Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Τρίτη το αναθεωρημένο σχέδιο Ανάν
  • [02] Αισιοδοξία Τσοχατζόπουλου για ΠΑΣΟΚ-Πασχαλίδης-Καστανίδης.
  • [03] Φάρσα για βόμβα σε πλοίο.

  • [01] Την Τρίτη το αναθεωρημένο σχέδιο Ανάν

    08/12/2002 22:35:07

    Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τα Ηνωμένα Εθνη αναμένεται να υποβάλουν την Τρίτη νέο αναθεωρημένο σχέδιο λύσης του Κυπριακού.

    Το νέο έγγραφο που αναμένεται να υποβληθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα προνοεί σαφώς τη μείωση των εποίκων κατά 35 χιλιάδες, μείωση της μεταβατικής περιόδου από τα τρία χρόνια που είναι σήμερα στους 6-9 μήνες και μείωση του χρονοδιαγράμματος και των ποσοτικών περιορισμών για επιστροφή των προσφύγων.

    Επίσης, όσον αφορά τις περιουσίες, η έμφαση θα είναι πλέον στο δικαίωμα ιδιοκτησίας αντί στο δικαίωμα αποζημίωσης.

    Το νέο αναθεωρημένο σχέδιο θα ετοιμασθεί με βάση τις θέσεις που αναπτύσσουν οι δύο πλευρές στις συναντήσεις τους με τον Αλβαρο ντε Σότο.

    Ο Αλβαρο ντε Σότο είχε το απόγευμα συνάντηση με το Ραούφ Ντενκτάς στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας.

    [02] Αισιοδοξία Τσοχατζόπουλου για ΠΑΣΟΚ-Πασχαλίδης-Καστανίδης.

    08/12/2002 19:13:22

    Αισιόδοξος ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανατρέψει το κλίμα και να διεκδικήσει τη θετική προοπτική, εμφανίστηκε ο κ.Ακης Τσοχατζόπουλος, μιλώντας στις εργασίες του Νομαρχιακού Συμβουλίου Α΄ Θεσσαλονίκης του Κινήματος. Όπως είπε, με βάση τα αποτελέσματα των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών και τα συμπεράσματα των δημοσκοπήσεων, το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του 2004 παραμένει ανοιχτό. Υποστηρίξε επίσης πως το ΠΑΣΟΚ έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει το κλίμα προωθώντας παρεμβάσεις, πολιτικές πρωτοβουλίες και συγκεκριμένες κοινωνικές δραστηριότητες.

    Ο κ.Τσοχατζόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι η ΝΔ βρίσκεται σε αδυναμία να διατυπώσει πρόταση και τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να ξεμπλοκαριστεί από καθυστερήσεις και παραδοσιακές νοοτροπίες.

    Αναφερόμενος στο αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη αποτέλεσμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών είπε ότι «όλοι έχουμε ευθύνες, καθώς εγκαταλείψαμε την πολιτική, αφήσαμε τις προσωπικές στοχεύσεις να γίνουν κριτήριο πολιτικής μας συμπεριφοράς και τόνισε την ανάγκη ενότητας στο ΠΑΣΟΚ, δημοκρατικής λειτουργίας και προγραμματικής σύγκλισης με την κεντροαριστερά.

    Στις δικές τους παρεμβάσεις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Χάρης Καστανίδης και ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Γιώργος Πασχαλίδης αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων και στις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό.

    Ο κ. Καστανίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα πρέπει, από ελληνικής πλευράς, να τεθεί βέτο και η κυβέρνηση να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, σε περίπτωση κατά την οποία στην Κοπεγχάγη δεν υπάρξει καθαρή πρόταση για την ένταξη της Κύπρου και διαφανεί οτι το σχέδιο Αναν δεν θα τροποποιηθεί.

    Ο κ.Πασχαλίδης δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός στην Κοπεγχάγη, στους χειρισμούς γύρω απο το κυπριακό, θα έχει κοντά του το σύνολο του ελληνικού λαού τονίζοντας την πίστη του ότι θα πετύχει την ένταξη της Κύπρου χωρίς αστερίσκους.

    Τέλος στην ομιλία του ο υφυπουργός Παιδείας κ.Νίκος Γκεσούλης είπε ότι χρειάζεται συγκεκριμένος προγραμματισμός και συνεχής δράση γύρω από τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη.

    [03] Φάρσα για βόμβα σε πλοίο.

    08/12/2002 19:08:15

    Φάρσα ήταν τελικά το τηλεφώνημα αγνώστου σε εφημερίδα οτι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο επιβατηγό- οχηματαγωγό πλοίο «Νταλιάνα, το οποίο επρόκειτο να αποπλεύσει σήμερα για τα νησιά Πάρο, Νάξο, Ικαρία, Φούρνοι και Σάμο.

    Το τηλεφώνημα έγινε στις 15.30 και ο άγνωστος γνωστοποίησε οτι ο εκρηκτικός μηχανισμος θα εκραγεί στις 18.30, ενώ το πλοίο θα βρισκόταν εν πλώ για τον προορισμό του.

    Αμέσως άνδρες της Ειδικής Μονάδας του ΛΣ αποβίβασαν τους επιβάτες και σε συνεργασία με τα μέλη του πληρώματος ερεύνησαν όλα τα σημεία του πλοίου, χωρίς να βρούν κάτι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 December 2002 - 21:30:09 UTC