Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το απόγευμα η συνάντηση Σημίτη-Αθνάρ για το θέμα του ''ευρωστρατού".
  • [02] "Παγίδα για τους τουρκοκυπρίους η ΕΕ", δηλώνει ο Ντενκτάς
  • [03] Την Πέμπτη απολογείται ο Αϊβατζίδης
  • [04] Αιματηρή συμπλοκή σε μπάρ στη Νέα Σμύρνη με δράστες Αλβανούς.
  • [05] Πρόσκρουση ταχύπλοου πλοίου σε λιμενοβραχίονα
  • [06] Ο καθηγητής ψυχιατρικής Κώστας Στεφανής νέος υπουργός Υγείας
  • [07] Απεργούν αύριο οι τραπεζοϋπάλληλοι
  • [08] Ενας νεκρός και τέσσερις τραυματίες απο συμπλοκή σε μπαρ
  • [09] Κώστας Σημίτης-Χοσέ Μαρία Αθνάρ-Ευρωστρατός
  • [10] Γ. Παπαντωνίου-Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [11] Κωστής Στεφανόπουλος-Επίσκεψη σε Αυστραλία-Ν. Ζηλανδία
  • [12] Ασφαλιστικό-ΝΔ-ΣΥΝ
  • [13] Φυσικό αέριο-Επίσκεψη Τσοχατζόπουλου στην Ουκρανία

  • [01] Το απόγευμα η συνάντηση Σημίτη-Αθνάρ για το θέμα του ''ευρωστρατού".

    11/06/2002 13:38:04

    Το θέμα του λεγόμενου ''ευρωστρατού'' αναμένεται να τεθεί στην απογευματινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, με τον Ισπανό ομόλογό του. Ο κ.Αθνάρ, ο οποίος προεδρεύει αυτό το εξάμηνο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πραγματοποιεί το ''γύρο των πρωτευουσών'' των χωρών μελών της ΕΕ.

    Μεταξύ των δύο ανδρών αναμένεται να συζητηθούν και θέματα που αφορούν τη σύνοδο κορυφής της Σεβίλης. Αναφερόμενος στο θέμα του ''ευρωστρατού'' ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χθες οτι έχουν αναπτυχθεί πολλές πρωτοβουλίες από την ισπανική προεδρία, αλλά δεν έχουν υποβληθεί επίσημα συγκεκριμένες προτάσεις.

    Εξάλλου, από το Λουξεμβούργο, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, επισήμανε οτι δεν υπάρχουν ακόμα ενδείξεις πως η ελληνική πλευρά θα μπορούσε να αποδεχθεί μία συμβιβαστική πρόταση από την ισπανική προεδρία για το θέμα του Ευρωστρατού. Πρόσθεσε επίσης, οτι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τη Μαδρίτη.

    [02] "Παγίδα για τους τουρκοκυπρίους η ΕΕ", δηλώνει ο Ντενκτάς

    11/06/2002 13:37:58

    Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Ενωση ως καρότο, το οποίο αποτελεί παγίδα για τους Τουρκοκυπρίους και που δεν διαφέρει απο τη νεκρώσιμη ακολουθία τους.

    Είπε οτι αν η Ευρωπαϊκή Ενωση εντάξει στους κόλπους της την ελληνοκυπριακή πλευρά πριν απο τη λύση του Κυπριακού, τότε οι Τουρκοκύπριοι, θα παραμείνουν μειονότητα χωρίς κράτος, καθεστώς και κυριαρχία.

    Κατά τον Ντενκτάς σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα υπάρχει ανάγκη για προσπάθειες επανένωσης της Κύπρου και το ψευδοκράτος θα συνεχίσει την πορεία του προς την Τουρκία.

    [03] Την Πέμπτη απολογείται ο Αϊβατζίδης

    11/06/2002 13:37:51

    Απολογείται την Πέμπτη ο 38χρονος Δημήτρης Αϊβατζίδης, που κατηγορείται για τους πυροβολισμούς που έριξε το πρωί του Σαββάτου στα Εξάρχεια και έξω από την κατοικία του πρωθυπουργού στο Κολωνάκι.

    Σε βάρος του 38χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, εμπρησμό, διακεκριμένη φθορά, ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

    [04] Αιματηρή συμπλοκή σε μπάρ στη Νέα Σμύρνη με δράστες Αλβανούς.

    11/06/2002 13:37:43

    Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες της Ασφάλειας Αθηνών για τον εντοπισμό των δύο Αλβανών που προκάλεσαν αιματηρό επεισόδιο στη 1.30 τα ξημερώματα στο μπαρ ''Νότε'' στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 171, στη Νέα Σμύρνη.

    Κατά τη συμπλοκή σκοτώθηκε ο ντισκ τζόκεϊ του μπαρ Χρήστος Ταύρου, 47 ετών και τραυματίστηκαν ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Τασιούλας, 49 ετών και οι θαμώνες Μαρία Λογοθετίδου, 19 ετών, Εμμανουήλ Κοτσιφάκης, 28 ετών και Δημήτρης Μακρής, 31 ετών, όλοι κάτοικοι Παλαιού Φαλήρου. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και βρίσκονται εκτός κινδύνου.

    [05] Πρόσκρουση ταχύπλοου πλοίου σε λιμενοβραχίονα

    11/06/2002 13:37:37

    Κινδύνευσαν το πρωί οι 194 επιβαίνοντες του ταχύπλοου σκάφους ''Σι Τζετ-2'' το οποίο κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Τήνου, προσέκρουσε στο λιμενοβραχίονα με αποτέλεσμα να υποστεί ρήγμα στην πίσω πλευρά και να σημειωθεί εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο. Δεν τραυματίστηκε κανείς, αλλά το πλοίο πήρε κλίση.

    Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το σκάφος προσέδεσε στο λιμάνι της Τήνου και όχημα της πυροσβεστικής κάνει απάντληση υδάτων, ενώ αναμένεται ρυμουλκό απο τη Σύρο.

    [06] Ο καθηγητής ψυχιατρικής Κώστας Στεφανής νέος υπουργός Υγείας

    11/06/2002 13:37:30

    Με την αντικατάσταση του υπουργού Υγείας Αλέκου Παπαδόπουλου απο τον καθηγητή ψυχιατρικής Κώστα Στεφανή, έλαβε τέλος το ζήτημα που προκλήθηκε απο τις δηλώσεις του κ.Παπαδόπουλου οτι δεν θα πολιτευθεί στις επόμενες εκλογές.

    Ο κ.Στεφανής αναμένεται να οριστεί υπουργός Υγείας, αμέσως μετά την επιστροφή του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, απο την περιοδεία του στην Αυστραλία.

    Χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συναντήθηκε με τον κ.Παπαδόπουλο απο τον οποίο ζήτησε την παραίτησή του, θεωρώντας οτι δημιουργήθηκε πολιτικό πρόβλημα απο τον τρόπο αλλά και τον χρόνο ανακοίνωσης των προθέσεων του υπουργού του.

    Μετά τη συνάντηση ο κ.Παπαδόπουλος είπε οτι θα συνεχίσει να ασκεί τα κοινοβουλευτικά και τα κομματικά του καθήκοντα.

    [07] Απεργούν αύριο οι τραπεζοϋπάλληλοι

    11/06/2002 13:37:23

    Αναστάτωση αναμένεται να προκληθεί αύριο στις τράπεζες, μετά την απόφαση της ΟΤΟΕ να πραγματοποιήσει 24-ωρη πανελλαδική απεργία, ζητώντας απο την κυβέρνηση να προχωρήσει στις αναγκαίες διαρθρωτικές παρεμβάσεις που αφορούν τους εργαζόμενους στις τράπεζες.

    Στο μεταξύ, η ΝΔ θα καταψηφίσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή, όπως δήλωσε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος Γιώργος Σουφλιάς. Είπε οτι είναι αποσπασματικό και οτι κουκουλώνει αντί να επιλύει το πρόβλημα.

    Την πλήρη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση οτι παραβιάζει το Σύνταγμα.

    [08] Ενας νεκρός και τέσσερις τραυματίες απο συμπλοκή σε μπαρ

    11/06/2002 07:43:30

    Φονικό επεισόδιο με ένα νεκρό και τέσσερις τραυματίες έγινε στη 1.30 τα ξημερώματα στο μπαρ ''ΝΟΤΕ'' στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 171, στη Νέα Σμύρνη. Ομάδα Αλβανών που είχαν πάει στο μπαρ ως πελάτες τράβηξαν μαχαίρι και επιτέθηκαν στο προσωπικό του καταστήματος.Νεκρός είναι ο ντισκ τζόκεϊ Χρήστος Ταύρου, 47 ετών, απο τη Συρία και τραυματίες ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Τασιούλας, 49 ετών και οι θαμώνες Μαρία Λογοθετίδου, 19 ετών, Εμμανουήλ Κοτσιφάκης, 28 ετών και Δημήτρης Μακρής, 31 ετών, όλοι κάτοικοι Παλαιού Φαλήρου.

    [09] Κώστας Σημίτης-Χοσέ Μαρία Αθνάρ-Ευρωστρατός

    11/06/2002 07:43:24

    Το θέμα του Ευρωστρατού, αναμένεται να κυριαρχήσει στις συνομιλίες

    που θα έχουν το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με τον Ισπανό ομόλογό του Χοσέ Μαρία Αθνάρ, ο οποίος προεδρεύει αυτό το εξάμηνο της ΕΕ.

    [10] Γ. Παπαντωνίου-Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    11/06/2002 07:43:18

    Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε για τις θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, ο κ. Παπαντωνίου διευκρίνησε οτι ουδέποτε προέβλεψε θερμό επεισόδιο, επισήμανε όμως οτι υπάρχουν αρκετές ενδείξεις αδιαλλαξίας της Τουρκίας.

    [11] Κωστής Στεφανόπουλος-Επίσκεψη σε Αυστραλία-Ν. Ζηλανδία

    11/06/2002 07:43:12

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ολοκληρώνοντας την πολυήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, αναχωρεί σήμερα για τη Σιγκαπούρη όπου θα διανυκτερεύσει πριν συνεχίσει το ταξίδι επιστροφής του στην Ελλάδα. Σε επαφές που είχε χθες με την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας συζήτησαν διμερή και διεθνή θέματα.

    [12] Ασφαλιστικό-ΝΔ-ΣΥΝ

    11/06/2002 07:43:06

    Η ΝΔ θα καταψηφίσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή, δήλωσε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος Γιώργος Σουφλιάς, χαρακτηρίζοντάς το ως αποσπασματικό και οτι κουκουλώνει αντί να επιλύει το πρόβλημα. Την πλήρη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση οτι παραβιάζει το Σύνταγμα.

    [13] Φυσικό αέριο-Επίσκεψη Τσοχατζόπουλου στην Ουκρανία

    11/06/2002 07:42:59

    Η συνεργασία ελληνικών και ουκρανικών εταιριών στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας με τη δημιουργία μονάδων παραγωγής ηλεκτρισμού απο φυσικό αέριο καθώς και η διεύρυνση των δυνατοτήτων συμμετοχής ουκρανικών εταιριών στη κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Αγκυρας-Κομοτηνής, συμφωνήθηκε κατά την επίσκεψη του Ακη Τσοχατζόπουλου στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 June 2002 - 11:30:23 UTC