Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας ο πρωθυπουργός .
  • [02] Κατάθεση προσχέδιου προϋπολογισμού στη Βουλή
  • [03] Υπουργός Εργασίας-Ελεγχοι στην αγορά εργασίας
  • [04] Κορυδαλλός-Φυλακές-Αγιοστρατής-Ξηρός-Γιωτόπουλος-17Ν.
  • [05] Γιωτόπουλος: Πειθαρχικές ποινές για συνέντευξη
  • [06] Εθνική Τράπεζα-Στρατηγικοί στόχοι-Κερδοφορία
  • [07] Παράνομη η απεργία στο Δήμο Θεσ/κης
  • [08] Πετσάλνικος-Ζήτησε σύγκληση πειθαρχικού για συνέντευξη Γιωτόπουλου.
  • [09] Ολοκληρώθηκε η ανάλυση DNA για 17Ν
  • [10] Πέθανε ο επιχειρηματίας Σήφης Βαρδινογιάννης
  • [11] Έληξε η κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ
  • [12] Στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού
  • [13] Παραδόθηκε ο Τριανταφυλλάκης
  • [14] Ληστεία στην Εθνική Νέας Μάκρης
  • [15] Ο Αβραμόπουλος στηρίζει υποψηφίους ΝΔ
  • [16] Στη Λωζάνη ο Γ.Παπανδρέου για Ολυμπιακή Εκεχειρία.

  • [01] Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας ο πρωθυπουργός .

    07/10/2002 21:17:42

    Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, εμφανίσθηκε ο πρωθυπουργός μετά την συνάντηση που είχε με τον διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Νίκο Γκαργκάνα. Ο κ.Σημίτης τόνισε την ανάγκη να επιδειχθεί προσοχή στην πιστωτική και δημοσιονομική επέκταση, για να μην δημιουργηθούν συνθήκες αστάθειας. Αναφερόμενος στο διεθνές αρνητικό περιβάλλον, υποστήριξε οτι δεν επηρεάζεται η ελληνική οικονομία καθώς διαθέτει, όπως υποστήριξε, ενδογενείς αναπτυξιακές δυνάμεις, οι οποίες της προσδίδουν υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και ανόδου των επενδύσεων. Οτι κλείνει τα μάτια σε μία πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, κατηγόρησε η ΝΔ τον πρωθυπουργό.

    [02] Κατάθεση προσχέδιου προϋπολογισμού στη Βουλή

    07/10/2002 21:12:43

    Αύξηση των εσόδων και των δαπανών του Δημοσίου κατά 5,3%, προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2003, που κατατέθηκε το απόγευμα στη βουλη. Επίσης, το πλεόνασμα θα διαμορφωθεί στο 0,5% του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος θα μειωθεί στο 99,3% του ΑΕΠ, από 103,2% το 2002. Ο ρυθμός ανάπτυξης θα αυξηθεί με ρυθμό 4,1%, η ανεργία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κατά μία μονάδα, ενώ σε ότι αφορά την εισοδηματική πολιτική, προβλέπονται αυξήσεις 2,5% στους μισθούς και 4,5% στις συντάξεις, ενώ ο πληθωρισμός προβλέπεται να διαμορφωθεί το επόμενο έτος στο 2,5% από 3,3% φέτος. Ο αρμόδιος συντονιστής της ΝΔ Γιώργος Αλογοσκούφης, έσπευσε να προεξοφλήσει ότι ο νέος προϋπολογισμός δεν πρόκειται να πετύχει τους βασικούς στόχους της οικονομίας που είναι η διαφάνεια, ο περιορισμός της σπατάλης στο Δημόσιο και η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος.

    [03] Υπουργός Εργασίας-Ελεγχοι στην αγορά εργασίας

    07/10/2002 21:09:04

    Τον έλεγχο των γραφείων ευρέσεως εργασίας και ενοικιάσεως εργαζομένων αλλά και αυστηρότερα πρόστιμα για τις παραβιάσεις των κανονισμών υγιεινής και ασφάλειας εργασίας θεσμοθετεί το υπουργείο Εργασίας σε πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στα τέλη του μήνα.

