Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-10-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στους 190 οι νεκροί στο Μπαλί-Νεκρός Ελληνας ομογενής
  • [02] ΕΚΛΟΓΕΣ-Ποιοί εκλέγονται στις Νομαρχίες με τον α' γυρο..
  • [03] Εκλογές-Οι νομάρχες του πρώτου γύρου
  • [04] Στο β΄γύρο Υπερνομαρχία, Αθήνα και Πειραιάς
  • [05] Δηλώσεις κ.Καραμανλή.
  • [06] Δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές-τα πρώτα αποτελέσματα
  • [07] Δηλώσεις πρωθυπουργού κ.Σημίτη
  • [08] Ικανοποίηση σε ΣΥΝ και ΚΚΕ

  • [01] Στους 190 οι νεκροί στο Μπαλί-Νεκρός Ελληνας ομογενής

    14/10/2002 12:04:37

    Ενα άτομο ελληνικής καταγωγής, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι μεταξύ των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στο Μπαλί της Ινδονησίας και είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 190 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και περισσότερα απο 300 να τραυματιστούν.

    Σύμφωνα με κατάλογο των νεκρών που δημοσίευσε η εφημερίδα The Jakarta Post νεκρός είναι ο ομογενής Ντέϊβιντ Μαχαιρίδης, ο οποίος καταγράφεται ως Αυστραλός πολίτης. Επίσης τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Μπαλί η 27χρονη ομογενής από τη Μελβούρνη Σοφία Καραγιάννη.

    Στους τραυματίες περιλαμβάνεται και ο Έλληνας Ιωάννης Καλιγάς από την Κρήτη ο οποίος νοσηλεύεται ενώ φέρεται να αγνοείται και ένας ακόμη Έλληνας αγνώστων λοιπών στοιχείων. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μεταξύ των Αυστραλών που αγνοούνται εξακολουθούν να υπάρχουν και ομογενείς. Στο Μπαλί μετέβη και ο προξενικός απεσταλμένος της ελληνικής πρεσβείας στην Τζακάρτα για να ερευνήσει απο κοντά το όλο θέμα.

    Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τζον Χάουαρντ, κήρυξε την ερχόμενη Κυριακή εθνικό πένθος για την Αυστραλία στη μνήμη των Αυστραλών που σκοτώθηκαν.Παράλληλα χαρακτήρισε την βομβιστική επίθεση «βάρβαρη ενέργεια μαζικής δολοφονίας και ανακοίνωσε ότι αναχώρησε ήδη για την Ινδονησία κυβερνητική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών, Αλεξάντερ Ντάουνερ, για να εξετάσει τις συνθήκες της επίθεσης.

    Παρά το γεγονός ότι καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη της επίθεσης, οι αρχές της Αυτραλίας εκτιμούν ότι η τρομοκρατική ενέργεια είναι έργο της οργάνωσης Τζαμά Ισλαμίγια, που συνδέεται με το δίκτυο της Αλ Κάϊντα.

    Η ίδια οργάνωση, που έχει ως στόχο της την εγκαθίδρυση πανσλαμικού κράτους κατά μήκος της Μαλαισίας, της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων πιστεύεται ότι είχε ως στόχο της, πρόσφατα , και την ανατίναξη της αυστραλιανής πρεσβείας στην Σιγκαπούρη.

    Οι Αυστραλοί εκτιμούν ότι η επίθεση στο Μπαλί θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την δοκιμαζόμενη οικονομία της Ινδονησίας.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπούς χαρακτήρισε την επίθεση ''δειλή πράξη που στοχεύει στην πρόκληση χάους και τρόμου'', ενώ το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τους Αμερικανούς υπηκόους να εγκαταλείψουν εσπευσμένα την Ινδονησία. Ο βρετανικός Τύπος εγκαλεί στα σημερινά του δημοσιεύματα την παθητικότητα της κυβέρνησης της Ινδονησίας έναντι στα ισλαμιστικά κινήματα. Εντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης της Ινδονησίας για την έλλειψη αποτελεσματικών μέτρων ασφαλείας διατυπώνουν οι εφημερίδες στην Τζακάρτα.

    Πάντως, η ινδονησιακή αστυνομία δεσμεύτηκε να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από όλες τις ξένες πρεσβείες στην Τζακάρτα, ενώ κατά 8.2% έπεσαν οι τιμές των μετοχών, κατά τη σημερινή συνεδρία στο Χρηματιστήριο της πρωτεύουσας της Ινδονησίας.

