Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέντευξη του τέως βασιλιά
  • [02] Απεργία της ΑΔΕΔΥ
  • [03] Ανεργία:μείωση στο 9,5%
  • [04] Ντενκτάς: Επίδοση απάντησης
  • [05] Ανεργία: Μείωση στο 9,5%
  • [06] Η πορεία υλοποίησης του Γ ΚΠΣ στο υπουργικό Συμβούλιο
  • [07] Ζημιές σε πολλές περιοχές απο το κύμα κακοκαιρίας
  • [08] Αποζημίωση απο τους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας ζητά το Δημόσιο
  • [09] Μείωση επιτοκίων κατά 0,50% απο Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
  • [10] Επίσκεψη Καραμανλή στον ΟΚΑΝΑ
  • [11] Ληστεία σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας
  • [12] Σοβαρές ζημιές απο χαλάζι στο Τυμπάκι Ηρακλείου

  • [01] Συνέντευξη του τέως βασιλιά

    05/12/2002 21:29:43

    Συνέντευξη σχετικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη λεγόμενη βασιλική περιουσία, έδωσε σήμερα ο τέως βασιλιάς στο Λονδίνο. Ο Κωνσταντίνος υποστήριξε οτι ουδέποτε ζήτησε χρήματα, ενώ χαρακτήρισε δίκαιη την απόφαση του δικαστηρίου η οποία έκρινε οτι τα κτήματα είναι δικά του. Πρόσθεσε όμως, οτι η απόφαση έχει πολιτική χροιά σε ότι αφορά το ποσό, εξαιτίας της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία, όπως θεωρεί, επέδειξε μεγάλη αδιαλλαξία στο να επέλθει συννενόηση.

    Είπε οτι με τα χρήματα της αποζημίωσης σκοπεύει να ιδρύσει κοινωφελές Ιδρυμα, το οποίο θα φέρει το όνομα της συζύγου του Αννας - Μαρίας. Αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη στη Βουλή, ο οποίος τον κατηγόρησε οτι πήρε παράνομα από την Ελλάδα αρχαία αντικείμενα, είπε οτι έχει αποδείξεις από όλες τις αρχαιολογικές και βυζαντινές υπηρεσίες για τα πράγματα που έβγαλε από την Ελλάδα.

    Ζήτησε μάλιστα από την κυβέρνηση - μετά τις γιορτές - να έλθει σε συννενόηση με τους συνεργάτες του ώστε να ελεγχθούν εκ νέου όλες οι αποδείξεις. Ο τέως υποστήριξε οτι έχει κάθε δικαίωμα να πάρει όλα τα κινητά αντικείμενα από το Τατόϊ.

    Οσον αφορά το θέμα της ιθαγένειας, είπε οτι γεννήθηκε στην Ελλάδα, είναι Ελληνας και σκοπεύει να επιστρέψει στην Ελλάδα. Μάλιστα εάν δεν του δοθεί ελληνικό διαβατήριο, θα επιστρέψει με διαβατήριο άλλης ευρωπαϊκής χώρας.

    Τέλος, κατέστησε σαφές οτι έχει λήξει το θέμα της περιουσίας του, οτι δεν έχει καμία πρόθεση να ασχοληθεί με την πολιτική, οτι η κυβέρνηση δεν πρέπει να μένει στο παρελθόν, αλλά να βλέπει το μέλλον και τα μεγάλα προβλήματα που έχει η χώρα.

    [02] Απεργία της ΑΔΕΔΥ

    05/12/2002 20:57:09

    Για καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ σχετικά με την 24ωρη απεργία που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Το πρωί, παρά τη δυνατή βροχή, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία προς τη βουλή, όπου οι απεργοί επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, που είναι αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και νέο μισθολόγιο. Από την απεργία υπολειτούργησε σήμερα ο δημόσιος τομέας, πολλά σχολεία έμειναν κλειστά, καθώς στην απεργία συμμετείχε η ΟΛΜΕ και η Διδασκαλική Ομοσπονδία, ενώ στα νοσοκομεία εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα περιστατικά.

