Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπ.Οικονομικών-Επιστολή Μπαρνιέ-Β'και Β'ΚΠΣ
  • [02] Συνάντηση Κωνσταντόπουλου-ΓΣΕΕ
  • [03] Γ.Παπαντωνίου-Σισμίκ
  • [04] Τράπεζα της Ελλάδος-Νίκος Γκαργκάνας
  • [05] Προτάσεις Τσοχατζόπουλου για πιο συλλογική ηγεσία

  • [01] Υπ.Οικονομικών-Επιστολή Μπαρνιέ-Β'και Β'ΚΠΣ

    27/05/2002 20:27:24

    Καμιά απώλεια πόρων δεν έχει σημειωθεί έως τώρα, ούτε στο δεύτερο ούτε στο τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, δήλωσαν ο υπουργός και ο υφυπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης και Χρήστος Πάχτας. Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ, έστειλε επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να χαθούν κονδύλια προς την Ελλάδα, οι δύο υπουργοί πρόσθεσαν ότι έχει εισπραχθεί ήδη το 92% των συνολικών κεφαλαίων που δικαιούται η Ελλάδα μέσω του ΚΠΣ-2, ενώ το υπολοιπο 8%, περίπου 500 δισ. δρχ., θα εισπραχθεί όταν η Ελλάδα υποβάλλει στην ΕΕ την έκθεση ''κλεισίματος'' και ελεγχθούν τα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    [02] Συνάντηση Κωνσταντόπουλου-ΓΣΕΕ

    27/05/2002 20:27:16

    Την εκτίμηση ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης δεν εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, επανέλαβε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της ΓΣΕΕ και πρόσθεσε πως το κόμμα του δεν συμφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά ούτε με τον κοινωνικό διάλογο που πραγματοποιήθηκε, τον οποία χαρακτήρισε μη ουσιαστικό. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είπε ότι η συζήτηση με τα κόμματα δεν έχει ολοκληρωθεί και ότι το όλο θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Την Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για το ασφαλιστικό, ενώ ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, σε συνέντευξή στη ΝΕΤ, τόνισε πως το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί στη βουλή περί τα τέλη Ιουνίου, ακόμη και αν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

    [03] Γ.Παπαντωνίου-Σισμίκ

    27/05/2002 20:27:07

    Την ετοιμότητα της χώρας μας να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο, επανέλαβε ο υπουργός Αμύνης Γιάννος Παπαντωνίου, με αφορμή την κάθοδο του τουρκικού ωκεανογραφικού σκάφους Σισμίκ στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου και την περίπτωση θερμού επεισοδίου. Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον παγκύπριο σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομένων ο κ. Παπαντωνίου διεμήνυσε οτι παραμένουν ενεργά ο ενιαίος αμυντικος χώρος

    και το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα, βάσει του οποίου η Ελλάδα θα θεωρήσει επίθεση στο δικό της έδαφος κάθε επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο κ. Παπαντωνίου προανήγγειλε οτι σε σύντομο χρονικό διάτημα θα επισκεφθεί την Κύπρο, ενώ αύριο αρχίζει διήμερη περιοδεία σε στρατιωτικές μονάδες της Κρήτης.

    [04] Τράπεζα της Ελλάδος-Νίκος Γκαργκάνας

    27/05/2002 20:26:59

    Το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της τράπεζας, εξέλεξε τον υποδιοικητή Νίκο Γκαργκάνα ως νέο διοικητή, στη θέση του απερχομένου Λουκά Παπαδήμου που αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της ΕΚΤ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η θέση του κ.Γκαργκάνα ως υποδιοικητή, καταλαμβάνει ο Νίκος Παλαιοκρασάς, μέλος της Νομισματικής Επιτροπής της κεντρικής τράπεζας.

    [05] Προτάσεις Τσοχατζόπουλου για πιο συλλογική ηγεσία

    27/05/2002 20:26:51

    Την εκλογή δύο ή τριών αντιπροέδρων από το Συνέδριο, ώστε να διαμορφωθεί συλλογικότερη ηγεσία προτείνει ο Ακης Τσοχατζόπουλος να αποφασίσει η επικείμενη συνδιάσκεψη του Κινήματος. Σε συνέντευξη του στα ΝΕΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις δυνατότητες ανατροπής του αρνητικού κλίματος που υπάρχει για το ΠΑΣΟΚ και τονίζει ότι ο κόσμος έχει δυσαρεστηθεί και ενοχληθεί από το ΠΑΣΟΚ, όμως δεν έκανε βήματα προς τη ΝΔ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 May 2002 - 20:30:14 UTC