Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρομοκρατία-Μπροστά σε νέες εξελίξεις.
  • [02] Επιθεώρηση έργων στην Πιερία απο τον Κώστα Σημίτη
  • [03] Πρόγραμμα ανάπτυξης για τη Δράμα
  • [04] Πρωτόπαπας για τρομοκρατία
  • [05] Συναντήσεις Χριστοδουλάκη για αποκρατικοποιήσεις-ΟΑΕΔ
  • [06] Επίσκεψη Παπαντωνίου σε Αεροπορική Μονάδα
  • [07] Πτώση θερμοκρασίας απο σήμερα
  • [08] Τουρκία-Πρόωρες εκλογές
  • [09] Κ. Σημίτης-Επίσκεψη σε έργα ΟΣΕ
  • [10] Επίσκεψη Κ. Καραμανλή σε Τίρανα

  • [01] Τρομοκρατία-Μπροστά σε νέες εξελίξεις.

    17/07/2002 14:07:12

    Μπροστά σε νέες εξελίξεις φαίνεται οτι βρίσκεται η υπόθεση της τρομοκρατίας, μετά τη μαζική επιχείρηση προσαγωγών, χθες το βράδυ, και τη μεταφορά τουλάχιστον 3 ατόμων απο τη Θεσσαλονίκη με στρατιωτικό αεροσκάφος ''ΣΕ-130'', στην Αθήνα.

    Μεταξύ των ατόμων που προσήχθησαν και ανακρίνονται απο την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είναι δύο απο τα αδέλφια του Σάββα Ξηρού, Χριστόδουλος και Βασίλης, καθώς και ο 26χρονος Διονύσιος Γεωργιάδης απο τη Θεσσαλονίκη.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. κ.Οικονόμου, απο τις εργαστηριακές εξετάσεις προέκυψε οτι 45αρι πιστόλι που βρέθηκε στο κρησφύγετο της οδού Δαμάρεως, είναι το ένα απο τα δύο ιστορικά 45άρια της ''17-ης Νοέμβρη'' και είχε χρησιμοποιηθεί είτε μόνο του είτε και με άλλο όπλο στη δολοφονία των αστυνομικών Παντελή Πέτρου και Σωτήρη Σταμούλη στις 16 Ιανουαρίου, 1980, στη δολοφονία των Νίκου Μομφεράτου και Παναγιώτη Ρουσσέτη, στις 21 Φεβρουαρίου 1985, στη δολοφονία Αλέξανδρου Αθανασιάδη- Μποδοσάκη την 1-η Μαρτίου 1988, στη δολοφονία του βουλευτή Παύλου Μπακογιάννη στις 29 Ιουνίου 1989, στον τραυματισμό του βουλευτή Ελευθέριου Παπαδημητρίου στις 21 Δεκεμβρίου 1993 και στη δολοφονία του Βρετανού ταξίαρχου Στίβεν Σόντερς, στις 8 Ιουνίου 2000.

    Το πιστόλι, είπε ο κ.Οικονόμου, βρέθηκε με γεμιστήρα και απαλειμένο τον αύξοντα αριθμό σειράς.

    Στο μεταξύ οι διωκτικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες και για τη σύλληψη του 44χρονου Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος παραμένει άφαντος, ενω έγινε έρευνα και σε μονοκατοικία της οδού Κανάρη 1, στη Νέα Πεντέλη, την οποία ο Κουφοντίνας νοίκιαζε με το όνομα Σωτηρόπουλος.

    Απο δικαστικές αρχές διευκρινίστηκε οτι σε βάρος του Κουφοντίνα δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία, αλλά οι διωκτικές αρχές έχουν τη δυνατότητα να τον συλλάβουν, χωρίς να εκδοθεί εναντίον του ένταλμα σύλληψης και να τον προσάγουν αρχικά για εξέταση στο πλαίσιο της προανάκρισης ως βασικό μάρτυρα στην υπόθεση.

    Τέλος ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών με σημερινή ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι πρέπει να διευκρινισθεί από τις εισαγγελικές αρχές η νομική διαδικασία που ακολουθείται. Παράλληλα, αφήνει αιχμές κατά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ως προς το θέμα της παραπληροφόρησης.

    [02] Επιθεώρηση έργων στην Πιερία απο τον Κώστα Σημίτη

    17/07/2002 13:45:45

    ''Η Ελλάδα αλλάζει. Βήμα, βήμα στηρίζουμε νέες υποδομές, νέους τρόπους ζωής, βήμα με βήμα πετυχαίνουμε αυτό που επιδιώκουμε και θέλει ολόκληρος ο ελληνικός λαός τη σύγκλιση δηλαδή με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης''.

    Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των εργασιών κατασκευής της νέας σήραγγας υψηλών ταχυτήτων Ευαγγελισμού-Λεπτοκαρυάς, στην Πιερία.

    Πρόκειται για την κατασκευή νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ του σιδηροδρομικού σταθμού Ευαγγελισμού και του σιδηροδρομικού σταθμού Λεπτοκαρυάς, συνολικού μήκους 35 χιλιομέτρων, που περιλαμβάνει σιδηροδρομικούς σταθμούς, ανισόπεδες διαβάσεις και παράλληλο οδικό δίκτυο.

    Ο πρωθυπουργός επιθεώρησε την κύρια σήραγγα των Τεμπών, η οποία διανοίχθηκε με υπόγεια εκσκαφή, μήκους 4.034 μέτρων.