    [03] Ανεργία:μείωση στο 9,5%

    05/12/2002 20:56:56

    Μικρή κάμψη σημείωσε το ποσοστό της ανεργίας στο τρίμηνο του 2002 και διαμορφώθηκε στο 9,5% του εργατικού δυναμικού, έναντι 9,6% το δεύτερο τρίμηνο του έτους.Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, η συνολική απασχόληση παρουσίασε αύξηση 1,3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2001, ποσοστό που είναι το υψηλότερο απο το 1998. Το ποσοστό μερικής απασχόλησης, σύμφωνα με τα στοιχεία, παραμένει χαμηλό, αν και αυξήθηκε οριακά σε 4,5% απο 3,9% το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Από τους άνεργους που ανέρχονται συνολικά σε 419.300, οι 155.500 επιθυμούν αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, ενώ το 54% είναι διατεθειμένοι να εργαστούν είτε με πλήρη είτε με μερική απασχόληση.

    [04] Ντενκτάς: Επίδοση απάντησης

    05/12/2002 18:52:59

    Στις 6.30 ώρα Ελλάδος η Τουρκοκυπριακή πλευρά παρέδωσε στη γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών την απάντηση του Ραούφ Ντενκτάς επί του σχεδίου Αναν για τη λύση του Κυπριακού.

    Η απάντηση περιλαμβάνει επιστολή του Ντενκτάς και τις παρατηρήσεις των Τουρκοκυπρίων επί του σχεδίου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

    [05] Ανεργία: Μείωση στο 9,5%

    05/12/2002 18:21:49

    Μείωση στο 9,5% του εργατικού δυναμικού σημείωσε η ανεργία το τρίτο τρίμηνο του 2002 έναντι 9,6% το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Αυτό προκύπτει απο τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Στο τρίτο τρίμηνο η συνολική απασχόληση παρουσίασε αύξηση 1,3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2001, ποσοστό που είναι το υψηλότερο απο το 1998.

    Το ποσοστό μερικής απασχόλησης, σύμφωνα με τα στοιχεία, παραμένει χαμηλό, αν και αυξήθηκε οριακά σε 4,5% απο 3,9% το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

    Απο τους άνεργους που ανέρχονται συνολικά σε 419.300, οι 155.500 επιθυμούν αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, ενώ το 54% είναι διατεθειμένοι να εργαστούν είτε με πλήρη είτε με μερική απασχόληση. Ο αριθμός των νέων ανέργων ανήλθε το τρίτο τρίμηνο 176.600 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 31.700 άτομα (15%) σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2001. Ο αριθμός των μακροχρονίως ανέργων ανήλθε σε 227.500 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 10.400 άτομα (4,4%) σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι το ειδικό ποσοστό ανεργίας για τους άνδρες μειώθηκε σε 6,2% απο 6,7% το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο και για τις γυναίκες σε 14,5% απο 14,9% πέρυσι.

    Τέλος, μονοψήφια ποσοστά ανεργίας παρουσιάζουν 8 απο τις 13 περιφέρειες της χώρας. Τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας εμφανίζονται στις περιφέρειες της Κρήτης, Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου. Τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας σε σχέση με το 2001 παρουσιάζουν οι περιφέρειες της Στερέας Ελλάδος και Εύβοιας και της Ηπείρου.

    [06] Η πορεία υλοποίησης του Γ ΚΠΣ στο υπουργικό Συμβούλιο

    05/12/2002 18:06:40

    Η περιφερειακή σύγκλιση αλλά και η πορεία υλοποίησης του τρίτου ΚΠΣ συζητήθηκαν σήμερα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στην οποία τέθηκε και το θέμα της απλοποίησης των διαδικασιών για την διενέργεια επενδύσεων στην Ελλάδα.