    Πιό συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει:

    α. τη σύσταση ειδικής επιτροπής ελέγχου προσωρινής απασχόλησης.Στην επιτροπή αυτή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Εργασίας των εργοδοτικών φορέων και των συνδικάτων και στις αρμοδιότητες της θα είναι οι έλεγχοι στα γραφεία ενοικίασης εργαζομένων τα οποία αν βρεθούν να λειτουργούν χωρίς άδεια θεσμοθετούνται ποινές φυλάκισης έως τριών μηνών στον υπεύθυνο και πρόστιμα τουλάχιστον 10.000 ευρώ.

    β. αυξάνονται ουσιαστικά τα πρόστιμα που μπορεί να επιβάλλει το ΣΕΤΕ (Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας) για τις παραβάσεις των κανονισμών υγιεινής και ασφάλειας. Τα πρόστιμα αυξάνουν από το ελάχιστο των 1000 ευρώ μέχρι τα 30.000 ευρώ.

    [04] Κορυδαλλός-Φυλακές-Αγιοστρατής-Ξηρός-Γιωτόπουλος-17Ν.

    07/10/2002 21:01:34

    Οπαδό, αλλά και διανοούμενο προσπαθεί να παρουσιάσει τον 59χρονο

    ''Λάμπρο'' της 17Ν, ο Σάββας Ξηρός που στις αρχικές καταθέσεις του τον χαρακτήριζε ως τον ιδρυτή της τρομοκρατικής οργάνωσης, ενώ εκ των υστέρων τον θεωρούσε ως ''εκμεταλλευτή'' των ιδεών τους.

    Μέσω του συνηγόρου του Γιώργου Αγιοστρατίτη, ο Σάββας κάνει στροφή 180 μοιρών και προσπαθεί να αλλάξει τα πάντα γύρω από τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

    Εξερχόμενος από τις φυλακές, ο κ. Αγιοστρατίτης τόνισε στους δημοσιογράφους ότι τους μεταφέρει τα λόγια του πελάτη του που ήταν τα εξής: '' Ο Γιωτόπουλος είναι ένας από τους πολυπληθείς οπαδούς της οργάνωσης που έχει αντιληφθεί τους λόγους για τους οποίους εμείς έχουμε αγωνισθεί τόσα χρόνια. Η θέση του για την οργάνωση είναι πολύ καλή, και είναι τιμή του που εκφράζει τέτοιες απόψεις, ειδικά λόγω της θέσης που βρίσκεται τώρα. Μακάρι να βγούνε και άλλοι διανοούμενοι που να παραδεχθούν, όπως ο Γιωτόπουλος, τα αυτονόητα''.

    [05] Γιωτόπουλος: Πειθαρχικές ποινές για συνέντευξη

    07/10/2002 20:58:23

    Το Πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού που συνήλθε εκτάκτως σήμερα το απόγευμα, κατόπιν εντολής του υπουργού Δικαιοσύνης Φ. Πετσάλνικου, αποφάσισε να επιβάλλει στον φερόμενο ως αρχηγό της ''17 Νοέμβρη'' Αλ. Γιωτόπουλο, για τη συνέντευξη που παραχώρησε σε Λαμιακή εφημερίδα, την απαγόρευση για πέντε μέρες του επισκεπτηρίου με συγγενείς και με το δικηγόρο του καθώς και την απαγόρευση της τηλεφωνικής επικοινωνίας για αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

    Το Πειθαρχικό Συμβούλιο έκρινε ότι ο Γιωτόπουλος προέβη σε κατάχρηση των δικαιωμάτων του και παρέβη την πρόσφατη απόφαση του συμβουλίου των φυλακών καθώς πριν παραχωρήσει την σχετική συνέντευξη θα έπρεπε να πάρει άδεια.

    [06] Εθνική Τράπεζα-Στρατηγικοί στόχοι-Κερδοφορία

    07/10/2002 16:52:00

    Η ισχυροποίηση της στη διεθνή αγορά με έμφαση στην ευρύτερη περιφέρεια της ΝΑ Ευρώπης και στα μεγάλα χρηματοοικονομικά κέντρα και παράλληλα η διεύρυνση των μεριδίων που κατέχει στην εγχώρια αγορά, ιδιαίτερα στους επιμέρους τομείς της ευρύτερης λιανικής τραπεζικής (ιδιώτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις), αποτελούν τους δύο βασικούς άξονες της στρατηγικής της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας.

    Χαρακτηριστικό της σημασίας που δίνει η τράπεζα στη διεθνή της παρουσία αποτελεί το γεγονός ότι στόχος της διοίκησης είναι μέχρι το 2004 η κερδοφορία από το δίκτυο του εξωτερικού να συμβάλει κατά 30% περίπου στην συνολική κερδοφορία του ομίλου. Το ποσοστό αυτό για το 2002 εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 20% από 15% που είχε αρχικά εκτιμηθεί ενώ για το 2003 θα ανέλθει στο 25%.

