Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά απο απεργούς ναυτεργάτες.
  • [02] Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός.
  • [03] Βουλή-Το απόγευμα αρχίζει η συζήτηση για το Γ'ΚΠΣ
  • [04] Σε εξέλιξη επιχείρηση για τη σύλληψη του ισοβίτη Πήτερ Σέντομ
  • [05] Με προβλήματα οι συναλλαγές στο δημόσιο, λόγω απεργίας της ΑΔΕΔΥ
  • [06] Διακήρυξη ΝΑΤΟ-Ρωσίας-Σημίτης-Κόμματα αντιπολίτευσης.
  • [07] Ολυμπιακοί Αγώνες - Ασφάλεια.
  • [08] Και στην Ελλάδα τα "έξυπνα" ταξί.
  • [09] Συναγερμός στις αρχές ασφαλείας της χώρας για απόδραση βαρυποινίτη.

  • [01] Επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά απο απεργούς ναυτεργάτες.

    29/05/2002 13:07:28

    Επεισόδια και ένταση σημειώθηκαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά όταν δεκάδες ναυτεργάτες οι οποίοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία των σωματείων τους προσπάθησαν να εμποδίσουν ακτοπλοϊκά σκάφη που θα απέπλεαν για τα νησιά του Αιγαίου.

    Σημειώνεται ότι η απεργία τους κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική από το δικαστήριο.

    Από τις δυνάμεις του Λιμενικού συνελήφθησαν πέντε άτομα, τρεις συνδικαλιστές και δύο φοιτητές, οι οποίοι θα οδηγηθούν σήμερα στο αυτόφωρο.

    Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο Γιώργος Τούσας πρόεδρος του σωματείου ΠΕΜΕΝ, το οποίο πρόσκειται στο ΚΚΕ.

    Τελικά για τον προορισμό τους απέπλευσαν μόνο τρία πλοία χωρίς αυτοκίνητα καθώς οι απεργοί είχαν ανέβει στους καταπέλτες και εμπόδιζαν τη φόρτωσή τους. Το μεσημέρι απεργοί πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

    [02] Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός.

    29/05/2002 13:07:21

    Δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο έγινε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων, τις εσωτερικές εξελίξεις καθώς και για την υπογραφή της διακήρυξης ΝΑΤΟ-Ρωσίας, χθες στη Ρώμη.

    Ο κ.Σημίτης, σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι το κείμενο της Αγκυρας για τον ευρωστρατό, πρέπει να αλλάξει, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν φοβάται θερμό επεισόδιο.

    Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ.Στεφανόπουλο για τις επαφές που είχε την περασμένη εβδομάδα με τους πολιτικούς αρχηγούς και για την κοινή θέληση που υπήρξε, όπως είπε, για την αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων και το χειρισμό των πιθανών κινδύνων. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι τον ενημέρωσε και για τις επαφές που είχε στη Ρώμη με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ για τα θέματα του ευρωστρατού και της διεύρυνσης της Συμμαχίας.Είπε οτι συνεχίζονται οι επαφές και οι συζητήσεις για το πρώτο θέμα και πρόσθεσε ότι η συνεργασία αυτή θα πρέπει να εξειδικευτεί και θα βοηθήσει στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.

    Σε διάλογο που είχαν μπροστά στους δημοσιογράφους, πριν τη συνάντηση, ο κ.Σημίτης τόνισε ότι αρχίζει μια νέα εποχή στις σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας και πρόσθεσε ότι η σχέση αυτή μπορεί να εξειδικευτεί στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.

    Από την πλευρά του ο κ.Στεφανόπουλος ανέφερε ότι είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τη Ρωσία μέλος του ΝΑΤΟ.

    [03] Βουλή-Το απόγευμα αρχίζει η συζήτηση για το Γ'ΚΠΣ

    29/05/2002 13:07:15

    Στις 7 το απόγευμα αρχίζει στη Βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών με αντικείμενο την πορεία της οικονομίας και το τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

    Ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ ανακοίνωσε μέτρα για την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και ειδικότερα για τη μεταβίβαση της περιουσίας. Ειδικότερα, το αφορολόγητο όριο αγοράς πρώτης κατοικίας θα ισχύσει πλέον και για την κληρονομιά και τη γονική παροχή. Στις υπεράκτιες εταιρίες ακινήτων θα επιβάλεται φόρος περιουσίας, ενώ θα υπάρχει απαλλαγή από φόρο κληρονομιάς ή γονικής παροχής των μετοχών των εισηγμένων και μη ανωνύμων εταιριών. Ο υπουργός Οικονομίας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων καθώς και στον επαναπατρισμό ελληνικών κεφαλαίων.