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, μετά τη συνεδρίαση, αναφερόμενος στην πορεία εκτέλεσης του τρίτου ΚΠΣ, είπε ότι "μέχρι τώρα η Ελλάδα έχει καταφέρει να ολοκληρώσει με πολύ μεγάλη επιτυχία τη φάση της προετοιμασίας, της ένταξης, της προκήρυξης των έργων, σε έναν βαθμό που είναι σχετικά καλύτερος από τις άλλες ανεπτυγμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Από φέτος, αλλά φυσικά με πολύ μεγαλύτερη ένταση από του χρόνου, ξεκινά η φάση της υλοποίησης, της εκτέλεσης, της παρουσίας των έργων στην καθημερινή ζωή του Έλληνα πολίτη".

    Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Οικονομικών, Χρηστος Πάχτας, μετά το υπουργικό συμβούλιο, τόνισε ότι ενδεικτικό της προόδου που επιτυγχάνεται τα τελευταία χρόνια στην περιφερειακή σύγκλιση, είναι το γεγονός ότι η Ήπειρος - η περιφέρεια με το χαμηλότερο επίπεδο ανάπτυξης - εμφανίζει τους υψηλότερους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης.

    Στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Πάχτας ανέφερε ότι σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά την έγκριση των προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχουν αξιολογηθεί και εγκριθεί 8.000 έργα προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 15 δισ. ευρώ (δηλαδή άνω των 15 τρισ. δρχ). Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, στο τέλος του 2003 θα έχουν συμβολαιοποιηθεί και θα εκτελούνται πάνω από το 50% των έργων του τρίτου ΚΠΣ. Στο τέλος του 2004 το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 100%, ενώ η προθεσμία που θέτουν οι κανονισμοί ολοκληρώνεται στο τέλος του 2006.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας, το 75% των έργων έχει ήδη ενεργοποιηθεί (έχουν κινηθεί οι σχετικές διαδικασίες για την ένταξή τους στο ΚΠΣ). Το 47% των έργων έχουν ήδη ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πακέτο. Ο κ. Πάχτας ανέφερε επίσης ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κοινότητας, η Ελλάδα δεν υστερεί σε σχέση με τις άλλες χώρες στις εισροές των κοινοτικών κονδυλίων.

    Ο υφυπουργός αναφέρθηκε σε πρόσφατη έκθεσή της ΕΕ σύμφωνα με την οποία στα τέλη Ιουνίου επτά κράτη μέλη (Βέλγιο, Δανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Σουηδία) δεν έφθαναν ούτε στο 10% της εισροής από τον κοινοτικό προυπολογισμό, ενώ η Ελλάδα ήταν στο 14% και τώρα έχει φθάσει στο 17% των πόρων με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα απώλειας πόρων λόγω καθυστέρησης στις εντάξεις των προγραμμάτων.

    [Φώτο-521104]

    [07] Ζημιές σε πολλές περιοχές απο το κύμα κακοκαιρίας

    05/12/2002 16:14:37

    Σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές, προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε απο χθές το απόγευμα ολόκληρη τη χώρα με έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

    Απο σφοδρή χαλαζόπτωση το πρωί στην περιοχή του Δήμου Τυμπακίου στο Ηράκλειο Κρήτης προκλήθηκαν ανυπολόγιστες καταστροφές και ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης κήρυξαν το Δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    Απο τη σφοδρή χαλαζόπτωση καταστράφηκαν παρμπρίζ αυτοκινήτων, έσπασαν ηλιόθερμα και τζαμαρίες, ενω προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές σε μεγάλες εκτάσεις θερμοκηπίων και ελαιοδένδρων.

    Ζημιές προκλήθηκαν από πλημμύρες περιορισμένης έκτασης στην περιφέρεια του Νέστου και συγκεκριμένα στην Κεραμωτή, τη Χρυσούπολη, τη Νέα Καρυά, τον Παράδεισο, το Ερατεινό κλπ.

    Τα νερά της βροχής ''εισέβαλαν'' σε σπίτια, καταστήματα, αποθήκες και υπόγεια.

