Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διάλογο το 2003 για ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων
  • [02] Αρση απορρήτου στις επικοινωνίες των κατηγορουμένων για την 17Ν
  • [03] Συνάντηση πρωθυπουργού με προεδρείο ΓΣΕΕ-Οικονομία

  • [01] Διάλογο το 2003 για ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

    30/08/2002 20:04:54

    Οι συνθήκες της δημοσιονομικής σταθερότητας, καθώς και η ενίσχυση της παραγωγικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, θα ληφθούν υπόψιν για τον διάλογο ο οποίος θα ξεκινήσει το 2003 και θα αφορά το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να προωθηθεί από το 2004. Την δήλωση έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος παράλληλα,

    απέρριψε τις αιτιάσεις που έρχονται από το χώρο των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με τις οποίες, η κυβέρνηση έχει υπαναχωρήσει από τη δέσμευσή της να εφαρμόσει νέο μισθολόγιο εντός του 2003, υπογραμμίζοντας ότι ο Νίκος Χριστοδουλάκης ουδέποτε είχε αναφερθεί σε εφαρμογή μισθολογίου εντός του 2003.

    [02] Αρση απορρήτου στις επικοινωνίες των κατηγορουμένων για την 17Ν

    30/08/2002 19:41:45

    Την άρση απορρήτου της αλληλογραφίας και των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των 15 κρατουμένων για την υπόθεση της 17Ν, αλλά και κοντινών τους προσώπων, διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών. Οι δικαστές κάνοντας δεκτό το αίτημα που υπέβαλε στις 20 Αυγούστου ο εφέτης-ανακριτής Λεωνίδας Ζερβομπεάκος, διατάσσουν την άρση απορρήτου στις επικοινωνίες των κατηγορουμένων στην υπόθεση, του Δημήτρη Κουφοντινα αλλά και της Αλίσια Ρομέρο Κορτέζ, της Μαρί Τερεζ Πεϊνό και της Αγγελικής Σωτηροπούλου, για διάστημα τριών μηνών με έναρξη τις 22 Αυγούστου. Στο μεταξύ, από έγγραφο της αστυνομικής διεύθυνσης Αττικής προς τον εισαγγελέα πρωτοδικών το οποίο έχει περιληφθεί στη δικογραφία, προκύπτει ότι ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος ήταν δακτυλοσκοπικά προσεσημασμένος την περίοδο της δικτατορίας, λόγω ανυποταξίας. Επίσης, ο συνήγορος του κατηγορούμενου στην υπόθεση Παύλου Σερίφη, Γιάννης Σταμούλης, αμφισβήτησε όσα αναφέρει ο εντολέας του στην απολογία του ενώπιον της 4ης τακτικής ανακρίτριας για εμπλοκή του Γιάννη Σερίφη στη 17Ν και την πρώτη δολοφονία της οργάνωσης σε βάρος του Ρίτσαρντ Γουέλς.

    [03] Συνάντηση πρωθυπουργού με προεδρείο ΓΣΕΕ-Οικονομία

    30/08/2002 19:34:37

    Το πρόσφατο κύμα των ανατιμήσεων, το φορολογικό, η ανεργία, η ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών και των χαμηλοσυνταξιούχων, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα σχετικά με την ανάπτυξη και την πορεία της οικονομίας, υπήρξαν το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης του πρωθυπουργού με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, με την συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας. Ο πρωθυπουργός συμμερίσθηκε τις ανησυχίες λόγω των παρατηρούμενων πληθωριστικών τάσεων, τις οποίες όμως έκρινε συγκυριακές και απολύτως αντιμετωπίσιμες και ελέγξιμες.

    Αναφερόμενος στην σύνταξη του προϋπολογισμού για το έτος 2003, είπε οτι αυτός συναρτάται άμεσα με την έκβαση της ασφαλιστικής και φορολογικής μεταρρύθμισης, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε τομή.

    Τέλος, συμφώνησε με την ανάγκη να υπάρχει μία ανακατανομή εισοδήματος και μια περαιτέρω ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χ.Πολυζωγόπουλος δήλωσε ότι η αισχροκέρδεια επιβαρύνει τον πληθωρισμό, τονίζοντας οτι στην χώρα υπάρχει πληθωρισμός κερδών και όχι μισθών, κάτι το οποίο, όπως πρόσθεσε, η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη στην άσκηση της πολιτικής της. Πάγωμα των τιμών και αύξηση των μισθών, ζήτησε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Αξίζει να σημειωθεί οτι οι καταναλωτικές οργανώσεις έχουν εξαγγείλει πανελλαδικό μποϊκοτάζ, για την ερχόμενη Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 August 2002 - 20:30:15 UTC