Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-10-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α.Π.: Αναίρεση βουλεύματος του Συμβουλιου Εφετών Αθηνών-Σεισμός 1999
  • [02] Νέα λεωφορεία του ΟΑΣΑ στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών
  • [03] Ομιλία Κ. Καραμανλή στην Κοζάνη.
  • [04] Στο νοσοκομείο Σωτηρία ο επιχειρηματίας Μάκης Ψωμιάδης
  • [05] Επεκτάσεις του Μετρό
  • [06] Επεισόδια στα διόδια Ελευσίνας
  • [07] Συνεχίζουν τα μπλόκα οι πωλητές

  • [01] Α.Π.: Αναίρεση βουλεύματος του Συμβουλιου Εφετών Αθηνών-Σεισμός 1999

    01/10/2002 21:04:17

    Αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλιου Εφετών Αθηνών, με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια, σε βαθμό πλημμελήματος, ο αρχιτέκτονας Διον. Διονυσίου, ο πολιτικός μηχανικός Περ. Γιαννακόπουλος και ο εργολάβος Λ. Αβδελάς, άσκησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ.Κρουσταλλάκης. Η υπόθεση αφορά την

    κατάρρευση τμήματος πολυκατοικίας στην Νέα Φιλαδέλφεια, στον σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999, όπου βρήκαν τον θάνατο 7 άτομα, ενώ μία γυναίκα υπέστη πλήρη παράλυση του αριστερού ποδιού. Ο κ. Κρουσταλλάκης υποστηρίζει οτι με όσα προκύπτουν από τη δικογραφία οι κατηγορούμενοι διέπραξαν τα αδικήματα συνειδητά. Αυτό σημαίνει οτι οι κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν σε βαθμό κακουργήματος και όχι πλημμελήματος.

    [02] Νέα λεωφορεία του ΟΑΣΑ στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών

    01/10/2002 20:42:21

    Την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδος, αλλά και της πόλης των Αθηνών θα έχει την ευκαιρία να αντικρύζει ο ταξιδιώτης που φτάνει στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών και θα χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του τα νέα λεωφορεία του ΟΑΣΑ. Πρόκειται για 20 λεωφορεία, τα οποία έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα με χορηγία του ΟΤΕ και έχουν εξοπλιστεί με αμφίδρομη οθόνη, στην οποία θα προβάλεται βίντεο διάρκειας 27 λεπτών, στο οποίο περιλαμβάνεται ενημερωτικό υλικό για τον επισκέπτη, χάρτης του νομού Αττικής, χάρτης με τις διαδρομές των σημαντικότερων μέσων μεταφοράς, αρχαιολογικοί χώροι, διαφημιστικό υλικό και άλλα.

    [03] Ομιλία Κ. Καραμανλή στην Κοζάνη.

    01/10/2002 20:39:22

    Νέα ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση, σε όλους τους τομείς εξαπέλυσε από την Κοζάνη που βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέδωσε στην κυβέρνηση καθεστωτικές μεθοδεύσεις, προσπάθεια διχασμού του λαού και εμπαιγμού των πολιτών. Κατά τον κ. Καραμανλή η κυβέρνηση μετά από 20 χρόνια εξουσίας, στηρίζεται σε αντιδημοκρατικές νοοτροπίες, μετέτρεψε το κράτος σε εστία διαφθοράς, ασυδοσίας, κατάχρησης εξουσίας, και καταλήστευσης των πόρων του λαού και υποστήριξε ότι μοναδικοί πλέον σύμμαχοί της είναι τα οργανωμένα πολιτικοοικονομικά συμφέροντα.

    [04] Στο νοσοκομείο Σωτηρία ο επιχειρηματίας Μάκης Ψωμιάδης

    01/10/2002 20:35:15

    Στο νοσοκομείο Σωτηρία θα νοσηλευτεί φρουρούμενος, έως ότου οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, ο επιχειρηματίας Μάκης Ψωμιάδης, που καταδικάστηκε από το δικαστήριο, σε κάθειρξη 12 ετών, χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα, για την κατηγορία της πλαστογραφίας μετά χρήσεως σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, που αφορά τη δημοσίευση πλαστού εγγράφου το 1996, στην εφημερίδα ΤΟ ΟΝΟΜΑ, σε βάρος του τότε υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά, δήλωσε μετά την έκδοση της απόφασης, ο κ.Ψωμιάδης. Από την πλευρά του ο κ. Λαλιώτης, δήλωσε ότι η αλήθεια έλαμψε και ότι κάθε λασπολόγος και σκευωρός, πρέπει να τιμωρείται. Θα απαντώνται ιδιαίτερα οι στημένες επιθέσεις, που σκοπό έχουν να σπιλώσουν δημόσια πρόσωπα, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [05] Επεκτάσεις του Μετρό

    01/10/2002 16:47:08

    Τέσσερις νέες επεκτάσεις του Μετρό της Αθήνας ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου.

