Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γαλλία-Σημίτης:θετικό το συμπέρασμα των συζητήσεων με Σιράκ-Ραφαρέν
  • [02] Γαλλία-Επίσκεψη Σημίτη
  • [03] Ελληνίδα μεταξύ των θύματων πυρκαγιάς σε τρένο στη Γαλλία
  • [04] ΝΔ-Σύσκεψη για πορεία Ολυμπιακών Αγώνων
  • [05] 17Ν-Ελεύθερος ο Αυγ.Ξηρός
  • [06] Νέο κύμα κακοκαιρίας
  • [07] Ξεκίνησε η δίκη Καζάκου

  • [01] Γαλλία-Σημίτης:θετικό το συμπέρασμα των συζητήσεων με Σιράκ-Ραφαρέν

    06/11/2002 21:38:32

    Ιδιαίτερα θετικό χαρακτήρισε ο Κώστας Σημίτης το συμπέρασμα των συναντήσεων που είχε στο Παρίσι με τον πρόεδρο Ζακ Σιράκ και τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Ζαν Πιερ Ραφαρέν. Ο κ.Σημίτης, ο οποίος προσκάλεσε τον κ.Ραφαρέν να επισκεφθεί την Ελλάδα μετά το τέλος του εξαμήνου της ελληνικής προεδρίας, χαρακτήρισε φιλικές και εγκάρδιες τις συναντήσεις. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Ελληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι σκοπός του ταξιδιού του όχι μόνο στο Παρίσι αλλά και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι να επαναβεβαιώσει τις ελληνικές θέσεις για τη διεύρυνση και την Κύπρο, ενόψει της συνάντησης κορυφής της Κοπεγχάγης και να δει εάν υπάρχει πρόβλημα. Την Παρασκευή ο έλληνας πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Βερολίνο, όπου θα έχει ανάλογη συνάντηση με τον Γερμανό Καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ.

    [02] Γαλλία-Επίσκεψη Σημίτη

    06/11/2002 20:22:40

    Ευρώπη και Ιράκ είναι τα δύο βασικά θέματα που συζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον Γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε η Γαλλίδα εκπρόσωπος της προεδρίας Κατρίν Κολονά μετά το τέλος της συνάντησης. Στο πλαίσιο των θεμάτων της διεύρυνσης της ΕΕ έγινε ειδική αναφορά στην Κύπρο.

    Σύμφωνα με την κ. Κολονά, ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν πριν από τη σύνοδο της Κοπεγχάγης για να καταλήξουμε σε μια πολιτική λύση. Ο κ. Σημίτης υπενθύμισε ότι, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ελσίνκι, η πολιτική λύση δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Ειδικά για την Τουρκία ο Ελληνας πρωθυπουργός δήλωσε διατεθειμένος να δοθεί από την Κοπεγχάγη ένα θετικό μήνυμα προς τη νέα τουρκική κυβέρνηση.

    Σε ότι αφορά τη διεύρυνση ο κ. Σιράκ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις θετικές εξελίξεις που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες.

    [03] Ελληνίδα μεταξύ των θύματων πυρκαγιάς σε τρένο στη Γαλλία

    06/11/2002 16:02:48

    Απο τους 12 νεκρούς, θύματα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα κοντά στην πόλη Νανσί(ανατολική Γαλλία) σε κλινάμαξα της αμαξοστοιχίας η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Παρισιού-Μονάχου, πέντε είναι Αμερικανοί, τρεις Γερμανοί, ένα ζευγάρι απο την Ρωσία, ένας Ούγγρος και μία Ελληνίδα, ανακοινώθηκε απο την Νομαρχία της πόλης Νανσί.

    Η γαλλική αστυνομία αποδίδει σε βραχυκύκλωμα την πυρκαγιά,ενώ ο Χανς Κοχ,διευθυντής της σιδηροδρομικής εταιρείας Deutsche Bahn,δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να ξεκίνησε απο το σύστημα κλιματισμού.

    Οι Αμερικάνοι είναι ένας άνδρας, δύο γυναίκες, ένα αγόρι οκτώ ετών και ένα κορίτσι 12 ετών. Οι τρεις Γερμανοί είναι άνδρες, προστίθεται στην ανακοίνωση. Εννέα άλλοι επιβάτες -4 Γερμανοί,δύο Βρετανοί ένας Αμερικανός και δύο Γάλλοι- υπέστησαν δηλητηρίαση απο τις αναθυμιάσεις, αλλά η κατάστασή τους δεν είναι ανησυχητική, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

    Η κλινάμαξα στην οποία εκδηλώθηκε η φωτιά είχε κατασκευαστεί το 1964, αλλά άρχισε να ανακατασκευάζεται ριζικά το 1999 και στις 12 Ιουνίου 2001 επανέλαβε κανονικά τα δρομολόγια. Τη Δευτέρα είχε υποστεί τον τελευταίο τεχνικό έλεγχο.

    Το τρένο είχε δύο κλινάμαξες. Η μία είχε προορισμό το Μόναχο και η άλλη την Φρανκφούρτη. Εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας ανέφερε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σ'αυτήν που είχε προορισμό το Μόναχο.

