Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θάνατος 20χρονης απο νευρική ανορεξία
  • [02] Αποκαλύψεις μητροπολίτη Ζακύνθου για εκβιασμούς
  • [03] Παπαντωνίου:Δεν θα σταλούν ελληνικές δυνάμεις για Ιράκ
  • [04] Νέο κύμα κακοκαιρίας
  • [05] Απόψε η συζήτηση στη Βουλή για διαφθορά
  • [06] Αναβλήθηκε η συνάντηση Σημίτη-Αγγελοπούλου
  • [07] Εμπρησμός σε αυτοκίνητο του ΑΠΘ
  • [08] Φωτιά σε διαμέρισμα στις Συκιές Θεσ/κης
  • [09] Συμπλοκή στις φυλακές Διαβατών
  • [10] Συνελήφθη και τέταρτος για τον ΕΛΑ.

  • [01] Θάνατος 20χρονης απο νευρική ανορεξία

    04/02/2003 13:49:02

    Σοκ έχει προκαλέσει στην πανεπιστημιακή κοινότητα των Ιωαννίνων ο θάνατος 20χρονης φοιτήτριας της Ιατρικής από τη Λάρισα.

    Οπως δήλωσε ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, ο θάνατος της φοιτήτριας επήλθε από ασιτία, έχοντας χρόνιο πρόβλημα ανορεξίας.

    Η ψυχολογική αυτή ασθένεια ονομάζεται ψυχογενής ή νευρική ανορεξία (anorexia nervosa), που οδηγεί σε συνεχή αποχή από τροφή και εμφανίζεται κυρίως στα κορίτσια νεαρής και εφηβικής ηλικίας.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι το σωματικό βάρος της άτυχης φοιτήτριας δεν έφθανε τα 25 κιλά.

    Ο θάνατός της δημιούργησε πολλα ερωτηματικα στα οποία έδωσε απαντήσεις ο ιατροδικαστής. Η 20χρονη είχε το πρόβλημα από χρόνια και οπωσδήποτε η κατάστασή της επιδεινώθηκε όταν έφυγε από το σπίτι της για να σπουδάσει στην Ιατρική Σχολή των Ιωαννίνων.

    Το περασμένο Σάββατο, μαζί με τη μητέρα της ξεκίνησαν από τα Γιάννινα με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ για το σπίτι τους στη Λάρισα.

    Στον "Αυχένα" Κατάρας έχασε τις αισθήσεις της. Ο οδηγός και οι συνεπιβάτες της προσπάθησαν να την συνεφέρουν χωρίς αποτέλεσμα.

    Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μετσόβου όπου οι γιατροί διέγνωσαν ότι ήταν ήδη νεκρή.

    Στη συνέχεια ο ιατροδικαστής που έκανε νεκροψία διαπίστωσε ότι ο θάνατος επήλθε από ανακοπή, συνεπεία συστηματικής αποχής από τροφή.

    [02] Αποκαλύψεις μητροπολίτη Ζακύνθου για εκβιασμούς

    04/02/2003 13:03:57

    Αποκαλύψεις για το θέμα των εκβιασμών έκανε το πρωί ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, ο οποίος χθες έδωσε πολύωρη κατάθεση για το θέμα αυτό στον αρμόδιο εισαγγελέα Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

    Ο κ.Χρυσόστομος, δήλωσε ότι η πλειοψηφία των ιεραρχών έχουν πέσει θύματα των εκβιαστών.

    Κατονόμασε δε ως εκβιαστές τρεις εκδότες δημοσιογράφους. Το Γρηγόρη Μιχαλόπουλο, το Διονύση Μακρή και τον Ζήσιμο Τσουκαλά.

    Το θέμα των εκβιασμών αναμένεται να κυριαρχήσει και στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία είναι σε εξέλιξη.

    [Φώτο-267991]

    [03] Παπαντωνίου:Δεν θα σταλούν ελληνικές δυνάμεις για Ιράκ

    04/02/2003 12:38:29

    Οι εξελίξεις στο Ιράκ και η προετοιμασία της μεθαυριανής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο για πρώτη φορά θα ασχοληθεί με θέματα άμυνας ήταν το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον αρμόδιο υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου.

