Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο αναμένεται να απολογηθεί η Αγγελική Σωτηροπούλου
  • [02] Επίσκεψη του διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής στον Κορυδαλλό
  • [03] Κώδικας δεοντολογίας για δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές
  • [04] Συνεχίζεται η δίκη του Αβραάμ Λεσπέρογλου
  • [05] Προεδρικό Διάταγμα για μονιμοποίηση συμβασιούχων
  • [06] Ικανοποίηση Σημίτη για Ολυμπιακά έργα
  • [07] Ξαφνική επίσκεψη στον Κορυδαλλό του Δ/ντη της Αντιτρομοκρατικής
  • [08] Καραμανλής-Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση
  • [09] 17Ν-Αναμένονται νέες συλλήψεις

  • [01] Αύριο αναμένεται να απολογηθεί η Αγγελική Σωτηροπούλου

    13/09/2002 20:23:08

    Στον ειδικό εφέτη ανακριτή, αναμένεται να απολογηθεί αύριο η Αγγελική Σωτηροπούλου, η οποία συνελήφθη μετά από την ταυτοποίηση αποτυπώματος, το οποίο βρέθηκε σε σταθερό σημείο στη γιάφκα της οδού Δαμάρεως, στο Παγκράτι. Εναντίον της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, κατά συναυτουργία και διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής. Η κα Σωτηροπούλου, σύντροφος του Δημήτρη Κουφοντίνα, αρνείται όλες τις κατηγορίες.

    [02] Επίσκεψη του διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής στον Κορυδαλλό

    13/09/2002 20:23:01

    Ξαφνική επίσκεψη στις φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποίησε ο διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής αντιστράτηγος, Στέλιος Σύρος. Επίσης, νέο υπόμνημα για το χρόνο που συναντούνται με τους συνηγόρους κατέθεσαν στο Συμβούλιο των Φυλακών όλοι σχεδόν οι κρατούμενοι, οι οποίοι ζητούν και κοινό προαυλισμό. Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε σήμερα στον κ.Ζερβομπεάκο ο αδερφός του αστυνομικού Χρήστου Μάτη, Νικηφόρος, ο οποίος δολοφονήθηκε από μέλη της 17Ν το 1984, κατά τη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας Πετραλώνων. Να σεβασθούν τα ανήλικα παιδιά των συλληφθέντων για την υπόθεση της 17Ν, ζήτησε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μεταξύ άλλων, ο κ.Πρωτόπαπας επανέλαβε οτι η 17Ν επιχειρησιακά έχει εξαρθρωθεί και οτι η ελληνική κυβέρνηση δουλεύει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα προκειμένου να λυθεί εντελώς το κουβάρι της τρομοκρατίας.

    [03] Κώδικας δεοντολογίας για δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές

    13/09/2002 20:22:54

    Τον κώδικα δεοντολογίας για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών μαζί με τον πρόεδρο της ΕΝΑΕ, κ.Κατριβάνο και τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, κ.Κουκουλόπουλο. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι υποψήφιοι ή οι παρατάξεις τους δεν πρέπει να δημοσιοποιούν δημοσκοπήσεις για την πρόθεση ψήφου 15 ημέρες πριν από τις εκλογές και για όλη την εβδομάδα, που μεσολαβεί έως την ημέρα της επαναληπτικής ψηφοφορίας του 2ου γύρου. Επίσης οι Νομαρχιακές και Δημοτικές αρχές πρέπει να παρέχουν ισότιμα τη δυνατότητα σε όλες τις παρατάξεις, να εκφράσουν πολιτικό λόγο και οι δημοτικοί ραδιοσταθμοί πρέπει να διαθέτουν δωρεάν σε κάθε συνδυασμό χρόνο στο πρόγραμμα. Ο κ.Σκανδαλίδης προέτρεψε όλους τους συνδυασμούς να δημοσιεύσουν στα ΜΜΕ, τον απολογισμό των προεκλογικών δαπανών και εσόδων τους.

    [04] Συνεχίζεται η δίκη του Αβραάμ Λεσπέρογλου

    13/09/2002 20:22:47

    Σε σκευωρία των αρχών, απέδωσε ο Γιώργος Μπαλάφας την εμπλοκή του Αβραάμ Λεσπέρογλου στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού Γιώργου Ψαρουδάκη, τον Οκτώβριο του 1982 στην οδό Κωλέτη στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με τον μάρτυρα ο οποίος κατέθεσε στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, το θύμα δεν είχε αναγνωρίσει αμέσως μετά το περιστατικό ως δράστη της επίθεσης τον Αβραάμ Λεσπέρογλου και αμφισβήτησε το κατά πόσον μετά από 18 χρόνια, μπορεί να είναι σίγουρος για το ποιός τον πυροβόλησε. Η δίκη συνεχίζεται.