    [02] ΕΚΛΟΓΕΣ-Ποιοί εκλέγονται στις Νομαρχίες με τον α' γυρο..

    14/10/2002 08:59:19

    Με καταμετρημένο το 90% περίπου εκλέγονται οι ακόλουθοι υποψήφιοι Νομάρχες:

    Υποστηριζόμενοι από τη ΝΔ:

    Αιτωλοακαρνανίας, Σταμάτης Δ. 50,6%

    Ευρυτανίας: Κοντογιώργος Κ. 56,6%

    Θεσσαλονίκης: Ψωμιάδης Π. 50,1%

    Καστοριάς: Λιάντσης Κ. 55,8%

    Κορινθίας: Τάγαρης Ν. 51,9%

    Μαγνησίας: Πρίντζος Ι. 50,5%

    Μεσσηνίας : Δράκος Δ. 54,2%

    Πιερίας: Παπαστεργίου Γ. 57%

    Φθιώτιδας: Χειμάρας Αθ.52%

    Ανατολικής Αττικής: Κουρής Λ. 50,8%

    Δράμας- Καβάλας- Ξάνθης: Τάτσης Κ. 51,6%

    Υποστηριζόμενοι από ΠΑΣΟΚ ή ΠΑΣΟΚ- Συνασπισμό:

    Λασιθίου: Στρατάκης Α. 52,2%

    Γρεβενών : Ρίγκος Δ. 51,7%

    Θεσπρωτίας: Λιάκος Η. 50,7%

    Κοζάνης: Ανδρεάδης Ι. 50%

    Εβρου- Ροδόπης: Χατζόπουλος Χ. 50,6%

    [03] Εκλογές-Οι νομάρχες του πρώτου γύρου

    14/10/2002 02:34:02

    Μέχρι αυτή την ώρα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή 3 Νομάρχες υποστηριζόμενοι από το Πασοκ, 12 υποστηριζπόμενοι από τη ΝΔ, 2 από το Πασόκ και τον Συνασπισμό μαζί και ένας από το Συνασπισμό και το Πασοκ.

    Ειδικότερα, στο νομό Αιτωλοακαρνανιας, ο Δ.Σταμάτης (ΝΔ),στο νομό Αχαϊας ο Δ. Κατσικόπουλος (Πασοκ),στο νομό Γρεβενών ο Δ. Ρίγγος (Πασοκ-συν) στο νομό Ευρυτανίας ο Κ. Κοντογεωργος (ΝΔ), στο νομό Θεσπρωτίας ο Η. Λιάκος (πασοκ-συν), στο νομό Θεσσαλονίκης Παν Ψωμιάδης (ΝΔ) , στο νομό Ιωαννίνων ο Αλ. Καχριμανης (ΝΔ) , στο νομό Καστοριάς Κ. Λιαντσης (ΝΔ) , στο νομό Κορινθίας Ν. Ταγάρας (ΝΔ) , στο νομό Κυκλάδων ο Δ. Μπάιλας (Πασοκ), στο νομό Λασιθίου, ο Αντ. Στρατάκης (Πασοκ) στο νομό Μαγνησίας ο Ι. Πρίντζος (ΝΔ), στο νομό Μεσσηνίας ο Δ. Δράκος (ΝΔ), στο νομό Πιερίας Γ. Παπαστεργίου (ΝΔ), στο νομό Φθιώτιδας ο Αθ. Χειμάρας (ΝΔ) στην υπερνομαρχία Εβρου-Ροδόπης ο Χρ. Χατχόπουλος (Συν-Πασοκ) και στηννυπερνομαρχ΄πια Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης ο Κ. Τάτσης (ΝΔ)

    Εξάλλου, πέντε νομαρχίες και μία υπερνομαρχία αλλάζουν κομματική στήριξη: Στα Γρεβενά εκλέγεται νομάρχης που στηρίζεται από το πασοκ και Συν ενώ ο απερχόμενος στηριζόταν από Πασοκ- ΚΚΕ- ΣΥΝ.Στη Θεσσαλονίκη η Νομαρχία περνά στη ΝΔ ενώ στις προηγούμενες είχε κερδιθεί από το Πασοκ. Στα Ιωάννινα τη Νομαρχία κερδίζει ο υποψήφιος της ΝΔ από τον προκάτοχό του υποστηριζόμενο από το Πασσοκ-ΣΥΝ-Πολ.Ανοιξη. Στο νομό Κορινθίας και πάλι η ΝΔ κερδίζει τη νομαρχία από νομαρχη υποστηριζόμενο από Πασοκ-ΣΥΝ. Στο νομό Μαγνησίας η ΝΔ υπερίσχυσε του Συνασπισμού και του Πασόκ. Και τέλος στην υπερνομαρχία Εβρου Ροδόπης κερδίζει ο υποψήφιος που στηρίχθηκε από το ΣΥΝ και Πασόκ, ενώ ο προκάτοχός τους στηριζόταν από το Πασοκ.