    Διατάχθηκαν ανακρίσεις για να εξακριβωθούν οι ακριβείς αιτίες του δυστυχήματος και εμπειρογνώμονες αναμένεται να φθάσουν στο σημείο του δυστυχήματος αργότερα σήμερα για να εξετάσουν το ''μαύρο κουτί'' της αμαξοστοιχίας, όπου καταγράφονται όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες.

    [04] ΝΔ-Σύσκεψη για πορεία Ολυμπιακών Αγώνων

    06/11/2002 15:29:34

    Την πορεία διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 εξέτασαν σε κλειστή σύσκεψη στη Ρηγίλλης, ενόψει και της αυριανής συνάντησης του Κ. Καραμανλή με τον Ντένις Οσβαλντ, ο πρόεδρος της ΝΔ και τα αρμόδια στελέχη του κόμματος.

    Η αρμόδια τομεάρχης Φάνη Πάλη Πετραλιά δήλωσε με νόημα ότι περιμένουμε να δούμε τι έχει να μας πεί ο κ. Οσβαλντ αύριο, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχει κάνει πολλές δηλώσεις.

    Η Νέα Δημοκρατία, είπε η κ. Πετραλιά, παρακολουθεί στενά όσα συμβαίνουν και ανησυχεί για το χρόνο που είναι και ο μεγάλος αντίπαλος, το κόστος και την μεταολυμπιακή χρήση των έργων.

    Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Γιώργος Σουφλιάς, ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία θεωρεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως εθνική υπόθεση και ασκεί κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης σύμφωνα με τη συνταγματική της υποχρέωση.

    Ανησυχούμε, σημείωσε ο κ. Σουφλιάς, για τις καθυστερήσεις, την ποιότητα των έργων, την αδιαφάνεια, και το υψηλό κόστος που επιβαρύνει τελικώς τον Ελληνα φορολογούμενο. Απο 700 δισ. δραχμές που ήταν οι αρχικές προβλέψεις, το κόστος θα φθάσει στο τετραπλάσιο. Ασκούμε, τόνισε ο κ. Σουφλιάς κριτική στην κυβέρνηση και όχι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θέλουμε να είναι οι καλύτεροι δυνατοί που έγιναν ποτέ.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη φορά την συνάντηση του κ. Καραμανλή με τον Ντένις Οσβαλντ δεν τη ζήτησε η Ρηγίλλης, αλλά οι παράγοντες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

    [05] 17Ν-Ελεύθερος ο Αυγ.Ξηρός

    06/11/2002 15:10:07

    Ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα ο Αυγουστίνος Ξηρός, μετά την απολογία του για τις κατηγορίες της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοκατοχής.

    Σύμφωνα με δήλωση του συνηγόρου του Γιώργο Αγιοστρατίτη, σε βάρος του Αυγουστίνου Ξηρού δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχείαΣτο ειδικό εφέτη ανακριτή απολογείται σήμερα και ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος για συμπληρωματικές κατηγορίες που του αποδίδονται στην ίδια υπόθεση.

    [06] Νέο κύμα κακοκαιρίας

    06/11/2002 14:57:35

    Νέα επιδείνωση, με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές, θα παρουσιάσει απο το βράδυ ο καιρός σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ οι βροχές που εκδηλώνονται ήδη στη χώρα απο τις βραδυνές ώρες σημέρα θα ενταθούν σημαντικά και οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι η Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένου και της Αττικής), η Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

    Σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία οι έντονες καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στην ανατολική και νότια Ελλάδα έως το απόγευμα του Σαββάτου.

    [07] Ξεκίνησε η δίκη Καζάκου

    06/11/2002 14:57:28

    Με μικροεντάσεις ανάμεσα σε θύματα και τον κατηγορούμενο ξεκίνησε η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου του 27χρονου Παντελή Καζάκου, που κατηγορείται για δύο ανθρωποκτονίες και 7 απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος αλλοδαπών τον Οκτώβριο του 1999, στο κέντρο της Αθήνας.

    Ο Καζάκος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε δύο φορές ισόβια και επιπλέον 25ετη κάθειρξη, καθώς το δικαστήριο δεν του είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση. Μάλιστα η εισαγγελέας είχε υποστηρίξει ότι κίνητρο του κατηγορούμενου ήταν οι ρατσιστικές αντιλήψεις του.

    Ο Καζάκος είχε σκοτώσει έναν Κούρδο και έναν Γεωργιανό και είχε τραυματίσει έναν Αιγύπτιο, άλλους δύο Κούρδους, δύο Αφρικανούς και δύο Πακιστανούς.

    Πέντε απο τα θύματά τους αντιμετωπίζουν πρόβλημα μόνιμης αναπηρίας. Στις καταθέσεις τους τα θύματα του 27χρονου χαρακτήρισαν ρατσιστικές τις δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος τους, ενώ κάποιοι απο αυτούς κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του.

    Το πρωί το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών και η Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό, πραγματοποίησε το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη ρατσιστική βία έξω από το Εφετείο όπου γίνεται η δίκη του Παντελή Καζάκου

    Οι συγκεντρωθέντες ζήτησαν την άμεση αποκατάσταση των θυμάτων του Καζάκου επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δείχνει αδιαφορία για την ηθική και υλική αποκατάσταση τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 November 2002 - 21:30:17 UTC