    [05] Προεδρικό Διάταγμα για μονιμοποίηση συμβασιούχων

    13/09/2002 19:37:03

    Μεγάλο τμήμα των εργαζομένων σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου, που έχουν συμπληρώσει 24 μήνες διαδοχικής εργασίας ή τρεις διαδοχικές συμβάσεις, χωρίς να μεσολαβήσει διάστημα μεγαλύτερο των είκοσι ημερών από την υπογραφή της κάθε σύμβασης, πρόκειται να μονιμοποιηθεί σύμφωνα με το ΠΔ που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα, κατ'εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας.

    Το ΠΔ θα έχει ουσιαστική εφαρμογή από το 2004, δεν θα έχει αναδρομική ισχύ ενώ εξαιρεί τους συμβασιούχους στο δημόσιο τομέα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα οπτικοακουστικά μέσα, τις αεροπορικές εταιρίες, τα δημόσια έργα και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

    Για θετικό ρυθμιστικό πλαίσιο στο θολό τοπίο των εργασιακών σχέσεων, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Νοσηρό κατασκεύασμα, θνησιγενές και βραχύβιο, το χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος.

    [06] Ικανοποίηση Σημίτη για Ολυμπιακά έργα

    13/09/2002 19:36:55

    Ολοκλήρωσε σήμερα την τριήμερη περιοδεία του στα ολυμπιακά έργα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με την επίσκεψή του στο Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης και στο Κέντρο Γραπτού Τύπου, που κατασκευάζονται στο Μαρούσι, δίπλα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

    Ο κ.Σημίτης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για όσα είδε στις τρεις αυτές επισκέψεις του και κατηγόρησε εμμέσως την αντιπολίτευση για κινδυνολογία κατά το παρελθόν λέγοντας χαρακτηριστικά για όσους είχαν και έχουν εμμονές με τις μακέτες των έργων όλα αυτά τα έργα που βλέπουμε είναι πλέον πραγματικότητα.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σύνολο των έργων που πραγματοποιούνται με την ευκαιρία των ολυμπιακών αγώνων, έργα όπως είπε, "που αποτελούν την απόδειξη της μεγάλης προόδου που έχει γίνει στη χώρα. Τα έργα αυτά είναι η εικόνα της ισχυρής και σύγχρονης Ελλάδας που δίπλα στο ιστορικό της πλεονέκτημα έχει να παρουσιάσει ένα σύγχρονο και οργανωμένο δίκτυο υποδομών στους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες των αγώνων".

    [07] Ξαφνική επίσκεψη στον Κορυδαλλό του Δ/ντη της Αντιτρομοκρατικής

    13/09/2002 15:40:34

    Ξαφνική επίσκεψη στις φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποίησε σήμερα ο διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής αντιστράτηγος Στέλιος Σύρος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο "αρχηγός" της ειδικής υπηρεσίας της ΕΛΑΣ συναντήθηκε με τον διευθυντή των φυλακών, Σπύρο Αθανασόπουλο, και τον αρχιφύλακα των φυλακών και κύριο υπεύθυνο για τη φύλαξη των 16 ειδικών κρατουμένων κ. Θωμόπουλο, ενώ σύμφωνα με ραδιοφωνικές δηλώσεις του δικηγόρου Γ. Αγιοστρατίτη, ο κ. Σύρος συναντήθηκε και με τον Σάββα Ξηρό.

    Στο μεταξύ, νέο υπόμνημα για το χρόνο που συναντώνται με τους συνηγόρους κατέθεσαν στο Συμβούλιο των Φυλακών όλοι σχεδόν οι κρατούμενοι, οι οποίοι μάλιστα, εκτός από την αύξηση του χρόνου, ζητούν και κοινό προαυλισμο.

    Εξάλλου, στις γυναικείες φυλακές έχει ετοιμασθεί ένα από τα 4 ειδικά κελιά προκειμένου, αν διαταχθεί η προφυλάκιση της Σωτηροπούλου, να οδηγηθεί σε αυτό.

    Το κελί, που χωρίζεται από τα ανδρικά με βαριά σιδερένια πόρτα, έχει την ίδια διαρρύθμιση με τα 8 ανδρικά.

