Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυλαία στην προεκλογική διαδικασία
  • [02] ΕΕ-Διεύρυνση-Τουρκία
  • [03] Κηδεύτηκε ο Θανάσης Παπαρήγας
  • [04] Στην Ουάσιγκτον ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
  • [05] ΣΔΟΕ για φορολογικό έλεγχο σε Ιντερφάρμ

  • [01] Αυλαία στην προεκλογική διαδικασία

    11/10/2002 20:53:10

    Με τις ομιλίες των υποψηφίων υπερνομαρχών και δημάρχων όλης της χώρας έπεσε απόψε η αυλαία της προεκλογικής διαδικασίας, ενόψει των εκλογών της Κυριακής. Το πρωί, πραγματοποιήθηκε γενική δοκιμή στο υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να διαπιστωθεί η ετοιμότητα ολόκληρου του μηχανισμού και όπως δήλωσε ο υπουργός, εξαντλήθηκε κάθε δυνατότητα για την ομαλή διαδικασία της ψηφοφορίας. Στο δήμο Αθηναίων, θα λειτουργεί τμήμα πληροφορικής στα εκλογικά τμήματα για την ενημέρωση των εκλογέων, πού ακριβώς ψηφίζουν. Παράλληλα θα είναι σε ετοιμότητα για τη μεταφορά των εκλογέων 450 ταξί και 137 μινι μπας. Η Τροχαία έλαβε έκτακτα μέτρα για την εξυπηρέτηση των ετεροδημοτών, ενώ λόγω των εκλογών κλειστά θα παραμείνουν έως τις 24 Οκτωβρίου τα δικαστήρια. Κλειστά από σήμερα έως και την Δευτέρα, θα παραμείνουν τα σχολεία.

    [02] ΕΕ-Διεύρυνση-Τουρκία

    11/10/2002 20:53:04

    Ιδιαίτερα προκλητική εμφανίσθηκε η Τουρκία, μία ημέρα μετά την έκθεση της ΕΕ γα την διεύρυνση, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η Κύπρος. Ο υπουργός Εξωτερικών, Σινά Γκιουρέλ, δήλωσε οτι η χώρα του δεν θα κάνει καμμια παραχώρηση στο θέμα της Κύπρου, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπουλέντ Ετσεβίτ, είπε ότι η χώρα του δεν θα συζητούσε οποιαδήποτε άλλη φόρμουλα, εκτός από αυτή της πλήρους ένταξής της στην ΕΕ. Για το κυπριακό ανέφερε οτι δεν θα βρεθεί λύση αν δεν γίνει αποδεκτό οτι στο νησί υπάρχουν δύο έθνη και δύο κράτη με τόσες πολλές διαφορές.

    [03] Κηδεύτηκε ο Θανάσης Παπαρήγας

    11/10/2002 20:52:57

    Χιλιάδες κόσμου, φίλοι, σύντροφοι, σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και δημοσιογράφοι, παρέστησαν στην κηδεία του δημοσιογράφου του Ριζοσπάστη, Θανάση Παπαρήγα, από το νεκροταφείο της Καισαριανής, ο οποίος εξέπνευσε τα ξημερώματα στην εντατική μονάδα του ΚΑΤ. Ο εκλιπών είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο δυστύχημα στη Νέα Μάκρη και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

    [04] Στην Ουάσιγκτον ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

    11/10/2002 20:52:50

    Οι εξελίξεις γύρω από το θέμα της τρομοκρατίας και η εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη, θα εξεταστούν κατά την τριήμερη επίσκεψη που θα έχει στην Ουάσιγκτον στις 21 Οκτωβρίου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Σήμερα, η Χέδερ Σόντερς, χήρα του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου, ο οποίος δολοφονήθηκε από τη 17 Νοέμβρη τον Ιούνιο του 2000, έδωσε συνέντευξη Τυπου, όπου μεταξύ άλλων, έδωσε εύσημα στην ελληνική αστυνομία για την δράση της στην εξάρθρωση της τρομοκρτίας. Αναφερόμενη στους προφυλακισθέντες στις φυλακές Κορυδαλλού για την υπόθεση της 17Ν, είπε οτι εάν πράγματι αποδειχθούν ένοχοι, θα ήθελε να πάνε φυλακή για να στερηθούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, όπως έχει συμβεί και σε αυτήν και σε όλους τους συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατίας.

    [05] ΣΔΟΕ για φορολογικό έλεγχο σε Ιντερφάρμ

    11/10/2002 15:41:40

    Η εταιρία Ιντερφάρμ ΑΕ με έδρα τη Θεσσαλονίκη εμφανίζεται, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, να έχει λάβει ανύπαρκτα εικονικά τιμολόγια αξίας πάνω από 70 εκ. δρχ. από την εταιρία Εμπορική Εισαγωγική Χαραλαμπίδης.

