Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταγραφή ζημιών απο τη χθεσινή νεροποντή-Ερώτηση Εβερτ στη Βουλή
  • [02] Αυτοκτόνησε τροχονόμος που είχε κατηγορηθεί για δωροδοκία
  • [03] Προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών-Υποβολή αιτήσεων.
  • [04] Νέες κινητοποιήσεις στα τέλη καλοκαιριού, προαναγγέλουν οι αγρότες
  • [05] Συνάντηση Σημίτη-Τσερβένκοφσκι
  • [06] Συναντήσεις προέδρου Ιρλανδίας με Καραμανλή, Κωνσταντόπουλο.
  • [07] Τρομοκρατία-Στην κατάθεση Ξηρού εστιάζεται το ενδιαφέρον
  • [08] Βαθαίνει η πολιτική κρίση στην Τουρκία
  • [09] Νεροποντή-Απολογισμός
  • [10] Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ-Αποζημιώσεις
  • [11] Εισαγγελέας-Κατάθεση Ξηρού-Εκδοση ενταλμάτων
  • [12] Φορολογική μεταρρύθμιση
  • [13] Μπιλ Κλίντον για Κυπριακό
  • [14] Προσλήψεις εκπαιδευτικών
  • [15] Σάμος-Συμπόσιο του "Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου

  • [01] Καταγραφή ζημιών απο τη χθεσινή νεροποντή-Ερώτηση Εβερτ στη Βουλή

    09/07/2002 13:21:21

    Ενα νεκρό, μία γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη και τεράστιες καταστροφές, άφησε πίσω της η σφοδρή νεροποντή που έπληξη χθες την Αττική.

    Απο το πρωί συνεργεία του ΥΠΕΧΩΔΕ καταγράφουν τις ζημιές στις συνοικίες που επλήγησαν και κυρίως στο Ρέντη, το Μοσχάτο και το Φάληρο. Οι κάτοικοι και οι δημοτικές αρχές προσπαθούν να καθαρίσουν σπίτια, επιχειρήσεις, δρόμους και αυτοκίνητα.

    Οπως δήλωσε το πρωί ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιάννης Τσακλίδης, η καταγραφή των ζημιών θα είναι τόσο ακριβής ώστε να είναι αντιπροσωπευτικές και οι αποζημιώσεις.

    Ο κ.Τσακλίδης, διαβεβαίωσε πάντως, οτι μέχρι την Ολυμπιάδα θα έχουν ολοκληρωθεί πάρα πολλά έργα και η Αττική θα έχει μια πολύ καλή αντιπλημμυρική προστασία.

    Στο μεταξύ για διάλυση της δημόσιας διοίκησης και για ανυπαρξία υποδομών κάνει λόγο ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ με αφορμή τα προβλήματα που δημιούργησε η βροχόπτωση στην πρωτεύουσα.

    Με σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδη, ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου και Μεταφορών Χρ. Βερελή ο κ. Έβερτ υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δυσφημίζεται διεθνώς και ότι δίνονται επιχειρήματα στους εχθρούς της πατρίδας μας ότι δεν μπορούμε να τελέσουμε καλούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

    [02] Αυτοκτόνησε τροχονόμος που είχε κατηγορηθεί για δωροδοκία

    09/07/2002 13:16:56

    Με το υπηρεσιακό του περίστροφο αυτοκτόνησε το πρωί μέσα στο σπίτι του, στην Πρέβεζα, ο 48χρονος τροχονομος Αθανάσιος Καλύβας.

    Ο Καλύβας είχε συλληφθεί την Κυριακή και χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, μετά απο καταγγελία 20χρονου ο οποίος του έδωσε, ύστερα απο προτροπή του, 16 ευρώ για να μην του βεβαιώσει οδική παράβαση. Την υπόθεση ερευνά η τοπική αστυνομία.

    [03] Προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών-Υποβολή αιτήσεων.

    09/07/2002 13:16:50

    Αρχίζει σήμερα Τρίτη και λήγει στις 16 του μηνός η προθεσμία υποβολής αιτήσεων-δηλώσεων για πρόσληψη μονίμων εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, απο τους εγγεγραμμένους στον ενιαίο

    πίνακα και απο εκείνους που έλαβαν τη βαθμολογική βάση στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ έτους 2000 και 2001.

    [04] Νέες κινητοποιήσεις στα τέλη καλοκαιριού, προαναγγέλουν οι αγρότες

    09/07/2002 13:16:43

    Κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου στο τέλος του καλοκαιριού ή το αργότερο στις αρχές του φθινοπώρου- μεσούσης της προεκλογικής περιόδου για τις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές- προανήγγειλαν μετά απο σύσκεψη που πραγματοποίησαν χθες, αργά το απόγευμα, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

    Το πλαίσιο των διεκδικήσεων, που θα χαρακτηρίσει τις νέες αγροτικές κινητοποιήσεις, αφορά την άμεση χρηματοδότηση και κατασκευή των αρδευτικών έργων στη Θεσσαλία.

