Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημίτης: Η Ελλάδα θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων
  • [02] Κυπριακό: Ο Ανάν ανησυχεί πολύ
  • [03] Κυπριακό-Συνάντηση Σημίτη με Α.Παπαρήγα και Ν.Κωνσταντόπουλο
  • [04] ΝΔ-Εξελίξεις στο Κυπριακό
  • [05] Αποχή από το συσσίτιο αποφάσισαν κρατούμενοι για 17Ν
  • [06] Προϋπολογισμός 2003: Ανάπτυξη 3,8%
  • [07] `Ανταγωνιστικότητα χωρίς απορρύθμιση εργασιακών σχέσεων`
  • [08] Ποινική δίωξη για Κηφισό
  • [09] Ένταση και επεισόδια σε καταυλισμό τσιγγάνων στη Θεσ/κη
  • [10] Προθυμία Ανάν να επισκεφθεί την Κύπρο
  • [11] Στη δημοσιότητα δίδεται ο προϋπολογισμός του 2003
  • [12] Συνεδρίαση Ομάδας Πολιτικής Ανάλυσης της ΝΔ για Κυπριακό
  • [13] Ενσταση κατά δημάρχου Κερατσινίου.

  • [01] Σημίτης: Η Ελλάδα θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων

    19/11/2002 22:23:59

    "Πολύτιμο κεφάλαιο", χαρακτήρισε την εθνική ομοψυχία που διαπίστωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σχετικά με το σχέδιο Αναν.

    "Παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις των πολιτικών αρχηγών, υπάρχει ισχυρή θέληση για λύση του Κυπριακού που δεν επηρεάζεται από κομματικές σκοπιμότητες. Η Ελλάδα μπορεί και θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων", υπογράμμισε ο κ. Σημίτης, συνοψίζοντας τις εντυπώσεις του από τις συνομιλίες που είχε με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς αναφορικά με το σχέδιο Αναν.

    Ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του απόψε το βράδυ "συμπύκνωσε την ουσία" - όπως παρατήρησε χαρακτηριστικά - των συνομιλιών που είχε με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως:

    Πρώτον: "Δεν μας επιβάλλεται τίποτα και από κανέναν", καθώς οι εξελίξεις αποτελούν προϊόν της διαρκώς αυξανόμενης δυναμικής που διακρίνει τη δράση Ελλάδας και Κύπρου.

    Δεύτερον: "Το αυξημένο διεθνές ενδιαφέρον για λύση του Κυπριακού εκδηλώνεται σήμερα, επειδή σήμερα προσεγγίζεται με επιτυχία η κατάληξη της εθνικής προσπάθειας για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ".

    Τρίτον: "Οι ημερομηνίες του σχεδίου Αναν συναρτώνται με τη διεύρυνση και επιβάλλουν εντατικές συνεννοήσεις", οι οποίες όμως δεν φαίνονται δυνατές λόγω της καθυστέρησης στην απάντηση της τουρκοκυπριακής πλευράς. "Αν η λύση ωστόσο, δεν αποδεχθεί δυνατή πριν από την Κοπεγχάγη, η ένταξη της Κύπρου πρέπει να προχωρήσει και εκεί θα είμαστε ιδιαίτερα αποφασιστικοί".

    Τέταρτον: Το Εθνικό Συμβούλιο Κύπρου αποδέχθηκε το σχέδιο Αναν ως βάση διαπραγματεύσεων και "εμείς στηρίζουμε ενεργά αυτή τη θέση με τις επιφυλάξεις μας για τις αρνητικές πτυχές του σχεδίου. Στόχος μας είναι η επίτευξη μιας βιώσιμης και δίκαιης λύσης που θα είναι και λειτουργική. Η άρνηση διαλόγου είναι σε βάρος της Κύπρου και της χώρας μας, ενώ η αναβολή επ αόριστον παραγνωρίζει τις διεθνείς συνθήκες". Και,

    Πέμπτον: "Είναι αυτονόητο πως θέλουμε λύση, όχι όμως οποιαδήποτε λύση. Θέλουμε δίκαιη και βιώσιμη λύση που θα είναι λειτουργική στο πλαίσιο του ΟΗΕ".

    Συμπερασματικά ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη διαπίστωσή του για εθνική ομοψυχία που επιτρέπει στη χώρα να αρθεί "στο ύψος των περιστάσεων".

    [02] Κυπριακό: Ο Ανάν ανησυχεί πολύ

    19/11/2002 21:47:56

    Ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Αναν ανησυχεί απο την καθυστέρηση στην έναρξη των συνομιλιών για το σχεδιό του για την επανένωση της Κύπρου που οφείλεται στην ασθένεια του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς, δήλωσε σήμερα ένας εκπροσωπός του.

