Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Κώστας Αγαπίου
  • [02] Προφυλακιστέα κρίθηκε η Ειρήνη Αθανασάκη
  • [03] Βουλή-Διεθνής Σύμβαση-Βομβιστικές επιθέσεις
  • [04] Υποβολή δηλώσεων Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας
  • [05] "Αθήνα 2004"-Μπακογιάννη
  • [06] Νέος κύκλος αγροτικών κινητοποιήσεων
  • [07] Προφυλακιστέοι Κανάς-Τσιγαρίδας
  • [08] Παραιτήθηκε ο Γ.Πανταγιάς

  • [01] Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Κώστας Αγαπίου

    06/02/2003 23:19:33

    Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Κώστας Αγαπίου, μετά τη δίωρη απολογία του ενώπιον του εφέτη ανακριτή κ. Λεωνίδα Ζερβομπεάκου για την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση ΕΛΑ.

    Ο Αγαπίου που σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές ήταν ο ''Φιλίπ'' της οργάνωσης προανακριτικά αρνήθηκε κάθε συμμετοχή του στην υπόθεση και απέδωσε την εμπλοκή του στην υπόθεση στην φήμη που είχε το όνομά του κατά τη διάρκεια του αντιδικτατορικού αγώνα αλλά και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από τη δημοσιοποίηση των αρχείων της Στάζι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή ο Αγαπίου αμφισβητεί το προανακριτικό υλικό και θέτει θέμα ακυρότητας τόσο του κατηγορητηρίου που συντάχθηκε σε βάρος του όσο και της προδικασίας.

    Σε υπόμνημα που παρέδωσε ο Αγαπίου στον ανακριτή υποβάλλει, σύμφωνα με πληροφορίες, ένσταση ακυρότητας επικαλούμενος τόσο την ποινική δικονομία όσο και την ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου. Ο Αγαπίου υποστηρίζει επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το κατηγορητήριο σε βάρος του είναι αόριστο αφού δεν αναφέρονται σε αυτό πραγματικά περιστατικά. Οπως αναφέρει τα δύο αποτυπώματά του που βρέθηκαν σε ανακοινώσεις της Επαναστατικής Οργάνωσης Χρήστος Κασσίμης με ημερομηνίες Οκτώβριος και Δεκέμβριος 1977 δεν υποστηρίζονται από τεχνική έκθεση. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο οι διωκτικές αρχές δεν έχουν προσκομίσει τις επίμαχες ανακοινώσεις, δεν έχουν διευκρινίσει που βρέθηκαν και που φυλάσσονταν και επιπλέον δεν έχει αποσαφηνιστεί με ποιά συγκεκριμένη μέθοδο διερευνήθηκαν και ταυτοποιήθηκαν.

    Ο Αγαπίου φέρεται επίσης να αναφέρθηκε και στις δύο καταθέσεις στη γερμανική γλώσσα που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία και να υποστήριξε ότι δεν αποτελούν στοιχείο ενοχής του καθώς δεν αναφέρουν τίποτε συγκεκριμένο. Για την κατάθεση της πρώην συζύγου του Αγγελέτου Κανά Σοφίας Κυριακίδου ο Αγαπίου φέρεται να υποστηρίζει ότι στην μάρτυρα υπεδείχθησαν στοιχεία προκειμένου να υπάρξουν αποτελέσματα στην έρευνα. Ο Κώστας Αγαπίου πρότεινε στον κ. Ζερβομπεάκο να εξετάσει ως μάρτυρες υπεράσπισής του τους κυρίους Δημήτρη Μανωλάκο δημοσιογράφο, Θανάση Σκρούμπελο λογοτέχνη, Δημήτρη Ντοκόπουλο αρχιτέκτονα και την κ. Ελένη Πορτάλιου καθηγήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

    [02] Προφυλακιστέα κρίθηκε η Ειρήνη Αθανασάκη

    06/02/2003 20:37:15

    Προφυλακιστέα κρίθηκε, μετά την απολογία της ενώπιον του εφέτη ανακρίτη Λεωνίδα Ζερβομπεάκου, η Ειρήνη Αθανασάκη που κατηγορείται για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ΕΛΑ.

