Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα
  • [02] ΟΗΕ-Συνομιλίες μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων
  • [03] Συνέντευξη στην "Ελευθεροτυπία" έδωσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας

  • [01] Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

    07/12/2002 20:14:52

    Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει απο χθες την Ελλάδα. Κύρια χαρακτηριστικά του είναι οι έντονες καταιγίδες και τα χιόνια στα βόρεια της χώρας. Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Στην Αττική, η χθεσινοβραδυνή νεροποντή προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, αλλά και στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών, ενώ η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις. Στον Κηφισό, οι προστατευτικές πόρτες παραμένουν κλειστές, η κυκλοφορία των οχημάτων στη συμβολή της Πειραιώς με το ποτάμι έχει διακοπεί, ενώ δεν πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, απο τα Ανω Πατήσια μέχρι την Ομόνοια. Πάντως ομαλοποιείται η κατάσταση στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Αθηνών- Κορίνθου, στο ύψος της Χαλυβουργικής. Στον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται με πλοία κλειστού τύπου. Σοβαρά προβλήματα προκαλεί η κακοκαιρία και στη βόρεια Ελλάδα. Χιονίζει σε αρκετές περιοχές, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο δρόμο Ιωαννίνων Τρικάλων λόγω των χιονοπτώσεων στην Κατάρα. Επίσης, στο νομό Καβάλας απο τις βροχοπτώσεις, πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και αποθήκες στη Νέα Πέραμο, Ηρακλείτσα, αλλά και την Ελευθερούπολη Παγγαίου, ενώ και στην περιοχή Νέστου νέες πλημμύρες σημειώθηκαν στην Κεραμωτή και τη Χρυσούπολη. Εκατοντάδες κλήσεις έχει δεχθεί η πυροσβεστική του νομού.

    [02] ΟΗΕ-Συνομιλίες μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων

    07/12/2002 20:14:45

  • Σε νέα φάση εισήλθαν οι προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού, καθώς ο ΟΗΕ ξεκίνησε τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων. Ο ειδικός αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ, Αλβαρο ντε Σότο συναντήθηκε το πρωί με τον Πρόεδρο Κληρίδη. Αύριο ο Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος έφρασε στην Κύπρο μέσω Κωνσταντινούπολης, θα συναντηθεί με τον Ντε Σότο, ενώ σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους, αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί και κοινή συνάντηση του προέδρου Κληρίδη και του Ραούφ Ντενκτάς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ερχόμενη Δευτέρα ο Κόφι Ανάν αναμένεται να παρουσιάσει νέο κείμενο για λύση του Κυπριακού, το οποίο θα βασίζεται στις θέσεις των δύο πλευρών. Την Τετάρτη, ο πρόεδρος Κληρίδης θα αναχωρήσει για την Κοπεγχάγη, όπου θα γίνει η σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο Ραούφ Ντενκτάς από την πλευρά του, μιλώντας στα κατεχόμενα μετά την άφιξή του από τη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι είναι πολύ λίγες οι ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας για επανένωση της Κύπρου, πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Κοπεγχάγη.

    Ωστόσο, είπε ότι θα συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις, αναφορικά με το σχέδιο Ανάν. Νωρίτερα ο Ντενκτάς συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο οποίος δήλωσε οτι εάν η Ευρώπη δώσει μία σαφή ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας του, θα συμβάλει στην επίλυση περιφερειακών και άλλων προβλημάτων που άπτονται των σχέσεων μεταξύ ΕΕ και Αγκυρας. Ωστόσο, κατηγορηματικός εμφανίζεται ο Δανός πρωθυπουργός και προεδρεύων της ΕΕ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάρει η Τουρκία στη σύνοδο κορυφής της Κοπεγχάγης συγκεκριμένη ημερομηνία. Επισημαίνει οτι όπως όλοι οι άλλοι υποψήφιοι, έτσι και η Τουρκία οφείλει να εκπληρώσει όλα τα πολιτικά κριτήρια.

    [03] Συνέντευξη στην "Ελευθεροτυπία" έδωσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας

    07/12/2002 20:14:39

    ''Δεν θα άφηνα συντρόφους ομήρους και εγώ να απολαμβάνω μία ανέντιμη ελευθερία'', δηλώνει στην ''Ελευθεροτυπία'' ο κρατούμενος για την υπόθεση της 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας. Ο Κουφοντίνας επιμένει στον πολιτικό χαρακτήρα της δράσης του και διαψεύδει τους ισχυρισμούς ότι ήταν πράκτορας της ΚΥΠ. Επίσης, αποφεύγει να αναφερθεί σε τυχόν σχέσεις της ''17Ν'' με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ για την υπόθεση της Ριανκούρ αναφέρει οτι ''εκ των υστέρων στήθηκε μία αποτυχημένη απόπειρα σκευωρίας και μία επιτυχημένη, όπως φαίνεται, πραγματικότητα καταβρόχθισης μυστικών κονδυλίων''. Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά του στο Σάββα Ξηρό, τον οποίο χαρακτηρίζει ''πολύτιμο σύντροφο'' και ''σημαντικό στέλεχος'' και στέκεται απόλυτα αλληλέγγυος σε όσους από τους συντρόφους του ''έσπασαν'' και μίλησαν. Ακόμη, αναφέρει ότι η ''17 Νοέμβρη'' ήταν μια ολιγομελής επαναστατική οργάνωση χωρίς αρχηγούς και στρατιώτες, ενώ τις περισσότερες πληροφορίες τις συνέλεγε από προσεκτική ανάγνωση των εφημερίδων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 December 2002 - 21:30:11 UTC