Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο
  • [02] Συνάντηση Χριστοδουλάκη με Τόμας Μίλερ.
  • [03] Αυξημένη η κίνηση στην αγορά
  • [04] Αμέσως μετα τα Χριστούγεννα κυκλοφορεί το ''ΑΛΜΑΝΑΚ 2003''.
  • [05] Ουρές στις εφορίες
  • [06] Εκλεβαν γαλλικά αυτοκίνητα
  • [07] Προβλήματα στη Χαλκιδική από κατολίσθηση
  • [08] Μειωμένη η παρακράτηση φόρου το 2003.
  • [09] Εκλεψαν ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ
  • [10] Υπερψηφίσθηκε ο προϋπολογισμός του 2003

  • [01] Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο

    23/12/2002 13:51:25

    Σε επιφυλακή αναμένεται να τεθεί από το μεσημέρι η τροχαία και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα προκειμένου διευκολύνει την έξοδο των εκδρομέων για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

    Από τις 3 θα παραχωρήσει μιά επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, ενώ κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα ισχύσουν στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Οι εκδρομείς θα έχουν σύμμαχό τους στην έξοδο τον καλό καιρό. Ομως, επιδείνωση αναμένεται σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία από την ημέρα των Χριστουγέννων.

    Στο μεταξύ από τον ΟΣΕ, ανακοινώνεται ότι η πρόσφατη κακοκαιρία δεν έχει επηρεάσει την εκτέλεση των δρομολογίων στο σιδηροδρομικό δίκτυο, τα οποία διεξάγονται κανονικά.

    Παρακαλούνται οι επιβάτες του ΟΣΕ, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, πριν απο το ταξίδι τους να επικοινωνούν με τους κατά τόπους σταθμούς, προκειμένου να επιβεβαιώνουν την ακριβή ώρα αναχώρησής τους, αναφέρει ανακοίνωση του ΟΣΕ.

    [Φώτο-93018]

    [02] Συνάντηση Χριστοδουλάκη με Τόμας Μίλερ.

    23/12/2002 13:51:17

    Με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Ελλάδα Τόμας Μίλερ, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης.

    Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε και από τις δύο πλευρές ως εθιμοτυπική στο πλαίσιο και των εορτών των Χριστουγέννων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Μίλερ προσκάλεσε τον κ.Χριστοδουλάκη στις ΗΠΑ στις αρχές του νέου έτους προκειμένου να συναντηθεί με το νεο Αμερικανό υπουργό Οικονομικών και να συζητήσουν θέματα που αφορούν την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.

    [03] Αυξημένη η κίνηση στην αγορά

    23/12/2002 13:37:43

    Αυξημένη είναι η κίνηση στην αγορά όπου οι καταναλωτές πραγματοποιούν τα τελευταία τους ψώνια ενόψει των Χριστουγέννων. Ανοδος παρατηρείται στις τιμές των οπωροκηπευτικών, ενώ οι τιμές των κρεάτων κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα.

    Συνεργεία του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΣΔΟΕ, πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους στην αγορά, για την αντιμετώπιση ενδεχομένων φαινομένων αισχροκέρδειας.

    Το πρωί, ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, επισκέφθηκε στην Αθήνα τη Βαρβάκειο αγορά και τον πεζόδρομο της Ερμού.

    Την ερχόμενη Παρασκευή το μεσημέρι ο κ.Τσοχατζόπουλος θα βρίσκεται στα γραφεία του Ινστιτούτου Καταναλωτών όπου μέσω του διαδικτύου θα ανοίξει διάλογο με τους καταναλωτές και θα απαντά σε ερωτήσεις τους. Στο μεταξύ το μεσημέρι τη Βαρβάκειο αγορά επισκέφθηκε και ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    Τα εμπορικά και τα σούπερ μάρκετς θα κλείσουν στις 8 το βράδυ, ενώ αύριο οι φούρνοι θα διαθέτουν ψωμί για τρεις ημέρες.

    [Φώτο-527812]

    [04] Αμέσως μετα τα Χριστούγεννα κυκλοφορεί το ''ΑΛΜΑΝΑΚ 2003''.

