Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων
  • [02] Χαλάζι στην Αττική
  • [03] Ντενκτάς:Μπορεί να υπάρξει συμφωνία για Κυπριακό
  • [04] Καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ
  • [05] Ισραήλ:Διαψεύδει για ημερομηνία έναρξη πολέμου στο Ιράκ.
  • [06] Κάηκε 80χρονη στη Θεσ/κη
  • [07] Εκλεισαν δύο πορθμεία λόγω των ισχυρών ανέμων
  • [08] Κακοκαιρία:Καταγραφή ζημιών στην Κάσο
  • [09] Δημοσίευμα:Ο πόλεμος στο Ιράκ θα ξεκινήσει την 21η Φεβρουαρίου
  • [10] Στα ύψη η τιμή του μαύρου χρυσού
  • [11] Καταστήματα:Ανοιχτά αύριο 9πμ με 8μμ

  • [01] Απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων

    29/12/2002 13:10:41

    Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ανακοίνωσε οτι απο τις 1μμ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας

    [02] Χαλάζι στην Αττική

    29/12/2002 12:32:44

    Χαλάζι έπεσε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στην Αττική και κυρίως στα βόρεια του νομού. Ωστόσο, απο την χαλαζόπτωση και τη βροχή μέχρι αυτή την ώρα η Πυροσβεστική δεν έχει δεχθεί κλήσεις για πλημμύρες. Δέχθηκε όμως αρκετές κλήσεις για δέντρα που έπεσαν σε δρόμους στο Κουκάκι, στην Πανεπιστημιούπολη, το Ψυχικό και σε άλλες περιοχές της Αττικής, καθώς και για πινακίδες που ξεκόλησαν απο τον δυνατό αέρα.

    Τα συνεργεία της Πυροσβεστικής σπεύδουν σε κάθε σημείο που υπάρχει κλήση για βοήθεια, ενώ ισχυρή δύναμη βρίσκεται σε επιφυλακή σε διάφορα σημεία του νομού και κυρίως στον Κηφισσό για την περίπτωση που πλημμυρίσει το ποτάμι.

    [03] Ντενκτάς:Μπορεί να υπάρξει συμφωνία για Κυπριακό

    29/12/2002 12:01:42

    Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντεκτάς τόνισε σήμερα από την Αγκυρα πως είναι δυνατόν να υπάρξει μία συμφωνία για το Κυπριακό μέσα στον Μάρτιο του 2003, έπειτα από την καταληκτική ημερομηνία της 28ης Φεβρουαρίου που προβλέπεται από το σχέδιο Ανάν και τους Δεκαπέντε για την ένταξη ολοκλήρου της μεγαλοννήσου στην ΕΕ.

    Ο τουρκοκύπριος ηγέτης καυτηρίασε τις πιέσεις που του ασκούνται για να καταλήξει σε μία συμφωνία για την επανένωση της νήσου, τονίζοντας πως ''αποκλείεται να υποκύψει σε οποιαδήποτε εντολή, όποια κι αν είναι αυτή''.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα '' Τουρκιέ '' ο Ραούφ Ντενκτάς επιστρέφει σήμερα στα κατεχόμενα εσπευσμένα, θορυβημένος από το κλίμα εξέγερσης εναντίον της αδάλλακτης πολιτικής του μεταξύ των Τουρκοκυπρίων.

    Η εφημερίδα γράφει ότι μαζί με τον Ντενκτάς θα έρθουν και οι θεράποντες ιατροί του, καθώς συνεχίζεται η συσσώρευση υγρού στο στήθος του.

    [Φώτο-526523]

    [04] Καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ

    29/12/2002 11:36:55

    Κακοκαιρία με βροχές-καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

    Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, οι καταιγίδες που εκδηλώνονται ήδη στη δυτική Ελλάδα, αναμένεται να επεκταθούν σταδιακά και μέχρι το απόγευμα πρώτα στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και το βόρειο Αιγαίο και ακολούθως σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

    Εντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στη διάρκεια της νύχτας και κυρίως τις πρωϊνές ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Απο αύριο το μεσημέρι ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί.

    Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ανακοίνωσε το πρωί οτι λόγω των ισχυρών ανέμων δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στα πορθμεία Αγίας Μαρίνας-Στύρα Ευβοίας και Λευκίμμης-Ηγουμενίτσας

    Στο μεταξύ, σήμερα θα αρχίσει η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στη Κάσο, η οποία και κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    Ζημιές έχουν σημειωθεί σε έργα υποδομής, όπως στο οδικό δίκτυο,στην ύδρευση και στις τηλεπικοινωνίες ενώ ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στη γεωργική παραγωγή, την κτηνοτροφία αλλά και στις περιουσίες των κατοίκων του νησιού, καθώς εκατοντάδες σπίτια πλημμύρισαν και αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χειμμάρους.

    Στο νησί βρίσκονται ήδη δυνάμεις της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, ενώ με πολεμικά πλοία μεταφέρθηκε κάθε δυνατή βοήθεια προς τους κατοίκους του νησιού. Ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, διαβεβαίωσε ότι οι πληγέντες θα αποζημιωθούν και ότι όποια έργα χρειαστούν θα γίνουν άμεσα.

    [Φώτο-374358]

    [05] Ισραήλ:Διαψεύδει για ημερομηνία έναρξη πολέμου στο Ιράκ.

    29/12/2002 11:36:28

    Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες που ήθελαν τον αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους να τον έχει προειδοποιήσει πως ο πόλεμος κατά του Ιράκ "θα ξεκινήσει στις 21 Φεβρουαρίου, τα μεσάνυχτα", μεταδίδει η κρατική ραδιοφωνία της χώρας.

    Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Σάντεϊ Εξπρές, ο αμερικανός πρόεδρος έδωσε τις σχετικές πληροφορίες στον ισραηλινό πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους την ημέρα των Χριστουγέννων.

    Στο μεταξύ οι επιθεωρητές του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό του Ιράκ ερεύνησαν σήμερα τρείς ύποπτες τοποθεσίες, μία ημέρα μετά την παράδοση από τη Βαγδάτη ενός καταλόγου με τα ονόματα 500 επιστημόνων που εργάσθηκαν στα απαγορευμένα πυρηνικά της προγράμματα.

    Ιρακινοί αξιωματούχοι τόνισαν πως οι ομάδες των επιθεωρητών του ΟΗΕ επισκέφθηκαν δύο εταιρείες έξω από την ιρακινή πρωτεύουσα κι τα γραφεία της διοίκησης των ιρακινών τελωνειακών υπηρεσιών.

    [Φώτο-519513]

    [06] Κάηκε 80χρονη στη Θεσ/κη

    29/12/2002 11:36:13

    Μία 80χρονη κάηκε όταν στη μονοκατοικία της στη Θεσσαλονίκη εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Νεκρή είναι η Ολυμπία Προϊμάκη, η οποία ανασύρθηκε νεκρή απο τη φλεγόμενη μονοκατοικία, επί της οδού Καπετάν Αγρα 29, όπου διέμενε, σήμερα τα ξημερώματα απο άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνά το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

    [07] Εκλεισαν δύο πορθμεία λόγω των ισχυρών ανέμων

    29/12/2002 10:41:02

    Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές περιοχές τη χώρας, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ανακοίνωσε οτι απο τις 10πμ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στα πορθμεία Αγίας Μαρίνας-Στύρα Ευβοίας και Λευκίμμης-Ηγουμενίτσας

    [Φώτο-268698]

    [08] Κακοκαιρία:Καταγραφή ζημιών στην Κάσο

    29/12/2002 08:05:36

    Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα δυτικά της χώρας, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα.

    Στο μεταξύ, σήμερα θα αρχίσει η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στη Κάσο, η οποία και κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ζημιές έχουν σημειωθεί σε έργα υποδομής, όπως στο οδικό δίκτυο,στην ύδρευση και στις τηλεπικοινωνίες ενώ ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στη γεωργική παραγωγή, την κτηνοτροφία αλλά και στις περιουσίες των κατοίκων του νησιού, καθώς εκατοντάδες σπίτια πλημμύρισαν και αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χειμμάρους.

    Στο νησί βρίσκονται ήδη δυνάμεις της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, ενώ με πολεμικά πλοία μεταφέρθηκε κάθε δυνατή βοήθεια προς τους κατοίκους του νησιού. Ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, διαβεβαίωσε ότι οι πληγέντες θα αποζημιωθούν και ότι όποια έργα χρειαστούν θα γίνουν άμεσα.

    [09] Δημοσίευμα:Ο πόλεμος στο Ιράκ θα ξεκινήσει την 21η Φεβρουαρίου

    29/12/2002 08:05:22

    Ο πόλεμος κατά του Ιράκ ''θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα της 21ης Φεβρουαρίου'' υποστηρίζει σε σημερινό της δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα ''Σάντεϊ Εξπρές'' αναφέροντας ότι τη διευκρίνιση αυτή έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν, τα Χριστούγεννα. H εφημερίδα που δεν αποκαλύπτει τις πηγές της σημειώνει ότι αναμένονται ''οι πιο καταστροφικές αεροπορικές επιδρομές που έχει γνωρίσει ο κόσμος'' ενώ υπολογίζει ότι 110.000 Ιρακινοί πρόσφυγες θα καταφύγουν στη Βρετανία.

    Στο εβδομαδιαίο διάγγελμα του, που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο το Σάββατο, ο πρόεδρος Μπους έθεσε τον αφοπλισμό του Ιράκ ως πρώτη προτεραιότητα του για το 2003 ώστε, όπως είπε, ''να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο της καταστροφικής βίας που συνιστούν το Ιράκ και τα όπλα μαζικής καταστροφής''.

    [10] Στα ύψη η τιμή του μαύρου χρυσού

    29/12/2002 08:05:02

    Η επικείμενη αμερικανική επέμβαση στο Ιράκ εκτόξευσε την τιμή του πετρελαίου στα 32 δολάρια το βαρέλι και προκάλεσε μεγάλη βουτιά στις διεθνείς χρηματαγορές.

    Στην Ελλάδα το οικονομικό επιτελείο μελετά όλα τα πιθανά σενάρια, δίνοντας έμφαση στην ανάσχεση του πληθωρισμού, την πιστή εφαρμογή του Προϋπολογισμού και την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

    Η κυβέρνηση ανησυχεί και για ανατιμήσεις στην αγορά των οπωροκηπευτικών λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, αλλά και των καυσίμων λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών πετρελαίου.

    [11] Καταστήματα:Ανοιχτά αύριο 9πμ με 8μμ

    29/12/2002 08:04:46

    Με εορταστικό ωράριο θα λειτουργήσει απο αύριο η αγορά. Τα εμπορικά θα ανοίξουν στις 9 και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 6.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, θα βρίσκεται αύριο απο τη 1 μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας, που μέσω της ιστοσελίδας του ΙΝΚΑ στο Διαδίκτυο θα απαντήσει σε ερωτήσεις καταναλωτών, σχετικά με το κόστος ζωής, την ποιότητα και ασφάλεια τροφίμων, προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και για την ενίσχυση των ρόλων των Ενώσεων Καταναλωτών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 December 2002 - 12:30:18 UTC