    Εμφανίζεται επίσης να έχει συνεργαστεί στην κατάχρηση ΦΠΑ - όπως και άλλες εταιρίες της Θεσσαλονίκης - που αποκαλύφθηκε από τους ελέγχους που έγιναν πρόσφατα.

    Η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ έχει ως εξής:

    Επειδή συνεχίζεται και σήμερα, όχι με ευθύνη του ΣΔΟΕ αλλά τρίτων, η συζήτηση για τον έλεγχο που έγινε στην επιχείρηση Ιντερφάρμ ΑΕ, παρατίθενται, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η υπηρεσιακή διεύθυνση του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας, για ενημέρωση όλων τα παρακάτω πραγματικά περιστατικά:

    1. Τα προηγούμενα χρόνια, είναι γνωστό ότι με τις δραστηριότητες διάφορων εταιριών έγινε κλοπή δεκάδων δισ. δρχ. ΦΠΑ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

    2. Το ΣΔΟΕ απεκάλυψε την απάτη αυτή στην οποία εμπλέκονται πολλές εταιρίες και φυσικά πρόσωπα και ήταν υποχρεωμένο να συνεχίσει τον έλεγχο για την διασταύρωση των στοιχείων μέχρι την τελευταία εταιρία και φυσικό πρόσωπο ταυτόχρονα.

    3. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας η Διεύθυνση Θεσσαλίας του ΣΔΟΕ διεξάγει ελέγχους για σειρά εικονικών τιμολογίων σε διάφορες προσωπικές και ανώνυμες εταιρίες ανεξάρτητα απο τις οποιασδήποτε συγκυρίες στο παρελθόν αλλά και από την πρόσφατη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

    4. Μεταξύ των εταιριών που εμφανίζονται να έχουν συνεργαστεί στην κατάχρηση του ΦΠΑ ήταν και η εταιρία Ιντερφάρμ ΑΕ με έδρα την Θεσσαλονίκη, η οποία είχε λάβει από την εταιρία Χαραλαμπίδη ανύπαρκτα εικονικά τιμολόγια αξίας πάνω από 70 εκατ. δρχ. Είναι γνωστό ότι μια ΑΕ συναλλάσσεται με την απρόσωπη επωνυμία και όχι με το ονοματεπώνυμο των προέδρων και πολύ περισσότερο άλλων μετόχων της. Στα εικονικά τιμολόγια της εταιρίας Εμπορική Εισαγωγική Χαραλαμπίδης Βασίλειος αναφερόταν μόνο η επωνυμία Ιντερφάρμ ΑΕ όπως είναι φυσιολογικό. Από την έναρξη του ΣΔΟΕ το 1997 υπάρχει ρητή εντολή στους ελεγκτές να μήν αναζητούν τους μετόχους των εταιριών αλλά να βλέπουν μόνο τα γεγονότα για να είναι αντικειμενικοί και δίκαιοι.

    5. Κατά τον έλεγχο στην Ιντερφάρμ ΑΕ στο αρχικό στάδιο εντοπίστηκε ότι η εταιρία είχε καταστρέψει τα βιβλία και τα στοιχεία της κατά παράβαση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ) σύμφωνα με τις διατάξεις του οποίου υποχρεούτο να τα φυλάξει για αρκετά χρόνια ακόμα.

    Στον έλεγχο παραβρέθηκε και δήλωσε μόνος του την ταυτότητα του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ιντερφάρμ ΑΕ κ. Αλέξανδρος Αθανασόπουλος του Νικολάου, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη.

    6. Ενώ ο έλεγχος συνεχιζόταν για τη διασταύρωση των στοιχείων της κλοπής του ΦΠΑ στην εταιρία Ιντερφάρμ ΑΕ, παρουσιάστηκε αυτόκλητος ο κ. Ψωμιάδης και δήλωσε τους ελεγκτές ότι είναι μέτοχος της εταιρίας.

    Διευκρινίζεται ότι οι μέτοχοι δεν σχετίζονται με την φορολογική εικόνα της επιχείρησης στην οποία κατέχουν ένα ποσοστό. Αυτό καθιστά ακόμα περισσότερο αξιοσημείωτη την παρουσία αλλά και την μετέπειτα στάση του κ, Ψωμιάδη.

    Παρ όλα αυτά για την εξέλιξη ενημερώθηκε η ηγεσία του ΣΔΟΕ, η οποία έδωσε εντολή να περιοριστεί ο έλεγχος στη διασταύρωση των στοιχείων κλοπής του ΦΠΑ και μόνο και να μήν επεκταθεί σε άλλες δραστηριότητες της εταιρίας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 October 2002 - 20:30:12 UTC