Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργία εργαζομένων στους δήμους
  • [02] Στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα ο Χανς Μπλιξ
  • [03] Τρεις νέες συναντήσεις Κληρίδη-Ντενκτάς
  • [04] Συνάντηση Κληρίδη με Ντενκτάς
  • [05] ΥΠΑΝ: Παράταση στην αναλυτική αναγραφή των τιμών
  • [06] Κατάθεση αφών Μαμιδάκη

  • [01] Απεργία εργαζομένων στους δήμους

    17/01/2003 21:12:12

    Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στους δήμους και ειδικότερα στον τομέα καθαριότητας. Κλειστές παραμένουν και οι χωματερές. Το πρωί, απεργοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ αποχή από την εργασία τους θα κάνουν μέσα στο Σαββατοκύριακο μετά και το ναυάγιο στο οποίο κατέληξε η συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί τους με τον υφυπουργό Εσωτερικών. Επίσης 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι συμβασιούχοι υπάλληλοι του δημοσίου. Τέλος 24ωρη απεργία πραγματοποίησαν σήμερα και οι οδοντίατροι όλης της χώρας, ζητώντας αύξηση των δαπανών για τη στοματική υγιεινή και σύναψη συλλογικών συμβάσεων με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

    [02] Στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα ο Χανς Μπλιξ

    17/01/2003 21:08:41

    Στην Αθήνα έρχεται την ερχόμενη εβδομάδα ο επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ, Χανς Μπλιξ, ύστερα από αίτημα της ελληνικής προεδρίας, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση της Ευρώπης σχετικά με τα ευρήματα από την επιθεώρηση του οπλοστασίου του Σαντάμ Χουσεΐν. Στο μεταξύ, έκκληση προς τη Βαγδάτη να αποδείξει ότι έχουν καταστραφεί όλα τα βιολογικά και χημικά της όπλα, απηύθυνε σήμερα ο Χανς Μπλιξ, ο οποίος δήλωσε ότι η ομάδα του δεν είναι ακόμα βέβαιη ότι το Ιράκ έχει απαλλαγεί από τα απαγορευμένα του όπλα. Στο μεταξύ ο Σαντάμ Χουσεΐν, δήλωσε σήμερα ότι το Ιράκ έχει κινητοποιηθεί πλήρως και θα νικήσει τα αμερικανικά στρατεύματα στις πύλες της Βαγδάτης εάν οι ΗΠΑ εξαπολύσουν επίθεση εναντίον της χώρας του.

    [03] Τρεις νέες συναντήσεις Κληρίδη-Ντενκτάς

    17/01/2003 19:20:12

    Εντατικοποίηση των επαφών τους συμφώνησαν σήμερα ο πρόεδρος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς κατά τη σημερινή συνάντησή τους στις εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Εθνών στο Αεροδρόμιο Λευκωσίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκε να έχουν άλλες τρεις συναντήσεις την ερχόμενη εβδομάδα. Οι συναντήσεις θα γίνουν τη Δευτέρα, την Τετάρτη και την Παρασκευή απόγευμα.

    [04] Συνάντηση Κληρίδη με Ντενκτάς

    17/01/2003 18:27:56

    Τη δεύτερη συνάντησή τους ύστερα από τρεις μήνες είχαν το απόγευμά ο πρόεδρος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επεξεργασία προγράμματος εντατικών διαπραγματεύσεων για τις επόμενες εβδομάδες στη βάση του αναθεωρημένου σχεδίου του Κόφι Αναν.

    Στη συνάντηση παρίστατο και ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αλβάρο Ντε Σότο, ο οποίος επέστρεψε σήμερα από την Αθήνα.

    [Φώτο-498348]

    [05] ΥΠΑΝ: Παράταση στην αναλυτική αναγραφή των τιμών

    17/01/2003 18:18:43

    Επιμηκύνεται ο χρόνος προσαρμογής των επιχειρήσεων στο νέο καθεστώς αναλυτικής αναγραφής των τιμών (σε ευρώ και λεπτά) σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες. Για όλες τις επιχειρήσεις το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε, με νέα αγορανομική διάταξη που εκδόθηκε σήμερα, να παραταθεί ο χρόνος προσαρμογής τους μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου.

    Ο υφυπουργόςΑνάπτυξης Χρήστος Θεοδώρουείχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να παραχωρήσει σιωπηρή παράταση στους επιχειρηματίες, προκειμένου να προσαρμοστούν, ωστόσο τελικά αποφάσισε νομότυπα να προχωρήσει στη γνωστοποίηση του ακριβούς διαστήματος προσαρμογής, το οποίο είναι μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου αντί 20 Ιανουαρίου που ήταν το αρχικό καταληκτικό διάστημα για όλες τις επιχειρήσεις, με την εξαίρεση μόνο των πρατηρίων.

    Στις 28 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η εφαρμογή της νέας υποχρεωτικής απεικόνισης των λιανικών τιμών αποκλειστικά στις αντλίες των πρατηρίων καυσίμων, ενώ για τις πινακίδες των πρατηρίων το μέτρο θα εφαρμοστεί από τις 10 Φεβρουαρίου, όπως και για την υπόλοιπη αγορά.

    [06] Κατάθεση αφών Μαμιδάκη

    17/01/2003 17:21:57

    Αρνήθηκαν σε δηλώσεις τους, κατά την έξοδό τους απο το γραφείο του εισαγγελέα κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, οι αδελφοί Μαμιδάκη οτι υπήρξαν θύματα εκβίασης. Οι Νίκος και Κυριάκος Μαμιδάκης κλήθηκαν να καταθέσουν στο πλαίσιο της έρευνας για εκβιάσεις επιχειρηματιών στο όνομα της ''17 Ν'', καθώς το όνομά τους ενεπλάκη στην υπόθεση απο δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου.

    Τα δύο αδέλφια υποστήριξαν μετά το τέλος της κατάθεσής τους, οτι δεν γνώριζαν τίποτα για το θέμα και οτι ποτέ κανένας δεν τους πλησίασε με σκοπό να τους αποσπάσει χρήματα μέσω οποιασδήποτε απειλής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 January 2003 - 21:30:13 UTC