Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αισιόδοξος για τη νέα τουρκική κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου
  • [02] ΝΔ-Καραμανλής-Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία
  • [03] Στην Αθήνα κλιμάκιο της ΔΟΕ
  • [04] Κλειστά τα βενζινάδικα στις 11 Νοεμβρίου.
  • [05] Νέες κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών
  • [06] Ελεγχοι στα κελιά των μελών της ''17 Ν''

  • [01] Αισιόδοξος για τη νέα τουρκική κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου

    05/11/2002 21:29:45

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου σε συνεντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερ δηλώνει οτι η Ελλάδα δεν φοβάται τις ισλαμικές ρίζες της νέας τουρκικής κυβέρνησης και πιστεύει οτι έχουν βελτιωθεί οι πιθανότητες της Αγκυρας να εξασφαλίσει μια ημερομηνία για τις συνομιλίες για την ένταξή της στην ΕΕ.

    Ο υπουργός είπε ακόμη οτι η Ελλάδα, που αναλαμβάνει τον Ιανουάριο την προεδρία της ΕΕ, ελπίζει οτι θα μπορέσει να βοηθήσει να χαμηλώσουν οι τόνοι της ρητορικής που μερικές φορές δημιούργησε προβλήματα στις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ.

    Τέλος σε ο,τι αφορά τη φημολογούμενη αναβίωση της γαλλο-γερμανικής ηγεσίας της ΕΕ, ο Παπανδρέου είπε οτι είναι φυσικό για τα κράτη να συνδέονται όταν μοιράζονται τις ίδιες απόψεις και σημείωσε: ''Ομως η ιδέα να δημιουργούμε μικρές ομάδες ή αποκλειστικές ομάδες που θα προσπαθούν να προαποφασίζουν, αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα''.

    [02] ΝΔ-Καραμανλής-Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία

    05/11/2002 20:42:27

    Οξεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά την συνεδρίαση των συντονιστών του κόμματός του για την κατάσταση της οικονομίας. Ο κ.Καραμανλής υποστήριξε οτι το πρόβλημα είναι πολιτικό και παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επί χρόνια έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό και παραπλανούσε συνειδητά την Ευρωπαϊκή Ενωση για τα μεγέθη της οικονομίας. Εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία χρειάζεται 80 χρόνια για να φτάσει το στόχο της πραγματικής σύγκλισης με την ΕΕ.

    Απαντώντας στον κ.Καραμανλή, ο υπουργός Οικονομίας από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τις εργασίες του ΕΚΟΦΙΝ, κατηγόρησε την ΝΔ οτι εξακολουθεί να καταφεύγει στην πάγια τακτική της υποβάθμισης της εικόνας της Ελλάδας στο διεθνή χώρο.

    [03] Στην Αθήνα κλιμάκιο της ΔΟΕ

    05/11/2002 20:42:20

    Για τον καθιερωμένο, ανά δίμηνο, έλεγχο της προετοιμασίας της χώρας μας για την διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004, φθάνει αύριο κλιμάκιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Το μεσημέρι, η πρόεδρος του 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου και η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, είχαν γεύμα εργασίας στη διάρκεια του οποίου εξέτασαν, μέσα σε πολύ καλό κλίμα, όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στα έργα ευθύνης του ΥΠΕΧΩΔΕ και κυρίως στο Συγκρότημα του Ελληνικού, όπου υπάρχει μία καθυστέρηση στα χρονοδιαγράμματα εξαιτίας της προσφυγής που έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας από κατασκευαστική εταιρία.

    [04] Κλειστά τα βενζινάδικα στις 11 Νοεμβρίου.

    05/11/2002 15:50:31

    Απεργιακή κινητοποίηση έχουν προγραμματίσει για τις 11 Νοεμβρίου οι βενζινοπώλες και την ίδια ημέρα σε γενική συνέλευση θα αποφασιστεί η περαιτέρω στάση του κλάδου σε ένδειξη αντίδρασης για την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να επιβληθούν ταμειακές μηχανές στις αντλίες του πετρελαίου κίνησης.

    Οπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τυπου από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, το 75% στην τιμή του καυσίμου είναι οι φόροι, ενώ συνολικά οι φόροι των υγρών καυσίμων αποτελούν 12% του ΑΕΠ. Ο κλάδος υπολογίζει σε 2.000 τις παράνομες δεξαμενές καυσίμων, ενώ το υπουργείο Οικονομικών έχει εντοπίσει 450 παράνομες δεξαμενές για τις οποίες δεν αναφέρεται η γεωγραφική τους θέση. Επίσης η ομοσπονδία εκτιμά ότι στη λίστα του υπουργείου Ανάπτυξης με τις τιμές των υγρών καυσίμων υπάρχουν και λαθρέμποροι. Το 5% των πρατηρίων εκτιμάται ότι πωλούν παράνομα καύσιμα.

    Οι βενζινοπώλες επεσήμαναν πως το κόστος για την εγκατάσταση των ταμειακών μηχανών στις αντλίες ανέρχεται σε 1,5-2 εκ. δρχ., το οποίο τριπλασιάζεται στις διπλές αντλίες. Επίσης ανέφεραν ότι οι όροι που συνάπτουν με τις εταιρίες εμπορίας καυσίμων, είναι καταχρηστικοί διότι δεν περιλαμβάνεται σε αυτούς η εκπτωτική πολιτική και η τιμή κτήσης του προϊόντος.

    [Φώτο-247027]

    [05] Νέες κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών

    05/11/2002 15:36:55

    Προτάσσοντας κυρίως τα οικονομικά τους αιτήματα και αγωνιώντας για τις συνεχείς μειώσεις που καταγράφονται ακόμη και στον προϋπολογισμό για το χώρο της υγείας η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος ανακοίνωσε σήμερα οτι προκηρύσσει πανελλαδική πενθήμερη απεργία απο τις 18 έως και τις 22 Νοεμβρίου με τρίωρες στάσεις εργασίας καθημερινά και 48ωρη απεργία για τις 28 και 29 Νοεμβρίου.

    Η ΟΕΝΓΕ εκτιμά οτι η απουσία απάντησης της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας στα βασικά της αιτήματα οδηγεί σε μια μακροχρόνια σύγκρουση με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.

    Τα κυριότερα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών είναι η αύξηση των δαπανών για την υγεία στον προϋπολογισμό του 2003 ωστε να γίνουν επιπλέον προσλήψεις κυρίως σε επαρχιακά νοσοκομεία, να αυξηθεί το κονδύλι των εφημεριών κατά 13,4% και να απορροφηθούν τα κονδύλια του Γ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

    Οι γιατροί επίσης ζητούν να αρχίσει άμεσα ο διάλογος και το νέο ιατρικό μισθολόγιο και να τους δοθεί το συντομότερο δυνατόν το επίδομα των 176 ευρώ που δίδεται σε άλλους δημόσιους υπαλλήλους απο 1/1/2002.

    Επίσης ένα απο τα βασικά αιτήματα των γιατρών έχει να κάνει με την εφαρμογή του 35ωρου εργασίας εβδομαδιαίως, αιτήματα αλλα και θέσεις τις οποίες θα αναπτύξουν οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ σε γενικές συνελεύσεις των μελών τους που θα γίνουν σε όλη τη χώρα προκειμένου να προετοιμαστούν και οι ενώσεις για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν.

    [06] Ελεγχοι στα κελιά των μελών της ''17 Ν''

    05/11/2002 14:41:19

    Σχετικά με τους ελέγχους που πραγματοποίησαν οι ειδικοί σωφρονιστικοί υπάλληλοι στα ύψιστης ασφαλείας κελιά των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται τα φερόμενα ως μέλη της ''17 Νοέμβρη'', τόσο απο εισαγγελικές πηγές όσο και απο πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, έγινε γνωστό ότι η ενέργεια αυτή εντάσσεται στους τακτικούς ελέγχους που γίνονται βάση των διατάξεων του σωφρονιστικού κώδικα σε όλα τα κελιά, όλων των κρατουμένων και σε όλες τις φυλακές της χώρας.

    Οι έλεγχοι αυτοί γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

    Οι έλεγχοι έγιναν στα κελιά των Α. Γιωτόπουλου, Δ. Κουφοντίνα, Ν. Παπαναστασίου, Β. Τζωρτζάτου, Θ. Ψαραδέλη και της Αγγελικής Σωτηροπούλου.

    Κατά την έρευνα κατασχέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις των εν λόγω κρατουμένων, οι οποίες παραδόθηκαν απο τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στον εποπτεύοντα στις φυλακές Κορυδαλλού Εισαγγελέα Αριστείδη Φραγκιαδάκη, ο οποίος αφού τις ήλεγξε, τις επέστρεψε στους κατόχους του.

    [Φώτο-502980]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 November 2002 - 21:30:17 UTC