Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ηράκλειο: Προβλήματα από την κακοκαιρία
  • [02] Πάγκαλος: Να ξαναβρούμε τις ρίζες μας
  • [03] Πετσάλνικος: Επιτάχυνση στην απονομή Δικαιοσύνης
  • [04] Πρωτόπαπας: Δηλώσεις πολιτών
  • [05] Συνεχίζεται η κακοκαιρία
  • [06] Καθίζηση οδοστρώματος στην Κορίνθου-Τριπόλεως
  • [07] Υπόθεση εκβιασμών: Κατάθεση Σοφίας Δασκαλάκη

  • [01] Ηράκλειο: Προβλήματα από την κακοκαιρία

    08/02/2003 19:22:38

    Λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης το βράδυ της Παρασκευής στο Ηράκλειο, κατέρρευσε παλιός τοίχος στην οδό Βικέλα και Γεωργίου Λουτσάκη με αποτέλεσμα να καταπλακώσει δύο αυτοκίνητα, προκαλώντας στα οχήματα σοβαρές υλικές ζημιές

    Από τη σφοδρή κακοκαιρίας υπέστη καθίζηση τμήμα του δρόμου στην παλιά εθνική οδό Ηράκλειο - Αγία Γαλήνη, με αποτέλεσμα από το πρωί να έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων για να γίνουν οι εργασίες αποκατάστασης.

    Στο μεταξύ χιόνι έχει καλύψει ορεινές περιοχές της Κρήτης χωρίς όμως να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα. Συνεργεία των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων εργάζονται ώστε οι δρόμοι να παραμένουν ανοιχτοί αλλά οι οδηγοί πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

    [02] Πάγκαλος: Να ξαναβρούμε τις ρίζες μας

    08/02/2003 18:49:07

    «Η εικόνα του ΠΑΣΟΚ σήμερα, έχει πολλά θετικά στοιχεία και πολλά αρνητικά και πρέπει να υπάρχει αγώνας καθημερινά για την βελτίωση του

    Τα παραπάνω ανέφερε το μεσημέρι ο τ. υπουργός Θ. Πάγκαλος μετά την λήξη της συνεδρίασης του διευρυμένου οργάνου του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο

    «Θα πρέπει είπε, να ξεφύγουμε από τον κρατισμό και να ξαναγίνουμε ένα ζωντανό κοινωνικό κίνημα, αυτός ο δρόμος είναι βατός για ένα κίνημα σαν το ΠΑΣΟΚ

    Ακόμη ο κ. Πάγκαλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ παρά τα προβλήματα και τις αδυναμίες που έχει είναι η καλύτερη δυνατή λύση για τη χώρα και το λαό.

    Χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ μεγάλο κοινωνικό κίνημα και αυτό επηρέασε όπως είπε και τους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς ακόμα και τους αντιπάλους όπως η ΝΔ.

    Αυτό το καθοριστικό χαρακτηριστικό πρέπει το ΠΑΣΟΚ να το φυλάξει, να το ενισχύσει και να το ξαναζωντανέψει όπου έχει ατονήσει, λόγω της μακράς κυβερνητικής του θητείας.

    Εξ άλλου μιλώντας αργά χθες το βράδυ σε συνεστίαση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ ο κ. Πάγκαλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πεθαμένο αλλΆ περνάει μια κρίση προσαρμογής.

    Μίλησε για την ανάγκη κοινωνικής πολιτικής και τόνισε ότι «πρέπει να ξαναβρούμε τις ρίζες μας .

    Κατά την ίδια ομιλία άφησε αιχμές για την λειτουργία του κόμματος υποστηρίζοντας ότι οι οργανώσεις δεν λειτουργούν και οι διαδικασίες για την επιλογή των υποψηφίων βουλευτών για το συνέδριο αλλά και τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές «μετέτρεψαν το κόμμα σε εμποροπανήγυρη.

    Ακόμη επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και τέλος αναφέρθηκε στον ενδεχόμενο πόλεμο στο Ιράκ χαρακτηρίζοντας τις ημέρες που ζούμε "δύσκολες".

    [03] Πετσάλνικος: Επιτάχυνση στην απονομή Δικαιοσύνης

    08/02/2003 18:29:31

    Την εκτίμηση ότι μέχρι τον Απρίλιο θα έχει κατατεθεί στη βουλή το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης, διατύπωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος, μιλώντας στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών. Ο κ. Πετσάλνικος πρόσθεσε επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα ανέγερσης νέων δικαστικών μεγάρων και εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων, τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα των χώρων, όπου απονέμεται η δικαιοσύνη.

    [04] Πρωτόπαπας: Δηλώσεις πολιτών

    08/02/2003 18:25:29

    Λήξαν, θεωρείται για την κυβέρνηση το θέμα της παραίτησης του πρώην συμβούλου του πρωθυπουργού Γιώργου Πανταγιά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε οτι δεν σχολιάζει δηλώσεις πολιτών, οι οποίοι δεν έχουν επίσημη ιδιότητα. Την ευθύνη του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο υφυπουργός Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Τηλέμαχος Χυτήρης.

    [05] Συνεχίζεται η κακοκαιρία

    08/02/2003 18:18:47

    Ηλιος με δόντια επικράτησε σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς το κρύο είναι τσουχτερό, ενώ η εξασθένηση των ανέμων επέτρεψε στα πλοία να αποπλεύσουν και να εκτελέσουν τα δρομολόγιά τους. Στο μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Ελλάδας ο υδράργυρος τις βραδυνές και πρωϊνές ώρες ήταν κάτω από το μηδέν. Το ρεκόρ είχε το Νευροκόπι Δράμας και τα 17 χωριά και οικισμοί της ίδιας περιοχής, όπου το θερμόμετρο κατέβηκε στους μείον 12 βαθμούς. Αλλά και στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδος τις πρωϊνές ώρες η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν, ο παγετός είναι ισχυρός και γι αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς. Στον Εβρο οι αρχές του νομού βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς το ύψος της στάθμης των νερών του ποταμού βρίσκεται πολύ κοντά στα όρια συναγερμού.

    [06] Καθίζηση οδοστρώματος στην Κορίνθου-Τριπόλεως

    08/02/2003 18:08:43

    Μετ' εμποδίων διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο 123ο χλμ. της εθνικής οδού Κορίνθου - Τριπόλεως, εξαιτίας καθίζησης, βάθους 1,5 μέτρων που υπέστη το οδόστρωμα και στα δύο ρεύματα, εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών. Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω Νεμέας προς την παλαιά εθνική οδό. Το σημείο που υπάρχει το πρόβλημα επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός εργασίας Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος δήλωσε ότι θα συσταθεί άμεσα επιτροπή που θα διερευνήσει τα αίτια της καθίζησης και θα προχωρήσει στην αποκατάσταση της ζημιάς.

    [07] Υπόθεση εκβιασμών: Κατάθεση Σοφίας Δασκαλάκη

    08/02/2003 14:55:06

    Τρίωρη κατάθεση στον εισαγγελέα Δημήτρη Παπαγγελόπουλο που ερευνά την υπόθεση των εκβιασμών στο όνομα της "17 Νοέμβρη" έδωσε η κυρία Σοφία Δασκαλάκη, χήρα του δολοφονηθέντος απο την οργάνωση, Μιχάλη Βρανόπουλου. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν η κυρία Δασκαλάκη ζήτησε να καταθέσει στον εισαγγελικό λειτουργό ή αν κλήθηκε καθώς απο την έρευνα του εισαγγελέα προέκυψαν στοιχεία που σχετίζονται με τη δολοφονία του συζύγου της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 February 2003 - 21:30:17 UTC