    Στις δηλώσεις του, ο κ.Παπαντωνίου αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Ιράκ, αφού παρατήρησε ότι υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων και δεν υπάρχει κοινή ευρωπαϊκή στάση, επανέλαβε ότι η ελληνική προεδρία θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητές της για να πετύχει τη μεγαλύτερη δυνατή σύγκλιση απόψεων, ώστε η ΕΕ είτε να προωθήσει την ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος, εφόσον αυτό είναι δυνατόν, είτε να εξασφαλίσει την τήρηση των διαδικασιών βάσει των αρχών που διέπουν τον ΟΗΕ.

    Ακόμα επανέλαβε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποσταλούν ελληνικά στρατεύματα στις επιχειρήσεις στο Ιράκ.

    Η Ελλάδα πρόσθεσε θα στηρίξει τις επιχειρήσεις, εφόσον υπάρχει απόφαση της διεθνούς κοινότητας και οι οποίες θα αφορούν σε διευκολύνσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το ΝΑΤΟ εξετάζει χωρίς να έχει λάβει ακόμη απόφαση το αίτημα της Τουρκίας για τη λήψη μέτρων για την προστασία της, εφόσον αρχίσουν οι επιχειρήσεις στο Ιράκ.

    Κατά τη μεθαυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τα μέλη του θα ενημερωθούν για τις γενικές πολιτικές κατευθύνσεις στον τομέα της άμυνας της χώρας.

    Ο κ.Παπαντωνίου διευκρίνισε ότι το ΚΥΣΕΑ παραμένει το αρμόδιο όργανο για τα θέματα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων κλπ.

    [04] Νέο κύμα κακοκαιρίας

    04/02/2003 12:30:50

    Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

    Η κακοκαιρία θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

    Στον Εβρο οι υπηρεσίες της νομαρχίας είναι σε ετοιμότητα καθώς το ύψος της στάθμης του ποταμού, βρίσκονται ελάχιστα εκατοστά πριν το όριο συναγερμού. Τα αναχώματα του ποταμού επιθεωρούν υπηρεσιακοί παράγοντες για το ενδεχόμενο που σημειωθεί κάποιο ρήγμα. Αιτία της νέας απότομης αύξησης της στάθμης του νερού ήταν οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

    Στην κακοκαιρία αποδίδονται οι μεγάλες αυξήσεις στα οπωροκηπευτικά που φθάνουν και το 40% από τις αρχές του έτους.

    [Φώτο-374358]

    [05] Απόψε η συζήτηση στη Βουλή για διαφθορά

    04/02/2003 12:30:43

    Η κατάσταση στη δημόσια διοίκηση και τα φαινόμενα διαφθοράς είναι το αντικείμενο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης που θα διεξαχθεί το βράδυ στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων μετά από αίτημα της ΝΔ. Στη συζήτηση αναμένεται να γίνει οξεία αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα αυτό, ενώ ήδη κυβέρνηση και ΝΔ έχουν συγκεντρώσει στοιχεία τα οποία θα παρουσιάσουν στην συζήτηση οι κύριοι Σημίτης και Καραμανλής.

    [Φώτο-525950]

    [06] Αναβλήθηκε η συνάντηση Σημίτη-Αγγελοπούλου

    04/02/2003 12:30:34

    Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση για το μεσημέρι μεταξύ του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και της πρόεδρου της επιτροπής Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου με την οποία αναμένονταν να συζήτησουν θέματα που αφορούν στον προϋπολογισμό της επιτροπής.

    Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός αυτός μπαίνει στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης καθώς διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών για το ποιός θα εκταμιεύσει τα 750 εκατ.ευρώ για να παραδοθούν ολοκληρωμένες οι αθλητικές ολυμπιακές εγκαταστάσεις προκειμένου να γίνουν οι αγώνες με αρτιότητα, σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με τη ΔΟΕ.

