Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλαγές για μαθητές και εκπαιδευτικούς
  • [02] Ενσταση κατά Αλ. Λυκουρέζου για ασυμβίβαστο
  • [03] Θεσσαλονίκη: Προβλήματα από την κακοκαιρία
  • [04] Σημίτης: Μήνυμα ενότητας
  • [05] Λαλιώτης: Ξαναζεσταμένο φαγητό τα σενάρια διαδοχής
  • [06] Κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οκτώ νησιά
  • [07] Σημίτης: Θερμή υποδοχή από τους ευρωβουλευτές
  • [08] Υπόθεση εκβιασμών: Κατάθεση Γρ. Μιχαλόπουλου

  • [01] Αλλαγές για μαθητές και εκπαιδευτικούς

    18/02/2003 22:03:34

    Σημαντικές αλλαγές για εκπαιδευτικούς και μαθητές περιέχει το σχέδιο νόμου που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο υπουργός Παιδείας και αναφέρεται στις διατάξεις για τις βιβλιοθήκες.

    Μεταξύ άλλων, ορίζεται ότι απο το προσεχές ακαδημαϊκό έτος οι απόφοιτοι του β΄ κύκλου των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (ΤΕΕ) που μετέχουν στις ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις για να εισαχθούν στα ΤΕΙ θα εξετάζονται στο αντίστοιχο ειδικό μάθημα που εξετάζονται και οι απόφοιτοι Ενιαίου Λυκείου προκειμένου για την εισαγωγή τους σε τμήμα των ΤΕΙ για το οποίο απαιτείται εξέταση σε ειδικό μάθημα - όπως απαιτείται για παράδειγμα στα τμήματα τουριστικών επιχειρήσεων η εξέταση στην ξένη γλώσσα.

    Εξάλλου, στο σχέδιο νόμου υπάρχει αναφορά για τους μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του λυκείου που συλλαμβάνονται απο τους επιτηρητές κατά τις εξετάσεις σε εθνικό επίπεδο να «δολιεύονται με οποιονδήποτε τρόπο τις εξετάσεις. Πολλοί απ΄αυτούς προσφεύγουν στα διοικητικά δικαστήρια για την ακύρωση της ποινής του μηδενισμού του γραπτού τους και στη συνέχεια, καταθέτοντας αίτηση αναστολής εκτέλεσης της επιβληθείσας ποινής του μηδενισμού, επιτυγχάνουν την έκδοση αποτελεσμάτων χωρίς την ποινή αυτή με αποτέλεσμα να μην υφίστανται καμία συνέπεια και αρκετοί απ΄αυτούς να εισάγονται και σε σχολή. Με αυτό τον τρόπο-επισημαίνει ο νομοθέτης- πριμοδοτείται κατά κάποιο τρόπο η προσπάθεια τους αυτή, ενώ εκτός της αδικίας ως προς τους άλλους μαθητές, απογοητεύονται και οι επιτηρητές που ενήργησαν σωστά κατά την ώρα της εξέτασης. Στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται στο σχέδιο νόμου η συγκεκριμένη διάταξη με την οποία εξαιρούνται οι συγκεκριμένες πράξεις απο τις διατάξεις περί αναστολών εκτέλεσης.

    [02] Ενσταση κατά Αλ. Λυκουρέζου για ασυμβίβαστο

    18/02/2003 20:53:14

    Εκλογέας της Α εκλογικής περιφέρειας Αθηνών κατέθεσε σήμερα στο Εκλογοδικείο ένσταση με την οποία ζητάει να εκπέσει του βουλευτικού αξιώματος ο βουλευτής της ΝΔ Αλ. Λυκουρέζος (Α Αθηνών), λόγω ασυμβίβαστου, καθώς εξακολουθεί να ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου.

    [Φώτο-183126]

    [03] Θεσσαλονίκη: Προβλήματα από την κακοκαιρία

    18/02/2003 20:40:53

    Πυκνό χιόνι πέφτει αυτή την ώρα στην Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να αρχίσει σιγά-σιγά να το «στρώνει ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Οι υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και σύμφωνα με τον δήμαρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, «η επιφυλακή θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξει ύφεση της κακοκαιρίας.

    Σε επιφυλακή βρίσκονται και 100 δημοτικοί υπάλληλοι προκειμένου να αντιμετωπίσουν έκτακτες περιπτώσεις, κυρίως στην Άνω Πόλη, τις 40 Εκκλησιές, την Άνω Τούμπα και το Κρυονέρι.

    Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες σ ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο των νομών Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται σ ολόκληρο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας, ειδικά στους δρόμους προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα.

    [04] Σημίτης: Μήνυμα ενότητας

    18/02/2003 20:21:34

    Mήνυμα ενότητας αλλά και πολιτικής αυτοσυγκράτησης έστειλε προς τις 13 υποψήφιες προς ένταξη χώρες ο πρωθυπουργός και προεδρεύων- κατά το τρέχον εξάμηνο- του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κ. Σημίτης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα στις Βρυξέλλες, λίγο μετά το πέρας της συνάντησής του με τους εκπροσώπους των ''13''.

    Ο Κ. Σημίτης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι ''13'' ''συνυπέγραψαν'' τις αποφάσεις στις οποίες κατέληξαν χθες οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ αναφορικά με την κρίση στο Ιράκ, τονίζοντας ότι αυτό ''αποτελεί την επιβεβαίωση της πολιτικής βούλησης όλων των ευρωπαϊκών κρατών για περισσότερη ενότητα''.