    Στόχος του υπουργείου είναι οι επεκτάσεις αυτές να ολοκληρωθούν σταδιακά μέχρι το τέλος του 2010.

    Συγκεκριμένα η μία επέκταση θα αφορά την υφιστάμενη γραμμή 3 από την Πανόρμου μέχρι τον Παράδεισο Αμαρουσίου κατά μήκος της λεωφόρου Κηφισίας.

    Πρόκειται για μια υπόγεια γραμμή μήκους 7,5 χιλιομέτρων με πέντε νέους σταθμούς η οποία πιθανώς θα συνδεθεί και με τη γραμμή του ΗΣΑΠ στο σταθμό Αμαρουσίου.

    Η δεύτερη επέκταση αφορά τη γραμμή 3 από το Αιγάλεω έως τον Πειραιά που θα διέρχεται από τις περιοχές Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας, Κορυδαλλού>, Νίκαιας κλπ, μήκους 8,2 χιλιομέτρων με έξι νέους σταθμούς.

    Σημειώνεται ότι η επέκταση της γραμμής 3 από το Μοναστηράκι προς το Αιγάλεω ήδη κατασκευάζεται. Η τρίτη επέκταση αφορά τη γραμμή 2 από το Πανεπιστήμιο προς το Γαλάτσι. Θα είναι μια γραμμή μήκους 6,3 χιλιομέτρων με έξι νέους σταθμούς και θα περνά από τα Εξάρχεια, την Κυψέλη και το Γαλάτσι.

    Η τέταρτη επέκταση αφορά και αυτη τη γραμμή 2.Συγκεκριμένα θα κατασκευαστεί προέκταση της γραμμής 2 κατά μήκος της λεωφόρου Βουλιαγμένης από την περιοχή Αλέξανδρος Παναγούλης στην Ηλιούπολη μέχρι το Ελληνικό.

    Η γραμμή αυτή είναι μήκους 4,2 χιλιομέτρων, θα ξεκινά υπόγεια και θα συνεχίζεται είτε επιφανειακά στο επίπεδο της λεωφόρου είτε υπερυψωμένη με τέσσερις νέους σταθμούς.

    Οπως επεσήμανε η υπουργός οι επεκτάσεις αυτές περιλαμβάνουν 26,2 χιλιόμετρα γραμμής και 21 νέους σταθμούς. Διέρχονται από περιοχές με μεγάλη πυκνότητα πληθυσμου και θα εξυπηρετούνται 440.000 πρόσθετοι επιβάτες ημερησίως.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΑΤΤΙΚΟ Μετρό το συνολικό κόστος των επεκτάσεων ανέρχεται σε 2,5 δισ. ευρώ μαζί με το τροχαίο υλικό και την κατασκευή ενός πρόσθετου αμαξοστάσιου.

    Η κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι με δεδομένο το μεγάλο ύψος των κεφαλαίων που απαιτούνται αλλά και των πιεστικων αναγκών για τη βελτίωση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των κατοίκων του λεκανοπεδίου η κυβέρνηση σκοπεύει να αξιοποιήσει τη δυνατότητα ανάπτυξης των νέων επεκτάσεων με τη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων μέσω συμβάσεων παραχώρησης ή άλλων σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων.

    Ηδη η ΑΤΤΙΚΟ Μετρό έχει ξεκινήσει διαδικασίες διαγωνισμού για την επιλογή χρηματοοικονομικών συμβούλων.

    Εξάλλου η κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι μέσα στον ερχόμενο Μάρτιο θα δοθεί στην κυκλοφορία άλλο 1,5 χιλιόμετρο της γραμμής 3 μαζί με το σταθμό του Μοναστηρακίου, ενώ κατασκευάζονται παράλληλα άλλα 14,3 χιλιόμετρα υπόγειας γραμμής του συνόλου του δικτύου με δώδεκα σταθμούς που θα δοθούν σταδιακά σε λειτουργία από τον Ιούνιο του 2004 μέχρι το τέλος του 2006.