    Εξάλλου, αναβλήθηκε και η προγραμματισμένη συνεδρίαση για το πρωί του ΔΣ της επιτροπής Αθήνα 2004 παρουσία για πρώτη φορά και της δημάρχου Αθηναίων Ντόρας Μπακογιάννη.

    [Φώτο-542696]

    [07] Εμπρησμός σε αυτοκίνητο του ΑΠΘ

    04/02/2003 11:40:45

    Φωτιά σε σταθμευμένο όχημα (τζιπ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έβαλαν τις πρώτες πρωινές ώρες άγνωστοι στην Τούμπα Θεσσαλονίκης προκαλώντας υλικές ζημίες.

    Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι δράστες έβαλαν φωτιά με εύφλεκτο υγρό στο αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Αμμουλιανής 9, κοντά στο σπίτι του οδηγού Νίκου Ροδαλάκη.

    Σύμφωνα με την πυροσβεστική από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημίες ύψους 1.500 ευρώ.

    [08] Φωτιά σε διαμέρισμα στις Συκιές Θεσ/κης

    04/02/2003 11:40:38

    Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε διαμέρισμα πενταόροφης οικοδομής στις Συκιές Θεσσαλονίκης, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, προκαλώντας αναστάτωση στην περιοχή. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δωμάτιο διαμερίσματος του τετάρτου ορόφου, ιδιοκτησίας του Βασίλη Ταραμπατζή, που βρίσκεται στην οδό Σουλίνη 15, καίγοντας κλινοσκεπάσματα, έπιπλα και άλλα αντικείμενα.

    Ο ιδιοκτήτες του σπιτιού και οι υπόλοιποι ένοικοι βγήκαν από τα διαμερίσματά τους, ενώ η φωτιά σβήστηκε έγκαιρα από την πυροσβεστική. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της πυροσβεστικής το ύψος των ζημιών φτάνει τις 3.000 ευρώ.

    [09] Συμπλοκή στις φυλακές Διαβατών

    04/02/2003 11:40:30

    Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ο 33χρονος κρατούμενος στις φυλακές Διαβατών Κωνσταντίνος Μιστιλίδης ο οποίος δέχθηκε επίθεση από συγκρατούμενό του στη διάρκεια λογομαχίας.

    Σύμφωνα με τον διευθυντή των φυλακών Κωνσταντίνο Καπάνταη το περιστατικό ήταν μεμονωμένο και σήμερα ο κρατούμενος αναμένεται να επιστρέψει στην φυλακή.

    Η συμπλοκή των δύο κρατουμένων σημειώθηκε στο χώρο του επισκεπτηρίου όταν ένας 26χρονος κρατούμενος χτύπησε στην κοιλιά, με ένα κομμάτι τζάμι, τον 33χρονο και τον τραυμάτισε.

    Στο μεταξύ, τοξικομανείς κρατούμενοι στις φυλακές Διαβατών, από το Σάββατο, απέχουν από συσσίτιο με αίτημα τη λειτουργία μονάδας μεθαδόνης στην πτέρυγα τοξικομανών. Ο διευθυντής των φυλακών βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Δικαιοσύνης και τον ΟΚΑΝΑ για την ικανοποίηση του αιτήματος.

    [Φώτο-502980]

    [10] Συνελήφθη και τέταρτος για τον ΕΛΑ.

    04/02/2003 08:43:53

    Συνελήφθη λίγο μετά τις 8 το πρωί, στο σπίτι του, στην οδό Ορίωνος 1, στο Παλαιό Ψυχικό, ένα ακόμα άτομο που φέρεται ότι συμμετείχε στις δραστηριότητες του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα. Πρόκειται για τον αρχιτέκτονα Χρήστο Τσιγαρίδα 64 ετών, ο οποίος αναφέρεται στα αρχεία της ΣΤΑΖΙ με το κωδικό όνομα ''Αντριου'' και θεωρείται από τις αστυνομικές αρχές ότι είναι ένα από τα ηγετικά στελέχη του ΕΛΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 February 2003 - 12:30:24 UTC