Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΛΑ: Στον Κορυδαλλό οι 4
  • [02] Δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,1 και 4,6 Ρίχτερ στην Καλαμάτα
  • [03] Ντενκτάς: Ψήφισμα-εμπόδιο στο σχέδιο
  • [04] Ο Τ. Χυτήρης αναλαμβάνει την ευθύνη του Γραφείου Τύπου του
  • [05] Καταγγελία Βαλυράκη για ''υπερβολικό'' έλεγχο σε αεροδρόμιο
  • [06] Στο Μαξίμου η νέα Δήμαρχος Αθηναίων

  • [01] ΕΛΑ: Στον Κορυδαλλό οι 4

    07/02/2003 19:53:24

    Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν το πρωί η Ειρήνη Αθανασάκη και ο Κώστας Αγαπίου, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους για συμμετοχή και ένταξη στον ΕΛΑ. Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκονται από χθες και οι Χρήστος Τσιγαρίδας και Αγγελέτος Κανάς για την ίδια υπόθεση. Σύμφωνα με τα διατακτικά προφυλάκισης οι τέσσερις κρίνονται επικίνδυνοι για την διάπραξη νέων αδικημάτων, και στο σκεπτικό μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι από τα στοιχεία των αρχών δεν προκύπτει ότι ο ΕΛΑ διαλύθηκε. Οι υπερασπιστές κάποιων από τους κατηγορούμενους, ωστόσο, προσκόμισαν στον ανακρίτη απόρρητη έκθεση της Ασφάλειας που δημοσιοποιήθηκε το 2001 στην οποία αναφέρεται ότι ο ΕΛΑ είναι ανενεργός οργάνωση από πολλά έτη.

    [02] Δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,1 και 4,6 Ρίχτερ στην Καλαμάτα

    07/02/2003 19:29:37

    Δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν το απόγευμα στην περιοχή της Μεσσηνίας.

    Η πρώτη μεγέθους 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17.51 και η δεύτερη μεγέθους 4,6 στις 19.03.

    Οπως ανακοινώθηκε από το Σεισμολογικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Πατρών το επίκεντρο των σεισμικών δονήσεων εντοπίζεται 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καλαμάτας στους πρόποδες του Ταϋγέτου σε εστιακό βάθος 20 χιλιομέτρων.

    [03] Ντενκτάς: Ψήφισμα-εμπόδιο στο σχέδιο

    07/02/2003 18:01:42

    Με ψήφισμα της ψευδοβουλής που του «απαγορεύει να αποδεχθεί χάρτη για το εδαφικό παρουσιάστηκε ο Ραούφ Ντενκτάς στη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη. Ωστόσο, η συνάντηση έληξε με την υπόσχεση και των δύο ότι στη συνάντηση της Δευτέρας θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε να γίνει κάποιο πάρε-δώσε σε θέματα που οι δύο πλευρές ζητούν τροποποιήσεις επί του σχεδίου Ανάν.

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η συνάντηση διήρκεσε πέραν της μίας ώρας και σε αυτήν ο Ραούφ Ντενκτάς δεν παρουσίασε οποιοδήποτε έγγραφο.

    Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, ενώ στο μεσοδιάστημα ο Αλβαρο ντε Σότο θα έχει επαφές στην Αγκυρα, με στόχο να εξασφαλίσει τη συναίνεση της τουρκικής κυβέρνησης για συζήτηση του θέματος της ασφάλειας.

    Αμέσως μετά τη συνάντηση της Δευτέρας, ο κύριος Ντε Σότο, θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

    Ο σύμβουλος του Προέδρου Κληρίδη, Αλέκος Μαρκίδης, δήλωσε ότι ο Ραούφ Ντενκτάς, παρουσιάστηκε στις συνομιλίες με ψήφισμα της ψευδοβουλής, με το οποίο του απαγορεύεται να δεχτεί οποιοδήποτε χάρτη στο εδαφικό.

