Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κριτική Καραμανλή.
  • [02] Γκάλοπ Γκλόμπαλ Λινκ.
  • [03] Ερευνές για 17 Νοέμβρη.
  • [04] Σημίτης-Συνδιάσκεψη -Τρομοκρατία.
  • [05] Συνέντευξη Γ.Παπανδρέου.

  • [01] Κριτική Καραμανλή.

    06/07/2002 10:43:48

    Η ΝΔ αποτελεί δύναμη εμπιστοσύνης και κινείται σε ανοικτούς ορίζοντες επεσήμανε μιλώντας από την Αταλάντη ο πρόεδρος του κόμματος Κ. Καραμανλής ο οποίος εκτίμησε ότι ολοένα και περισσότεροι Ελληνες υιοθετούν τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για μια ανοικτή και ελεύθερη κοινωνία και για μια ανοικτή και ελεύθερη οικονομία. Ο κ. Καραμανλής απάντησε στην επικρίσεις του πρωθυπουργού ασκώντας παράλληλα κριτική στην κυβερνητική πολιτική. Συγκεκριμένα ο κ. Καραμανλής σχολίασε τα όσα είπε ο K. Σημίτης από το βήμα της συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ - ότι δεν θα επιτραπεί στη ΝΔ να κάνει την Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα λέγοντας χαρακτηριστικά: ποιοι το λένε αυτό; Εκείνοι που μάχονταν εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διακήρυτταν τον απομονωτισμό και την περιχαράκωση; και το λένε για ποιους; Για αυτούς που ενέταξαν την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια; Είναι γνωστοί ποιοι συνδέονται με τριτοκοσμικές επιλογές και ποιοι αρθρογραφούσαν εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για καθεστωτικές πρακτικές. Επέκρινε την κυβερνητική πολιτική κάνοντας λόγο για τριτοκοσμικές καταστάσεις στο δημόσιο τομέα και χαρακτήρισε τις υπηρεσίες του ως μηχανισμούς μίζας και διαφθοράς. Αναφερόμενος στα θέματα της τρομοκρατίας υπογράμμισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η οριστική πάταξη της τρομοκρατίας.

    [02] Γκάλοπ Γκλόμπαλ Λινκ.

    06/07/2002 10:43:41

    Εύσημα στην Ελληνική Αστυνομία για τις τελευταίες επιτυχίες στο μέτωπο της τρομοκρατίας αποδίδουν οι Ελληνες, που όμως εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το αν τελικά αυτές θα οδηγήσουν και στην ολοκληρωτική εξάρθρωση της 17Ν. Σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρίας Γκλόμπαλ Λινκ,που δημοσιεύεται στα ''ΝΕΑ'', λίγες ώρες μετά την έφοδο στη γιάφκα της οργάνωσης, οι πολίτες πιστεύουν επίσης ότι το χτύπημα κατά της τρομοκρατίας βελτιώνει τη θέση της κυβέρνησης. Οπως δείχνει η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε δείγμα 400 ατόμων στην ευρύτερη περιοχή Αθηνών, το 45% των ερωτηθέντων αποδίδει τις επιτυχίες στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ μόνο το 38% πιστεύει ότι οφείλονται στη δράση των ξένων μυστικών υπηρεσιών. Το 59% χαρακτηρίζει τηνε πιχείρηση στην Κυψέλη ισχυρό πλήγμα κατά της τρομοκρατίας, ενώ το 38% πιστεύει ότι θα έχει επίδραση και στο πολιτικό κλίμα, μειώνοντας το προβάδισμα της ΝΔ απο το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις. Ωστόσο, η κοινή γνώμη παραμένει επιφυλακτική σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες της απέναντι στην τελική εξάρθρωση της τρομοκρατίας. Το 56% πιστέυει ότι θα υπάρξει κάποιο χτύπημα της 17Ν στο μέλλον, ενώ το 53% πιστεύει ότι δεν πρόκειται να συλληφθεί ο αρχηγός της 17Ν. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 54% εκτιμά πως στην υπόθεση εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα.

    [03] Ερευνές για 17 Νοέμβρη.

    06/07/2002 10:43:34

    Τουλάχιστον πέντε άτομα βρίσκονται στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών για την άμεση σχέση τους με την ''17 Νοέμβρη'', σύμφωνα με έγκυρους δικαστικούς κύκλους. Πληροφορίες αναφέρουν οτι εκτίμηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι πως βρίσκεται στην καρδιά της οργάνωσης και πλέον με προσεκτικές κινήσεις προσπαθεί να συλλέξει όλα τα στοιχεία ώστε να στοιχειοθετήσει τις σε βάρος τους κατηγορίες. Οι αρχές φέρονται να εκτιμούν οτι ο 40χρονος Σάββας Ξηρός είναι σημαντικό στέλεχος της οργάνωσης και εικάζεται οτι γνωρίζει άτομα που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις δραστηριότητες της ''17 Νοέμβρη''. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο εποπτεύων της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, εισαγγελέας κ. Ιωάννης Διώτης θα εξετάσει τον 40χρονο τραυματία τις επόμενες ώρες εφόσον κάτι τέτοιο επιτραπεί απο τους γιατρούς.

    [04] Σημίτης-Συνδιάσκεψη -Τρομοκρατία.

    06/07/2002 10:43:28

    Στο θέμα της τρομοκρατίας αναφέρθηκε εκτός κειμένου ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σημίτης αφού έκανε λόγο για σημαντικές εξελίξεις, επανέλαβε ότι η καταπολέμηση και η εξάλειψη των φαινομένων της τρομοκρατίας ήταν προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής. Δίνοντας ουσιαστικά απάντηση στον Κώστα Καραμανλή, που έκανε λόγο για τυχαίο γεγονός στην υπόθεση με τον Ξηρό, ο πρωθυπουργός είπε ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν τυχαία αλλά προϊόν συστηματικής δουλειάς και ζήτησε να αφεθεί η αστυνομία απερίσπαστη στο έργο της. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, εξέφρασε χθες την ικανοποίησή του για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της πάταξης της τρομοκρατίας και υπογράμμισε ότι τα νέα δεδομένα δημιουργούν αυξημένες υποχρεώσεις για όλους. Αντίθετα, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε ότι ο πυρήνας της τρομοκρατίας δεν πρόκειται να αποκαλυφθεί διότι θα εκτεθούν, χωρίς να αποκλείει ότι έχουν εντοπιστεί κάποια στοιχεία απο την αστυνομία, εξέφρασε την επιφυλακτικότητά της και υπογράμμισε το ρόλο των ξένων μυστικών υπηρεσιών.

    [05] Συνέντευξη Γ.Παπανδρέου.

    06/07/2002 10:43:21

    ''Εκτός τόπου και χρόνου'' θεωρεί πλέον το θέμα της διαδοχής του Κώστα Σημίτη, σε συνέντευξή του στα ''ΝΕΑ'', ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ Παπανδρέου θεωρεί ''εντελώς ανεπίκαιρο αυτή τη στιγμή'' το θέμα της διαδοχής. Απόδειξη, ότι πρώτος αυτός τηρεί τη συμφωνία του δείπνου της Δευτέρας για στήριξη του Κώστα Σημίτη και ενωτική πορεία ως το 2004. Απόλυτα σίγουρος για τον εαυτό του, και για το μέλλον, ο υπουργός των Εξωτερικών επισημαίνει ότι η παράταση της συζήτησης για τη διαδοχή στην ηγεσία του Κινήματος, λειτουργεί αποπροσανατολιστικά για την κυβέρνηση και τους πολίτες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 July 2002 - 11:30:12 UTC