    ''Ο γενικός γραμματέας ανησυχεί πολύ. Πρέπει να βρεθεί επειγόντως ένας τρόπος για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, επειδή η περαιτέρω καθυστέρηση θα έχει ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση της ευκαιρίας'', δήλωσε ο Στέφαν Ντουγιάριτς εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

    [03] Κυπριακό-Συνάντηση Σημίτη με Α.Παπαρήγα και Ν.Κωνσταντόπουλο

    19/11/2002 20:06:05

    Τη γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καθώς και τον πρόεδρο του Συνασπισμού, Νίκο Κωνσταντόπουλο, ενημέρωσε αργά το απόγευμα ο πρωθυπουργός για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και για τις συνομιλίες που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τον Γλαύκο Κληρίδη και τον Νταγίπ Ερντογάν, αντίστοιχα. Το πρωί, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε και τους υπουργούς στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, όπου μεταξύ άλλων, υποστήριξε οτι ο νικητής των τουρκικών εκλογών, κ.Ερντογάν, έδειξε καλή θέληση και θετική προδιάθεση, ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμη την συνάντηση με τον κύπριο πρόεδρο.

    [04] ΝΔ-Εξελίξεις στο Κυπριακό

    19/11/2002 20:05:53

    Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, συζήτησαν το μεσημέρι στη Ρηγίλλης τα μέλη της Ομάδας Πολιτικής Ανάλυσης της ΝΔ, υπό τον Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε οτι το σχέδιο Αναν δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ιστορική ευκαιρία, όπως αρχικά είχε πεί ο κ. Σημίτης, τόνισε οτι εκείνο που πρέπει να γίνει απο δώ και πέρα είναι σκληρός αγώνας και διαπραγματεύσεις, ώστε να υπάρξει ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

    Την ανησυχία της οτι ορισμένοι επιχειρούν να συνδέσουν ως πακέτο, την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ με την επίλυση του πολιτικού προβλήματος, εξέφρασε η κα Μπακογιάννη. Νωρίτερα, ο κ.Καραμανλής είχε συνάντηση στη Ρηγίλλης με τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος υποστήριξε οτι οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων που πιθανότατα θα οδηγήσουν σε μια λύση, η οποία θα είναι μια οδυνηρή, επώδυνη λύση συμβιβασμού. Την Πέμπτη συνεδριάζει

    το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, με την συμμετοχή του κ.Μητσοτάκη.

    [05] Αποχή από το συσσίτιο αποφάσισαν κρατούμενοι για 17Ν

    19/11/2002 20:05:37

    Σε αποχή από το συσσίτιο, αποφάσισαν να προχωρήσουν από αύριο οι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στη 17Ν. Στην αποχή δεν θα συμμετάσχουν ο Κ. Τέλιος που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ο Σωτήρης Κονδύλης, ο Διονύσης Γεωργιάδης και ο Πάτροκλος Τσελέντης. Οι κρατούμενοι ζητούν με την αποχή, καλύτερες συνθήκες κράτησης και επικοινωνίας με τους συνηγόρους τους. Σήμερα επέστρεψε στο κελί του στις γυναικείες φυλακές, ο Θεολόγος Ψαραδέλλης, που είχε μεταφερθεί στην οφθαλμολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Κρατικού Νοσοκομείου Αθήνας, όταν παρουσίασε αιμάτωμα στα μάτια του. Οι γιατροί του συνέστησαν φαρμακευτική αγωγή.

    [06] Προϋπολογισμός 2003: Ανάπτυξη 3,8%

    19/11/2002 17:56:27

    Ρυθμό ανάπτυξης 3,8% που είναι απο τους υψηλότερους στην Ευρωπαϊκή Ενωση, και αύξηση των εσόδων και των δαπανών του δημοσίου κατά 5,1% αντίστοιχα προβλέπει ο Προϋπολογισμός του 2003 που κατατέθηκε στη Βουλή απο τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη.

    Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει επίσης σημαντική αύξηση κατά 12,9% των δαπανών του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και συγκράτηση των λειτουργικών δαπανών του Δημοσίου. Το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το 2003 προβλέπεται να μειωθεί στο 0,9% του ΑΕΠ απο 1,1% του ΑΕΠ φέτος μετά τις αναθεωρήσεις των στοιχείων απο την Γιούροστατ. Το δημόσιο χρέος προβλέπεται να περιοριστεί στο 100,2% του ΑΕΠ απο 105,3% του ΑΕΠ φέτος. Στον προϋπολογισμό ενσωματώνονται οι φορολογικές ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης ενώ η αύξηση των φορολογικών εσόδων θα προέλθει απο την αύξηση του ΑΕΠ και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

    Επίσης περιλαμβάνει τις χρηματοδοτήσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και στους αγρότες που προβλέπονται απο το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και απο άλλες πηγές.