    [04] Σε εξέλιξη επιχείρηση για τη σύλληψη του ισοβίτη Πήτερ Σέντομ

    29/05/2002 13:07:09

    Σε εξέλιξη είναι μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Αμερικανού ισοβίτη Πήτερ Σέντομ, ο οποίος δραπέτευσε την περασμένη Δευτέρα από τις φυλακές Κορυδαλλού, με τη βοήθεια της ψυχολόγου, Ολγας Ατζαμόγλου.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος, επέφερε σαρωτικές αλλαγές στη διοίκηση των φυλακών. Ηδη, έθεσε σε διαθεσιμότητα το διευθυντή, τον αρχιφύλακα Αντώνη Αραβαντινό, έξι φύλακες καθώς και την ψυχολόγο των φυλακών. Παράλληλα, από την εισαγγελία Πειραιά ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

    Στο μεταξύ, εγκαταλελειμένο κοντά στο Ρουφ, βρέθηκε χθες το βράδυ το αυτοκίνητο της ψυχολόγου, στο οποίο υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα του δραπέτη.

    [05] Με προβλήματα οι συναλλαγές στο δημόσιο, λόγω απεργίας της ΑΔΕΔΥ

    29/05/2002 13:07:03

    Με προβλήματα γίνονται σήμερα οι συναλλαγές στο δημόσιο τομέα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας την αντίθεσή της για τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό.

    Τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Στην απεργία μετέχουν και οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενώ έχουν ματαιωθεί 24 πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας. Οι πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας εκτελούνται κανονικά.

    Το πρωί, απεργοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον πεζόδρομο της οδού Κοραή και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.

    Επίσης συλλαλλητήριο πραγματοποίησαν το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος συνδικάτα και συνδικαλιστικές οργανώσεις οι οποίες πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

    [06] Διακήρυξη ΝΑΤΟ-Ρωσίας-Σημίτης-Κόμματα αντιπολίτευσης.

    29/05/2002 07:41:51

    Μια νέα εποχή σταθερότητας και ειρήνης εγκαινιάστηκε με την υπογραφή της Διακήρυξης ΝΑΤΟ-Ρωσίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τη λήξη της χθεσινής έκτακτης συνόδου της Ατλαντικής Συμμαχίας στη Ρώμη. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι δεν αρκεί μόνο η Διακήρυξη, η οποία είναι ένα γενικό πλαίσιο, που θα πρέπει να πάρει υπόσταση και γι αυτό πρέπει να εργαστούν όλες οι επιτροπές. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους ηγέτες της Ρωσίας, της Τουρκίας και των ΗΠΑ με τους οποίους συζήτησε τα εθνικά μας θέματα αλλά και θέματα που αφορούν τις σχέσεις της Ελλάδας με τις χώρες αυτές. Η ΝΔ χαιρέτησε τη σύσταση του κοινού συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας, ενώ το ΚΚΕ έκανε λόγο για ισχυροποίηση του πολεμικού βραχίονα των λαών με πρόσχημα την τρομοκρατία.

    [07] Ολυμπιακοί Αγώνες - Ασφάλεια.

    29/05/2002 07:41:45

    Η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων αποτελεί μέρος της ασφάλειας του ελληνικού κράτους και ζήτημα προτεραιότητας για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Αποτελεί δε τη μεγαλύτερη ειρηνική πρόκληση μιας και βασική της αρχή είναι η ισορροπία μεταξύ των μέτρων ασφάλειας για τους αγώνες και των καθημερινών λειτουργιών του πολίτη. Αυτό επεσήμανε χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης σε ομιλία του στο Ζάππειο.

    [08] Και στην Ελλάδα τα "έξυπνα" ταξί.

    29/05/2002 07:41:39

    Σε δύο περίπου μήνες, αναμένεται να κυκλοφορήσουν άλλα 250 ταξί, τα οποία θα διαθέτουν υπολογιστή, με τον οποίο ο πελάτης θα μπορεί να αναζητήσει μέσω δορυφόρου το δρόμο που θέλει, να δει ταινία, ποδόσφαιρο, βίντεο-κλιπ, χρηματιστήριο, να συνδεθεί με το Ιnternet και να πληρώσετε με την πιστωτική του κάρτα. Η ιδέα για το ταξί του αύριο ανήκει στην εταιρία ραδιοταξί Κόσμος, η οποία αριθμεί 850 μέλη και ήδη κυκλοφορούν 10 τέτοια πειραματικά ταξί.

    [09] Συναγερμός στις αρχές ασφαλείας της χώρας για απόδραση βαρυποινίτη.

    29/05/2002 07:41:33

    Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας σε όλη την Ελλάδα, ενώ έχουν ενταθεί οι έλεγχοι στις εξόδους της χώρας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 30χρονου Αμερικανού βαρυποινίτη, Πήτερ Σέντομ, ο οποίος το απόγευμα της Δευτέρας δραπέτευσε από τον Κορυδαλλό με τη βοήθεια της ψυχολόγου των φυλακών, Όλγα Ατζαμόγλου. Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο εισαγγελέας Πειραιά. Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής των φυλακών, ο αρχιφύλακας Αντώνης Αραβαντινός, έξι φύλακες, καθώς και η ψυχολόγος των φυλακών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 May 2002 - 11:30:34 UTC