    Όπως υπογράμμισαν πρόσφατα ο διοικητής της Εθνικής Θεόδωρος Καρατζάς και ο υποδιοικητής Απόστολος Ταμβακάκης σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου αυτού αποτελεί η πορεία της Atlantic Bank of New York (θυγατρική της Εθνικής στις ΗΠΑ), η κερδοφορία της οποίας για το 2002 εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 50 εκατ.δολ. περίπου συμβάλλοντας κατά 40% στη κερδοφορία του δικτύου εξωτερικού. Η Atlantic Bank συγκαταλέγεται μεταξύ των 20 μεγαλύτερων τραπεζών της Νέας Υόρκης και μεταξύ των 100 μεγαλύτερων των ΗΠΑ (απο σύνολο 8.000 τραπεζών που λειτουργούν σήμερα στις ΗΠΑ).

    [07] Παράνομη η απεργία στο Δήμο Θεσ/κης

    07/10/2002 16:08:36

    Περισσότεροι από 4.000 τόνοι σκουπιδιών υπολογίζεται ότι έχουν συγκεντρωθεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, καθώς εδώ και οκτώ ημέρες δεν γίνεται η αποκομιδή τους, αφού οι εργαζόμενοι στο δήμο της πόλης απεργούν, διεκδικώντας την καταβολή του πριμ παραγωγικότητας.

    Η κατάσταση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης έχει γίνει ανυπόφορη. Βουνά από σκουπίδια έχουν κατακλύσει τα πεζοδρόμια, κάνοντας αδύνατη τη διέλευση των πεζών. Η κατάσταση είναι σχεδόν ίδια και στο οδόστρωμα, καθώς ο όγκος των συγκεντρωμένων σκουπιδιών είναι τέτοιος που δυσκολεύει ακόμη και τη διέλευση των οχημάτων. Η δυσωδία στην πόλη από τα σκουπίδια, είναι έντονη και υπάρχει πλέον κίνδυνος μολύνσεων.

    Οι υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν πως εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους η απεργία θα διαρκέσει έως την Κυριακή των εκλογών.

    Από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη η απεργία τους καλύπτεται από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία κήρυξε δύο 48ωρες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς το πρωί το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης κήρυξε την απεργία τους παράνομη και καταχρηστική.

    Το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσουν οι εργαζόμενοι παρουσία κλιμακίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο Θέμη Μπαλασόπουλο, ενώ αύριο εργαζόμενοι θα μεταβούν στη Βουλή για να παρακολουθήσουν από κοντά τη συζήτηση της τροπολογίας που κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ για την καταβολή του πριμ.

    Ωστόσο ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Καθαριότητα (ΣΕΚ), που εκπροσωπεί μερίδα εργαζομένων του τομέα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, αποφάσισε αναστολή των κινητοποιήσεων των μελών του.

    Πάντως δεν έχει προχωρήσει στην αποκομιδή των σκουπιδιών, καθώς ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), στον οποίο στεγάζεται και το αμαξοστάσιο του δήμου είναι κλειστός και υπάρχει ομάδα περιφρούρησης από τους απεργούς.

    Εκτός όμως από τα σκουπίδια έχουν "νεκρώσει" και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του δήμου.

    Προβλήματα δημιουργούνται στην εξυπηρέτηση των πολιτών από τις ταμειακές κυρίως υπηρεσίες σε δημαρχείο, δημοτολόγιο, ληξιαρχείο αλλά και στο τηλεφωνικό κέντρο 1520 που δίνει πληροφορίες για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών στις 13 Οκτωβρίου.

    Στο μεταξύ εναντίον της κυβέρνησης και του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Σπύρου Βούγια, τον οποίο χαρακτήρισε 'υποκινητή' των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης, καταφέρθηκε ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σε σημερινή συνέντευξη τύπου.

    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος τόνισε ότι ο κυβερνητικός υποψήφιος συνεχίζει να υποκινεί τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις με πληρωμένα μηνύματα και δηλώσεις στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, την ώρα που όλοι προσπαθούν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

    Συνέντευξη τύπου, όμως, για το θέμα έδωσε και ο κ. Βούγιας, ο οποίος απηύθυνε έκκληση προς τους εργαζόμενους, έστω και ως απεργοί να βοηθήσουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών γιατί όπως είπε είναι πλέον θέμα υγείας και όχι αισθητικής.

