Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-06-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεμένα τα πλοία-Το μεσημέρι η απόφαση της ΠΝΟ
  • [02] Σύσκεψη την Τρίτη για τις απολύσεις εργαζομένων στη SOFTEX
  • [03] Υπο έλεγχο η πυρκαγιά στα Στύρα Ευβοίας.
  • [04] Αρχισαν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στη Σεβίλη
  • [05] Με προσωπικό ασφαλείας τα ιατρεία του ΙΚΑ και τα δημόσια νοσοκομεία.
  • [06] Πυρκαγιά
  • [07] ΠΝΟ-Απεργία
  • [08] Σεβίλλη-Σύνοδος κορυφής της ΕΕ
  • [09] Κ. Καραμανλής-Συνάντηση με Αθνάρ
  • [10] 24ωρη απεργία γιατρών ΙΚΑ
  • [11] Αρμόδια επιτροπή της Βουλής-Αντιπαράθεση
  • [12] Μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο του τριημέρου
  • [13] Ισπανία-Σύνοδος Κορυφής ΕΕ
  • [14] Βουλή-Ασφαλιστικό νομοσχέδιο
  • [15] Ιδρύονται δύο νέα Πανεπιστήμια και ένα ΤΕΙ
  • [16] Ξεκινούν την 1η Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις
  • [17] Αύριο αποφασίζει η ΠΝΟ για την πορεία των κινητοποιήσεων

  • [01] Δεμένα τα πλοία-Το μεσημέρι η απόφαση της ΠΝΟ

    21/06/2002 13:10:01

    Η κυβέρνηση ανταποκρίνεται θετικά στα βασικά αιτήματα των ναυτικών και αποδέχεται την αύξηση όλων των συντάξεων από το 60% του μισθού στο 70% σταδιακά εντός μιας πενταετίας.

    Στη δήλωση αυτή προέβησαν το μεσημέρι οι υπουργοί Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, Εργασίας Δημήτρης Ρέππας και Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης, μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Βουλή με αντικείμενο τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας οι οποίες κρατούν δεμένα για τέταρτη συνεχή ημέρα τα πλοία στα λιμάνια.

    Στο μεταξύ, το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει το προεδρείο της ΠΝΟ προκειμένου να αποφασίσει για την αναστολή ή όχι της απεργίας η οποία λήγει τα ξημερώματα.

    [02] Σύσκεψη την Τρίτη για τις απολύσεις εργαζομένων στη SOFTEX

    21/06/2002 13:09:54

    Τριμερή σύσκεψη για την ερχόμενη Τρίτη με την συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων της Softex, της ΓΣΕΕ και την διοίκησης της εταιρείας καθόρισε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ελευθέριος Τζιόλας, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τη απόφαση της εταιρείας Softex να θέσει σε διαθεσιμότητα 420 υπαλλήλους από το εργοστάσιο της στη Δράμα.

    Στη σύσκεψη κλήθηκε να πάρει μέρος και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος σε θέματα βιομηχανίας.

    [03] Υπο έλεγχο η πυρκαγιά στα Στύρα Ευβοίας.

    21/06/2002 13:09:47

    Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα σε δασική έκταση στην κοινότητα Ελαιοχωρίου, του δήμου Στυραίων της Εύβοιας.

    Από τη φωτιά δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυροσβεστικής υπηρεσίας, μετέχουν τρία ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

    Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνεται λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

    [04] Αρχισαν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στη Σεβίλη

    21/06/2002 13:09:40

    Αρχισαν το μεσημέρι στη Σεβίλη οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην οποία συμμετέχει και ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

    Στην ατζέντα της συνόδου κυριαρχούν τα προβλήματα από τη λαθρομετανάστευση, το άσυλο, η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το θέμα του λεγόμενου ευρωστρατού. Η ελληνική πλευρά, εμφανίζεται έτοιμη για διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την αισιοδοξία του να υπάρξει θετική κατάληξη. Πάντως σε αρνητική εξέλιξη δεν αποκλείεται ο κ.Σημίτης να θέσει βέτο στις αποφάσεις.

    Στη Μαδρίτη βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μετέχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο κ.Καραμανλής φέρεται δυσαρεστημένος, καθώς όπως είπε, ο προεδρεύων του συμβουλίου Ισπανός πρωθυπουργός κ.Αθνάρ, τον ενημέρωσε ότι στα χέρια της ισπανικής προεδρίας βρίσκονται ήδη οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τον ευρωστρατό.

    [05] Με προσωπικό ασφαλείας τα ιατρεία του ΙΚΑ και τα δημόσια νοσοκομεία.

