Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύλληψη επιχειρηματία με πολυτελή αυτοκίνητα.
  • [02] Ετοιμότητα ενόψει 15Αύγουστου.
  • [03] Διαφοροποιήσεις από την προανακριτική του απολογία "σημειώνει" ο
  • [04] Ξεκίνησε δεύτερη φάση ερευνών για τη "17Ν".
  • [05] Σε δύο χρόνια από σήμερα θα αρχίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004.

  • [01] Σύλληψη επιχειρηματία με πολυτελή αυτοκίνητα.

    13/08/2002 13:42:02

    Στο αυτόφωρο αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, ο επιχειρηματίας Στέλιος Κολοβός 62 χρόνων, ο οποίος συνελήφθη στη Γλυφάδα, να οδηγεί πολυτελή Μερσεντές, με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Επίσης η άδεια κυκλοφορίας, είχε λήξει. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα το αυτοκίνητο δεν είχε εκτελωνιστεί. Ανδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, εντόπισαν και κατάσχεσαν σε ισόγειο γκαράζ που διατηρούσε ο Κολοβός στο Παλαιό Φάληρο τρία πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία δεν έφεραν τα νόμιμα έγγραφα. Ο Κολοβός είχε εμπλακεί στην υπόθεση ριφιφί στην τράπεζα Εργασίας με λεία τιμαλφή μεγάλης αξίας. Είχε παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη αλλά αθωώθηκε γιατί δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του.

    [02] Ετοιμότητα ενόψει 15Αύγουστου.

    13/08/2002 13:40:47

    Σε ετοιμότητα βρίσκονται η τροχαία και τα λιμεναρχεία, προκειμένου να διευκολύνουν τους εκδρομείς του 15Αύγουστου. Από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έχουν προγραμματιστεί δεκάδες έκτακτα δρομολόγια από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, κυρίως για την Τήνο και την Πάρο. Επίσης η τροχαία αύριο αναμένεται να τεθεί σε επιφυλακή και θα λάβει τα καθιερωμένα έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας και στις δύο εθνικές οδούς.

    [03] Διαφοροποιήσεις από την προανακριτική του απολογία "σημειώνει" ο Ξηρός.

    13/08/2002 07:30:05

  • Διαφοροποιήσεις, κενά αλλά και αντιφάσεις από την προανακριτική του απολογία, που έδωσε στις 20 Ιουλίου στον εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη, ''σημειώνει'' ο Σάββας Ξηρός σε σχέση με την απολογία του, που έδωσε την Κυριακή στον εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο. Στο μόνο που εμμένει και στις δύο περιπτώσεις είναι ότι ο ''Λάμπρος'' (Αλέξανδρος Γιωτόπουλος) αποφάσιζε για τα χτυπήματα.Προανακριτικά, μεταξύ άλλων, αποφεύγει να προσδιορίσει τον εκτελεστή του Παύλου Μπακογιάννη, ενώ στη συνέχεια ομολογεί ότι πυροβόλησε και πάλι ο Κουφοντίνας. Στην προανακριτική δεν γίνεται καμία αναφορά ότι ο Θεολόγος Ψαραδέλλης δεν ήταν μέλος της ''17Ν''. Τέλος, ο Σάββας Ξηρός χαρακτηρίζει τον εαυτό του θύμα της ''17Ν'' και ζητεί συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων.

    [04] Ξεκίνησε δεύτερη φάση ερευνών για τη "17Ν".

    13/08/2002 07:29:59

  • Δεύτερη φάση ερευνών για τη ''17Ν'' ξεκίνησε ήδη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία με στόχο τα πρόσωπα που έχουν διαδραματίσει επιτελικό ρόλο, κυρίως στην πρώτη γενιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί έχουν καταλήξει σε τρία πρόσωπα, που κατατάσσονται στην κατηγορία αυτή και έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Στο μεταξύ, ένα σακ βουαγιάζ που περιείχε ένα παλιό τουφέκι με ένα δίποδα και μία γεμιστήρα πλήρη φυσιγγίων, βρέθηκε από λουόμενους, στη θέση Βρυσούλα Πρέβεζας. Το όπλο παρέλαβαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πρέβεζας, που κάνει και τις έρευνες για τον κάτοχό του.

    [05] Σε δύο χρόνια από σήμερα θα αρχίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004.

    13/08/2002 07:29:52

  • Δύο ακριβώς χρόνια θα μας χωρίζουν σήμερα, 13 Αυγούστου, από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004 και ενόψει της ημερομηνίας αυτής, ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλωσή του ανέφερε ότι όλοι οι Ελληνες πρέπει να είναι απολύτως βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα διοργανώσει άψογους Ολυμπιακούς Αγώνες, όχι μόνο απο τεχνική άποψη αλλά και από την άποψη του ανθρώπινου μέτρου. Μεταξύ άλλων, ο υπουργός είπε οτι έχουν δρομολογηθεί όλα τα έργα υποδομής και εξελίσσονται με απόλυτο έλεγχο των χρονοδιαγραμμάτων.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 August 2002 - 11:30:14 UTC