    Παρουσιάζοντας το νέο προϋπολογισμό ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε οτι για την κατάρτισή του ελήφθησαν υπόψη οι αβέβαιες συνθήκες του διεθνούς οικονομικού και γεωπολιτικού περιβάλλοντος.

    Ο προϋπολογισμός προβλέπει ακόμη μείωση της ανεργίας το 2003 στο 9,1% του εργατικού δυναμικού καθώς και πτώση του πληθωρισμού στο 2,7% το Δεκέμβριο του 2003 απο 3,3% το Δεκέμβριο του 2002. Αναφερόμενος στην εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης για το επόμενο έτος ο υπουργός είπε οτι θα προβλέπει αυξήσεις που θα έχουν ως βάση το επίπεδο του αναμενόμενου πληθωρισμού (2,5%) και θα διασφαλίζουν πλήρως τα εισοδήματα των εργαζομένων στο δημόσιο.

    Ο προϋπολογισμός προβλέπει ακόμη σημαντική αύξηση των εσόδων απο την υλοποίηση της πολιτικής αποκρατικοποιήσεων. Τα έσοδα απο την πολιτική αυτή εκτιμάται οτι θα ανέλθουν στα τρια δισ. ευρώ.

    Παράλληλα μαζί με τον Προϋπολογισμό κατατέθηκε στη Βουλή και ο τόμος με τις φορολογικές δαπάνες του κράτους. Σ' αυτόν καταγράφονται περίπου 800 φοροαπαλλαγές προς τους φορορολογούμενους και τις επιχειρήσεις.

    [07] `Ανταγωνιστικότητα χωρίς απορρύθμιση εργασιακών σχέσεων`

    19/11/2002 17:53:56

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τρίτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας, που έλαβε χώρα στο υπουργείο Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων.

    Οπως τόνισε στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στόχος είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας αλλά όχι μέσα απο την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. ''Αυτό που επιδιώκουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα αναπτυξιακό μοντέλο που να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του 21ου αιώνα'', ανάφερε χαρακτηριστικά.

    Πρώτος και κεντρικός στόχος της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας στα πλαίσια των αποφάσεων που ελήφθησαν στη Λισσαβόνα. Δεύτερος στόχος είναι ικανοποίηση των προϋποθέσεων για την πλήρη απασχόληση.

    Τρίτος στόχος είναι η ανανέωση του κοινωνικού μοντέλου υπό τις νέες αυτές συνθήκες και η διάχυση των ωφελειών που θα προκύψουν από την ανάπτυξη σε όσο το δυνατόν περισσότερα στρώματα του πληθυσμού. Τέλος

    τέταρτος στόχος είναι η περιφερειακή σύγκλιση. Δεν αρκεί η Ελλάδα, όπως ανάφερε ο Πρωθυπουργός, να καλύπτει την απόσταση από την Ευρώπη και την ίδια στιγμή να εξακολουθούν να υπάρχουν ή και να αυξάνονται ανισότητες μεταξύ των περιφερειών.

    Αναφερόμενος στο φορολογικό σύστημα της χώρας ανακοίνωσε ότι στα μέσα του επόμενου χρόνου θα έχουμε το νέο φορολογικό νόμο, υπογραμμίζοντας, ότι το ελληνικό φορολογικό σύστημα, μετασχηματίζεται σε ένα σύγχρονο και απλοποιημένο σύστημα, συγκρίσιμο με τα υπόλοιπα συστήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ικανό να επιτελέσει το ρόλο του.

    [08] Ποινική δίωξη για Κηφισό

    19/11/2002 16:15:25

    Ποινικές διώξεις, καθ' όλων όσων έχουν σχέση με τα εκτελούμενα έργα στον Κηφισό, τα οποία προκάλεσαν και τις τελευταίες πλημμύρες, άσκησε σήμερα ο εισαγγελέας Πειραιά, Γρηγόρης Πεπόνης ο οποίος εδω και μέρες ερευνούσε την υπόθεση.

    Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ''πλημμύρα εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο κατ' εξακολούθηση, εκ της οποίας προέκυψε κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος ανθρώπων και απρόκλητη περίπτωση φθοράς κατ' εξακολούθηση με ενδεχόμενο δόλο κατά των υπαίτιων διευθυνόντων ή εντεταλμένων συμβούλων, επιβλεπόντων μηχανικών, διευθυντών του έργου και αναπληρωτών τους, εργοταξιαρχών, μηχανικών επι τόπου του έργου και υπευθύνων εργοδηγών και αναδόχων κατασκευαστριών εταιριών και κατά των επιβλεπόντων το έργο για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου, σε βαθμό πλημμελήματος καθώς και κατά παντός υπευθύνου άλλου προσώπου που θα προκύψει κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

    Οι διώξεις θα προσωποποιηθούν κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης που θα διενεργήσουν τρεις εισαγγελείς του Πειραιά και η οποία με εντολή του κ. Πεπόνη θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

    Τέλος αξίζει να σημειωθεί οτι σύμφωνα με πληροφορίες σε έκθεση δυο πραγματογμωνόνων - μηχανικών του ΤΕΕ που φέρει ημερομηνία 16.10.2002 και έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας οι δυο συντάκτες της έκθεσης αναφέρουν οτι κατά τη διάρκεια του έργου τους συνάντησαν ''ανυπέρβλητες δυσχέρειες και άρνηση συνεργασίας απο την πλευρά του ΥΠΕΧΩΔΕ".

    [Φώτο-488260]

    [09] Ένταση και επεισόδια σε καταυλισμό τσιγγάνων στη Θεσ/κη

    19/11/2002 16:01:28

    Ένταση και μικροεπεισόδια προκλήθηκαν στην περιοχή του Φοίνικα στη Θεσσαλονίκη, πίσω από το μηχανοστάσιο του ΟΑΣΘ, κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατεδάφισης παραπηγμάτων τσιγγάνων.

    Οι τσιγγάνοι πετούσαν πέτρες εναντίον των συνεργείων κατεδάφισης και των αστυνομικών. Μία γυναίκα ταμπουρώθηκε στο παράπηγμά της και απειλούσε να αυτοπυροβοληθεί. Οι αστυνομικοί την αφόπλισαν και κατάσχεσαν την καραμπίνα.

    Την ίδια ώρα ένας άνδρας ανέβηκε σε στέγη άλλου παραπήγματος και απειλούσε να βάλει φωτιά σε μία φιάλη υγραερίου που είχε μαζί του. Ωστόσο η κατεδάφιση των παραπηγμάτων συνεχίστηκε καθώς ο δήμος Πυλαίας είναι αποφασισμένος να καθαρίσει και να περιφράξει την περιοχή

    [Φώτο-515209]

    [10] Προθυμία Ανάν να επισκεφθεί την Κύπρο

    19/11/2002 15:39:03

    Ετοιμος να επισκεφθεί τη Λευκωσία είναι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν, προκειμένου να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει στο σχέδιό του για λύση στο Κυπριακό.

    Οπως γράφει η εφημερίδα Φιλελεύθερος, ο Κόφι Ανάν ετοιμάζεται να έλθει στην Κύπρο τέλη Νοεμβρίου και να παραμείνει για ένα δεκαήμερο, προκειμένου να διαπραγματευθεί με στόχο μία απόφαση πριν από τις 12 Δεκεμβρίου.

    Η εφημερίδα γράφει ότι οι επαφές του Γενικού Γραμματέα με τον πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς θα γίνουν στην Κύπρο, αν στο μεταξύ έχει επιστρέψει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

    Σε αντίθετη περίπτωση ο Γενικός Γραμματέας θα καλέσει τον πρόεδρο Κληρίδη στη Νέα Υόρκη για κοινή συνάντηση των τριών.

    Ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αλβαρο ντε Σότο, σε δηλώσεις, μετά την επίδοση της απάντησης της ελληνικής κυπριακής πλευράς στο σχέδιο Ανάν, από τον πρόεδρο Κληρίδη, άφησε να νοηθεί ότι όλες οι προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, εξαντλούνται μέχρι τη 12η Δεκεμβρίου.

    Τα χρονοδιαγράμματα, είπε συγκεκριμένα ο Αλβαρο ντε Σότο, τα οποία περιλαμβάνονται στο σχέδιο Ανάν για το Κυπριακό αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του σχεδίου και ο χρόνος, τόνισε χαρακτηριστικά, πιέζει και το ρολόϊ κτυπά.

    Στο επίπεδο των απεσταλμένων ο ειδικός συντονιστής για το Κυπριακό στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών Τόμας Γουέστον, αρχίζει σήμερα επαφές στην Αγκυρα, ενώ αύριο φθάνει στη Λευκωσία, ο Βρετανός αντιπρόσωπος Λόρδος Ντέηβιντ Χάνεη.

