Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-12-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βομβαρδισμοί στο Νότιο Ιράκ
  • [02] Ξανά στη Βηθλεέμ ο ισραηλινός στρατός
  • [03] Σφοδρή κακοκαιρία στην Ινδία
  • [04] Στάσεις εργασίας στον ΗΣΑΠ
  • [05] Συλαλλητήριο κατά του Ντενκτάς στην κατεχόμενη Λευκωσία
  • [06] Τραγωδία με λαθρομετανάστες στη Χίο

  • [01] Βομβαρδισμοί στο Νότιο Ιράκ

    26/12/2002 21:23:39

    «Εχθρικά μαχητικά βομβάρδισαν πολιτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Βασόρας και του Ζι-Καρ (νότιο Ιράκ). Τρεις ιρακινοί πολίτες σκοτώθηκαν και 16 άλλοι τραυματίστηκαν κατά τις επιθέσεις αυτές, δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος, τον οποίο επικαλείται το Ina.

    Το Πεντάγωνο είχε δηλώσει νωρίτερα ότι αμερικανικά και βρετανικά αεροπλάνα βομβάρδισαν ένα κέντρο επικοινωνιών κοντά στο Ταλίλ, στο νότιο Ιράκ.

    [02] Ξανά στη Βηθλεέμ ο ισραηλινός στρατός

    26/12/2002 21:23:32

    Εκ νέου εισήλθαν στη Βηθλεέμ σήμερα ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας, δήλωσαν στρατιωτικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες. Με μεγάφωνα οι Παλαιστίνιοι ειδοποιήθηκαν να επιστρέψουν στα σπίτιά τους ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνων. Ισραηλινή στρατιωτική πηγή δήλωσε οτι η απαγόρευση της κυκλοφορίας «θα είναι σύντομη, για να μπορέσουν να γίνουν ορισμένες επιχειρήσεις.

    Στο μεταξύ, ένας 26χρονος Παλαιστίνιος, που φέρεται ως μέλος των Ταξιαρχιών των μαρτύρων του Αλ-Ακσα, σκοτώθηκε σήμερα, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Οχθης.

    [03] Σφοδρή κακοκαιρία στην Ινδία

    26/12/2002 21:23:25

    Περίπου 40 άνθρωποι έχουν τα τελευταία 24ωρα χάσει τη ζωή τους σε όλη την Ινδία, εξαιτίας του κύματος σφοδρής κακοκαιρίας που σαρώνει την ασιατική χώρα. Οι περισσότεροι θάνατοι απο το δριμύ ψύχος --σε μία χώρα όπου τους θερινούς μήνες το θερμόμετρο αγγίζει τους 50 βθαμούς Κελσίου--καταγράφηκαν στο κρατίδιο του Μπιχάρ στην ανατολική Ινδία, όπου τώρα το θερμόμετρο έχει καθηλωθεί υπο το μηδέν. Πυκνή ομίχλη καλύπτει σήμερα και όλο το Νέο Δελχί προκαλώντας αναστάτωση στις μεταφορές.

    [04] Στάσεις εργασίας στον ΗΣΑΠ

    26/12/2002 21:23:19

    Ταλαιπωρία αύριο για όσους πρόκειται να μετακινηθούν με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Το σωματείο Ηλεκτροδηγών ΗΣΑΠ, εξήγγειλε 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου. Η στάση εργασίας θα επαναληφθεί την εχόμενη Δεύτερα

    [05] Συλαλλητήριο κατά του Ντενκτάς στην κατεχόμενη Λευκωσία

    26/12/2002 21:23:12

    Πρωτοφανές σε κοσμοσυρροή και παλμό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κατεχόμενη Λευκωσία, εναντίον της πολιτικής Ντενκτάς και υπέρ υπέρ της επίλυσης του Κυπριακού και της ένταξης μιας ενωμένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Το συλλαλητήριο, με βασικό σύνθημα τη διασφάλιση του μέλλοντος των Τουρκοκυπρίων νέων, οργάνωσαν οι νεολαίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, φοιτητικές και μαθητικές οργανώσεις.

    Τις τελευταίες μέρες, τουρκοκυπριακά κόμματα και άλλοι μαζικοί φορείς έχουν αξιώσει απομάκρυνση του Ραούφ Ντενκτάς από την ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Την παραίτηση του Ντενκτάς ζήτησε και πάλι χθες το κόμμα Ενωμένη Κύπρος του Ιζέτ Ιστζιάν.

    [06] Τραγωδία με λαθρομετανάστες στη Χίο

    26/12/2002 21:23:03

    Αλλη μια τραγωδία με λαθρομετανάστες σημειώθηκε χτες, ανοιχτά της Χίου, καθώς το δουλεμπορικό στο οποίο επέβαιναν συνολικά 23 άτομα βυθίστηκε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Οι 14 από αυτούς διασώθηκαν, τέσσερις ανασύρθηκαν ήδη νεκροί, ενώ η τύχη των άλλων πέντε αγνοείται. Μεταξύ των διασωθέντων περιλαμβάνεται και ο χειριστής του σκάφους, Νικόλαος Παναγόπουλος, ο οποίος συνελήφθη γιατί θεωρείται ο διακινητής των άτυχων λαθρομεταναστών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 December 2002 - 21:30:12 UTC