    Μέχρι τις 12.30 εκλέγονται 65 Δήμαρχοι από την πρώτη Κυριακή. Οι 19 από αυτούς άλλαξαν κομματική στήριξη. Πρόκειται για τους Δήμους Αλεξανδρούπολης (Πασοκ), Τρικκαίων (ΝΔ) , Βέροιας (ΝΔ), Ιεράπετρας (Πασοκ), Ορεστιάδας (ΝΔ), Αγ. Νικολάου (ανεξ-ΣΥΝ) Μουδανίων (Ανεξ-Πασοκ), Μαρκόπουλου (ΝΔ), Ελασσόνας (Πασοκ), Ρίου (Ανεξ- Πσόκ), Πάρου (Πασόκ), Μάνδρας (ΝΔ), Καλαμπάκας (Πασόκ), Αρχ. Ολυμπίας (Ανεξ_πασοκ-ΣΥΝ), Ν. Ζίχνης (ΝΔ) Καλλικράτιας (ΝΔ), Σιδερόκαστρου (ΝΔ), Αταλάντης (Πασόκ) Μουζακίου (ΝΔ).

    [04] Στο β΄γύρο Υπερνομαρχία, Αθήνα και Πειραιάς

    14/10/2002 02:18:48

    Την προσεχή Κυριακή θα γίνουν γνωστοί οι νικητές στην υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, καθώς και στους δήμους Αθηνών και Πειραιώς, ενώ στο δήμο Θεσσαλονίκης το τοπίο ξεκαθάρισε με νικητή τον νυν δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Σε ότι αφορά τη νομαρχία Θεσσαλονίκης η νύχτα αναμένεται να εξελιχθεί σε θρίλερ.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπήρχαν έως τις δύο τα ξημερώματα, για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς η Φώφη Γεννηματα προηγείται με 39,1% και ακολουθούν οι Γιάννης Τζανετακος με 27,5%, Γιώργος Καρατζαφερης με 13,6%, Μανώλης Γλεζος 11,1% και Θανάσης Παφιλης 8,6%.

    Στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης προηγείται με 50,4% και ακολουθούν οι Γρηγόρης Χατζησαββας 34%, Ροκος Γεωργιος 7,9%, Τρεμοπουλος Μιχαηλ 4,4%, Μπρεκαση Μαριαννα 1,8%, Γεωργιαδης Σαββας 1,5%.

    Στο δήμο Αθηναίων η Ντόρα Μπακογιάννη συγκεντρώνει το 47,6% και ακολουθούν, Παπουτσης Χρηστος 25,9%, Δημαρας Ιωαννης 10,8%, Χαλβατζης Σπυριδων 6,1%, Κουβελης Φωτης 6,1%, Βεργης Δημοσθενης 0,8%, Βοριδης Μακη 0,8% και Αναπλιωτης Αρτεμιος 0,7%

    Στο Δήμο Πειραιώς προηγείται ο Χρήστος Αγραπιδης με 47,3% και ακολουθούν Μπεντενιωτης Μανωλης 32,1%, Δριτσας Θεοδωρος 8%, Τζατζανης Κων/Νος 6%, Λεγακης Νικολαος 3,3%, Αλφιερη Στυλιανη 2% και Χαριτος Χρηστος 1,3%

    [05] Δηλώσεις κ.Καραμανλή.

    14/10/2002 02:06:06

    Για αυθεντικά πολιτικά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

    Ο κ. Καραμανλής επέμεινε ότι οι εκλογές είναι πολιτικές και κατηγόρησε την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ότι αρνήθηκαν να πάρουν το μήνυμα το οποίο χαρακτήρισε ηχηρό προς όλα τα κόμματα και όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

