Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστολές Κόφι Ανάν σε Αθήνα και Λευκωσία
  • [02] Νεκροί τέσσερις λαθρομετανάστες.Αγνοούνται τριάντα
  • [03] Πειθαρχική ποινή στην Αγγελική Σωτηροπούλου
  • [04] Ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων: Αύριο η απόφαση για απεργία
  • [05] Πρωτόπαπας:Η κυβέρνηση λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για διαφθορά
  • [06] Στις 20 ΙΑΝ τα εγκαίνια της περιμετρικής οδού Πατρών
  • [07] Θύμα ληστεία 14χρονος
  • [08] Αυτοκίνητο έπεσε στο Θερμαϊκό
  • [09] Τραγωδία με λαθρομετανάστες στην Ευβοια

  • [01] Επιστολές Κόφι Ανάν σε Αθήνα και Λευκωσία

    19/12/2002 20:13:47

    Επιστολές σε Αθήνα και Λευκωσία, απέστειλε εκ νέου ο γγ του ΟΗΕ, στην οποία ζητεί να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού, έως τις 28 Φεβρουαρίου. Στις 8 Ιανουαρίου θα επισκεφθεί την Αθήνα και την Αγκυρα ο απεσταλμένος του γγ του ΟΗΕ, Αλβάρο ντε Σότο και στη συνέχεια, θα εγκατασταθεί στην Λευκωσία για τον συντονισμό των διαπραγματεύσεων. Δριμύτερος, επανήλθε ο Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος ναι μεν τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων, απέρριψε όμως το σχέδιο Αναν και απεκάλεσε τρομοκράτη με ματωμένα χέρια τον Μακάριο. Είναι κρίμα ο Ντενκτάς να παραμείνει σε αυτές τις θέσεις, εάν δεν κατανοήσει τη σημερινή συγκυρία, η ιστορία θα τον ξεπεράσει, ήταν το σχόλιο του υπουργού Εξωτερικών. Την εκτίμηση οτι δεν θα επισπευσθούν πολιτικές εξελίξεις λόγω του κυπριακού, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ σε δείπνο προς τους δημοσιογράφους.

    [02] Νεκροί τέσσερις λαθρομετανάστες.Αγνοούνται τριάντα

    19/12/2002 20:13:26

    Τέσσερις νεκροί λαθρομετανάστες έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από την βύθιση τουρκικού φουσκωτού σκάφους που τους μετέφερε, λόγω εισροής υδάτων στη θαλάσσια περιοχή Κιμάσι. Από αυτό το ναυάγιο 70 λαθρομετανάστες έχουν διασωθεί, ενώ τουλάχιστον 30 αγνοούνται. Ομως, άλλο ένα τουρκικό λαθρεμπορικό προσάραξε στην παραλία Χιλιαδού της Εύβοιας, όπου έχουν περισυνελλεχθεί 28 λαθρομετανάστες. Ανάμεσα στους διασωθέντες είναι και οι δύο τούρκοι δουλέμποροι. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βοριάδες έως και 9 μποφόρ, εξαιτίας των οποίων δυσκολεύει το έργο των σωστικών συνεργείων.

    [03] Πειθαρχική ποινή στην Αγγελική Σωτηροπούλου

    19/12/2002 20:13:15

    Την πειθαρχική ποινή των πέντε ημερών χωρίς επισκεπτήριο και τηλέφωνο, επέβαλε σε έκτακτη συνεδρίασή του το Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού, στη φερόμενη ως μέλος της 17Ν Αγγελική Σωτηροπούλου, για πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε σε εβδομαδιαία εφημερίδα. Τη διεύθυνση των Φυλακών Κορυδαλλού, καταγγέλει με ανακοινωσή του το Δίκτυο Για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα. Η Σωτηροπούλου διανύει την 9η ημέρα απεργίας πείνας, διαμαρτυρόμενη για τις συνθήκες κράτησής της.

    Παρόμοια ποινή έχει επιβληθεί στους Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και Ηρακλή Κωστάρη.

    [04] Ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων: Αύριο η απόφαση για απεργία

    19/12/2002 18:38:50

    Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να προκύψουν σημαντικά προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία της Χριστουγεννιάτικης αγοράς, καθώς οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων και βυτιοφόρων προσανατολίζονται σε απεργία διαρκείας, διεκδικώντας την ικανοποίηση φορολογικών τους αιτημάτων.