    Ο κ. Μαρκίδης υποστήριξε ότι εξελίξεις στο κυπριακό θα πρέπει να αναμένονται το Δεκέμβριο του 2004 όπου θα κριθεί και πάλι η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.

    Αν κατατεθεί αναθεωρημένο σχέδιο, τώρα, είπε, θα είναι αρνητικό αφού θα προχωρεί σε παραχωρήσεις προς την Τουρκία.

    Πρόσθεσε, ότι μετά τις 28 Φεβρουαρίου, το σχέδιο Ανάν θα είναι ξεπερασμένο, αφού οι παρεκκλίσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο θα πρέπει να απαλειφθούν. Μετά την ημερομηνία αυτή, είπε, όπως υποδεικνύουν και τα Ηνωμένα Εθνη, θα υπάρξει μια περίοδος παγώματος.

    [Φώτο-498347]

    [04] Ο Τ. Χυτήρης αναλαμβάνει την ευθύνη του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

    07/02/2003 17:11:42

    Ο υφυπουργός Τύπου-ΜΜΕ, Τηλέμαχος Χυτήρης, αναλαμβάνει και την ευθύνη της λειτουργίας του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού η οποία έμεινε κενή μετά την παραίτηση του Γιώργου Πανταγιά, όπως ανέφεραν έγκυρες κυβερνητικές πηγές.

    [05] Καταγγελία Βαλυράκη για ''υπερβολικό'' έλεγχο σε αεροδρόμιο

    07/02/2003 15:57:17

    «Ξεχωριστό και πρόσθετο προσωπικό έλεγχο ασφαλείας, με εντολή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας καταγγέλλει ότι κλήθηκε να υποστεί στο αεροδρόμιο «Ελ . Βενιζέλος ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης.

    Όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Γ. Κάππο, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ. Κρουσταλλάκη, το προεδρείο της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και τα μέλη του κοινοβουλίου, αφού πέρασε τον έλεγχο χειραποσκευών και αφού επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος, του ζητήθηκε να κατεβεί για να υποστεί προσωπικό πρόσθετο έλεγχο ασφαλείας, ενώ «σε αντίθετη περίπτωση δεν θα εδίδετο άδεια απογείωσης για λόγους ασφαλείας.

    Σύμφωνα με τον κ. Βαλυράκη, πρόκειται για «τεράστιο πολιτικό πρόβλημα διασυρμού Έλληνα βουλευτή από δημόσια υπηρεσία, ενώ τονίζει ότι το ζήτημα της «πειρατικής ενέργειας του υπευθύνου της ΥΠΑ χρήζει ειδική ποινική διερεύνηση.

    [Φώτο-298601]

    [06] Στο Μαξίμου η νέα Δήμαρχος Αθηναίων

    07/02/2003 15:37:52

    Τα κονδύλια που διεκδικεί ο δήμος Αθηναίων απο την κυβέρνηση, ενόψει της προετοιμασίας της Πόλης των Αθηνών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ήταν το θέμα συζήτησης μεταξύ του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και της δημάρχου Αθηναίων Ντόρας Μπακογιάννη, σήμερα το μεσημέρι.

    Η κ. Μπακογιάννη κατά την έξοδό της απο του Μαξίμου, δήλωσε πως ο πρωθυπουργός, αν και δεν δεσμεύτηκε για το ακριβές ποσόν που θα δοθεί στο δήμο, ήταν θετικός για την επίλυση όλων των προβλημάτων.

    Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε ήταν αυτό των αρμοδιοτήτων του δήμου, σχετικά με θέματα πρασίνου κλπ, θέμα το οποίο θα συζητηθεί απο την αρμόδια Επιτροπή και τα εμπλεκόμενα υπουργεία.

    Η κυρία Μπακογιάννη κατέληξε πως ''σύντομα θα έχουμε καλά νέα''.

    [Φώτο-544280]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 February 2003 - 21:30:24 UTC