Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-06-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η επιστροφή των εκδρομέων χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
  • [02] Στο Καζακστάν από αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
  • [03] Δεκατριάχρονος εμπλέκεται σε εμπόριο ναρκωτικών.
  • [04] Αιχμές κατά ορισμένων κληρικών από τον Χριστόδουλο.
  • [05] Σοβαρό ατύχημα σε γαμήλιο γλέντι από μπαλωθιές.
  • [06] Αύριο κρίνεται η τύχη της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας και των 420 εργαζομένων

  • [01] Η επιστροφή των εκδρομέων χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

    24/06/2002 20:22:58

    Με αργούς ρυθμούς, αλλά χωρίς ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα γίνεται η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, καθώς και στις δύο εθνικές οδούς η κίνηση είναι αυξημένη, παρά το γεγονός ότι από νωρίς το απόγευμα η τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των οδηγών. Συγκεκριμένα έχει παραχωρηθεί μία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι το Δαφνί, ενώ γίνονται παρεμβάσεις από τροχονόμους στους βασικούς κόμβους και των δύο εθνικών δικτύων. Ομαλά εξελίσσεται η επιστροφή των εκδρομέων από τα νησιά, καθώς στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας δεν παρατηρείται κανένα πρόβλημα.

    [02] Στο Καζακστάν από αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    24/06/2002 20:22:51

    Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στο Καζακστάν αρχίζει από αύριο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος. Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣ ο κ.Στεφανόπουλος αναφέρει ότι η Ελλάδα χορηγεί με ποικίλους τρόπους βοήθεια, προς τους Ελληνες του Καζακστάν. Τόνισε ότι η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού, ενέκρινε 30.000 ευρώ για τις ελληνικές κοινότητες ενώ είναι σε εξέλιξη πολλά προγράμματα βοηθείας, από ελληνικά υπουργεία. Επίσης τα τελευταία χρόνια έχουν φιλοξενηθεί περισσότερα από 700 παιδιά ελληνικής καταγωγής.

    [03] Δεκατριάχρονος εμπλέκεται σε εμπόριο ναρκωτικών.

    24/06/2002 20:22:45

    Ακόμη και έναν 13χρονο αλβανό, χρησιμοποίησαν οι έμποροι ναρκωτικών για να προωθήσουν ηρωίνη στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ο 13χρονος και ένας 32χρονος συμπατριώτης του έπεσαν στην παγίδα που τους είχε στήσει η αστυνομία και προσπάθησαν να πουλήσουν 4 κιλά ηρωίνη αντί 33.000 ευρώ, σε αστυνομικό που παρουσιάστηκε ως αγοραστής. Η δήθεν αγοραπωλησία έγινε στους Κομνηνάδες Καστοριάς και οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα της πόλης.

    [04] Αιχμές κατά ορισμένων κληρικών από τον Χριστόδουλο.

    24/06/2002 20:22:38

    Αιχμές κατά ορισμένων κληρικών που δεν επιτελούν σωστά το έργο του, άφησε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, στο κήρυγμά του, κάνοντας λόγο για παπάδες-στυγνούς επαγγελματίες, εκμεταλλευτές του λαού και θεομπαίχτες. Σε άλλο σημείο του κηρύγματός του ο κ. Χριστόδουλος είπε οτι ορισμένοι θέλουν να κοντύνουν τον αρχιεπίσκοπο για να αποδείξουν οτι ''κι εμείς είμαστε όπως όλοι οι άλλοι''. Το κακό όταν υπάρχει πρέπει να στηλιτεύεται και οι ένοχοι οταν, ομως, αποδειχθεί οτι φταίνε, να τιμωρούνται, τόνισε ο προκαθήμενος της εκκλησίας, ο οποίος χειροτονώντας έναν πρεσβύτερο, τον κάλεσε να διατηρήσει αμόλυντη και ακέραιη την παρακαταθήκη που παρέδωσαν οι πατέρες της Εκκλησίας.

    [05] Σοβαρό ατύχημα σε γαμήλιο γλέντι από μπαλωθιές.

    24/06/2002 20:22:31

    Δραματική κατάληξη είχε στις 1.30 τα ξημερώματα κρητικό γαμήλιο γλέντι που γινόταν στο κτήμα Νάσιουτζικ στα Σπάτα. Κάποιοι από τους 500 περίπου καλεσμένους πυροβολούσαν άσκοπα στον αέρα, πιστοί στο έθιμο των Κρητικών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι από εξωστρακισμό σφαίρας ο 24χρονος Χαρίδημος Μαναρώλης. Ο 24χρονος μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει τραύμα στο δεξιό κρόταφο και νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

    [06] Αύριο κρίνεται η τύχη της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας και των 420 εργαζομένων της.

    24/06/2002 20:22:23

    Αύριο κρίνεται το μέλλον της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας Δράμας και των περίπου 420 εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων της, τους οποίους η εργοδοσία έθεσε σε διαθεσιμότητα για περίπου 50 μέρες. Στο υπουργείο Εργασίας θα γίνει σύσκεψη με την προεδρία του υφυπουργού κ. Λευτέρη Τζιόλα, παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων και των Ιταλών εργοδοτών σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση και να μην οδηγηθεί τελικά η εταιρία σε κλείσιμο και στην ανεργία οι εργαζόμενοι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 June 2002 - 20:30:14 UTC