Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποινική δίωξη για οκτώ κακουργήματα για τον Κώστα Τέλιο.
  • [02] Είκοσι οχτώ χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
  • [03] Μειώνονται οι ενισχύσεις από ΕΕ για τους βαμβαπαραγωγούς.
  • [04] Τεράστια πτώση στη Σοφοκλέους.
  • [05] Αναμένονται καταιγίδες-Σε ετοιμότητα η κρατική μηχανή.

  • [01] Ποινική δίωξη για οκτώ κακουργήματα για τον Κώστα Τέλιο.

    24/07/2002 20:46:04

    Ποινική δίωξη για οκτώ αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Ιωάννης Καραΐσκος, σε βάρος του 37χρονου εκπαιδευτικού Κωνσταντίνου Τέλιου, ο οποίος παραδόθηκε χθες στις αρχές και ομολογεί ότι είναι μέλος της ''17 Νοέμβρη''. Ο Τέλιος, που εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα με συνήγορο υπεράσπισης, ζήτησε και έλαβε προθεσμία απο την ανακρίτρια για να απολογηθεί την Παρασκευή. Αύριο, αναμένεται να απολογηθούν στην 4η ανακρίτρια οι Ηρακλής Κωσταρής και Κώστας Καρατσόλης. Σημειώνεται, οτι την κύρια ανάκριση για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη, η Ολομέλεια Εφετών την ανέθεσε στους εφέτες Λεωνίδα Ζερβομπεάκο, Θεοχάρη Μπίρμπο και Παναγιώτη Πετρόπουλο.

    [02] Είκοσι οχτώ χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

    24/07/2002 20:45:56

    Με την καθιερωμένη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 28 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Το πρωί ο πρωθυπουργός παρέστη σε εκδήλωση που πραγματοποίησε στον Ωρωπό ο Σύνδεσμος Εξορισθέντων και Φυλακισμένων την περιόδο της δικτατορίας. Ο κ.Σημίτης, τόνισε ότι η επέτειος αυτή συμπίπτει με την κορύφωση του αγώνα για την πάταξη της τρομοκρατίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφέρθηκε το πρωί, μιλώντας στη Βουλή, στο θέμα της τρομοκρατίας και τόνισε ότι έφτασε επιτέλους η ώρα για την πλήρη εξάρθρωση της τρομοκρατίας, την ανακάλυψη, την αποκάλυψη και την παραδειγματική των υπευθύνων.

    [03] Μειώνονται οι ενισχύσεις από ΕΕ για τους βαμβαπαραγωγούς.

    24/07/2002 20:45:44

    Μειώνονται οι κοινοτικές ενισχύσεις προς τους βαμβακοπαραγωγούς, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθόρισε σε 1.246.838 τόνους την επιλέξιμη παραγωγή βάμβακος στην Ελλάδα για την περίοδο 2001-2002. Το ύψος της παραγωγής αυτής είναι υψηλότερο από αυτό που είχε δηλώσει η Ελλάδα, γεγονός που συνεπάγεται τη μείωση των ενισχύσεων προς τους Έλληνες βαμβακοπαραγωγούς. Σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την αγροτική πολιτική και ανάπτυξη, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, όπου θα γίνουν και ανακοινώσεις. Η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για ραγδαία μείωση του εισοδήματος των βαμβαπαραγωγών και ζήτησε την άμεση παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας.

    [04] Τεράστια πτώση στη Σοφοκλέους.

    24/07/2002 20:45:29

    Στη δίνη της ελεύθερης πτώσης των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, τα οποία υποχωρούν πλέον στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών, βρέθηκε σήμερα και η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, με το γενικό δείκτη να κλείνει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 1998. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2.027,43 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 58,46 μονάδων ή σε ποσοστό 2,80%, ενώ τώρα εκφράζονται φόβοι και πτώση κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 2.000 μονάδων.

    [05] Αναμένονται καταιγίδες-Σε ετοιμότητα η κρατική μηχανή.

    24/07/2002 20:45:16

    Με το φόβο να επαναληφθούν οι καταστροφές που σημειώθηκαν στις 8 Ιουλίου, κυρίως στις περιοχές γύρω από τον Κηφισσό, το ΥΠΕΧΩΔΕ με επείγουσα ανακοίνωσή του σε όλες τις υπηρεσίες του που εποπτεύουν εκτελούμενα δημόσια έργα τις προειδοποιεί ότι αναμένονται ισχυρές καταιγίδες στο νομό Αττικής από αύριο μέχρι και το Σαββατοκύριακο. Την ίδια ώρα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προειδοποιεί ότι σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα υπάρξουν από το βράδυ έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες στα ηπειρωτικά της χώρας καθώς και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Ηδη, οι κρατικές υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 July 2002 - 20:30:14 UTC