Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημίτης συνέντευξη εφ'όλης της ύλης
  • [02] Εκτακτη σύνοδος πρυτάνεων-Υπουργός Παιδείας
  • [03] Ο Κ.Καρτάλης εφ όλης της ύλης για 2004
  • [04] Στον Κορυδαλλό ο Δημήτρης Κουφοντίνας
  • [05] ΝΔ-Καραμανλής-Κυκλάδες

  • [01] Σημίτης συνέντευξη εφ'όλης της ύλης

    08/09/2002 19:12:23

    Σκληρή γλώσσα κατά της τρομοκρατίας χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη συνέντευξή του, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ. Ο κ. Σημίτης επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησής για πλήρη εξάρθρωση της τρομοκρατίας, χαρακτήρισε μαφία τη ''17 Νοέμβρη'' και τα μέλη της εγκληματίες και λαθρέμπορους της αριστερής ιδεολογίας. Παράλληλα άσκησε κριτική στη ΝΔ για τη στάση που τηρεί. Αναφερόμενος στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές επανέλαβε ότι αυτές δεν αποτελούν δημοψήφισμα και οτι κανένα αποτέλεσμα δεν ανατρέπει το σχεδιασμό της κυβέρνησης η οποία θα εξαντλήσει την τετραετία. Ο κ. Σημίτης ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιδιώξει να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας το 2005 και δεν θα προβεί σε ανασχηματισμό μετα τις δημοτικές εκλογές. Επίσης εξέφρασε αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας η οποία οπως είπε πηγαίνει καλά, σημειώνοντας ότι ο ρυθμός ανάπτυξής είναι δεκαπλάσιος του μέσου κοινοτικου όρου. Για το Κυπριακό ήταν κατηγορηματικός για την κατάληξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων τονίζοντας με βεβαιότητα οτι η Κύπρος θα είναι στην πρώτη ομάδα της διεύρυνσης. Σχετικα με τη στάση της Ελλάδος σε περιπτωση αμερικανικής επέμβασης στο Ιρακ είπε ότι η χώρα μας ειναι κατηγορηματικά αντίθετη προς οποιαδήποτε επέμβαση που δεν έχει την έγκριση των Ηνωμένων Εθνών.

    [02] Εκτακτη σύνοδος πρυτάνεων-Υπουργός Παιδείας

    08/09/2002 18:45:23

    Στην αυριανή έκτακτη σύνοδο των πρυτάνεων, στην οποία έχει προσκληθεί να συμμετάσχει και ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, είναι πλέον στραμμένο το βλέμμα δεκάδων χιλιάδων φοιτητών και των οικογενειών τους, που αγωνιούν για το μέλλον της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου, η οποία βρίσκεται στον αέρα, εξαιτίας της συνεχιζόμενης εδώ και τρεις μήνες, αποχής των καθηγητών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρυτάνεις θα προτείνουν αναστολή των κινητοποιήσεων ώστε να μη χαθεί η εξεταστική περίοδος και έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με το υπουργείο Παιδείας. Σε περίπτωση που ο διάλογος αυτός δεν αποδώσει, τότε θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις. Από αύριο και για μία εβδομάδα, στον μακρύ κατάλογο των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που έχουν βάλει λουκέτο, προστίθεται και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