    Στη Θάσο από κατολίσθηση έκλεισε για δυο ώρες περίπου ο δρόμος Παναγίας - Ποταμιάς και τεχνικά συνεργεία του δημοσίου κατόρθωσαν να απομακρύνουν τις πέτρες και τις λάσπες.

    Μέχρι τις 2 μ.μ. δεν πραγματοποιήθηκε από την Καβάλα για τον Πρίνο της Θάσου κανένα δρομολόγιο με ανοιχτά σκάφη (φερυ-μπόουτ), επειδή στο βορειοανατολικό Αιγαίο πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί έντασης 6-7 μποφόρ. Αντίθετα, έγιναν δρομολόγια από την Κεραμωτή Νέστου προς τη Θάσο.

    Πάντως το πρωί επετράπη ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

    Σύμφωνα με την Εθνική Μετερεωλογική Υπηρεσία, πρόσκαιρη ύφεση των καιρικών φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα, ωστόσο νέα επιδείνωση αναμένεται απο το Σάββατο.

    [Φώτο-440011]

    [08] Αποζημίωση απο τους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας ζητά το Δημόσιο

    05/12/2002 16:14:31

    Την άμεση αντίδραση του υπουργού μεταφορών και επικοινωνιών Χρίστου Βερελή, προκάλεσε η αιφνιδιαστική απόφαση των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας να συμμετάσχουν στη σημερινή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος με τις πτήσεις των αεροπορικών εταιριών και μεγάλη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

    Ο κ. Βερελής ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει άμεση προσφυγή στην Ελληνική Δικαιοσύνη για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και την προστασία του επιβατικού κοινού και με διεκδίκηση ως αποζημίωσης της οποιασδήποτε βλάβης προκλήθηκε από την καταχρηστική και κακόπιστη αυτή συμπεριφορά, των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έφτασε χθες στις εννέα το βράδυ ανακοίνωση της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας, η οποία δεν απευθυνόταν στη Διοίκηση, αλλά καλούσε τα μέλη της σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, που θα άρχιζε μετά από τρεις ώρες.

    Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών θεωρεί ότι η αιφνιδιαστική «γνωστοποίηση της απεργίας τρεις μόλις ώρες προ της έναρξή της η οποία δεν άφησε κανένα χρονικό περιθώριο για την έγκαιρη ενημέρωση των αεροπορικών εταιρειών και του επιβατικού κοινού, συνιστά κατά το νόμο καταχρηστική και κακόπιστη συμπεριφορά.

    [09] Μείωση επιτοκίων κατά 0,50% απο Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    05/12/2002 15:37:58

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε μετά από 13 μήνες να μειώσει τα επιτόκια, κίνηση που αναμενόταν ευρέως από την αγορά, για την τόνωση της αδύναμης ευρωπαϊκής οικονομίας.

    Η ΕΚΤ μείωσε το ελάχιστο επιτόκιο προσφοράς για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης κατά 0,50%, στο 2,75% από το 3,25%. Το νέο επιτόκιο θα ισχύσει από την 11η Δεκεμβρίου του 2002.

    Το επιτόκιο διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης μειώθηκε στο 3,75% από το 4,25% και θα ισχύσει από την 6η Δεκεμβρίου.

    Τέλος το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων μειώθηκε στο 1,75% από το 2,25%, από την 6η Δεκεμβρίου.

    Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Βιμ Ντούιζενμπεργκ θα αναλύσει τους λόγους που οδήγησαν στις αποφάσεις αυτές σε συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματιστεί για τις 15.30.

    [10] Επίσκεψη Καραμανλή στον ΟΚΑΝΑ

    05/12/2002 14:36:55

    Το κέντρο χορήγησης μεθαδόνης στην οδό Καποδιστρίου και τα κεντρικά γραφεία του ΟΚΑΝΑ, επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ενημερώθηκε απο την πρόεδρο του Οργανισμού Αννα Κοκέβη για την πορεία του προγράμματος και τα αποτελέσματα στην προσπάθεια καταπολέμησης των ναρκωτικών.