    Παράλληλα, όμως, ο Κ. Σημίτης, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Ζακ Σιράκ ο οποίος έψεξε τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης για την ευθυγράμμισή τους με τις απόψεις των ΗΠΑ, θεώρησε σκόπιμο να συστήσει προς τις χώρες αυτές να φροντίσουν να εξοικειωθούν προς τα ισχύοντα στην ΕΕ.

    Ερωτηθείς εξάλλου για την επιστολή που έσπευσε να στείλει σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός προς τις υποψήφιες χώρες για να τις ενημερώσει για τις αποφάσεις της χθεσινής Συνόδου Κορυφής, ο Κ. Σημίτης, μάλλον ενοχλημένος, αρνήθηκε να τη σχολιάσει, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τις απόψεις του Βρετανού πρωθυπουργού. ''Δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα σημαντικό'', ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    [Φώτο-549597]

    [05] Λαλιώτης: Ξαναζεσταμένο φαγητό τα σενάρια διαδοχής

    18/02/2003 20:04:03

    "Όλα τα σενάρια που βασίζονται στη διαδοχολογία και στη δελφινομαχία είναι ένα ξαναζεσταμένο φαγητό", δήλωσε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του και πρόσθεσε ότι πρόκειται για σενάρια που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και έκανε λόγο για "σενάρια καφενείων, χωρίς καμία ασφαλή πρόβλεψη, χωρίς καμία στοιχειώδη διορατικότητα".

    {Φώτο-463662]

    [06] Κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οκτώ νησιά

    18/02/2003 19:25:59

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οκτώ νησιά των Κυκλάδων, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Πρόκειται για την Ανδρο, τη Σύρο, την Τήνο, τη Μύκονο, τη Σίφνο, τη Σέριφο, την Πάρο και τη Νάξο.

    [07] Σημίτης: Θερμή υποδοχή από τους ευρωβουλευτές

    18/02/2003 18:15:21

    Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι ευρωβουλευτές ολων σχεδον των πτερύγων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον προεδρεύοντα, Ελληνα πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, που ενημέρωσε το πρωϊ την έκτακτη ολομέλεια του Σώματος, στις Βρυξέλλες, για τα αποτελέσματα της χθεσινής συνόδου Κορυφής.

    Το σθένος της Ελληνικής Προεδρίας να συγκαλέσει Σύνοδο Κορυφής σε τόσο δυσχερείς συνθήκες, αλλά και την επιτυχία της στη διαμόρφωση κοινής θέσης της ΕΕ στην κρίση του Ιράκ, εξήραν όλοι σχεδόν οι αρχηγοί των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου, οι οποίοι χειροκρότησαν επανειλημμένα τον Ελληνα πρωθυπουργό για την "ευκαιρία που δόθηκε στην ειρήνη" με τη χθεσινή απόφαση των "15".

    Παρουσιάζοντας τις χθεσινές αποφάσεις των "15" ο Ελληνας πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον κεντρικό ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει η ΕΕ στη διεθνή σκηνή και την ανάγκη να προχωρήσει περισσότερο, σε ένα κοινό δρόμο με τις ίδιες αρχές και αξίες που διέπουν την Ευρώπη. "Είναι ο δρόμος που θέλουν και οι πολίτες της Ευρώπης, είπε, όπως απέδειξαν οι πρόσφατες κινητοποιήσεις".

    [Φώτο-549606]

    [08] Υπόθεση εκβιασμών: Κατάθεση Γρ. Μιχαλόπουλου

    18/02/2003 17:31:41

    Περισσότερο από επτά ώρες παρέμεινε στο γραφείο του εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ο εκδότης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος που κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο εισαγγελέας για την υπόθεση των εκβιασμών.

    Η κατάθεση του κ. Μιχαλόπουλου θα συνεχιστεί αύριο το πρωί στις 9.

    Ο εκδότης προσήλθε το πρωί στο εισαγγελικό γραφείο κρατώντας τέσσερις τσάντες με έγγραφα, φωτογραφίες, δημοσιεύματα, ευχετήριες κάρτες και άλλο αποδεικτικό υλικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του αρνήθηκε όσα του καταλογίζουν οι επιχειρηματίες Θόδωρος Αγγελόπουλος και η σύζυγός του Γιάννα, η κυρία Μαριάννα Λάτση, ο κ. Αργύρης Σαλιαρέλης αλλά και ο μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος.

    Ο εκδότης φέρεται να αρνήθηκε το περιστατικό που καταγράφεται στο ημερολόγιο του Δημήτρη Αγγελόπουλου απο τη δημοσιοποίηση του οποίου ξεκίνησε η έρευνα του εισαγγελέα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μιχαλόπουλος υποστήριξε οτι γνωρίζεται 30 χρόνια με την οικογένεια Αγγελόπουλου και οτι διατηρούσε στενές, φιλικές σχέσεις μαζί τους. Φέρεται επίσης να υποστήριξε οτι εκτός απο το βιβλίο που είχε εκδώσει σχετικά με τον επιχειρηματία Γιάννη Λάτση, δεν είχε καμία άλλη σχέση με την οικογένεια.

    Αναφερόμενος στον Αργύρη Σαλιαρέλη, ο κ. Μιχαλόπουλος φέρεται να επανέλαβε στον εισαγγελέα τους ισχυρισμούς που έχει διατυπώσει σε δηλώσεις του, οτι δηλαδή δεν είχαν ποτέ ιδιαίτερη σχέση.

    Τέλος, για το μητροπολίτη Χρυσόστομο υποστηρίζει, όπως λέγεται, οτι τον είχε γνωρίσει σε κάποια εκκλησιαστική εκδήλωση και δεν είχαν ποτέ κανενός είδους συναλλαγή μεταξύ τους.

    [Φώτο-549576]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 February 2003 - 21:30:15 UTC