    21/06/2002 13:09:33

    Μόνο τα έκτακτα περιστατικά εξυπηρετούνται σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας λόγω της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιούν από χθες οι γιατροί.

    Επίσης, με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα και τα ιατρεία του ΙΚΑ, λόγω της απεργίας των γιατρών του ιδρύματος.

    [06] Πυρκαγιά

    21/06/2002 07:59:44

    Σε εξέλιξη ήταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες μεγάλη πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε τα μεσάνυχτα σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση στη θέση Τσακαίοι της κοινότητας Ελαιοχωρίου, του δήμου Στυραίων της Ευβοιας, χωρίς ευτυχώς να άπειλούνται κατοικημένες περιοχές. Στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς παίρνουν μέρος 30 οχήματα της Πυροσβεστικής με 90 άνδρες και 30 άτομα πεζοπόρου τμήματος, καθώς και τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού.

    [07] ΠΝΟ-Απεργία

    21/06/2002 07:59:37

    Σήμερα θα αποφασίσει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία τη συνέχιση ή όχι της απεργίας των ναυτεργατών, η οποία έχει ήδη προκαλέσει σοβαρά προβλήματα διακίνησης προϊόντων και επιβατών προς τη νησιωτική χώρα, αφού τα πλοία είναι ακινητοποιημένα στα λιμάνια για τέταρτη συνεχή μέρα. Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων ζήτησε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης, με επιστολή του προς την ΠΝΟ επισημαίνοντας παράλληλα τη ζημιά που προκαλείται στους πολίτες, τον τουρισμό, τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις.

    [08] Σεβίλλη-Σύνοδος κορυφής της ΕΕ

    21/06/2002 07:59:30

    Αρχίζουν σήμερα οι διήμερες εργασίες της συνόδου κορυφής της ΕΕ στη Σεβίλλη, στην οποία βρίσκεται απο χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου. Στη σύνοδο αναμένεται να συζητηθούν και δύο θέματα που αφορούν άμεσα την χώρα μας, εκείνο της λαθρομετανάστευσης και του ευρωστρατού.

    [09] Κ. Καραμανλής-Συνάντηση με Αθνάρ

    21/06/2002 07:59:20

    Συνάντηση με τον προεδρεύοντα της ΕΕ Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Μαρία Αθνάρ, είχε χθες στη Μαδρίτη ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, καθώς και στη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ. Συζητήθηκαν θέματα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, καθώς και ο ''ευρωστρατός''.

    [10] 24ωρη απεργία γιατρών ΙΚΑ

    21/06/2002 07:59:08

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα ιατρεία του ΙΚΑ, λόγω της 24ωρης απεργίας των γιατρών του Ιδρύματος. Αίτημά τους είναι η μονιμοποίηση των 5.500 συμβασιούχων συναδέλφων τους και η ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων τους. Επίσης έχουν προγραμματίσει δύο ακόμη απεργίες την Τρίτη 25 και την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

    [11] Αρμόδια επιτροπή της Βουλής-Αντιπαράθεση

    21/06/2002 07:58:58

    Αντιπαράθεση σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, σημειώθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, επί της συγκριτικής ανάλυσης των συμβάσεων της κυβέρνησης της ΝΔ το 1992 και του ΠΑΣΟΚ το 1995, για την κατασκευή του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο οξύς διάλογος μεταξύ βουλευτών της ΝΔ και του τέως υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη ανάγκασε τον πρόεδρο της επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας να διακόψει τη συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

    [12] Μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο του τριημέρου

    20/06/2002 20:48:44

    Επί ποδός θα βρίσκεται από αύριο το μεσημέρι η Τροχαία, καθώς αρχίζει η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων του Αγίου Πνεύματος. Για την διευκόλυνσή των οχημάτων θα εφαρμοσθούν έκτακτα μέτρα. Συγκεκριμένα, στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ρεύμα εξόδου, θα παραχωρηθεί μια επιπλέον λωρίδα από το Δαφνί μέχρι τα διόδια. Δεκάδες τροχονόμοι θα βρίσκονται σε επίκαιρα σημεία και θα παρεμβαίνουν, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο. Ανάλογα μέτρα θα ληφθούν και τη Δευτέρα το μεσημέρι, κατά την επιστροφή των εκδρομέων.