    Η κ. Αθανασάκη θα οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση προκειμένου να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού αύριο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία της, η κ. Αθανασάκη αρνήθηκε κάθε εμπλοκή της στον ΕΛΑ και υποστήριξε ότι δεν αποδέχεται την κατηγορία.

    Σε ερώτηση του ανακριτή για τον λόγο που την εμπλέκει στην υπόθεση η πρώην σύζυγος του κοινοτάρχη Κιμώλου Αγγελέτου Κανά, κ. Σοφία Κυριακίδου, η κατηγορούμενη φέρεται να απάντησε ότι δεν γνωρίζει την μάρτυρα παρά μόνον το όνομα της, ενώ υποστήριξε ότι από τους συγκατηγορουμένους της γνωρίζει μόνο τον Κώστα Αγαπίου.

    Η κ. Αθανασάκη κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα το οποίο μεταξύ άλλων θέτει θέμα ακυρότητας της προδικασίας. Υποστηρίζει ότι το αποτύπωμα της που φέρεται να εντοπίσθηκε σε προκηρύξεις της οργάνωσης ''Χρήστος Κασσίμης'' αλλά και σε προκήρυξη της Διεθνιστικής Αλληλεγγύης δεν είναι συγκριτικό. Τονίζει, επίσης, ότι δεν υπήρξε ποτέ σεσημασμένη και αμφισβητεί το κατά πόσο μπορεί να ταυτοποιήθηκε το αποτύπωμά της.

    Επίσης, τονίζει ότι στη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της περιλαμβάνονται δύο καταθέσεις στη γερμανική γλώσσα, οι οποίες επισήμως δεν έχουν ακόμη μεταφραστεί. Πρόκειται για τις καταθέσεις της πρώην συντρόφου του Κάρλο, Μαγκνταλένας Κοπ και ενός σύρου.

    Σύμφωνα με δηλώσεις των συνηγόρων της, Άρη Κωνσταντάκη και Κατερίνας Ιατροπούλου, η κ. Αθανασάκη σκοπεύει τις επόμενες μέρες να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης.

    [03] Βουλή-Διεθνής Σύμβαση-Βομβιστικές επιθέσεις

    06/02/2003 20:37:08

    Κυρώθηκε από την πλειοψηφία της Βουλής, η Διεθνής Σύμβαση για την καταστολή τρομοκρατικών βομβιστικών επιθέσεων. Εναντίον της σύμβασης τάχθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, καθώς και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Καψής και Παντελής Κρητικός. Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου, η σύμβαση αποσκοπεί στην καταπολέμηση των τρομοκρατικών επιθέσεων μέσω εκρηκτικών ή άλλων φονικών μηχανισμών και την καταπολέμηση και τιμωρία των δραστών τους.

    [04] Υποβολή δηλώσεων Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας

    06/02/2003 20:37:02

    Από τις 2 Ιουνίου 2003 θα αρχίσουν να τρέχουν οι καταληκτικές ημερομηνίες για την υποβολή των δηλώσεων Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, από τα φυσικά πρόσωπα για το 2003. Η υποβολή των δηλώσεων θα γίνει ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου των φορολογουμένων. Η τελευταία καταληκτική ημερομηνία είναι στις 17 Ιουνίου 2003 μέχρι την οποία θα πρέπει να έχουν υποβάλει τις δηλώσεις τους τα φυσικά πρόσωπα που έχουν ΑΦΜ που λήγει στα ψηφία 60, 70,80, 90 και 00.

    [05] "Αθήνα 2004"-Μπακογιάννη

    06/02/2003 20:36:56

    Με την πρώτη συμμετοχή της νέας δημάρχου Αθηναίων, Ντόρας Μπακογιάννη και υπό την προεδρία της Γιάννας Αγγελοπούλου, συνεδρίασε το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο της Οργανωτικής Επιτροπής, Αθήνα 2004, υπό την ευρεία σύνθεσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Μπακογιάννη διευκρίνισε ότι δεν έχει διάθεση να διεκδικήσει πόρους από τον προϋπολογισμό του Αθήνα 2004, αλλά από την κυβέρνηση. Επίσης,

    κρίθηκε άγονος ο διαγωνισμός για την παροχή υπηρεσιών στην αποκομιδή απορριμμάτων, καθώς οι προσφορές ξεπέρασαν το όριο των 55 εκατ. ευρώ, όπως είχε προϋπολογιστεί από την εταιρία.