    Κρίσιμη και καθοριστική χαρακτηρίζεται η νέα συνάντηση που θα έχει αύριο στις 10:30 το πρωί αντιπροσωπεία τους με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Φωτιάδη, προκειμένου να του εκθέσουν εκ νέου τα αιτήματά τους, με την προοπτική να βρεθεί μια συμβιβαστική φόρμουλα, δεδομένου ότι η πρώτη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές απέβη άκαρπη.

    Σε περίπτωση που και στην αυριανή συνάντηση δεν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, οι φορτηγατζήδες έχουν δηλώσει ότι θα κατέλθουν σε απεργία, γεγονός που εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει ελλείψεις στην αγορά, που με τη σειρά τους θα προκαλέσουν νέες αυξήσεις στις τιμές των αγαθών του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.

    [05] Πρωτόπαπας:Η κυβέρνηση λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για διαφθορά

    19/12/2002 16:00:18

    ''Η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει τα κρούσματα διαφθοράς όπου και αν υπάρχουν στο Δημόσιο'', δήλωσε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος συνέστησε σε όποιον έχει στοιχεία να καταφύγει στον εισαγγελέα.

    Παραπέμποντας στην πρόσφατη συγκρότηση του Σώματος των Αδιαφθόρων, επικεφαλής του οποίου τέθηκε ο κ. Κωσταντίνος Δαφέρμος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε οτι επίσης έχει θεσπιστεί το ''πόθεν έσχες'' των δημοσίων υπαλλήλων και η διαδικασία ελέγχου των συμβάσεων απο το Ελεγκτικό Συνέδριο.

    Το θέμα της διαφθοράς στο Δημόσιο εξετάστηκε και κατα τη χθεσινή συνεδρίαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, κατόπιν προσκλήσεως του αντιεισαγγελέα, Ευάγγελου Κρουσταλλάκη.

    Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, η Ολομέλεια αποφάσισε την λήψη μέτρων, μεταξύ των οποίων είναι η δημιουργία δικαστικής αστυνομίας, νομοθετική απαγόρευση χορήγησης τρίτης αναβολής των δικαζομένων υποθέσεων, καθώς και κατάργηση των υποχρεωτικών αναστολών και της υποχρεωτικής μετατροπής των ποινών πέραν του έτους.

    [06] Στις 20 ΙΑΝ τα εγκαίνια της περιμετρικής οδού Πατρών

    19/12/2002 14:37:03

    Στις 20 Ιανουαρίου θα γίνουν τελικά τα εγκαίνια της νέας Περιμετρικής οδού των Πατρών, από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    Ο αυτοκινητόδρομος παραδόθηκε στην κυκλοφορία στις 3 σήμερα το μεσημέρι.

    Οπως είναι γνωστό τα εγκαίνια του έργου επρόκειτο να πραγματοπιηθούν σήμερα, αλλά αναβλήθηκαν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και της αδυναμίας να κινηθεί το ελικόπτερο που θα μετέφερε τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου.

    Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

    Η ευρεία παράκαμψη της Πάτρας θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανακούφιση από το κυκλοφοριακό και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων .Το έργο ξεκινά από το Πανεπιστήμιο του Ρίου συνδέεται με την εθνική οδό και περιβάλλοντας την πόλη καταλήγει στην περιοχή Μιντιλογλίου όπου συναντά και πάλι την εθνική οδό Πατρών Πύργου.Το συνολικό μήκος της περιμετρικής είναι 18,5 χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομου μέσου πλάτους 24,5 μέτρων με δώδεκα σήραγγες συνολικού μήκους 5 χιλιομέτρων ,8 κοιλαδογέφυρες μήκους 2,6 χιλιομέτρων ,9 γέφυρες κόμβων ή γεφύρωση ποταμών, 5 ανισόπεδους κόμβους 63 χιλιόμετρα παράπλετρο οδικό δίκτυο και 3 κτίρια εξυπηρέτησης συνολικής επιφάνειας 1.771 τ.μ. Για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκαν 1.500.000 μέτρα καλωδιώσεων οπτικών ινών και δικτύων χαλκού καθώς επίσης 350.000 μέτρα δικτύων σωληνώσεων πυρόσβεσης,άρδευσης και διέλευσης καλωδίων .Με τη νέα περιμετρική οδό ο χρόνος διέλευσης από την Πάτρα περιορίζεται σε 15 με 20 λεπτά από 1 ώρα που ήταν σε ώρες αιχμής.Επίσης διευκολύνεται η πρόσβαση προς την Ηλεία ,την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο.Το έργο σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας .Είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος με δυο λωρίδες κυκλοφορίας και λωρίδα έκτακτης ανάγκης ανά κατέυθυνση .Ηλεκτροφωτίζεται σε όλο το μήκος ,διαθέτει διαχωριστική νησίδα και οι σήραγγες εξαερίζονται.Επίσης υπάρχουν ηλεκτρονικά συστήματα διαχείρισης και ελέγχου της κυκλοφορίας με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης .Το έργο που θεωρείται πρωτοποριακό για όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε σε 8 χρόνια με δέκα επιμέρους συμβάσεις κατασκευής και εργάστηκαν συνολικά 55 χιλιάδες άτομα.Σήμερα για τη διαχείριση της λειτουργίας του και τη συντήρηση του δημιουργούνται 25 μόνιμες θέσεις εργασίας.Στη χρηματοδότηση του έργου συμμετείχαν το ελληνικό δημόσιο τα διαρθωτικά ταμεία της Ε.Ε και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων .Το κόστος της οδικής αρτηρίας ανέρχεται σε 272.000.000 ευρώ.