    Επίσης όπως είπε το Μετρό χρησιμοποιώντας την υποδομή του προαστιακού σιδηροδρόμου θα φτάσει το 2004 μέχρι το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

    Ειδικη αναφορά έκανε η κ. Παπανδρέου και στο πρόγραμμα κατασκευής χώρων στάθμευσης που εκτελείται στην Αθήνα με φορείς υλοποίησης το ΥΠΕΧΩΔΕ, τους δήμους και άλλους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

    Ηδη έχουν ολοκληρωθεί οι χώροι στάθμευσης της Βουλής, της HELEXPO στη λεωφόρο Κηφισίας, του ΟΛΠ στον Πειραιά, ενώ κατασκευάζονται πολλοί ακόμη σταθμοί όπως στο δικαστικό Μέγαρο, στο Μέγαρο Μουσικής, της Τραπέζης της Ελλάδος κ.α.

    Αρκετοί χωροι στάθμευσης έχουν δημοπραττηθεί ενώ σταθμοί σε σημαντικά σημεία της πόλης έχουν προγραμματιστεί να κατασκευαστούν από φορείς και δήμους.

    [06] Επεισόδια στα διόδια Ελευσίνας

    01/10/2002 16:30:57

    Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στα διόδια της Ελευσίνας οταν απεργοί-παραγωγοί και έμποροι λαϊκών αγορών θέλησαν να κάνουν έλεγχο σε ψυγείο-νταλίκα που ο οδηγός του αρνήθηκε και συνέχισε την πορεία του.

    Οι απεργοί τον κατεδίωξαν και τον ακινητοποίησαν στο ύψος της Χαλυβουργικής όπου θερμόαιμοι με πέτρες και ξύλα έσπασαν το παμπρίζ του οχήματος. Τότε ο οδηγός κατέβηκε απο τη νταλίκα και με μαχαίρι τραυμάτισε έναν παραγωγό. Λίγο αργότερα συνελήφθη ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και όπως είπαν οι γιατροί δεν διατρέχει κίνδυνο.

    Ευτυχώς τα επεισόδια δεν γενικεύτηκαν αλλά στην περιοχή επικρατεί μεγάλο μποτιλιάρισμα και τούτο γιατί οι αλλοδαποί κυρίως, οδηγοί φορτηγών και ψυγείων δεν ξέρουν τί συμβαίνει και προσπαθούν δείχνοντας τα τιμολόγιά τους να περάσουν απο το μπλόκο.

    [07] Συνεχίζουν τα μπλόκα οι πωλητές

    01/10/2002 16:08:23

    Στο τραπέζι του διαλόγου εξακολουθεί να καλεί τους επαγγελματίες και τους παραγωγούς-πωλητές λαϊκών αγορών ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, προκειμένου να αναμορφωθεί στο σύνολό του το καθεστώς που διέπει τη λειτουργία των λαϊκών, ενώ σε εκκρεμότητα αφήνει το θέμα των ταμειακών μηχανών.

    Ο υπουργός σε δηλώσεις του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διαχωρισμού στο μέλλον των λαϊκών αγορών αγροτικών προϊόντων από άλλες αγορές, στις οποίες θα πωλούνται και βιομηχανικά προϊόντα και κατ επέκταση το θέμα των ταμειακών μηχανών παραμένει υπό συζήτηση.

    Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί μια επιτροπή από εκπροσώπους όλων των εμπλεκομένων φορέων, η οποία θα συνεδριάσει την Παρασκευή για πρώτη φορά και θα ασχοληθεί με την αναμόρφωση του νόμου για τις λαϊκές αγορές και εντός διμήνου θα παρουσιάσει προτάσεις.

    Παράλληλα με την πρώτη επιτροπή, στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι των υπουργείων Ανάπτυξης, Γεωργίας και Οικονομικών, της ΚΕΔΚΕ, των επαγγελματών και παραγωγών λαϊκών αγορών, θα συσταθεί ακόμα μια επιτροπή με τη συμμετοχή και εκπροσώπου από το υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου να συζητηθεί η αναμόρφωση του καθεστώτος τιμολόγησης και διαφάνειας στη μεταφορά των γεωργικών προϊόντων.

    Ο υπουργός εκτιμά ότι το μέτρο επιβολής τανειακών μηχανών, όπως προβλέπει τώρα ο νόμος, αφορά μόνο 356 πωλητές λαϊκών, δηλαδή λιγότερο από το 5% του συνολικού αριθμού των πωλητών και κρίνει την κινητοποίηση εκ μέρους των παραγωγών και πωλητών υπερβολική μιας και το θέμα είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

    Πάντως, σήμερα μπήκε σχεδόν το ένα τρίτο των ποσοτήτων οπωροκηπευτικών στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη, σε σύγκριση με την προηγούμενη Τρίτη, ενώ παραμένουν τα μπλόκα στις εθνικές οδούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 October 2002 - 20:30:15 UTC