    Παράλληλα κατηγόρησε για επίδειξη εγωισμού και αλαζονείας τον κ. Παπαγεωργόπουλο και τον κάλεσε να συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο το αργότερο μέχρι αύριο για την επίλυση του προβλήματος

    [08] Πετσάλνικος-Ζήτησε σύγκληση πειθαρχικού για συνέντευξη Γιωτόπουλου.

    07/10/2002 15:41:02

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φ. Πετσάλνικος έδωσε σήμερα εντολή να συνεδριάσει εκτάκτως το πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού σχετικά με την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε επαρχιακή εφημερίδα ο φερόμενος ως αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη Αλ. Γιωτόπουλος.

    Σύμφωνα με τον Σωφρονιστικό Κώδικα για να δοθεί συνέντευξη Τύπου από κρατούμενο πρέπει προηγουμένως να έχει ζητηθεί και χορηγηθεί σχετική άδεια από το συμβούλιο της φυλακής. Κατά συνέπεια ο Γιωτόπουλος παραβίασε τον κανονισμό των φυλακών.

    Επίσης, όπως έγινε γνωστό ο Γιωτόπουλος δεν είχε έρθει σε επαφή με κανέναν δημοσιογράφο, αλλά ούτε έφυγε από τις φυλακές Κορυδαλλού κανένα κείμενο υπό την μορφή συνεντεύξεως Τύπου.

    Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε εντολή προς τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να εντείνουν την προσοχή τους προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα.

    [09] Ολοκληρώθηκε η ανάλυση DNA για 17Ν

    07/10/2002 15:33:07

    Ολοκληρώθηκε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών η ανάλυση του κώδικα γενετικού υλικού (DNA)στα δείγματα αίματος που ελήφθησαν απο τους κρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού για την υπόθεση ''17Ν''.

    Συγκεκριμένα έχει ληφθεί αίμα απο 16 κατηγορούμενους και μόνο ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν έχει δεχθεί μέχρι στιγμής να υποβληθεί στη συγκεκριμένη εξέταση.

    Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η ταυτοποίηση του DNA με τους γενετικούς τύπους που είχαν προκύψει απο την ανάλυση σε τρίχες και άλλο βιολογικό υλικό το οποίο είχε βρεθεί στις γιάφκες της οργάνωσης. Απο την ανάλυση του DNA στο υλικό αυτό, οπως είναι γνωστό, είχαν προκύψει οι γενετικοί τύποι τριών ανδρών και μιας γυναίκας. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα αν έχει αποδειχθεί απο τη μέχρι στιγμής έρευνα σε ποιούς άνδρες και ποιές γυναίκες ανήκει το συγκεκριμένο βιολογικό υλικό που βρέθηκε στις γιάφκες.

    Πάντως τα αποτελέσματα της ταυτοποίησης είτε αυτή έχει ήδη γίνει είτε όχι δεν θα ανακοινωθούν γιατί σύμφωνα με το νόμο πρέπει πρώτα να διαβιβαστούν στις δικαστικές αρχές και να κοινοποιηθούν στους κατηγορούμενους.

    Απο το νόμο δεν διευκρινίζεται αν τελικά στους κατηγορούμενους θα κοινοποιηθεί απλώς ο γενετικός τους τύπος ή το αποτέλεσμα της σύγκρισης.

    Ωστόσο, αν κάποιος αμφισβητεί τα αποτελέσματα έχει δικαίωμα να κάνει προσφυγή και να ζητήσει να γίνει ανάλυση DNA απο ιδιωτικά εργαστήρια.

    Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης κατά της εφημερίδας ''Απογευματινή'' την οποία επιχείρησαν να πυρπολήσουν με βόμβες μολότοφ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, απο τον τρόπο της επίθεσης περισυνελέγησαν ένας σιδηρολοστός και ένα κομμάτι τζάμι πάνω στα οποία βρέθηκαν δυο διαφορετικά δακτυλικά αποτυπώματα.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες τα αποτυπώματα αυτά δεν ανήκουν σε σεσημασμένα άτομα γι αυτό γίνεται έρευνα στο χώρο των αναρχικών για τον εντοπισμό των κατόχων τους.

