Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή-Προϋπολογισμός 2003
  • [02] Δίωξη σε βάρος των συλληφθέντων για τα χθεσινά επεισόδια
  • [03] Και στους δύο συζύγους θα χορηγείται το οικογενειακό επίδομα
  • [04] Κινητοποιήσεις νοσοκομειακών γιατρών
  • [05] Συνάντηση Ερντογάν με Καραμανλή-Αβραμόπουλο.

  • [01] Βουλή-Προϋπολογισμός 2003

    18/11/2002 20:18:34

    Στη βουλή κατατίθεται αύριο από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη, ο προϋπολογισμος για το 2003. Στη συνέχεια ο κ.Χριστοδουλάκης, αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τα βασικά στοιχεία του νέου προϋπολογισμού. Παράλληλα, ο κ.Χριστοδουλάκης μαζί με το νέο προϋπολογισμό θα καταθέσει και νομοσχέδιο για την αξιολόγηση και τον έλεγχο των δαπανών, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει φρένο στη σπατάλη στο δημόσιο.

    [02] Δίωξη σε βάρος των συλληφθέντων για τα χθεσινά επεισόδια

    18/11/2002 20:18:27

    Ποινική δίωξη για 4 πλημμελήματα, ασκήθηκε από τον εισαγγελέα σε βάρος 9 συλληφθέντων στα χθεσινά επεισόδια του Πολυτεχνείου. Οι 9 συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της Αρχής, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένες φθορές και κατοχή καπνογόνων. Επίσης, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατ'αγνώστων δραστών σε βαθμό κακουργήματος, για κατασκευή και διακεκριμένη κατοχή εκρηκτικών, καθώς και για έκρηξη. Την έρευνα ανέλαβε τακτικός ανακριτής, ενώ οι 9 κατηγορούμενοι στην υπόθεση κρατούνται.

    [03] Και στους δύο συζύγους θα χορηγείται το οικογενειακό επίδομα

    18/11/2002 20:18:19

    Το οικογενειακό επίδομα πρέπει να χορηγείται και στους δύο εργαζόμενους συζύγους στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ή όταν ο ένας εργάζεται στο δημόσιο και ο άλλος στον ιδιωτικό τομέα και τα δικαστήρια της χώρας πρέπει να κάνουν δεκτές τις αγωγές των εργαζομένων. Αυτό έκρινε με απόφασή του το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, μετά από προσφυγή εργαζόμενου που είχε υποβάλει αγωγή και διεκδικούσε το επίδομα για το 1995.

    [04] Κινητοποιήσεις νοσοκομειακών γιατρών

    18/11/2002 20:18:12

    Νέα ταλαιπωρία από σήμερα και για όλη την εβδομάδα, στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν εξαγγείλει έως την Παρασκευή τρίωρες στάσεις εργασίας, από τις 11 ως τις 2 το μεσημέρι. Τις ώρες αυτές από τα νοσηλευτικά ιδρύματα θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά. Επίσης οι νοσοκομειακοί γιατροί θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία στις 28 και 29 του μηνός, διεκδικώντας την επίλυση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων του κλάδου.

    [05] Συνάντηση Ερντογάν με Καραμανλή-Αβραμόπουλο.

    18/11/2002 15:03:01

    Περίπου 20 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Καραμανής χάρισε στον κ. Ερντογάν ένα γυάλινο περιστέρι, που συμβολίζει, όπως του είπε, την ειρήνη και τη συνεργασία και πρόσθεσε χαριτολογώντας "είναι μικρό, αλλά όταν το ταϊζεις μεγαλώνει".

    Ο κ. Ερντογάν απο την πλευρά του έδωσε στον κ. Καραμανλή ως δώρο ένας βάζο. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ύστερας απο τη συνάντηση, τόνισε στις δηλώσεις του ότι συζήτησαν για τα θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και της εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, σημειώνοντας ότι αυτή μπορεί να έλθει μόνο αν υπάρχει σεβασμός του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών.

    Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα νέα δεδομένα στο Κυπριακό, με την υποβολή του σχεδίου του Ανάν και εξέφρασε τις επιφυλάξεις και τους προβληματισμούς του για τη λειτουργικότητα του μοντέλου διακυβέρνησης ως και την εναρμόνιση της λύσης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    Στην συνέχεια ο κ.Ερντογάν συναντήθηκε με τον απερχόμενο Δήμαρχο Αθηναίων Δ.Αβραμόπουλο.

    Ο δήμαρχος Αθηναίων στις δηλώσεις του χαρακτήρισε φιλική και χρήσιμη τη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν και έκανε λόγο για ουσιαστική συζήτηση που αποτελεί συνέχεια όσων συζητούν απο το 1995 και έπειτα για τις συνεργασίες των λαών και των πολιτών τους.

    Ο κ. Αβραμοπουλος ανακοίνωσε οτι στις 22 Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί την Τουρκία μετά απο πρόσκληση του κ. Ερντογάν ενώ τόνισε οτι για το Κυπριακό οτι μπορεί να οδηγηθούμε σε λύση απο τη στιγμή που η ελληνοκυπριακή πλευρά δέχεται το σχέδιο ως πλαίσιο και βάση διαπραγμάτευσης.

    Τονισε ακόμη οτι θα πρέπει το σχέδιο αυτό να γίνει λειτουργικό στην πράξη και πως η ελληνική και η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει να κινηθουν σε πνεύμα συνεργασίας για την τελική επίλυσή του σημειώνοντας οτι τις τελικές αποφάσεις έχει στα χερια της η κυπριακή κυβέρνηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 November 2002 - 21:30:16 UTC