Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρηματιστήριο-Υπ.Οικονομίας-Πρόεδρος ΧΑΑ-ΝΔ
  • [02] Ψηφίζουν και οι μη εγγεγραμμένοι σε εκλογικούς καταλόγους
  • [03] Ομιλία Καραμανλη΄σε ημερίδα γραμματείας γυναικείων θεμάτων
  • [04] Ατυπη Σύνοδος υπουργών Αμυνας ΕΕ.

  • [01] Χρηματιστήριο-Υπ.Οικονομίας-Πρόεδρος ΧΑΑ-ΝΔ

    04/10/2002 19:42:06

    Αίσθηση, προκάλεσε η δήλωση του κ.Χριστοδουλάκη για την ύπαρξη αρνητικής φούσκας στην Σοφοκλέους, η οποία πραγματοποιείται, όπως υποστήριξε, με πρακτικές υποτιμητικής κερδοσκοπίας. Ο υπουργός κάλεσε τους επενδυτές να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την κατάσταση αυτή και να αντιδράσουν και πρόσθεσε, οτι έχει ήδη δώσει εντολή στις αρμόδιες

    χρηματιστηριακές αρχές να κάνουν ελέγχους, προκειμένου να εντοπιστεί κάθε περίπτωση υποτιμητικής κερδοσκοπίας.

    Διευκρινίσεις, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας έσπευσε να δώσει ο πρόεδρος του ΧΑΑ. Ο κ.Αλεξάκης δήλωσε οτι το Χρηματιστήριο έχει αποστείλει όλα τα στοιχεία των τελευταίων συνεδριάσεων, όπως κάνει καθημερινά, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να πραγματοποιήσει έλεγχο. Πρόσθεσε οτι με βάση την ενημέρωση που έχει έως τώρα από την ΕΚ, δεν προκύτει κάτι το παράτυπο και παράλληλα, υποστήριξε ότι η αρνητική πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, οφείλεται στη δυσμενή αρνητική διεθνή πολιτική και οικονομική συγκυρία. Είναι απαράδεκτο ο υπουργός Οικονομίας να κάνει δηλώσεις που δημιουργούν αναταραχή στο ΧΑΑ. Είναι προφανές ότι ο υπουργός δεν μπορεί να υλοποιήσει μια αξιόπιστη οικονομική πολιτική. Ας κρατά τουλάχιστον το στόμα του κλειστό, ήταν το σχόλιο του αρμόδιου συντονιστή της ΝΔ, Γιώργου Αλογοσκούφη.

    [02] Ψηφίζουν και οι μη εγγεγραμμένοι σε εκλογικούς καταλόγους

    04/10/2002 19:41:59

    Θα μπορούν να ψηφίσουν τελικά στις επόμενες νομαρχιακές και δημοτικές όσοι πολίτες δεν ευρίσκονται εγγεγραμμένοι σε εκλογικούς καταλόγους. Η απόφαση ελήφθη μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων και την έκτακτη σύσκεψη της Διακομματικής στο υπουργείο Εσωτερικών, το μεσημέρι. Το πρωί, ο υπουργός Εσωτερικών, επισκέφθηκε τη ΔΕΛΤΑ Πληροφορική και ενημερώθηκε για τον τρόπο μετάδοσης των αποτελεσμάτων στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Ζητούμε είπε, την κατανόηση των πολιτών και πρόσθεσε ότι μετά τις εκλογές, θα λυθούν όλα τα προβλήματα με τους νέους καταλόγους.

    [03] Ομιλία Καραμανλη΄σε ημερίδα γραμματείας γυναικείων θεμάτων

    04/10/2002 19:41:52

    Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης, εξαπέλυσε ο Κώστας Καραμανλής επιμένοντας στη στρατηγική του μεσαίου χώρου και κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα οτι επιχειρεί το διχασμό των πολιτών. Ο κ. Καραμανλής μιλώντας σε ημερίδα της γραμματείας γυναικείων θεμάτων, τόνισε οτι το κόμμα δίνει νέα διάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση με τον πολίτη ενεργό και συμμέτοχο στις αποφάσεις που τον αφορούν άμεσα και το θεσμό της αυτοδιοίκησης πρωτεργάτη, στον αγώνα για μια ισχυρή κοινωνία με συνοχή και αλληλεγγύη. Εμφανίστηκε βέβαιος για την επικράτηση της Ντόρας Μπακογιαννη στο δήμο Αθηναίων αλλά και του Γιάννη Τζαννετάκου στην υπερνομαρχία και παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να στείλουν μήνυμα και να πούν Οχι στο διαρκές ''ράβε-ξήλωνε'' που επιβάλλουν τα υπουργεία σε βάρος των κοινοτήτων και των δήμων της χώρας.

    [04] Ατυπη Σύνοδος υπουργών Αμυνας ΕΕ.

    04/10/2002 15:28:07

    Υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου άρχισαν σήμερα στο Ρέθυμνο οι διήμερες εργασίες της Ατυπης Συνόδου των υπουργών Αμυνας της ΕΕ η οποία ασχολείται με θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ευρωπαϊκής δύναμης ταχείας αντίδρασης, καθώς και με τις εξελίξεις στο Ιράκ.

    Προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Χαβιέ Σολάνα, σχολίασε σχετικά ότι η ΕΕ αναμένει την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αναφορικά με την επιστροφή των επιθεωρητών στο Ιράκ για τον έλεγχο του οπλοστασίου της χώρας.

    Σε ερώτηση εάν μελετάται η ανατροπή του καθεστώτος του Ιράκ, ο κ. Σολάνα απάντησε ότι τουλάχιστον αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον έλεγχο του οπλοστασίου της χώρας.

    Οσον αφορά την Ευρωπαϊκη Πολιτική Αμυνας και Ασφάλειας της ΕΕ σχολίασε ότι σήμερα βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν.

    Από την πλευρά του ο γγ του ΝΑΤΟ Τζόρτζ Ρόμπερτσον σχολίασε για τις εξελίξεις στο Ιράκ ότι την υπόθεση χειρίζονται τα Ηνωμένα Εθνη όπου συζητείται η έκδοση νέου ψηφίσματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 October 2002 - 20:30:12 UTC