    [03] Ο Κ.Καρτάλης εφ όλης της ύλης για 2004

    08/09/2002 18:45:14

    ''Περάσαμε τα δύσκολα, τώρα είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων'', τονίζει ο γενικός γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων Κώστας Καρτάλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ για την ολυμπιακή προετοιμασία. Ο κ.Καρτάλης αναφέρεται, ακόμη, στην εικόνα της κυβέρνησης και τη Γιάννας Αγγελοπούλου, σημειώνοντας ότι οι διαφωνίες, που είναι λογικό να υπάρχουν σε ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα, μεγιστοποιούνται και προσθέτει ότι δεν υπάρχει κανένας ανταγωνισμός ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς. Αποκαλύπτει, επίσης, ότι το υπουργείο Πολιτισμού θα επιμείνει στο 7% ως φορολόγηση όσων ενοικιάσουν το σπίτι τους για τη φιλοξενία των θεατών-επισκεπτών των Αγώνων και σημειώνει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα βελτιώσουν δραστικά τη ζωή των Αθηναίων, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη μεταφορά του Ιπποδρόμου, τα έργα στο παράκτιο μέτωπο, καθώς και τα 15 οδικά έργα που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη. Σχετικά, τέλος, με την κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση σε θέματα προετοιμεσίας των αγώνων ο κ.Καρτάλης σημειώνει ότι τα πολιτικά κόμματα έχουν υποχρέωση να έλεγχο στην κυβέρνηση και προσθέτει: ''σταδιακά όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μία εθνική υπόθεση που δεν αντέχει σε κομματικές σκοπιμότητες''.

    [04] Στον Κορυδαλλό ο Δημήτρης Κουφοντίνας

    08/09/2002 18:24:27

    Τρόφιμος των φυλακών Κορυδαλλού είναι από το απόγευμα ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο. Ο Λουκάς της 17 Νοέμβρη δια της συνηγόρου του Ιωάννας Κούρτοβικ, παραδέχθηκε ότι είναι μέλος της 17 Νοέμβρη, αρνήθηκε τις κατηγόριες όπως του αποδίδονται μέσα από το κατηγορητήριο και επιμένει ότι όλη του η δράση καθορίστηκε με πολιτικά κριτήρια και με πολιτικούς σκοπούς και ζήτησε μια δίκαιη δίκη. Παράλληλα, ο Κουφοντίνας δήλωσε στον κύριο Ζερβομπεάκο ότι σέβεται την ανθρώπινη ζωή και ότι οι πράξεις του ήταν «ανιδιοτελείς. Ωστόσο δεν βρήκε το κουράγιο να ζητήσει συγνώμη από τα θύματά του.Σύμφωνα πάντα με την κυρία Κούρτοβικ,ο Κουφοντίνας,

    ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή του σε τουλάχιστον 14 δολοφονίες, οκτώ απόπειρες και δεκάδες ληστείες και βομβιστικές επιθέσεις, διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις συνθήκες κράτησής του στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, καθώς υποστήριξε ότι το κελί ήταν μικρό και δεν του επιτρέπετο να διαβάσει εφημερίδες. Πάντως σε αντίθεση με τους άλλους συλληφθέντες όχι μόνο του επετράπη να δει τη συνήγορό του, αλλά είδε τη σύντροφό του Αγγελική Σωτηροπούλου και τον γιό της.

    Σε δήλωσή του στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ό Κουφοντίνας αρνείται τον αρχηγικό ρόλο που του αποδόθηκε, σημειώνει ότι υπήρξε πάντοτε ένας λαϊκός αγωνιστής και διαμηνύει ότι το τέλος της 17 Νοέμβρη δεν έχει ακόμη γραφτεί, παρότι έχει λήξει η επιχειρησιακή της δράση.

    [05] ΝΔ-Καραμανλής-Κυκλάδες

    08/09/2002 18:19:04

    Από τις Κυκλάδες όπου περιοδεύει ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες, που σήμερα αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα μας και επέκρινε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της οδηγεί στην υποβάθμιση και το μαρασμό την περιφέρεια. Η δεύτερη μέρα της περιοδείας του κ. Καραμανλή ξεκίνησε με απρόοπτα, καθώς το στρατιωτικό ελικόπτερο Σινούκ με το οποίο θα μετέβαινε από τη Σύρο στη Μήλο, κατά την απογείωση υπέστη βλάβη στον έναν κινητήρα, γεγονός που ανάγκασε τους πιλότους να το προσγειώσουν και πάλι στη Σύρο. Τελικά ο κύριος Καραμανλής συνέχισε την περιοδεία με άλλο ελικόπτερο που έφτασε από τη βάση των Μεγάρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 September 2002 - 20:30:12 UTC