    [03] Πρόγραμμα ανάπτυξης για τη Δράμα

    17/07/2002 13:45:38

    Ειδικό πρόγραμμα ανάπτυξης της περιοχής της Δράμας επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

    Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, υπό την προεδρία του Νίκου Χριστοδουλάκη, αποφασίστηκε να καταρτιστεί πρόγραμμα, το οποίο θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, και την αύξηση των θέσεων απασχόλησης, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις στην περίπτωση που θα απωλεσθούν θέσεις εργασίας λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Σόφτεξ.

    [04] Πρωτόπαπας για τρομοκρατία

    17/07/2002 13:45:32

    Τη σύσταση προς τους δημοσιογράφους να μην βιάζονται για την εξαγωγή συμπερασμάτων, ως προς την υπόθεση της τρομοκρατίας -και απαντώντας σε ερώτηση που χαρακτήρισε την "17η Νοέμβρη", "οικογενειακή ιστορία" -έκανε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. "Βρισκόμαστε στην αρχή του ξετυλίγματος ενός κουβαριού, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, τα γεγονότα 27 χρόνων θα αποκαλυφθούν πλήρως, βλέπουμε να εξελίσσεται μία υπόθεση που θα διαρκέσει", τόνισε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Ως προς τη πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας, κατά την οποία έγινε επίθεση με ανταλλαγή πυροβολισμών στο σπίτι του υπουργού Δημόσιας Τάξης, ο κ. Πρωτόπαπας αρνήθηκε πως υπήρξε τέτοιο γεγονός και μίλησε για σενάρια που αναπτύσσονται αβίαστα και που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

    Με την ευκαιρία αυτή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως "πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, διότι οι πληροφορίες αυτές διαχέονται στο σύνολο της κοινωνίας και η υπόθεση της τρομοκρατίας δεν προσφέρεται για την παραγωγή μύθων και θεάματος".

    Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση που αναφερόταν σε πληροφορία κατά την οποία ο κ. Κουφοντίνας εμφανίστηκε να προπαγανδίζει το ΠΑΣΟΚ στην Αχαϊα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως "αυτά τα αστεία σενάρια προέρχονται, απο τα ίδια πρόσωπα που συνδέονται με τα ίδια κέντρα, πολιτικές δυνάμεις και κάποιους Νάϊλς, που προσπαθούν να αποδείξουν εδώ και 20 χρόνια ότι έχει σχέση η "17η Νοέμβρη" με το ΠΑΣΟΚ

    [05] Συναντήσεις Χριστοδουλάκη για αποκρατικοποιήσεις-ΟΑΕΔ

    17/07/2002 13:45:25

    Για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων συζήτησαν οι υπουργοί Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης και Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, οι οποίοι συναντήθηκαν το πρωί.

    Ο κ.Χριστοδουλάκης, είχε στις 12 το μεσημέρι συνάντηση και με τον υπουργό Εργασίας Δημήτρη Ρέππα και συζήτησαν μεταξύ άλλων για τον εκσυγχρονισμό του ΟΑΕΔ.

    Αύριο, θα συνεδριάσει η Κυβερνητική Επιτροπή και θα ασχοληθεί με θέματα φορολογικής μεταρρύθμισης.

    Για το ίδιο θέμα συναντήθηκε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον κ.Χριστοδουλάκη ο οποίος επισήμανε οτι η δεύτερη φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης, θα αφορά κυρίως φόρους κληρονομιάς, μεταβιβάσεων, όπως επίσης και την αντιμετώπιση του φαινομένου των υπεράκτιων επιχειρήσεων στη χώρα μας.

    [06] Επίσκεψη Παπαντωνίου σε Αεροπορική Μονάδα

    17/07/2002 13:45:18

    Tην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, καθώς και τη Σχολή Εκπαίδευσης Τεχνικών Τηλεπικοινωνιών, επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

    Ο κ. Παπαντωνίου εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το έργο που επιτελείται στην Πολεμική Αεροπορία.

    Σε ερώτηση για το θέμα της τρομοκρατίας ο υπουργός αρκέστηκε να σχολιάσει οτι οι αστυνομικές αρχές κάνουν πολύ καλή δουλειά και στα έργα τους συμβάλουν και οι Ενοπλες Δυνάμεις, όπως χθες με την διάθεση του C-130, ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα.

    Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα έχουμε τα αποτελέσματα της έρευνας.

    [07] Πτώση θερμοκρασίας απο σήμερα

    17/07/2002 08:15:46

    Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας απο το απόγευμα προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και θα κυμανθεί απο 21 εως 38 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται οτι χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ήταν η χθεσινή μέρα παρόλο που το θερμόμετρο έδειχνε κατά τόπους 42 βαθμούς Κελσίου.

    [08] Τουρκία-Πρόωρες εκλογές

    17/07/2002 08:15:40

    Στη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου συμφωνησαν οι ηγέτες των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού στην Τουρκία, όπως ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι απο το γραφείο του πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετζεβίτ.

    [09] Κ. Σημίτης-Επίσκεψη σε έργα ΟΣΕ

    17/07/2002 08:15:32

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου θα επισκεφθεί το πρωί τα έργα του ΟΣΕ στα Τέμπη και στον Πλαταμώνα, ενώ το απόγευμα θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη.

    [10] Επίσκεψη Κ. Καραμανλή σε Τίρανα

    17/07/2002 08:15:23

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, βρίσκεται απο χθες το απόγευμα στα Τίρανα στο πλαίσιο ανεπίσημης επίσκεψής του στην Αλβανία. Αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο των Τιράνων, ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο. Σήμερα ο κ. Καραμανλής θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού κυβερνητικού κόμματος Φάτος Νάνο, καθώς και με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 July 2002 - 13:10:32 UTC