    Στο μεταξύ, το πρωί, ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρύς συναντήθησε με τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Τυρνάβου που υπέστησαν καταστροφές απο την κακοκαιρία του Δεκεμβρίου 2001 και Ιανουαρίου 2002. Τους ανακοίνωσε οτι μέχρι το τέλος Ιουλίου θα τους έχει καταβληθεί το σύνολο των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.

    [05] Συνάντηση Σημίτη-Τσερβένκοφσκι

    09/07/2002 13:16:36

    Με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, σοσιαλιστή, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα τις προοπτικές της σταθεροποίησης της κατάστασης στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

    Ιδιαίτερα με δεδομένο, αφενός την ανάληψη της ηγεσίας της εκεί ειρηνευτικής δύναμης απο την Ευρωπαϊκή Ενωση, αφετέρου τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το βράδυ ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Φίλιππο Πετσάλνικο.

    [06] Συναντήσεις προέδρου Ιρλανδίας με Καραμανλή, Κωνσταντόπουλο.

    09/07/2002 13:16:30

    Διαδοχικές συναντήσεις με τους προέδρους της ΝΔ και του Συνασπισμού, είχε το πρωί η πρόεδρος της Ιρλανδίας Μέρι Μακ Αλις, η οποία επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα.

    Μετά τη συνάντηση, ο κ.Καραμανλής είπε οτι συζητήθηκαν θέματα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και ανέφερε οτι έθεσε στην Ιρλανδή πρόεδρο και το θέμα της Κύπρου.

    Απο την πλευρά του ο κ.Κωνσταντόπουλος είπε οτι συζήτησαν μεταξύ άλλων για το κοινό μέλλον εντός της ΕΕ, η αντιμετώπιση του λεγόμενου ευρωστρατού και η δίκαιη λύση του Κυπριακού. Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί απέφυγαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για το θέμα της τρομοκρατίας. Είναι χαρακτηριστικό πάντως, οτι μία ώρα πριν απο τις συναντήσεις η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή, ενώ ο τόπος που αυτές έγιναν, άλλαξε για λόγους ασφαλείας. Η κ.Μακ Αλις θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό ενώ το βράδυ παραθέσει δεξίωση προς τιμήν του ομολόγου της Κωστή Στεφανόπουλου.

    [07] Τρομοκρατία-Στην κατάθεση Ξηρού εστιάζεται το ενδιαφέρον

    09/07/2002 13:16:16

    Στάση αναμονής για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης τηρούν οι διωκτικές αρχές, ώσπου να ολοκληρωθούν οι εργαστηριακές εξετάσεις στα αντικείμενα που έχουν συλλεγεί στα δύο κρυσφήγετα της ''17-ης Νοέμβρη''.

    Το ενδιαφέρον εστιάζεται τις ημέρες αυτές στον Ευαγγελισμό και στην επίσημη κατάθεση που θα δώσει στον εισαγγελέα ο 40χρονος βομβιστής Σάββας Ξηρός.

    Η κατάθεση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες θα δοθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει κριθεί η δικονομική μεταχείρηση που θα έχει ο νοσηλευόμενος τραυματίας.

    Η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της καταδίκασε τον κύκλο της ονοματολογίας που άνοιξαν ορισμένα μέσα ενημέρωσης, σχετικά με τα ιδρυτικά μέλη της ''17-ης Νοέμβρη''.

    Οργισμένη ήταν η αντίδραση του συγγραφέα και πρεσβευτή της Ελλάδας στην Ουνέσκο, Βασίλη Βασιλικού, για την εμπλοκή του ονόματός του σε σενάρια για την τρομοκρατία. Eκκληση σε όλους τους δημοσιογράφους να σταθούν στο ύψος των απαιτήσεων για έγκυρη και ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών, απηύθυνε η ΕΣΗΕΑ, επικαλούμενη τη σοβαρότητα των εξελίξεων γύρω από το θέμα της ''17-ης Νοέμβρη''. Τους κάλεσε μάλιστα, να μην υποδύονται ρόλους που δεν τους ανήκουν.

    [08] Βαθαίνει η πολιτική κρίση στην Τουρκία

    09/07/2002 11:36:16

    Στα πρόθυρα κατάρρευσης έχει εισέλθει πλέον η τρικομματική κυβέρνηση του Τούρκου πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετζεβίτ, μετά την παραίτηση του αντιπροέδρου Χισαμετίν Οζκάν, άλλων δύο υπουργών και πάνω από 20 βουλευτών του κόμματός του.

    Σήμερα ο άλλος έταιρος αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και ηγέτης του Κόμματος της Μητέρας Πατρίδας Μεσούτ Γιλμάζ, πρότεινε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενω προειδοποίησε οτι η Τουρκία έχει εισέλθει σε φάση κρίσηςλόγω της άσχημης κατάστασης της υγείας του πρωθυπουργού Ετζεβίτ και την εναντίωση των υπερεθνικιστών του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης του Μπαχτσελί στις προτεινόμενες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.