    Ο κ.Καραμανλής στις δηλώσεις του τόνισε πως όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, το κράτος, η κοινωνία και οι πολίτες, μπροστά στη μάστιγα των ναρκωτικών που υποθηκεύει, όπως είπε, το μέλλον της χώρας.

    Ο κ. Καραμανλής σημείωσε οτι πρέπει να χτυπηθούμε μετωπικά με το φαινόμενο και να στηριχθούν οι φορείς που παλεύουν αυτό το πρόβλημα, σημειώνοντας οτι πρέπει να είμαστε απόλυτοι και αμείλικτοι στην πάταξη του κυκλώματος των ναρκωτικών.

    Σε ό,τι αφορά τους χρήστες,ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε οτι πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ασθενείς,ενώ υπογράμμισε οτι θα πρέπει να αναζητηθούν και να αντιμετωπιστούν οι βαθύτερες κοινωνικές αιτίες, που σπρώχνουν τους νέους στα ναρκωτικά.

    Η έλλειψη οραμάτων,η άμβλυνση αρχών και αξιών, η απαξίωση της παιδείας, η ανεργία, οι κοινωνικές ανισότητες και η ανισότητα των ευκαιριών αποτελούν αιτίες του φαινομένου,είπε και κατέληξε λέγοντας οτι ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια η χώρα και σε αυτόν τον πόλεμο δεν χωρούν ούτε συμβιβασμοί ούτε εκπτώσεις.-

    Τον κ.Καραμανλή συνόδευαν οι κ.κ.Νικήτας Κακλαμάνης, Θανάσης Γιαννόπουλος και Κώστας Κιλτίδης.

    [11] Ληστεία σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας

    05/12/2002 14:34:23

    Το υποκατάστημα της Τράπεζας Αττικής, στην οδό Πανεπιστημίου 19 στο κέντρο της Αθήνας λήστεψαν το πρωί δύο ένοπλοι. Οι δράστες αφού ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων υπαλλήλους και πελάτες, άρπαξαν απο τα ταμεία 12.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού.

    [12] Σοβαρές ζημιές απο χαλάζι στο Τυμπάκι Ηρακλείου

    05/12/2002 14:30:18

    Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε σήμερα το πρωί την περιοχή του Δήμου Τυμπακίου στο Ηράκλειο Κρήτης προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές και ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο κήρυξαν τον Δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    Ήταν γύρω στις 10,30 το πρωί όταν στην περιοχή του Τυμπακίου άρχισε να πέφτει χαλάζι σε μέγεθος μεγαλύτερο από αυτό του καρυδιού με αποτέλεσμα- λόγω και της μεγάλης διάρκειας, αφού κράτησε για μισή περίπου ώρα -να προξενήσει μεγάλες ζημιές και να θυμίζει η περιοχή «βομβαρδισμένο τοπίο.

    Από την χαλαζόπτωση καταστράφηκαν παρμπρίζ αυτοκινήτων έσπασαν ηλιόθερμα και τζαμαρίες να προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές ακόμη και σε λαμαρίνες αυτοκινήτων.

    Επίσης η σφοδρή χαλαζόπτωση προκάλεσε τεράστιες ζημιές και στην γεωργία αφου καταστράφηκαν μεγάλες εκτάσεις θερμοκηπίων και ελαιοδένδρων.

    Ο δήμαρχος και το δημοτικό Συμβούλιο Τυμπακίου μετά τη σφοδρή χαλαζόπτωση αποφάσισαν να κλείσουν τις υπηρεσίες του Δήμου σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους πληγέντες δημότες .

    ''Η βιβλική καταστροφή, τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου, μας αναγκάζει να κηρύξουμε τον Δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης''.

    [Φώτο-440010]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 December 2002 - 21:30:25 UTC