    [10] Πέθανε ο επιχειρηματίας Σήφης Βαρδινογιάννης

    07/10/2002 15:25:50

    Σε ηλικία 73 ετών έχασε σήμερα το πρωί τη μάχη για τη ζωή, χτυπημένος απο την επάρατο νόσο, ο επιχειρηματίας Σήφης Βαρδινογιάννης.

    Νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, με καρκίνο στο πάγκρεας και η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε τις δύο τελευταίες ημέρες, όπου και τελικά σήμερα το πρωί κατέληξε.

    Ο Σήφης Βαρδινογιάννης -μέλος της οικογένειας των Βαρδινογιάννιδων- είχε διατελέσει ιδρυτικό μέλος της ΑΝΕΚ, μετείχε επί χρόνια στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας και είχε διατελέσει επί χρόνια και αντιπρόεδρός της. Ηταν παντρεμένος με την Ελένη Πασπαράκη και είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

    Η είδηση του θανάτου του Σήφη Βαρδινογιάννη βύθισε σε πένθος ολόκληρη την Κρήτη, αλλά και ειδικότερα το Ρέθυμνο, στο οποίο επί χρόνια ζούσε. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 3.30 το απόγευμα, απο τον Προφήτη Ηλία, στο χωριό Επισκοπή Ρεθύμνου.

    [11] Έληξε η κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ

    07/10/2002 15:25:42

    Ανέστειλαν την κατάληψη του κτιρίου διοίκησης οι εργαζόμενοι σε εργολήπτες και εκτελέσεις έργων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

    Έτσι από αύριο και για 10 ημέρες οι πρωτοετής φοιτητές θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις εγγραφές στις σχολές που έχουν εισαχθεί.

    Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να δώσουν προθεσμία στην Πρυτανεία και στην κυβέρνηση μέχρι τέλος του μήνα για την επίλυση των αιτημάτων τους, σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό θα επανακαθορίσουν τη στάση τους και τη μορφή των κινητοποιήσεων τους.

    [12] Στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

    07/10/2002 15:01:06

    Κατατέθηκε το μεσημέρι στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2003 το οποίο προβλέπει αύξηση των εσόδων και των δαπανών του δημοσίου κατά 5,3% αντίστοιχα, ενώ εκτιμάται ότι το πλεόνασμα θα διαμορφωθεί στο 0,5% του ΑΕΠ από 0,4% που ήταν φέτος.

    Προβλέπει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα ανέλθει στο 4,1% από 3,8% που ήταν φέτος, με την επιφύλαξη ότι δεν θα ανατραπούν οι σημερινές προβλέψεις για την πορεία της διεθνούς οικονομίας. Η εισοδηματική πολιτική στο δημόσιο όπως προκύπτει στο προσχέδιο θα είναι της τάξης του 2,5% στους μισθούς και 4,5% στις συντάξεις, ενώ ο πληθωρισμός προβλέπεται να διαμορφωθεί στο επόμενο έτος στο 2,5% από 3,3% που ήταν φέτος.Τέλος η ανεργία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στο 9% από 10% που αναμένεται να διαμορφωθεί το 2002.

    Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Φλωρίδης δίνοντας το προσχέδιο στη δημοσιότητα ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός του 2003 θωρακίζει την ελληνική οικονομία και δημιουργεί σιγουριά και ασφάλεια στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

    Ο συντονιστής οικονομικών υποθέσεων της ΝΔ Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωσε ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού αντανακλά τα αδιέξοδα της πολιτικής της κυβέρνησης και είναι μια άσκηση επί χάρτου και βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα. Εκανε δε λόγο για ανυπαρξία της κυβερνητικής πολιτικής και αναξιοπιστία της κυβέρνησης.

    [13] Παραδόθηκε ο Τριανταφυλλάκης

    07/10/2002 14:56:32

    Αυθόρμητα παρουσιάστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο Κώστας Τριανταφυλλάκης 20 ετών ο οποίος είχε δραπετεύσει λίγο νωρίτερα από το αστυνομικό τμήμα Αιγάλεω, στην Αθήνα.

    Ο 20χρονος είχε συλληφθεί με την κατηγορία δύο κλοπών σε καταστήματα της περιοχής ενώ σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

    [14] Ληστεία στην Εθνική Νέας Μάκρης

    07/10/2002 14:56:23

    Ενοπλη ληστεία με λεία 10.000 ευρώ έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Νέα Μάκρη, Αττικής. Δύο άτομα με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξαν τα χρήματα, και εξαφανίστηκαν με μοτοσυκλέτα.

