Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Αθήνα 2004''-Queen Mary 2-συμφωνία.
  • [02] Αρση αποκλεισμού Αραφάτ.
  • [03] Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης
  • [04] Προβλήματα απο τη νεροποντή στην Αττική.
  • [05] Προβάδισμα της ΝΔ σε δημοσκόπηση
  • [06] Καλά στην υγεία του ο Ε.Γιαννόπουλος
  • [07] Προεδρικές εκλογές στη Σερβία
  • [08] Μπούς:Να σταματήσει ο αποκλεισμός Αραφάτ.
  • [09] Προβάδισμα της ΝΔ σε δημοσκόπηση

  • [01] ''Αθήνα 2004''-Queen Mary 2-συμφωνία.

    29/09/2002 12:11:56

    Η Cunard Line και η Οργανωτική Επιτροπή ''Αθήνα 2004'', υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας προκειμένου το κρουαζιερόπλοιο Queen Mary 2 της Cunard να χρησιμεύσει ως πλωτό ξενοδοχείο στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Το πολυτελές Queen Mary 2, αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων και 1.310 κλινών, θα καταπλεύσει στον Πειραιά στις 12 Αυγούστου του 2004 και θα παραμείνει ως τις 30 Αυγούστου.

    ''Η Cunard Line εκφράζει τη μεγάλη ικανοποίησή της, να λάβει μέρος σ' αυτό το ιστορικό γεγονός στην Ελλάδα, την γεννέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων'', δήλωσε η Ντέμπορα Νάτανσον, αντιπρόεδρος της εταιρίας, υπεύθυνη για τις πωλήσεις και το μάρκετιν. ''Η επιλογή του σκάφους μας από την Οργανωτική Επιτροπή είναι μεγάλη τιμή και το πρώτο βήμα μιας πολύ ενδιαφέρουσας πορείας'', πρόσθεσε.

    Από την άλλη συμβαλλόμενη πλευρά, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος δήλωσε ότι ''το Queen mary 2 θα είναι η ναυαρχίδα του στόλου 11 πλοίων, ο οποίος θα φιλοξενήσει 13.280 επισκέπτες...Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που το νεότερο και το μεγαλύτερο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.''

    [02] Αρση αποκλεισμού Αραφάτ.

    29/09/2002 11:05:46

    Το Ισραήλ αποφάσισε να άρει τη δεκαήμερη πολιορκία του Αραφάτ στη Ραμάλα, μιά ημέρα μετά την αποστολή από τον αμερικανό πρόεδρο Μπους γραπτού αιτήματος που ζητούσε τον τερματισμό του αποκλεισμού, μετέδωσε το ισρηαλινό ραδιόφωνο.

    Η απόφαση για την αποχώρηση των στρατευμάτων ως το βράδυ της Κυριακής ελήφθη νωρίς σήμερα στη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου υπό τον Αριέλ Σαρόν παρουσία αξιωματούχων ασφαλείας, αναφέρουν πολιτικές πηγές.

    "Ο ισραηλινός στρατός θα απομακρυνθεί με τέτοιον τρόπο ώστε οι καταζητούμενοι να μην μπορέσουν να διαφύγουν...αυτοί που δεν εμπλέκονται στην τρομοκρατία θα γυρίσουν στα σπίτια τους...οι καταζητούμενοι που θα προσπαθήσουν να φύγουν θα συλληφθούν", δήλωσε ισραηλινή πολιτική πηγή.

    [03] Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

    29/09/2002 08:27:27

    Στην Αθήνα φθάνει το πρωί από την Κωνσταντινούπολη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποιος το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο.

    Ο κ.Βαρθολομαίος ο οποίος θα αναγορευθεί αύριο το βράδυ επίτιμος διδάκτορας του Γενικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα συναντηθεί νωρίτερα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΝΔ.

    [04] Προβλήματα απο τη νεροποντή στην Αττική.

    29/09/2002 08:27:20

    Προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Αττικής προκάλεσε η χθεσινοβραδυνή καταιγίδα. Σε αρκετές περιοχές η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για απάντληση υδάτων σε υπόγεια.

    Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ενδεχομένων προβλημάτων.

    Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν και σήμερα σε όλη τη χώρα και είναι πιθανόν να πέσουν τα πρώτα χιόνια στα βόρεια ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση.