    Κοινοβουλευτικές πηγές εκτιμούν ότι ο παραιτηθεί αντιπρόεδρος Οζκάν, πρώην δεξί χέρι του Ετζεβίτ θα προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τούρκος πρωθυπουργός, αναμένεται να κάνει σήμερα ανακοινώσεις για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα.

    [09] Νεροποντή-Απολογισμός

    09/07/2002 08:16:05

    Ενας νεκρός, μια γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη και τεράστιες καταστροφές είναι ο απολογισμός της νεροποντής που έπνιξε στην κυριολεξία την Αθήνα και τον Πειραιά για τρεις ολόκληρες ώρες χθες το απόγευμα. Μέχρι και αυτή την ώρα τα συνεργεία της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να αντλούν νερά από πλημμυρισμένα υπόγεια. Οι κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική ανήλθαν σε 1500, ενω ο αριθμός των ατόμων που απεγκλωβίστηκε σε 216. Απο το πρωί αποκαταστάθηκε εν μέρει η λειτουργία του ηλεκτρικού και οι συρμοί του πραγματοποιούν δρομολόγια απο τον Πειραιά στην Ομόνοια και απο τα Ανω Πατήσια στην Κηφισιά.

    [10] Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ-Αποζημιώσεις

    09/07/2002 08:15:58

    Τις πληγείσες από τη νεροποντή περιοχές του Ρέντη και του Μοσχάτου επισκέφθηκε χθες ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιάννης Τσακλίδης επικεφαλής κλιμακίου υπηρεσιακών παραγόντων. Σε δηλώσεις του ο κ. Τσακλίδης τόνισε ότι οι πληγέντες θα λάβουν τις αποζημιώσεις που προβλέπει ο νόμος ενώ διευκρίνισε ότι η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας δεν είχε ενημερωθεί από την ΕΜΥ για την έκταση των καιρικών φαινομένων και κατά συνέπεια δεν είχε ενημερωθεί και το ΥΠΕΧΩΔΕ για να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο σημείο όπου εκτελούνται τα έργα.

    [11] Εισαγγελέας-Κατάθεση Ξηρού-Εκδοση ενταλμάτων

    09/07/2002 08:15:51

    Τις αμέσως επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δώσει επίσημη κατάθεση, στον αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη, ο Σάββας Ξηρός. Σύμφωνα με έγκυρες δικαστικές πηγές, δεν πρόκειται άμεσα να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, διότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δεν έχει ακόμη στη διάθεσή της όλα τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων απο τα ευρήματα που έχουν συλλεγεί. Η κυβέρνηση καταδίκασε απερίφραστα τον κύκλο της ονοματολογίας που άνοιξαν ορισμένα μέσα ενημέρωσης, σχετικά με το ιδρυτικά μέλη της 17Ν.

    [12] Φορολογική μεταρρύθμιση

    09/07/2002 08:15:44

    Το πρώτο τμήμα της φορολογικής μεταρρύθμισης που θα υπαχθεί στο σχετικό νομοσχέδιο και θα ισχύσει από το 2003, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας. Οι σημαντικότερες αλλαγές αφορούν στην σταδιακή κατάργηση της υποχρέωσης θεώρησης Βιβλίων και Στοιχείων και τη διαμόρφωση ηπιότερου ποινολογίου για τους εκδότες εικονικών τιμολογίων αξίας μικρότερης των 1000 ευρώ.

    [13] Μπιλ Κλίντον για Κυπριακό

    09/07/2002 08:15:37

    Η επίλυση του Κυπριακού εξακολουθεί να παραμένει το κλειδί για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, δήλωσε ο τέως πρόεδρος Μπιλ Κλίντον που βρίσκεται στη Σάμο συμμετέχοντας σε διεθνές συνέδριο. Ο κ. Κλίντον τόνισε οτι η Ελλάδα και η Τουρκία προοπτικά μπορούν να παίξουν κυρίαρχο ρόλο στην περιοχή.

    [14] Προσλήψεις εκπαιδευτικών

    09/07/2002 08:15:31

    Αρχίζει σήμερα Τρίτη και λήγει στις 16 του μηνός η προθεσμία υποβολής αιτήσεων-δηλώσεων για πρόσληψη μονίμων εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, απο τους εγγεγραμμένους στον ενιαίο

    πίνακα και απο εκείνους που έλαβαν τη βαθμολογική βάση στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ έτους 2000 και 2001.

    [15] Σάμος-Συμπόσιο του "Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου

    09/07/2002 08:15:22

    Με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων από ολόκληρο τον κόσμο, πραγματοποιείται στη Σάμο Συμπόσιο του ''Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου'' για την Κεντροαριστερά και τα σύγχρονα προβλήματα. Επίσης θα συζητηθούν όλες οι διεθνείς εξελίξεις, καθώς και το μέλλον της Ευρώπης. Χθες, πρώτη μέρα των εργασιών, οι συμμετέχοντες υπέγραψαν το κείμενο της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 July 2002 - 11:30:27 UTC