    Ο κ. Καραμανλής είπε ότι το μήνυμα αυτό δικαίωσε τις εκτιμήσεις, τις επισημάνσεις τις θέσεις και τις προτάσεις της ΝΔ για την πορεία της χώρας, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση Σημίτη είναι όμηρος της αλαζονείας, των αδυναμιών της, οριστικά αποκομμένη από τα προβλήματα της κοινωνίας και των ανθρώπων και παρά την καθολική καταδίκη της πολιτικής της δεν μπορεί και δεν θέλει να αλλάξει πορεία. Τόνισε ότι οι πολίτες απέδειξαν σήμερα ότι η ΝΔ αποτελεί τη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στον τόπο, σημειώνοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ούτε θριαμβολογεί ούτε εφησυχάζει και διαβεβαίωσε πως το κόμμα του έλαβε και εκείνο μήνυμα σημειώνοντας ''σε ο,τι μας αφορά ακούμε, εμπιστευόμαστε και τιμούμε όλους τους πολίτες''.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευχαρίστησε όλους τους πολίτες, οι οποίοι - όπως είπε - γυρίζοντας την πλάτη στο παρελθόν, κλείνοντας τα αυτιά τους στα κηρύγματα του διχασμού και τις κραυγές της μισαλλοδοξίας, στάθηκαν όρθιοι και πήραν στη μεγάλη τους πλειοψηφία θέση με υπευθυνότητα.

    Επίσης, είπε ότι το κόμμα του παραμένει πάντα συνεπές στις αρχές του μέτρου και της μετριοπάθειας και σταθερά προσηλωμένο στις αρχές του διαλόγου, της συνεννόησης και της συνεργασίας με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου γιατί, όπως υπογράμμισε, τελικά όλοι τους ίδιους στόχους υπηρετούμε γιατί κανένας μας δεν αποδέχεται καθεστωτικές αντιλήψεις.

    Ο κ. Καραμανλής επέμεινε στο άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων λέγοντας ''απλώνουμε τα χέρια μας σε όλους τους Ελληνες πολίτες γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια νέα και καλύτερη Ελλάδα, την Ελλάδα που θέλουμε και μπορούμε, την Ελλάδα που μας ενώνει''.

    [06] Δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές-τα πρώτα αποτελέσματα

    14/10/2002 01:51:05

    Με βάση τα αποτελέσματα που ηταν γνωστά μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα, προκύπτει ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος εξελέγεται δήμαρχος Θεσσαλονίκης από τον πρώτο γύρο, ενώ στο δεύτερο γύρο θα κριθούν οι δήμοι τόσο στην Αθήνα και τον Πειραιά, όσο και στην υπερνομαρχία Αθηνών-Περαιώς, ενώ για τη νομαρχία Θεσσαλονίκης η νύχτα θα είναι μακρά, καθώς το ποσοστό του υποψηφίου της ΝΔ Παναγιώτη Ψωμιάδη, κυμαίνεται γύρω στο 50%.

    Η μεγάλη έκπληξη της αναμετρήσεως για την Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς ήταν το υψηλό ποσοστό, περίπου 14%, του κατηγορηθέντος ως ακροδεξιού Γιώργου Καρατζαφέρη. Ο βετεράνος της Αντίστασης Μανώλης Γλέζος έλαβε χαμηλότερο ποσοστό, περίπου 11%. Η Φώφη Γεννηματά προηγείται με πάνω από 10 μονάδες του Γιάννη Τζαννετάκου για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς.

    Με περίπου 20 μονάδες προηγείται η Ντόρα Μπακογιάννη του Χρήστου Παπουτσή για το δήμο της Αθήνας. Την έκπληξη έκανε και το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Δημαρά που συγκέντρωσε περί το 10% για τη Δημαρχία Αθηναίων.

    [07] Δηλώσεις πρωθυπουργού κ.Σημίτη

    14/10/2002 01:50:24

    Πρόσκληση προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες σε όποιο χώρο και αν ανήκουν για κοινή στάση στο β' γύρο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

    Ο κ.Σημίτης τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί ένα προνομιακό χώρο για την συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων ώστε να εκφραστεί ένα ενιαίο πλουραλιστικό ρεύμα το οποίο θα στηρίξει ικανούς υποψήφιους που θα έχουν σύγχρονο όραμα και θα εργαστούν συστηματικά και αποτελεσματικά για τις τοπικές κοινωνίες.

    Οπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η 20ή Οκτωβρίου αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία για την αξιοποίηση των ικανότερων υποψηφίων και πρόσθεσε ότι όλη η Ελλάδα και όλες οι τοπικές κοινωνίες περιμένουν την ερχόμενη Κυριακή να ακουστεί το μεγάλο ναι σε όσους θέλουν και μπορούν να προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες και την Αυτοδιοίκηση και εγγυώνται ότι οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να βρίσκονται ένα, δυο και τρία βήματα μπροστά.