    [05] Προβάδισμα της ΝΔ σε δημοσκόπηση

    29/09/2002 08:27:14

    Προβάδισμα 7,2 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου καταγράφει υπέρ της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας Εμ Αρ Μπι η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Το ΠΑΣΟΚ όμως, μείωσε κατά 2% τη διαφορά που είχε με τη ΝΔ από τη δημοσκόπηση του Ιουλίου.

    Ειδικότερα η ΝΔ προτιμάται από το 37,2%, το ΠΑΣΟΚ από το 30% και ακολουθούν ΚΚΕ με 5,5%, ΣΥΝ με 3,3%, και ΔΗΚΚΙ με 2,2%.

    Στο ερώτημα ποιός θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο κ.Καραμανλής προτιμάται από το 40,9% έναντι 38% του κ.Σημίτη. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 57,8% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 28,3%.

    [06] Καλά στην υγεία του ο Ε.Γιαννόπουλος

    29/09/2002 08:27:07

    Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών νοσηλεύεται από χθες ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Γιαννόπουλος, μετά από επιπλοκές που παρουσίασε η υγεία του.

    Ο κ.Γιαννόπουλος νοσηλευόταν ήδη στο Ιατρικό Κέντρο λόγω οξείας γαστρεντερίτιδας και παρουσίασε ειλεό.

    Οι θεράποντες γιατροί έκριναν ότι η περίπτωση αυτή έπρεπε να αντιμετωπιστεί λαμπαροσκοπικά.

    Το βράδυ τον κ.Γιαννόπουλο επισκέφθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας. Τόνισε ότι ο κ.Γιαννόπουλος είναι καλά στην υγεία του και όπως τον διαβεβαίωσαν οι γιατροί σε λίγες μέρες θα βγεί από το νοσοκομείο.

    [07] Προεδρικές εκλογές στη Σερβία

    29/09/2002 08:15:39

    Προεδρικές εκλογές διεξάγονται σήμερα στη Σερβία και δύο πρώην σύμμαχοι, ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα και ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Μίρολιουμπ Λάμπους θεωρούνται οι επικρατέστεροι για τη νίκη στον πρώτο γύρο.

    Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο Κοστούνιτσα προηγείται με 33% και ακολουθεί με δύο μονάδες λιγότερες ο Λάμπους, γεγονός που σημαίνει ότι η εκλογή θα κριθεί στο 2-ο γύρο, στις 13 Οκτωβρίου.

    Δικαίωμα ψήφου έχουν 6,5 εκατομμύρια άτομα σε συνολικό πληθυσμό 10 εκατομμυρίων, συμπεριλαμβανομένου του Κοσόβου.Οι Αλβανοί απέχουν από τις εκλογές.

    [08] Μπούς:Να σταματήσει ο αποκλεισμός Αραφάτ.

    29/09/2002 08:15:33

    Προσωπικό μήνυμα προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν, με το οποίο τον προτρέπει να σταματήσει αμέσως την πολιορκία του Γιάσερ Αραφάτ, απέστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπούς.

    Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Ουάσιγκτον Πόστ, η κυβέρνηση Μπους έχει δηλώσει στον Σαρόν πως η συνεχιζόμενη απομόνωση του Παλαιστίνιου ηγέτη στη Ραμάλα απο τις ισραηλινές δυνάμεις, επιδρά αρνητικά στην αμερικανική πολιτική έναντι του Ιράκ.

    [09] Προβάδισμα της ΝΔ σε δημοσκόπηση

    29/09/2002 08:15:05

    Προβάδισμα 7,2 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου καταγράφει υπέρ της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας Εμ Αρ Μπι η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Το ΠΑΣΟΚ όμως, μείωσε κατά 2% τη διαφορά που είχε με τη ΝΔ από τη δημοσκόπηση του Ιουλίου.

    Ειδικότερα η ΝΔ προτιμάται από το 37,2%, το ΠΑΣΟΚ από το 30% και ακολουθούν ΚΚΕ με 5,5%, ΣΥΝ με 3,3%, και ΔΗΚΚΙ με 2,2%.

    Στο ερώτημα ποιός θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο κ.Καραμανλής προτιμάται από το 40,9% έναντι 38% του κ.Σημίτη. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 57,8% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 28,3%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 September 2002 - 11:30:18 UTC