    [Φώτο-162080]

    [07] Θύμα ληστεία 14χρονος

    19/12/2002 14:36:02

    Θύμα ληστείας έπεσε 14χρονος μαθητής στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην αστυνομία ο 14χρονος, Ν.Ι., τον πλησίασε ο 23χρονος, Κ.Π. (τα στοιχεία δεν ανακοινώθηκαν), και αφού τον απείλησε και τον χτύπησε με το κεφάλι του, του απέσπασε το κινητό τηλέφωνο. Στη συνέχεια ο δράστης τράπηκε σε φυγή και αναζητείται από την αστυνομία.

    [08] Αυτοκίνητο έπεσε στο Θερμαϊκό

    19/12/2002 14:35:54

    Στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού κόλπου βρέθηκαν 3 άτομα όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έκανε βουτιά τη θάλασσα.

    Συγκεκριμένα τα ξημερώματα από αδέξιο χειρισμό του 40χρονου οδηγού το αυτοκίνητο βρέθηκε στη θάλασσα. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν εκτός από τον οδηγό και δύο κοπέλες, 22 και 24 χρόνων. Οι 3 επιβάτες βγήκαν από το αυτοκίνητο μόνοι τους, ενώ στο σημείο έσπευσαν άνδρες του λιμενικού. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν εφημερεύον νοσοκομείο, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

    Αυτή την ώρα πραγματοποιείται διαδικασία ανέλκυσης του αυτοκινήτου.

    [09] Τραγωδία με λαθρομετανάστες στην Ευβοια

    19/12/2002 14:35:44

    Είκοσι έξι νέοι λαθρομετανάστες, εντοπίσθηκαν πριν λίγο στην παραλία Χιλιαδού της Εύβοιας, ενώ σε απόκρυμνη περιοχή βρέθηκε προσαραγμένο και το ταχύπλοο σκάφος που τους μετέφερε προφανώς απο την Τουρκία.

    Ομως, το νέο κρούσμα των 24 ανδρών, αναμεσά τους και δύο Τούρκοι δουλέμποροι και των 2 γυναικών που ήδη έχουν μεταφερθεί σε καφενείο του χωριού Στρόπονες, έχει σύμφωνα με πληροφορίες και 3 νεκρούς, τα πτώματα των οποίων έχει εντοπίσει το Super Puma που ερευνά την περιοχή.

    Οσον αφορά την πρωϊνή αποβίβαση των 66 ανδρών και της μίας γυναίκας απο το Αφγανιστάν και το Ιράκ στην περιοχή ''Κυμάσι'' Μαντουδίου, πριν λίγο εντοπίσθηκε και το 14μετρο φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος ''Αρίτ Βέτα'', αγνώστων λοιπών στοιχείων.

    Πάντως, όπως εκτιμούν αξιωματικοί του ΛΣ, η μεταφορά των 93 συνολικά λαθρομεταναστών στην περιοχή Μαντουδίου και Χιλιαδούς είναι οργανωμένη, αφού η μία περιοχή απο την άλλη απέχουν μόλις 15 χιλιόμετρα.

    Στη θαλάσσια περιοχή της Ευβοίας επικρατούν σφοδροί άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ, με αποτέλεσμα οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων πραγματοποιούνται με μεγάλη δυσκολία.

    [Φώτο-351980]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 December 2002 - 21:30:21 UTC