    Ο κ. Σημίτης τόνισε επίσης ότι κατά τις σημερινές εκλογές αναδείχθηκε ένα ισχυρό ρεύμα για αυτόνομη τοπική Αυτοδιοίκηση το οποίο αντιστρατεύεται και αρνείται μια αυτοδιοίκηση που θα λειτουργεί ως μηχανισμός εξουσίας και θα εξυπηρετεί προσωπικές ή κομματικές σκοπιμότητες. Κάλεσε τη ΝΔ να αξιολογήσει με νηφάλιο τρόπο τις πολιτικές της και τα παρεπόμενα αυτών των πολιτικών.

    Παράλληλα, ο κ.Σημίτης έκανε άνοιγμα και προς τις άλλες πολιτικές δυνάμεις ενόψει του β' γύρου, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα στην Υπερνομαρχία Αθηνών έχει καθοριστική σημασία για όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Και έκανε λόγο για ισχυρή παρουσία του κ. Γλέζου και αξιοσημείωτη παρουσία του κ. Παφίλη.

    Επίσης, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα συγχαρητήρια του προς όσους εξελέγησαν από την πρώτη Κυριακή και υποσχέθηκε σε όλους ότι θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης ανεξάρτητα από πολιτική και κομματική προέλευση.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν από αυτές τις εκλογές υπάρχει κάποιο μήνυμα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι κάθε εκλογή έχει μηνύματα, ότι η κυβέρνηση, όπως απέδειξε, τα προσέχει, τα αξιολογεί.

    [08] Ικανοποίηση σε ΣΥΝ και ΚΚΕ

    14/10/2002 01:50:17

    Την ικανοποίησή του για τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι που υποστηρίχθηκαν από τον Συνασπισμό σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα για το ποσοστό του Μανώλη Γλέζου στην Αθήνα, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Ν.Κωνσταντόπουλος.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι τα ψηφοδέλτια που στήριξε το κόμμα του σε συνεργασία και με άλλες δυνάμεις, συνιστούν μιά εντυπωσιακή παρουσία που αποτελεί την αφετηρία για μιά πιό θετική συνεισφορά στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ανάπτυξη της χώρας.

    Οσον αφορά τη στάση του ΣΥΝ στο δεύτερο γύρο των εκλογών, ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε ότι οι ίδιοι οι υποψήφιοι και οι συνδυασμοί τους θα καθορίσουν τη θέση τους με αυτοδιοικητικά κριτήρια ενώ θα γίνει σεβαστή η κρίση των πολιτών. Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην υποψηφιότητα του Μ. Γλέζου για την υπερνομαρχία Αθηνών -Πειραιώς, ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε ότι το ποσοστό που συγκεντρώνει, δηλαδή γύρω στο ένδεκα τοις εκατό, αποτελεί μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι οι λαοί είναι προσηλωμένοι στη δημοκρατία και την ειρήνη. Ο λαός, πρόσθεσε, δεν θα επιτρέψει παιχνίδια με τη δημοκρατία και προς την κατεύθυνση αυτή ζήτησε να κινηθούν και τα δύο μεγάλα κόμματα.

    ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΜΕ

    Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι έχει καταγραφεί άνοδος των δυνάμεων που υποστήριξε το κόμμα της σε 31 Νομαρχίες και ανέφερε ότι σε 6 δήμους ανεδείχθη νικητής υποψήφιος υποστηριζόμενος από τον Περισσό από τον πρώτο γύρο, ενώ υποψήφιοι του ΚΚΕ πέρασαν στο β΄γύρο σε 25 δήμους.

    Η κα Παπαρήγα δήλωσε ότι το ΚΚΕ επιδιώκει τη συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων ώστε να δημιουργηθεί ένα ρεύμα κατά του δικομματισμού και του νεοφιλελευθερισμού, ο οποίος, όπως είπε, υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Το ρεύμα αυτό, είπε, δεν θα πρέπει να υποκύψει, αλλά να γίνει πόλος συσπείρωσης ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων.

    Η ΓΓ του ΚΚΕ προέβλεψε ότι έρχεται νεοφιλελεύθερη λαίλαπα και γιαυτό και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να υπάρχει ένας αγνωνιστικός πόλος συσπείρωσης που δεν θα υποκύψει στις πιέσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 October 2002 - 11:30:38 UTC