    [08] Καραμανλής-Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση

    13/09/2002 15:36:56

    Την ανάγκη να πετύχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 επισήμανε ο Κώστας Καραμανλής εγκαινιάζοντας το κλειστο δημοτικό γυμναστήριο Αδένδρου Νεας Χαλκηδόνας, όπου πηρε το όνομα 'Γεώργιος Τζιτζικώστας' προς τιμήν του πρώην υπουργού της ΝΔ.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε δεν χωρά τίποτε κομματικο στους Ολυμπιακούς Αγώνες σημειώνοντας οτι δεν αποτελούν μόνο υπόθεση της Αθήνας αλλά ολόκληρης της Ελλάδας.

    Σημείωσε πάντως οτι πρέπει να ανοίξουν δρόμοι προσφοράς για όλους χωρίς διαχωρισμούς ενώ τόνισε οτι τα ολυμπιακά στάδια θα γεμίσουν απο θεατές εάν οι Ελληνες αθλητές που θα συμμετάσχουν εχουν δυνατότητες για να διακριθούν και γι αυτο, όπως είπε, απαιτούνται αθλητικοί χωροι για την έγκαιρη και σωστή προετοιμασία τους.

    Νωρίτερα ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας σε εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων του νομού Κιλκίς εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική τονίζοντας πως χρειάζεται μια άλλη οικονομικη πολιτική που θα είναι επιθετική και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα προβλήματα της νέας εποχής.

    Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση για εγκατάλειψη της περιφέρειας και ειδικότερα για τα αγροτικά προβλήματα σημείωσε πως τυχόν κατάρρευση του αγροτικού τομέα θα αποτελέσει μείζον εθνικό πρόβλημα.

    Η ανεργία σημειώσε ο πρόεδρος της ΝΔ σε πολλές περιοχές ξεπερνά το 25% πως οι επενδύσεις μειώνονται δραστικά ενώ το αγροτικό εισόδημα συρρικνώνεται. Εκανε λόγο για ναυάγιο της αγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης Σημίτη για κυβερνητική ολιγωρία και ανυπαρξία συγκεκριμένου σχεδίου υπογραμμίζοντας οτι οι κυβερνώντες προκαλούν με τις επιχειρήσεις βουλκανιζατέρ αλλα και οταν δηλώνουν οτι οι αγρότες πρεπει να τα βγάλουν πέρα μονοι τους.

    Τόνισε πως προτεραιότητα του κομματός του οταν θα γίνει κυβέρνηση είναι η επανίδρυση του κράτους σημειώνοντας αν δεν φτιάξουμε ένα κράτος υπηρέτη του πολίτη που θα σέβεται πρώτο το νόμο τότε δεν θα έχουμε κάνει τίποτα.

    Αναφερόμενος στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο πρόεδρος της ΝΔ είπε οτι θα είναι κρίσιμες για την επικράτηση της πολιτικής που στηρίζει την Τοπική Αυτοδιοιίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκεπτόμενος νωρίτερα τη λίμνη της Δοϊράνης, επέρριψε συθύνες στην κυβέρνηση για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή απο τη μείωση της στάθμη των νερών τα τελευταία 15 χρόνια.

    [09] 17Ν-Αναμένονται νέες συλλήψεις

    13/09/2002 15:23:00

    Μετά την Αγγελική Σωτηροπούλου, άλλη μία γυναίκα αναμένεται να συλληφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες δέκα ημέρες, ως ενεχόμενη στις δραστηριότητες της ''17 Ν''.

    Στο μεταξύ, στις δυο γιάφκες της 17Ν αυτή της οδού Δαμάρεως και αυτή της οδού Πάτμου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί εννέα ορφανά αποτυπώματα. Δηλαδή αποτυπωματα που δεν ανήκουν σε κανένα απο τα συλληφθέντα μέλη της 17Ν και έτσι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν οτι πρόκειται για νέα άτομα που ενέχονται στη δραστηριότητα της οργάνωσης και προσπαθούν να τα ταυτοποιήσουν.

    Αναφορικά με τις συλλήψεις ατόμων που σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας ενέχονται στη δραστηριότητα των οργανώσεων ΕΛΑ, 1η Μάη, Επαναστατικοί Πυρήνες και άλλες μικρότερες που έδρασαν απο το 1974 θα αργήσουν να γίνουν γιατί ακόμη δεν έχουν τεκμηριωθεί τα σε βάρος τους στοιχεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 September 2002 - 20:30:19 UTC