    [13] Ισπανία-Σύνοδος Κορυφής ΕΕ

    20/06/2002 20:48:38

    Αρχίζουν αύριο στην Σεβίλλη οι εργασίες της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας βρίσκεται από το απόγευμα ο πρωθυπουργός, ενώ αύριο αναμένεται να συζητηθούν και δύο θέματα που αφορούν άμεσα την χώρα μας, εκείνο της λαθρομετανάστευσης και του ευρωστρατού. Το πρώτο απασχόλησε το υπουργικό συμβούλιο, ενώ το δεύτερο συζητήθηκε στη διάρκεια σύσκεψης του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμύνης, Γιώργο Παπανδρέου και Γιάννο Παπαντωνίου αντίστοιχα. Στη Μαδρίτη, βρίσκεται από χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μετέχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Την ίδια ώρα στην Σεβίλλη, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που έχει κηρυχθεί στην Ισπανία, παραμονή του συμβουλίου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [14] Βουλή-Ασφαλιστικό νομοσχέδιο

    20/06/2002 20:48:30

    Με τις ψήφους των παρισταμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και την άρνηση των βουλευτών του Συνασπισμού και του Στέφανου Μάνου, υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ο υφυπουργός Εργασίας, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, προσέθεσε στον κορμό του νομοσχεδίου δύο ακόμα τροπολογίες, ενώ έκανε δεκτή και άλλη μία, βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανάπτυξη του τρίτου πυλώνα της επαγγελματικής-συμπληρωματικής ασφάλισης, με ταμεία που λειτουργούν ως ΝΠΙΔ, θεωρώντας ότι γίνεται με τον καλύτερο τρόπο.

    [15] Ιδρύονται δύο νέα Πανεπιστήμια και ένα ΤΕΙ

    20/06/2002 20:48:23

    Την ίδρυση δύο νέων πανεπιστημίων και ενός ΤΕΙ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ειδικότερα πρόκειται να ιδρυθούν τα πανεπιστήμια Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη, Ανατολικής Στερεάς με έδρα τη Λαμία και το ΤΕΙ Ιονίων νήσων, με έδρα την Κεφαλλονιά. Ταυτόχρονα όπως ανακοίνωσε ο κ. Σημίτης, θα ιδρυθούν μέχρι το 2010, 40 νέα τμήματα σε ήδη λειτουργούντα ΑΕΙ και ΤΕΙ και πρόσθεσε ότι με την ίδρυση και των τμημάτων αυτών, δεν θα υπάρχει κανένας νομός της χώρας, ο οποίος δεν θα φιλοξενεί έστω και ένα τμήμα ιδρύματος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

    [16] Ξεκινούν την 1η Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις

    20/06/2002 20:48:16

    Δύο μήνες θα διαρκέσουν και φέτος οι θερινές εκπτώσεις των εμπορικών καταστημάτων, όπως αποφάσισε το υπουργείο ανάπτυξης, το οποίο έκανε δεκτό σχετικό αίτημα των εμπόρων και καταστηματαρχών. Έτσι η περίοδος των εκπτώσεων θα αρχίσει την πρώτη Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου.

    [17] Αύριο αποφασίζει η ΠΝΟ για την πορεία των κινητοποιήσεων

    20/06/2002 14:45:34

    Αύριο θα αποφασίσει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για την πορεία των κινητοποιήσεων του κλάδου, ενώ τα ξημερώματα του Σαββάτου λήγει η 48ωρη απεργία η οποία άρχισε τα ξημερώματα.

    Λόγω των κινητοποιήσεων των ναυτεργατών παραμένουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας τα υπό ελληνικής σημαίας πλοία όλων των τύπων. Ετσι, όσοι έχουν προγραμματίσει να περάσουν στα νησιά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, κινδυνεύουν να μείνουν στα λιμάνια αφού δεν αποκλείεται η απεργία να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

    Ηδη, ακυρώνονται εισιτήρια και κρατήσεις, ενώ ξενοδόχοι και τουριστικοί πρακτορες απευθύνουν έκκληση να τερματιστεί η απεργία. Στα λιμάνια παραμένουν πολλά φορτηγά αυτοκίνητα με ευπαθή προϊόντα.

    Η ΠΝΟ διεκδικεί αναπροσαργογή όλων των συντάξεων των ναυτεργατών στο 80% αύξηση της επικουρικής σύνταξης, διπλασιασμό των εφ`άπαξ παροχών, και δημιουργία ανεξάρτητου ειδικού ταμείου ανεργίας. Από την πλευρά της η κυβέρνηση αποδέχεται την αύξηση των συντάξεων στο 70% σταδιακά έως το 2007. Ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, σε αποκλειστική του δήλωση στο ''Βήμα'' εμφανίζεται κατηγορηματικώς στην άρνησή του να υπογράψει την τροπολογία για αύξηση των συντάξεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 June 2002 - 11:30:54 UTC