    [06] Νέος κύκλος αγροτικών κινητοποιήσεων

    06/02/2003 20:36:49

    Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας ζητούν οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι προσκείμενοι στη ΝΔ, οι οποίοι ξεκίνησαν σήμερα νέο κύκλο αγροτικών κινητοποιήσεων με βασικό θέμα το βαμβάκι.

    Από το μεσημέρι παραμένει κλειστός ο κόμβος Μελισσοχωρίου επί της

    εθνικής Αθηνών - Θεσσαλονίκης, όπου έχουν συγκεντρωθεί περί τα 200 τρακτέρ και σύμφωνα με τους αγροτοσυνδικαλιστές, το συγκεκριμένο σημείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι και αύριο. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτηρίους χωρίς να σημειώνονται ιδιαίτερα προβλήματα. Αύριο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και πάλι με τον υπουργό Γεωργίας Γιώργο Δρυ, με τον οποίο θα συζητήσει θέματα που αφορούν στην προετοιμασία της διυπουργικής σύσκεψης για την ανάπτυξη της υπαίθρου, η οποία θα συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [07] Προφυλακιστέοι Κανάς-Τσιγαρίδας

    06/02/2003 15:23:25

    Προφυλακιστέοι, με την κατηγορία της συμμετοχής και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο Αγ. Κανάς και Χ.Τσιγαρίδας, οι οποίοι σήμερα οδηγήθηκαν στον ειδικό εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο για την υπόθεση του ΕΛΑ.

    Ο Κανάς φέρεται οτι επέμεινε πως δεν έχει καμμία σχέση με τον ΕΛΑ και υποστήριξε οτι τον ενέπλεξε η πρώην σύζυγός του για να τον εκδικηθεί. Ο Τσιγαρίδας απο την πλευρά του ομολογεί ότι υπήρξε μέλος του ΕΛΑ, μέχρι το χρονικό διάστημα 1990-1991, οπότε αποχώρησε για λόγους προσωπικούς.

    Οι Κανάς και Τσιγαρίδας οδηγήθηκαν εκ νέου στην Ασφάλεια καθώς σήμερα αναμένεται να απολογηθούν και οι υπόλοιποι 2 κατηγορούμενοι οι Κώστας Αγαπίου και Ειρήνη Αθανασάκη και στην περίπτωση που κριθούν και αυτοί προφυλακιστέοι πρόκειται να γίνει μία μεταγωγή προς τις φυλακές Κορυδαλλού.

    [08] Παραιτήθηκε ο Γ.Πανταγιάς

    06/02/2003 15:05:30

    Την παραίτησή του απο τη θέση του ως εκπροσώπου Τυπου του πρωθυπουργού γνωστοποίησε σήμερα με επιστολή του ο κ. Γιώργος Πανταγιάς.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε επιπρόσθετα οτι η παραίτηση του κ. Πανταγιά έγινε αποδεκτή.

    Στην επιστολή παραίτησης προς τον πρωθυπουργό ο κ. Πανταγιάς θυμίζει την απόφασή του να κατέβει υποψήφιος στη Β' Πειραιά τις επόμενες εκλογές, καταγγέλλει την "αθλιότητα" συκοφάντησης της πολιτικής δουλειάς που αναπτύσσει στο χώρο του Πειραιά, αναφέρει οτι "συχνά έγινε αλεξικέραυνο μιας οργισμένης αντίδρασης εκείνων που απο προσωπική και πολιτική ιδιοτέλεια αντιστέκονται στο αίτημα του εκσυγχρονισμού" και υπογραμμίζει την αφοσίωσή του και την τιμή του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, τον οποίο χαρακτηρίζει ως "μια νέα ήπειρο στην πολιτική ζωή του τόπου". [Φώτο-451757]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 February 2003 - 21:30:33 UTC