    23/12/2002 13:17:53

    Είκοσι χρόνια κλείνει εφέτος το ''ΑΛΜΑΝΑΚ'',που ξεκίνησε ο δικηγόρος-συγγραφέας Κώστας Διγκαβές από τη Θεσσαλονίκη.

    Τα τελευταία χρόνια το ελληνικό και διεθνές ΑΛΜΑΝΑΚ εκδίδεται σε συνεργασία με το ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

    Στις πλούσιες σελίδες του το ''ΑΛΜΑΝΑΚ 2003'' περιλαμβάνει την ''παγκόσμια ιστορία'' της χρονιάς που πέρασε.Με ημερολογιακή καταγραφή, περνούν πρόσωπα και γεγονότα που πρωταγωνίστησαν και σημάδεψαν τη δημόσια ζωή της χώρας τους ή την παγκόσμια κοινότητα.

    Το ''ΑΛΜΑΝΑΚ 2003'' περιλαμβάνει όλα όσα συνέβησαν στο χώρο της Πολιτικής, της Οικονομίας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της Επιστήμης, αλλά και τις μεγάλες βραβεύσεις όπως και τις μεγάλες απουσίες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον κόσμο.

    Δεκάδες φωτογραφίες εμπλουτίζουν τις ελληνικές και διεθνείς εξελίξεις.

    Επίσης, σε σελίδες με διαφορετικό χρώμα ,θα βρείτε τις εσωτερικές εξελίξεις στην αγγλική γλώσσα, ξεχωριστό τμήμα για την Κύπρο και ενα αναλυτικό οικονομικό ένθετο.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν εφέτος τα πολιτιστικά αφιερώματά του

    και το αφιέρωμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες ''Αθήνα 2004''.

    Για την έκδοση εργάστηκαν, πλην του θεσσαλονικιού δικηγόρου-συγγραφέα Κώστα Διγκαβέ και του γιού του Μανώλη Διγκαβέ, πολλά

    στελέχη του Α.Π.Ε.

    Η τιμή του βιβλίου είναι 15 ευρώ.

    Θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία, αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, ενώ μπορείτε να τηλεφωνείτε και στο ΑΠΕ, τηλ.210-6400560 και 210-6400580 (Διεύθυνση Πωλήσεων και΄Ερευνας Αγοράς , ώρες 09.00 - 14.00).

    [05] Ουρές στις εφορίες

    23/12/2002 12:52:11

    Αυξημένη κίνηση παρατηρείται από το πρωί στις εφορίες όπου διατίθενται τα σήμερα τελών κυκλοφορίας αυτοκινητων και μοτοσυκλετών. Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στις εφορίες έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις στις 27, 30 και 31 Δεκεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τις αποσπάσεις συναδέλφων τους.

    Ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης δήλωσε ότι αν οι εφοριακοί πραγματοποιήσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, τότε θα δοθεί παράταση για την προμήθεια των σημάτων.

    Σημειώνεται ότι το μεσημέρι, εκπρόσωποι των εφοριακών θα συναντηθούν με τον γγ του υπουργείου Οικονομικών σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα.

    [Φώτο-368639]

    [06] Εκλεβαν γαλλικά αυτοκίνητα

    23/12/2002 12:51:20

    Σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα μάρκας ''Σιτροέν'' και ''Πεζό'' και αποτελείτο απο τουλάχιστον 8 άτομα, εξάρθρωσε η ασφάλεια Αττικής.

    Συνελήφθησαν οι Αντώνης Μαχαίρας, 37 ετών, Γρηγόρης Ράικος, 22 ετών και Γιώργος Αγγελίδης, 19 ετών. Οι υπόλοιποι είναι γνωστοί στην αστυνομία και αναζητούνται.

    Οι δράστες είχαν αφαιρέσει περισσότερα απο 100 αυτοκίνητα στην περιοχή της Αττικής, τα οποία αφού μετέφεραν σε αποθήκη στο Ιλιον, τα έκοβαν και προωθούσαν τα ανταλλακτικά τους προς πώληση στο κατάστημα του Μαχαίρα, επί της οδού Σολωμού 76 στο Ιλιον.

