Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θεσσαλονίκη-ΔΕΘ-Συνέντευξη Κ.Καραμανλή.
  • [02] Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ.
  • [03] 17Ν-Το Συμβούλιο Εφετών θα αποφασίσει για τη Σωτηροπούλου.
  • [04] Επίθεση στον Κ.Δαφέρμο από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

  • [01] Θεσσαλονίκη-ΔΕΘ-Συνέντευξη Κ.Καραμανλή.

    15/09/2002 21:09:26

    Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε απο τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξη Τύπου, στη Διεθνή Εκθεση. Ο κ.Καραμανλής αναφερόμενος στην οικονομία, είπε ότι υπάρχει κίνδυνος να μην επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι εξαιτίας λαθών και έλλειψης συντονισμού και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδυναμία να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές. Εξάλλου, ζήτησε οριστική συντριβή του φαινομένου της τρομοκρατίας και πλήρη ανακάλυψη των χρηματοδοτών, συνεργών και πληροφοριοδοτών των τρομοκρατών, λέγοντας ότι η ΝΔ στηρίζει τις έρευνες των διωκτικών αρχών. Κράτησε αποστάσεις από στελέχη που έχουν κάνει λόγο για σχέσεις του ΠΑΚ με την τρομοκρατία, τονίζοντας ότι το κόμμα του δεν ενοχοποιεί κανέναν πολιτικό χώρο και δεν εντάσσει τους τρομοκράτες σε κανέναν πολιτικό χώρο. Ο κ.Καραμανλής τόνισε πως αν ήταν στο χέρι του θα ζητούσε και θα έκανε ''αύριο το πρωί πρόωρες εκλογές'' αλλά δεν τις ζητά γιατί δεν μπορεί να τις επιβάλλει. Εξάλλου, προσέδωσε πολιτικό χαρακτηρα στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ανέλαβε την ευθύνη επιλογής του υποψήφιου υπερνομάρχη του κόμματος, Γιάννη Τζαννετάκου χαρακτηρίζοντας εσφαλμένη την τοποθέτησή του που είχε αποκαλεσει ''κ. Παρασκευαΐδη'' τον Αρχιεπίσκοπο. Τόνισε επίσης οτι επιθυμεί να εκλεγεί η Ντόρα Μπακογιάννη από τον πρώτο γύρο, στην Αθήνα. Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα με το ποδόσφαιρο ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι δεν μπορούν τα λάθη να φορτωθούν στις πλάτες των φορολογουμένων και επισήμανε ότι δεν πρέπει με κανένα τρόπο να συμμετέχουν οι ελληνικές ομάδες στο στοίχημα.

    [02] Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ.

    15/09/2002 21:09:18

    Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές έως αύριο το βράδυ, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, προβλέπει η ΕΜΥ, με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Τα φαινόμενα αυτά είναι σήμερα έντονα στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τις Κυκλάδες και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Αύριο οι ισχυρές καταιγίδες θα περιοριστούν στα νησιά του Αιγαίου, τη Θράκη και τα Δωδεκάνησσα και στη συνέχεια θα εξασθενήσουν απο τα δυτικά. Σημειώνεται οτι στις περιοχές που θα επηρεαστούν απο τα έντονα καιρικά φαινόμενα περιλαμβάνεται και η Αττική. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ενδεχομένων προβλημάτων. Εξάλλου, σε ισχύ παραμένουν τα μέτρα στον Κηφισό.

    [03] 17Ν-Το Συμβούλιο Εφετών θα αποφασίσει για τη Σωτηροπούλου.

    15/09/2002 21:09:11

    Το Συμβούλιο Εφετών θα λάβει την οριστική απόφαση σχετικά με την τύχη της Αγγελικής Σωτηροπούλου, η οποία απολογήθηκε χθες στον εφέτη ανακριτή για συμμετοχή στη ''17 Νοέμβρη'' και αφέρθηκε προσωρινά ελεύθερη μετά απο διαφωνία εισαγγελέα και ανακριτή. Η Σωτηροπούλου κατά την πολύωρη απολογία της αρνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, όλες τις κατηγορίες που της έχουν αποδοθεί. Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας κ.Κρουσταλάκης με αφορμή σχόλια των ΜΜΕ σχετικά με την προανάκριση για την τρομοκρατία, αναφέρει με δήλωσή του οτι η προανάκριση διεξήχθη σύμφωνα με τους ισχύοντες δικονομικούς κανόνες, και κάλεσε όλους ανεξαιρέτως να αφήσουν τη Δικαιοσύνη να κρίνει ήρεμα και ανεπηρρέαστα την υπόθεση, όπως πρέπει να γίνεται σε μία δημοκρατική κοινωνία.

    [04] Επίθεση στον Κ.Δαφέρμο από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

    15/09/2002 21:09:04

    Επίθεση στον πρόεδρο της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων, Κωνσταντίνο Δαφέρμο, εξαπέλυσε σήμερα απο τη Μητρόπολη Αθηνών, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Με αφορμή τις τελευταίες προτάσεις του για το μάθημα των θρησκευτικών, ο κ.Χριστόδουλος, τόνισε οτι ο κ.Δαφέρμος κάθε λίγο και λιγάκι «βγάζει ενα αγκωνάρι.Πώς μπορείτε να κοιμόσαστε ήσυχοι, αναρωτήθηκε. Ο κ. Χριστόδουλος μίλησε επίσης για «γραικύλους που, οπως είπε, θα βιαστούν να τον χαρακτηρίσουν αιθεροβάμονα ή ρομαντικό, αλλά όπως είπε δεν ειναι ούτε το ένα ούτε το άλλο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 September 2002 - 20:30:14 UTC