    [11] Στη δημοσιότητα δίδεται ο προϋπολογισμός του 2003

    19/11/2002 15:38:27

    Ρυθμός ανάπτυξης 3,8% για το 2003 και αύξηση των εσόδων και των δαπανών του δημοσίου κατά 5,1% αντίστοιχα προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες ο προϋπολογισμός του 2003 που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα σήμερα από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο προϋπολογισμός θα προβλέπει την πτώση του πληθωρισμού το 2003 στο 2,7% από 3,3% φέτος και της ανεργίας στο 9,1%.

    Πάντως στον προϋπολογισμό θα επισημαίνεται το καθεστώς αβεβαιότητας που υπάρχει για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας το οποίο αναμένεται να επηρεάσει τις οικονομικές εξελίξεις και στην Ελλάδα.

    [12] Συνεδρίαση Ομάδας Πολιτικής Ανάλυσης της ΝΔ για Κυπριακό

    19/11/2002 15:37:58

    Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό συζήτησαν το μεσημέρι στη Ρηγίλης τα μέλη της Ομάδας Πολιτικής Ανάλυσης της ΝΔ υπο τον Κώστα Καραμανλή.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ τους ενημέρωσε για τη χθεσινή του συναντηση με τον κ. Σημίτη, τα προβλήματα που υπάρχουν με το σχέδιο 'Αναν, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του, γιατί ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να συγκαλέσει το συμβουλιο πολιτικών αρχηγών οπως είχε ζητήσει η ΝΔ υπο τον Κωστή Στεφανόπουλο.

    Ο κ. Καραμανλής ανέφερε και πάλι οτι το σχέδιο 'Αναν δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ιστορική ευκαιρία οπως αρχικά είχε πεί ο κ. Σημίτης, τόνισε οτι εκείνο που πρέπει να γίνει απο δώ και πέρα είναι σκληρός αγώνας και διαπραγματεύσεις ώστε να υπάρξει ένα καλύτερο αποτέλεσμα στα προβλήματα της λειτουργικότητας, του Συνταγματικού, των εποίκων και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

    Στελέχη της ΝΔ όπως η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη εκφράζουν φόβους οτι τα δεδομένα του Ελσίνκι για την ένταξη της Κύπρου δεν φαίνονται και τόσο δεδομένα και πως ορισμένοι επιχειρούν να συνδέσουν ως πακέτο την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ με την επίλυση του πολιτικού προβλήματος.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Γιώργος Σουφλιάς τόνισε οτι αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης ανεξάρτητα απο το άν θα έχει υπάρξει ή όχι λύση ενώ εξέφρασε την εκτίμηση οτι υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να αλλάξουν πολλά απο τα προβληματικά στοιχεία του σχεδίου Αναν και γι' αυτό οπως είπε οδηγούμαστε σε μια οδυνηρή και επώδυνη λύση.

    Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και οι ενδεχόμενες αντιδράσεις βουλευτών του κόμματος που ζητούν πιό σκληρή στάση απέναντι στην κυβέρνηση και το σχέδιο 'Αναν όπου εκτιμήθηκε πως οι βουλευτές θα διατυπώσουν τις απόψεις τους ελεύθερα κατά τη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής την Παρασκευή και το Σάββατο.

    Την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος στο οποίο θα μετέχει και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

    [13] Ενσταση κατά δημάρχου Κερατσινίου.

    19/11/2002 15:37:51

    Ενσταση, κατά του νεοεκλεγέντος δημάρχου Κερατσινίου Δημ. Σαράφογλου, αλλά και κατά του δημοτικού συμβούλου του ιδίου συνδυασμού, Κανέλου Λάλου, κατέθεσε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, ο νυν δήμαρχος Φώτης Μελάς.

    Στην ένσταση, που θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ο κ. Μελάς θέτει κώλυμα εκλογιμότητας, τόσο για τον κ. Σαράφογλου, όσο και για τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Λάλο, αφού, όπως υποστηρίζει, και οι δυο κατέχουν ανώτατες διοικητικές θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς.

    Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον κ. Μελά, ο Δημ. Σαράφογλου είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στη Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομειακών Μονάδων -ΔΕΠΑΝΟΜ- και ο κ. Λάλος πρόεδρος του ΝΠΔΔ ''ΕΥΔΑΠ-Πάγια''.

    Επίσης, ο νυν δήμαρχος, που ζητά να ακυρωθεί η επαναληπτική εκλογή λόγω παραβιάσεων της εκλογικής νομοθεσίας, κατηγορεί γαι αθέμιτη συμπεριφορά εναντίον του τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Π. Κρητικό, Γιάννη Καψή και του Κ. Λαλιώτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 November 2002 - 21:30:39 UTC