Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάντηση Πρωτόπαπα σε Μητσοτάκη.
  • [02] Επίθεση Μητσοτάκη σε Λαλιώτη
  • [03] Στάση εργασίας των συμβασιούχων
  • [04] Σύσκεψη για ανατιμήσεις

  • [01] Απάντηση Πρωτόπαπα σε Μητσοτάκη.

    18/09/2002 14:13:10

    Αλλεπάλληλες ερωτήσεις που αναφέρονταν στην κριτική Μητσοτάκη πως ως τώρα έχει εντοπιστεί μόνο ο εκτελεστικός μηχανισμός της τρομοκρατίας δέχθηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Ο κ.Πρωτόπαπας τόνισε πως η έρευνα θα γίνει σε βάθος και πως ''όποιος έχει στοιχεία,αυτά είναι ευπρόσδεκτα απο τις αρμόδιες αρχές. Αναφορικά με το αίτημα του πρώην πρωθυπουργού οτι θα πρέπει να ερευνηθεί η σύμβαση του αεροδρομίου των Σπάτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως η κυβέρνηση ''δεν φοβάται κανέναν έλεγχο στις συμβάσεις που έχει υπογράψει'' υπενθυμίζοντας επιπρόσθετα την εισροή των πόρων που έχουν περάσει μέσω της εταιρίας Μάγιο στα ταμεία της ΝΔ.

    [02] Επίθεση Μητσοτάκη σε Λαλιώτη

    18/09/2002 13:48:16

    Σφοδρή επίθεση εναντίον του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητοστάκης, μετά τη δικαστική απόφαση - και σε δεύτερο βαθμό - να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση της Μάγιο.

    Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η συκοφαντική εκστρατεία του κ. Λαλιώτη κατέληξε αδόξως,ο οποίος λέει μεν ότι εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη,αλλά εξακολουθεί να μιλάει περί μαύρου χρήματος και περί ανωμαλιών στη διαχείριση του ταμείου της Νέας Δημοκρατίας,ενώ δεν κατάφερε,παρά τις επτά επισκέψεις του στον Εισαγγελέα,να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

    Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι η Μάγιο δεν είναι εταιρία της ΝΔ και πως το κόμμα εισέπραξε,όπως φαίνεται και απο τα βιβλία του, χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί απο φίλους στο Λονδίνο για τις προεκλογικές του ανάγκες μέσω της Λιβεριανής εταιρίας,όπως προέβλεπε ο νόμος,και δεν υπάρχει τίποτα μεπτό νομικά ή ηθικά.

    Ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι ο Εισαγγελέας ενώ δεν είχε το δικαίωμα απο το νόμο,ερεύνησε με τη σύμφωνη γνώμη της Νέας Δημοκρατίας την κίνηση του λογαριασμού και σε ελληνικές τράπεζες και δεν διαπίστωσε καμμία ύποπτη συναλλαγή.

    Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει υπόμνημα,προκειμένου να ερευνηθεί η σύμβαση του αεροδρομίου των Σπάτων και η οικονομική διαχείριση των ταμείων του ΠΑΣΟΚ,γιατί με βάση τους ισολογισμούς των δύο κομμάτων η Νέα Δημοκρατία ξόδευσε για τη μετακίνηση 150 χιλιάδων ετεροδημοτών 2 δισ. δραχμών,ενώ το ΠΑΣΟΚ που διακίνησε τους διπλάσιους εμφανίζει στα βιβλία του έξοδα μόλις 900 εκατομμυρίων.

    Ελπίζω,πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης,όπως έπραξε η Νέα Δημοκρατία να φέρει και το ΠΑΣΟΚ τα βιβλία του,ώστε να αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει διακίνηση μαύρου χρήματος,όπως θέλω να ελπίζω.

    Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι υπάρχει ακόμη μία εκκρεμότητα με τον κ. Λαλιώτη:έχουμε την αγωγή που έχω καταθέσει εναντίον του και η οποία θα του δώσει το στίγμα του πολιτικού συκοφάντη, όπως του αξίζει.

    Ο κ.Μητσοτάκης ερωτηθείς σχετικώς απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωσε για την τρομοκρατία,αλλά με συνέντευξή του στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ζητεί να χυθεί άπλετο φως και να δοθεί απάντηση για τη βόμβα στην πλατεία Κατεχάκη σε ανοιχτή συγκέντρωση της ΝΔ,η οποία εξουδετερώθηκε 20 λεπτά πριν εκραγεί και για την άλλη βόμβα στη Μυτιλήνη και πάλι σε ανοιχτή συγκέντρωση όπου θα μιλούσε ο ίδιος.

    Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος οι σχέσεις τρομοκρατίας με τις Ενοπλες Δυνάμεις,εκτιμώντας ότι υπάρχει διαβρωσή τους.

    Δήλωσε ακόμη ότι η υπόθεση της ΡΙΑΝΚΟΥΡ ήταν μία αποτυχία,αλλά σημείωσε ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός, που ήταν επικεφαλής της επιχείρησης,αποτάχθηκε,ενώ όταν το ΠΑΣΟΚ επανήλθε το 1993 στην κυβέρνηση και κατάργησε τον αντιτρομοκρατικό νόμο, τον αντάμειψε με μία καλή θέση στον ιππόδρομο.

    Ο κ.Μητσοτάκης δηλώνει ότι τον ενθαρρύνει το γεγονός ότι οι κύριοι Σημίτης και Χρυχοσοϊδης είναι απόλυτα κατηγορηματικοί ότι θα φθάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο,αλλά σημειώνει ότι είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί μεγάλο θάρρος και ανάληψη κόστους για να προχωρήσουν πράγματι σε βάθος.Τονίζει ότι πέτυχαν την εξουδετέρωση του επιχειρησιακού σκέλους της 17 Νοέμβρη, αλλά επισημαίνει ότι δεν έχουν προχωρήσει παραπέρα σε αυτούς που βρίσκονται απο πίσω, που έπαιρναν τις αποφάσεις και εκτιμά ότι υπάρχει ακόμη δρόμος να διανύσουνε.

    Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει πως θα πρέπει να σταματήσουν οι αλληλοκατηγορίες και να δοθεί τέλος στην τρομοκρατία,με κοινή προσπάθεια.

    [03] Στάση εργασίας των συμβασιούχων

    18/09/2002 12:56:11

    Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 εως τις 3 πραγματοποιούν οι συμβασιούχοι όλων των κλάδων, διαμαρτυρόμενοι για τις εξαιρέσεις που προβλέπει το προεδρικό διάταγμα σχετικά με τη ρύθμιση των εργασιακών τους σχέσεων και τη μονιμοποίησή τους.

    Συμβασιούχοι πραγματοποίησαν το μεσημέρι συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

    Στο μεταξύ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Ρέππας, δήλωσε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι αρμόδιο να κρίνει εάν η ελληνική νομοθεσία εναρμονίζεται ή όχι με την αντίστοιχη κοινοτική σχετικά με το προεδρικό διάταγμα για τη μονιμοποίηση συμβασιούχων.

    Ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος και ο βουλευτής του ίδιου κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον κ.Ρέππα, εξέφρασαν την πλήρη διαφωνία τους επί της ουσίας του προεδρικού διατάγματος.

    Την ερχόμενη Δευτέρα ο κ.Αλαβάνος θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα αυτό.

    Στο θέμα παρενέβη και η ΓΣΕΕ η οποία με επιστολή της ζητά να έχει αναδρομική ισχύ το διάταγμα και να αποσυρθούν οι εξαιρέσεις του δημόσιου τομέα, των τραπεζών και των οπτικοακουστικών μέσων.

    [04] Σύσκεψη για ανατιμήσεις

    18/09/2002 12:56:00

    Η κατάσταση στην αγορά και οι πληθωριστικές πιέσεις από το κλίμα ανατιμήσεων είναι το αντικείμενο της συνάντησης που θα έχουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης και Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος.

    Η κυβέρνηση εξετάζει τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών. Παράλληλα, θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στην αγορά ενώ θα συνεχιστεί ο διάλογος με τους αρμόδιους φορείς.

    Αύριο θα συνεδριάσει το διυπουργικό συμβούλιο όπου αναμένεται να συζητηθούν τα μέτρα τα οποία προτίθεται να λάβει το υπουργείο Ανάπτυξης για την πάταξη της κερδοσκοπείας.

    Τέλος αύριο λήγει το τετραήμερο μποϋκοτάζ που έχουν κηρύξει το ΙΝΚΑ και άλλες καταναλωτικές οργανώσεις στα οπωρολαχανικά.

    Η κίνηση στις αγορές και στα προϊόντα αυτά έχει μειωθεί γύρω στο 50% ενώ παρατηρούνται και εκπτώσεις στις τιμές των οπωρολαχανικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 September 2002 - 11:30:13 UTC