσβαλντ παραμένει επιφυλακτικός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 May 2002 - 20:30:16 UTC