Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την ενοχή Ψωμιάδη ζήτησε ο εισαγγελέας.
  • [02] Στον Ευαγγελισμό ο Μητσοτάκης
  • [03] Bουτιά του γενικού δείκτη στο ΧΑΑ
  • [04] Μεγάλη πτώση στα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

  • [01] Την ενοχή Ψωμιάδη ζήτησε ο εισαγγελέας.

    30/09/2002 13:41:16

    Την ενοχή του επιχειρηματία Μάκη Ψωμιάδη για την κατηγορία της πλαστογραφίας μετά χρήσεως σε βάρος του ελληνικού δημοσίου ζήτησε ο εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κ.Γιώργος Μασσαλής.

    Ο εισαγγελέας έκρινε οτι απο τη δημοσίευση στην εφημερίδα ''Το Ονομα'' τον Φεβρουάριο του 1996 πλαστού εγγράφου στο οποίο ο τότε υπουργος ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης εμφανιζόταν να έχει λάβει μεγάλο χρηματικό ποσό σε λογαριασμό του σε ξένη τράπεζα προκειμένου να επιλεγεί η κοινοπραξία ''Χοχτιφ'' για την κατασκευή του αεροδρομίου των Σπάτων απειλήθηκε ζημιά του Δημοσίου ύψους πολλών δισ. δρχ.

    Σύμφωνα με τον κ.Μασσαλή στον κατηγορούμενο επιχειρηματία πρέπει το δικαστήριο να αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

    Νωρίτερα στην απολογία του ο Μάκης Ψωμιάδης υποστήριξε οτι οταν έλαβε το επίμαχο έγγραφο ανέθεσε σε δημοσιογράφους της εφημερίδας να επικοινωνήσουν με την τράπεζα απο την οποία τους είπαν οτι υπήρχε λογαριασμός.

    ''Παραπλανήθηκα απο τους συνεργάτες μου. Το έγγραφο είναι πλαστό, αλλά κανείς δεν μπορεί να μου πεί οτι το δημοσίευσα για να ζημιώσω το ελληνικό δημόσιο'', συνέχισε ο κ. Ψωμιάδης.

    Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί σήμερα.-

    [02] Στον Ευαγγελισμό ο Μητσοτάκης

    30/09/2002 12:19:07

    Στον Ευαγγελισμό εισήχθη στις 11 το πρωί o πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προκειμένου να του γίνει μετάγγιση αίματος για να αντιμετωπιστεί ο χαμηλός αιματοκρίτης που έχει.

    Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου τρεις ώρες και, όπως αναφέρουν συνεργάτες του,το απόγευμα ο πρώην πρωθυπουργός θα επιστρέψει στο σπίτι του.

    [03] Bουτιά του γενικού δείκτη στο ΧΑΑ

    30/09/2002 11:30:03

    Το άσχημο κλίμα που επικρατεί στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επηρεάζει και το επενδυτικό κοινό της Σοφοκλέους, το οποίο εν μέσω ανασφάλειας προχωρεί σε νέες μαζικές πωλήσεις τίτλων.

    Ετσι οι τιμές των μετοχών δέχονται υψηλές πιέσεις και ο Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11.15 παρουσιάζει μεγάλη υποχώρηση σε ποσοστό 2,70% και βρίσκεται στις 1.832,01 μονάδες.

    Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 6,7 εκατομμύρια ευρώ ή 2,3 δισ δραχμές.

    Οι επιμέρους δείκτες κινούνται όλοι σε αρνητική τροχιά και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι εξής: των Συμμετοχών με 4,96%, των Ειδών - Λύσεων Πληροφορικής με 4,21%, των Τηλεπικοινωνιών με επίσης 4,21% και του Λιανικού Εμπορίου με 3,46%. Τις μικρότερες απώλειες παρουσιάζουν οι εξής δείκτες: των Τροφίμων - Ποτών με 1,28% και των Ορυκτών - Τσιμέντων με 0,78%.

    Από τους βασικούς δείκτες τη μεγαλύτερη πτώση έχει της Μικρής Κεφαλαιοποίησης με 3,06%, ακολουθεί της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης με 2,76% και ο δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης παρουσιάζει απώλειες της τάξεως του 2,63%.

    Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται μέχρι στιγμής μόνο 7 σημειώνουν άνοδο, 235 υποχωρούν και 31 παραμένουν αμετάβλητες.

    [04] Μεγάλη πτώση στα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    30/09/2002 11:29:57

    Μεγάλη πτώση καταγράφουν οι δείκτες κατά τις σημερινές διαπραγματεύσεις στις μεγάλες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, με τις μετοχές των ασφαλειών, τραπεζών και εταιριών τεχνολογίας να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις.

    Τις ανησυχίες των επενδυτών για τις προοπτικές ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας συδαύλισε η εκτίμηση στην οποία προέβησαν - σε συνάντησή τους, το Σαββατοκύριακο, για να συζητήσουν το θέμα αυτό - Ευρωπαίοι, Καναδοί και Ιάπωνες κεντρικοί τραπεζίτες καθώς και οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και Γαλλίας ότι η προοπτική σύγκρουσης στον Κόλπο ωθεί σε υψηλότερα τις τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, ασκεί πιέσεις στις χρηματιστηριακές αγορές και αποτρέπει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από δαπάνες, σημειώνει το Μπλούμπεργκ.

    Στη χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE κατέγραφε, το πρωί, πτώση 3,05%. Στη χρηματιστηριακή αγορά του Παρισιού, ο δείκτης CAC 40 σημείωνε απώλειες 4,24% ενώ, στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Dax υποχωρούσε 3,56%.

    Μεταξύ των μετοχών με τις μεγαλύτερες απώλειες ήταν αυτές του τομέα ασφαλειών: Οι μετοχές της γαλλικής Axa, της κορυφαίας γαλλικής αντασφαλιστικής Scor, του ολλανδικού ομίλου ING, της βελγικής Benelux Fortis και της βρετανικής Prudential σημείωναν απώλειες σε ποσοστό 6% ή και μεγαλύτερο.

    Ισχυρές πιέσεις δέχονται, παράλληλα, οι τεχνολογικές μετοχές στον απόηχο της πτώσης του σύνθετου δείκτη Nasdaq κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής στη Γουόλ Στριτ. Στη αιχμή της πτωτικής τάσης έχει τεθεί η μετοχή της Philips Electronics (απώλειες 5,7%).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 September 2002 - 11:30:12 UTC