    Σε έρευνες που έγιναν τόσο στην αποθήκη όσο και στο κατάστημα ανταλλακτικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα Πεζό, δύο αυτοκίνητα Σιτροέν με παραποιημένους αριθμούς πλαισίου προερχόμενα απο κλοπές.

    Επίσης βρέθηκαν περισσότερα απο 100 τιμόνια αυτοκινήτων, κινητήρες με παραποιημένους αριθμούς, μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών, εργαλεία κοπής, πινακίδες κυκλοφορίας κλεμμένων αυτοκινήτων και άλλα αντικείμενα για τα οποία γίνεται έρευνα προκειμένου να προσδιοριστούν οι κλοπές.

    Μέχρι σήμερα έχουν διαπιστωθεί περισσότερες απο 20 κλοπές αυτοκινήτων και η έρευνα συνεχίζεται ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή για κύρια ανάκριση.

    [Φώτο-523773]

    [07] Προβλήματα στη Χαλκιδική από κατολίσθηση

    23/12/2002 12:51:14

    Αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα που προκάλεσε στην κυκλοφορία των οχημάτων η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

    Έτσι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες μόνο σε ορισμένα τμήματα του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου στο νομό Γρεβενών, Πιερίας και Ημαθίας, καθώς και προς τα χιονοδρομικά κέντρα.

    Στο μεταξύ το πρωί έκλεισε ο δρόμος Νέων Μουδανιών - Συκιάς Χαλκιδικής, λόγω κατολισθήσεων, στο 65ο χιλιόμετρο, (κοντά στη Βουρβουρού), ενώ από τις 10:30 το πρωί η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από το ένα ρεύμα. Αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης της κυκλοφορίας, από συνεργεία της νομαρχίας.

    [08] Μειωμένη η παρακράτηση φόρου το 2003.

    23/12/2002 12:51:06

    Μειωμένο ποσό φόρου σε σχέση με σήμερα θα παρακρατείται απο τους μισθούς και τις συντάξεις απο την 1/1/2003.

    Η μείωση της μηνιαίας παρακράτησης του φόρου εισοδήματος οφείλεται στην αύξηση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος που θα ισχύσει για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους για τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν κατά τη διάρκεια του 2003.

    Πρόκειται για τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης.

    Το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε σήμερα σε όλες τις Εφορίες την εγκύκλιο με τις οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα υπολογίζουν την παρακράτηση του φόρου στους μισθούς και στις συντάξεις που θα καταβάλονται απο την 1/1/2003.

    [09] Εκλεψαν ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ

    23/12/2002 12:50:59

    Ενοπλη ληστεία έγινε το πρωί σε βάρος ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ στην Αθήνα.

    Δύο άτομα, μάλλον αλλοδαποί, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, του πήραν ένα τσαντάκι με 4.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν με αυτοκίνητο.

    [10] Υπερψηφίσθηκε ο προϋπολογισμός του 2003

    23/12/2002 01:12:13

    Υπερψηφίστηκε την 1η πρωινή της Δευτέρας, και με ψήφους 156-139, το σχέδιο νόμου με το οποίο κυρώνεται ο κρατικός προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2003.

    Υπέρ, ψήφισαν το σύνολο των παρόντων βουλευτών της συμπολίτευσης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Αλ. Χρυσανθακόπουλος.

    Οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης και οι ανεξάρτητοι Β. Κεδίκογλου, Στ. Μάνος και Γ. Ψαχαρόπουλος καταψήφισαν τον προϋπολογισμό, με τις εξής διαφοροποιήσεις: Οι της ΝΔ υπερψήφισαν μόνο τα κονδύλια της Προεδρίας της Δημοκρατίας ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής Ευβοίας Β. Κεδίκογλου ψήφισε ΝΑΙ μόνο στα κονδύλια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

    Απουσίαζαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ευ. Γιαννόπουλος και της ΝΔ Ι. Βαρβιτσιώτης (με επιστολή τους δήλωσαν ότι συντάσσονται με την ψήφο των κομμάτων τους) καθώς και οι βουλευτές του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη, του ΣΥΝ Γ. Αμπατζόγλου και ο Γ. Καρατζαφέρης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 December 2002 - 12:30:25 UTC