Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χριστουδουλάκης:εισοδηματική πολιτική
  • [02] Νεκροί πατέρας και γιός στα Ιωάννινα
  • [03] Ιωάννινα:Αγνοούνται πατέρας και γιος
  • [04] Σώοι οι επιβαίνοντες ταχύπλοου φουσκωτού.
  • [05] Πρωτόπαπας για συνάντηση Σημίτη με Αγγελοπούλου
  • [06] Ληστεία σε τράπεζα.

  • [01] Χριστουδουλάκης:εισοδηματική πολιτική

    05/02/2003 20:28:04

    Αυξήσεις κατά μέσο όρο 3,5% στους μισθούς στο δημόσιο τομέα και 4 έως 4,5% στις συντάξεις, προβλέπει η εισοδηματική πολιτική που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης. Ο κ.Χριστοδουλάκης ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο για την εισοδηματική πολιτική του 2003 θα προωθηθεί το ταχύτερο για ψήφιση στη Βουλή, προκειμένου οι αυξήσεις στις αποδοχές στο Δημόσιο να καταβληθούν από τις αρχές του επόμενου μήνα. Προανήγγειλε επίσης, οτι την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει ο κύκλος συζητήσεων με την ΑΔΕΔΥ για το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς και την καταβολή των αναδρομικών του οικογενειακού επιδόματος.

    [02] Νεκροί πατέρας και γιός στα Ιωάννινα

    05/02/2003 16:44:52

    Εντοπίστηκε το μεσημέρι μέσα στα νερά του ποταμού Αχέροντα το αυτοκίνητο με τον 53χρονο δασκαλο Παναγιώτη Πάτση και τον μόλις πέντε χρονών γιό του Γιώργο.

    Το αυτοκίνητο ρυμουλκήθηκε και στο εσωτερικό του βρέθηκαν νεκροί πατέρας και γιός.

    Οι σοροί των άτυχων θυμάτων θα μεταφερθούν στο νεκροτομείο Ιωαννίνων για νεκροψία.

    [03] Ιωάννινα:Αγνοούνται πατέρας και γιος

    05/02/2003 14:51:48

    Συνεχίζονται οι προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης στον ποταμό Αχέρωντα κοντά στο Καστρι Πρέβεζας, για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά σήμερα γύρω στις 8 το πρωί.

    Το αυτοκίνητο οδηγούσε ο 53χρονος δάσκαλος Παναγιώτης Πάτσης που μαζί του είχε τον μόλις 5 χρόνων γιό του Γιώργο.

    Ο δάσκαλος, όπως κάθε μέρα, ακολουθούσε την ίδια διαδρομή του παλιού εθνικού δρόμου, πηγαίνοντας στο σχολείο που υπηρετούσε στον Μεσοπόταμο.

    Στο συγκεκριμένο σημείο, το ποτάμι πλημμυρίζει τακτικά καλύπτοντας το οδόστρωμα και από αυτό το γνώριζε ο 53χρονος, πόσο μάλλον που αγνόησε τις απαγορευτικές πινακίδες, προσπαθώντας να διασχίσει τον δρόμο.

    Παρά τις παροτρύνσεις άλλου οδηγού να μην επιχειρήσει να περάσει γιατί τα νερά ήταν ορμητικά, συνέχισε με αποτέλεσμα μετά από 5 περίπου μέτρα να παρασυρθεί από το ποτάμι.

    Ο άλλος οδηγός είδε το αυτοκίνητο να χάνεται στα νερά και ειδοποίησε τις αρχές.

    Στο σημείο του ατυχήματος έφθασαν συνεργεία της 5ης ΕΜΑΚ Ιωαννίνων, δυνάμεις της Πυροσβεστικής Πρέβεζας και μαζί με κατοίκους της περιοχής, άρχισαν την προσπάθεια εντοπισμού του αυτοκινήτου. Αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο, γιατί η στάθμη του ποταμού συνεχώς ανεβαίνει.

    [04] Σώοι οι επιβαίνοντες ταχύπλοου φουσκωτού.

    05/02/2003 14:51:06

    Σώοι περισυνελέγησαν από το ελικόπτερο Σούπερ Πούμα, οι επιβαίνοντες σε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, ένας Ελληνας και τέσσερις Πολωνοί υπήκοοι, οι οποίοι πριν λίγη ώρα ζήτησαν βοήθεια από το θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ, αφού όπως είπαν οι άσχημες καιρικές συνθήκες απειλούσαν να βουλιάξουν το σκάφος τους.

    Και οι τέσσερις μεταφέρονται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, ενώ όπως πιστεύουν οι λιμενικοί είναι πολύ πιθανόν να εμπλέκονται στην πρωϊνή παράνομη μεταφορά των εξήντα περίπου λαθρομεταναστών στη θαλάσσια περιοχή Μεσοχώρα Ευβοίας.

    [05] Πρωτόπαπας για συνάντηση Σημίτη με Αγγελοπούλου

    05/02/2003 14:48:12

    Στη συνεργασία του πρωθυπουργού με την πρόεδρο του ''Αθήνα 2004'' Γιάννα Αγγελοπούλου αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραπέμποντας σε σχετική ανακοίνωση του κ. Σημίτη.

    Σε αυτήν ο πρωθυπουργός σημειώνει πως μετά απο αλλεπάλληλες συσκέψεις αρμοδίων υπουργείων και φορέων αποφασίστηκε η συγκρότηση τριμελούς επιτροπής που θα μελετήσει τον προϋπολογισμό ''των Ολυμπιακών κατασκευών που απομένουν να γίνουν, σε συνάρτηση με τον λοιπό αναγκαίο εξοπλισμό και τις λοιπές προσαρμογές προκειμένου να: Αναζητήσει λύσεις, προτείνει τρόπους εξοικονόμησης πόρων, αναζητήσει την αύξηση της συνέργειας των έργων, την προσφορά νέων χορηγιών και την τελική οικονομική συμμετοχή τόσο του ελληνικού δημοσίου όσο και του ''Αθήνα 2004''''.

    Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οργανισμός ''Αθήνα 2004'' θα προτείνει ρεαλιστικές λύσεις ''και θα συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων του για την κάλυψη μέρους των αναγκαίων δαπανών''.

    Απαντώντας εξάλλου σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε πως ''εννοείται, οτι η δήλωση καλύπτει και την κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου''.

    [Φώτο-543376]

    [06] Ληστεία σε τράπεζα.

    05/02/2003 14:47:50

    Δυο άγνωστοι με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους του υποκαταστήματος της Γενικής τράπεζας στην πλατεία Μεταξά στου Παπάγου και αφού απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό εξαφανίστηκαν.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι δράστες διέφυγαν με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού που ήταν σταθμευμένη κοντά στην τράπεζα.

    Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται στην αξιοποίηση βιντεοταινίας στην οποία μέσω κλειστού κυκλώματος έχουν καταγραφεί οι σκηνές της ληστείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 February 2003 - 21:30:15 UTC