    [15] Ο Αβραμόπουλος στηρίζει υποψηφίους ΝΔ

    07/10/2002 14:56:17

    Ικανοποίηση προκάλεσε στη ΝΔ η δήλωση στήριξης του Δημητρη Αβραμόπουλου προς τον Γιάννη Τζαννετάκο αλλά και τη Ντόρα Μπακογιάννη το Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τον Χρήστο Αγραπίδη.

    Στη συνέντευξη του στην εφημερίδα 'Απογευματινή' ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτηρίζει την επιλογή Τζαννετάκου ως υπερβατική και τολμηρή πέραν των συμβατικών κομματικών ορίων και σημειώνει 'το άν τελικά θα είναι επιλογή νίκης αυτό θα το δείξουν οι εκλογές'.

    Ο δήμαρχος Αθηναίων σημειώνει οτι η διεκδίκηση της υπερνομαρχίας με τον πολιτικό και κομματικό χαρακτήρα που έχει πλέον δοθεί είναι μια ακόμη πλευρά του σκληρού δικομματικού παιχνιδιού και υπ αυτή την έννοια και με δεδομένη την παραταξιακή συνείδηση οι ψηφόφοροι κάνουν τις τελικές τους επιλογές.

    Ο κ. Αβραμόπουλος ουσιαστικά καλεί τους βουλευτές της ΝΔ να στηρίξουν τις επιλογές του Κώστα Καραμανλή σημειώνοντας 'σε προεκλογικές περιόδους και μπροστά στον κοινό στόχο είναι αυτονόητη η ταύτιση με τις κατευθύνσεις και τις εντολές της ηγεσίας. Αυτό ισχύει για κάθε κόμμα'.

    Ο κ. Αβραμόπουλος δηλώνει την αμέριστη υποστήριξή του προς την κυρία Μπακογιαννη τον κ. Παπαγεωργόπουλο και κ. Αγραπίδη τονίζοντας οτι οι τρεις υποψήφιοι του φιλελεύθερου χώρου εχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα.

    Χαρακτηρίζει σωστή τη στρατηγική του μεσαίου χώρου που ακολουθεί ο κ. Καραμανλής ενώ επιτίθεται κατά του υπουργείου Εσωτερικών και του Κώστα Σκανδαλίδη για τα λάθη στους εκλογικούς καταλόγους. Κάνει λόγο για πονηρά τεχνάσματα προκειμένου το υπουργείο Εσωτερικών να καλύψει παραλείψεις και λάθη του και επισημαίνει οτι το υπουργείο απέτυχε και οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του", σημειώνοντας 'η συγγνώμη του θα εκτιμηθεί απο τους πολίτες'.

    [16] Στη Λωζάνη ο Γ.Παπανδρέου για Ολυμπιακή Εκεχειρία.

    07/10/2002 14:56:08

    Τη στρατηγική προώθησης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας για το έτος 2003 αναμένεται να εγκρίνει σήμερα στην Λωζάνη το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Κέντρου για την Ολυμπιακή Εκεχειρία κατά την διάρκεια της ετήσιας συνεδρίασης του, με την συμμετοχή του Προέδρου του και Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ζακ Ρογκ και του Αντιπροέδρου του, υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Γιώργου Παπανδρέου.

    Η ιδέα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, η οποία έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα, όταν εφαρμοζόταν «Ιερή Εκεχειρία επτά ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, κατά την διάρκειά τους και έως και την έβδομη ημέρα μετά τη λήξη τους, προωθείται στις μέρες μας από το Διεθνές Κέντρο και το Διεθνές Ίδρυμα Ολυμπιακής Εκεχειρίας, σε στενή συνεργασία με την Ελλάδα, με στόχο την αναβίωση μιας παραδοσιακής Ολυμπιακής Ιδέας και την αξιοποίησή της από ισχυρούς διεθνείς οργανισμούς.

    Το απόγευμα ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Εκτελεστικού Τμήματος της UEFA κ. Γκέρχαρντ Άιγκνερ, με τον οποίο θα συζητήσει το θέμα της ελληνοτουρκικής υποψηφιότητας για την συνδιοργάνωση του Πρωταθλήματος Εθνών Ευρώπης του 2008 (?Euro 2008?).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 October 2002 - 20:30:27 UTC